Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  Opći uvjeti poslovanja

  Opći uvjeti poslovanja

  1. Zaštita podataka

  2. Rezervacije

  3. Plaćanje

  4. Polog

  5. Kategorija vozila

  6. Preuzimanje i povratak unajmljenog vozila

  7. Dostava & Preuzimanje

  8. Pokrića

  9. Paketi za povrat učešća u šteti

  10. Povrat učešća u šteti

  11. Povrat učešća u šteti sa paketom Super Cover

  12. Dodatno pokriće

  13. Vozačka dozvola

  14. Dodatni vozači

  15. Jednosmjerni najam

  16. Putovanje u druge države

  17. Dodatna oprema

  18. Služba za korisnike

  19. Promjene rezervacije

  20. Storniranje rezervacije

  21. Ograničena odgovornost

  22. Korištenje kolačića

  23. Telefon

  24. Trustpilot

  25. Iskustva klijenata

  26. Rangiranje

  27. Razno

  Auto Europe Deutschland GmbH, Landsbergerstraße 155, 80687 München, registrirana pod brojem HRB 149 828 u Münchenu, djeluje kao izravni agent za rent a car tvrtke odnosno tvrtke za najam vozila širom svijeta u ime Auto Europe LLC. Auto Europe LLC, 39 Commercial Street, Portland, ME 04101, USA je registriran kao tvrtka sa ograničenom odgovornošću u saveznoj državi Delaware, SAD, broj registracije 3726730 (u nastavku teksta "Auto Europe").

  1. Zaštita podataka

  Ovim web stranicama upravlja se na serverima pod kontrolom Auto Europe d.o.o., tvrtke sa sjedištem u SAD-u i sve podatke koje nam pošaljete obradit će ne samo tvrtka Auto Europe Deutschland GmbH, već i tvrtka Auto Europe, LLC u SAD-u. Ako ne želite da se Vaši podaci prenesu u Auto Europe, LLC, u Sjedinjenim Američkim Državama, nemojte koristiti ovu web stranicu. Koristeći naše usluge, potvrđujete da će Vaši podaci biti obrađeni u Sjedinjenim Američkim Državama i prihvaćate da je prijenos Vaših podataka u Sjedinjene Države u tvrtku Auto Europe, LLC potreban za naše usluge.

  Zaštita osobnih podataka

  Možete u bilo kojem trenutku zatražiti da vidite informacije o Vama koje čuvamo te zatražiti izmjene ili brisanje tih informacija. Obratite nam se na data-protection@autoeurope.de ili koristite našu poštansku adresu:

  Auto Europe Deutschland GmbH
  Landsberger Str. 155
  D-80687 Minhen
  Njemačka

  2. Rezervacije

  Općenito, rezervacije putem Auto Europe potvrđuju se odmah. Iznimke mogu uključivati rezervacije u posljednjoj minuti, rezervacije na upit, posebna vozila, jednosmjerni najam ili zahtjeve za dodatnom opremom. U tim slučajevima, Auto Europe mora zatražiti potvrdu od rent a car tvrtke od koje unajmljujete vozilo. Nakon potvrde i plaćanja, Auto Europe šalje klijentu vaučer za najam e-poštom ili faksom (na zahtjev). Klijent je dužan predočiti ovaj vaučer rent a car tvrtki u trenutku preuzimanja vozila. Stvarni ugovor o najmu zaključuje se lokalno između klijenta (Vas) i rent a car tvrtke i podliježe uvjetima i odredbama pružanja usluge najma vozila, kao i lokalnim propisima. Auto Europe zadržava pravo prebaciti rezervaciju na drugu rent a car tvrtku - ovisno o raspoloživosti - i pravodobno obavijestiti klijenta.

  3. Plaćanje

  Klijent mora u cijelosti platiti Auto Europe prilikom rezervacije. Plaćanje se vrši kreditnom karticom. U trenutku preuzimanja vozila važeća kreditna kartica na ime glavnog vozača (na kog glasi rezervacija) mora biti predočena rent a car tvrtki radi pologa odnosno depozita (jamstva) (vidi "Depozit"). Tek nakon primitka punog iznosa, Auto Europe će klijentu poslati vaučer za najam vozila - nakon što ga potvrdi rent a car tvrtka. Sve cijene se temelje na 24-satnim razdobljima koja započinju s vremenom preuzimanja vozila. Naplaćena cijena vrijedi za potvrđeno trajanje. Varijacije mogu dovesti do dodatnih troškova lokalno, npr. u slučaju kašnjenja sa povratkom vozila, rent a car tvrtka može naplatiti višu dnevnu cijenu ili čak cijenu po satu. Budući da Auto Europe djeluje kao posrednik, ne možemo izdati fakturu sa izraženim PDV-om. Ako trebate fakturu sa PDV-om, preporučamo da se obratite rent a car tvrtki od koje unajmljujete vozilo.

  Posebne regulative za najam kampera
  Za najam kampera, cijeli iznos treba biti plaćen ne kasnije od 70 dana prije preuzimanja vozila. U slučaju da najam započinje unutar 70 dana, polog u iznosu od minimum 30% mora biti plaćen prilikom rezervacije.

  4. Depozit (Polog)

  Svaka rent a car tvrtka zahtijeva depozit koji se mora položiti pri preuzimanju vozila. Iznos će biti blokiran ili naplaćen sa međunarodne važeće kreditne kartice koja mora glasiti na ime glavnog vozača (osobe koja unajmljuje vozilo). Debitne i pre-paid kreditne kartice se ne prihvaćaju! Informacije o tome koje se kreditne kartice lokalno prihvaćaju, prilikom procesa rezervacije se mogu naći u uvjetima i odredbama svih rent a car tvrtki, kao i na vaučeru. Iznos depozita uključuje vrijednost punog spremnika goriva kao i iznos učešća u šteti u slučaju štete ili krađe vozila uvećan za sve lokalne naknade (dodatnu opremu, dodatna osiguranja kupljena lokalno, jednosmjerni najam itd...)

  5. Kategorija vozila

  Rezervacija kao i potvrda se odnose isključivo na kategoriju vozila a nikada na sam model ili marku auta. Rent a car tvrtke posjeduju flotu vozila koja broji puno marki i modela slične veličine i konfiguracije. Rent a car tvrtke zadržavaju pravo pribaviti klijentu vozilo slične ili više kategorije nego što je navedeno u rezervaciji.

  6. Preuzimanje i povratak unajmljenog vozila

  Već u vrijeme rezerviranja klijent točno određuje gdje će i kada će preuzeti i vratiti unajmljeno vozilo. Pri rezervaciji vozila sa zračnom lukom kao mjestom preuzimanja, Auto Europe i rent a car tvrtka zahtijevaju broj leta i vrijeme dolaska. Ako očekujete kašnjenje pri preuzimanju vozila, trebali biste nas kontaktirati kako bismo se pobrinuli da Vaše vozilo bude dostupno i nakon zakazanog vremena preuzimanja. Za preuzimanje vozila na drugima lokacijama (npr. u centru grada), kupci samo trebaju dati točno vrijeme. Općenito, rent a car tvrtke će čekati između 30 i 60 minuta nakon prvobitng vremena rezervacije, sve dok je to unutar normalnog radnog vremena. Rezervacija i preuzimanje vozila izvan normalnih radnih sati na lokaciji su "na upit" te se za njih naplaćuje dodatna naknada.

  Posebne regulative za najam kampera
  Za preuzimanje i povrat kampera vrijedi unaprijed određeno vrijeme. Možete zatražiti preuzimanje ili povrat van unaprijed dogovorenog vremena, međutim, ukoliko je moguće, to će se posebno dodatno naplatiti. Točna naknada je poznata tek nakon potvrde rezervacije. Detaljne naputke o vozilu dobit ćete prilikom preuzimanja.

  7. Dostava & Preuzimanje

  Ova se usluga može zatražiti od rent a car tvrtki sa sjedištem u gradskim poslovnicama uz dodatnu naknadu. Za isporuke i preuzimanje vozila nakon isteka rezervacije obvezno je navesti ime, adresu i telefonski broj hotela. Dogovorena vremena su samo približna i mogu se razlikovati za najviše 60 minuta. Isporuka i preuzimanje vozila nakon isteka rezervacije nisu mogući sa/na brodske terminale za krstarenje, u privatni smještaj, vikendice ili kampove.

  8. Pokrića

  Naknade, dodaci i pokrića razlikuju se u ovisnosti od odredišta, rent a car tvrtke i kategorije automobila. Klijenti bi se trebali pozvati na konkretan ugovor o najmu (na lokalnom jeziku, često s engleskim prijevodima) rent a car tvrtke. Općenito, potraživanja odštete od osiguravačkih kuća na temelju ugovora o najmu mogu se izvršiti samo kad se šteta i incident prijave lokalnoj policiji koja će sve zabilježiti i napraviti izvješće. U svakom slučaju, prvi i osnovni preduvjet je da korištenje unajmljenog vozila bude u skladu s ugovorom o najmu. Proizvodi i cijene Auto Europe uvijek uključuju: smanjenje odgovornosti uključujući zakonom zahtijevano minimalno pokriće, CDW = Smanjenje odgovornosti za štetu sa ili bez učešća ovisno o rent a car tvrtki. CDW nikad ne pokriva štetu nastalu na gumama, staklu, vanjskim zrcalima, podvozju, unutrašnjosti vozila, krovu, motoru, oštećenju bravica, kao ni gubitak ključeva vozila; TP = Zaštita od krađe vozila sa ili bez učešća u zavisnosti od rent a car tvrtke.

  9. Paketi za povrat učešća u šteti

  Pri rezervaciji rent a car vozila u većini destinacija i kod većine naših rent a car partner tvrtki, Auto Europe nudi, uz dodatnu naknadu, paket Povrat učešća u šteti. Detaljni uvjeti i odredbe kao i cijene su dio vaučera za najam automobila te se priopćavaju pri rezervaciji. Ovaj paket (Povrat učešća u šteti) ne predstavlja osiguranje, već posebnu uslugu Auto Europe LLC. Auto Europe odlučit će o valjanosti i opsegu zahtjeva za povrat učešća u šteti što bolje i objektivnije moguće. Kada Vaša rezervacija za najam automobila uključuje ovaj paket od Auto Europe (a ne od rent a car tvrtke), Vi kao klijent trebate dostaviti sljedeće dokumente u slučaju štete ili krađe vozila: ugovor o najmu, izvješće o šteti od rent a car tvrtke, policijsko izvješće ili - u slučaju prometnih nezgoda gdje sudjeluje samo jedno vozilo obavijest od policije, dokaz o plaćanju / izvod kreditne kartice. Samo ako su pribavljeni svi dokumenti i ukoliko se može isključiti namjerno nanošenje štete i teški nemar, zahtjev odnosno povrat novca će biti obrađen. Paket za povrat učešća u šteti (Refundable Excess) nije ni u kakvoj svezi sa bilo kojim Super CDW paketom koje nude rent a car tvrtke. Povrat novca nije moguć ukoliko je šteta odnosno nezgoda nastala usljed kršenja lokalnih prometnih pravila, ili kršenja ugovora o najmu, ili ukoliko lokalno osiguranje (također i osiguranje trećih lica učesnika u nezgodi) odbije regulaciju štete. Svi ugovori o najmu su podložni lokalnim zakonima države u kojoj se preuzima i vozi automobil. Paket za povrat učešća u šteti (Refundable Excess) nema nikakvih poveznica sa Super CDW paketom kojeg nude rent a car tvrtke. Povrat novca nije moguć ukoliko je šteta odnosno nezgoda nastala usljed prometnih prekšaja, ili kršenja ugovora o najmu, ili ukoliko treća lica koji su bili učesnici u nezgodi, odbiju namiriti potraživanja. Svi ugovori o najmu su podložni lokalnim zakonima države u kojoj se vozilo unajmljuje.

  10. Povrat učešća u šteti

  Kod povrata učešća u šteti, šteta na određenim dijelovima vozila uvijek je isključena iz povrata: oštećenja stakala, guma, unutrašnjosti, mjenjača, podvozja, krova, kvačila, motora, kartera motora, oštećenja uzrokovana tankiranjem pogrešnog goriva, nezgoda uključujući ugrize od kune. Molimo pogledajte vaučer (posljednja stranica) za detaljnije informacije o iznimkama vezanim za kupljeni proizvod. Povrat učešća u šteti ne pokriva štetu ili gubitak osobne imovine, štetu radi krađe vozila nastalu usljed gubitka ključeva vozila, kao ni gubitak prihoda rent a car tvrtke radi vozila koje se ne može koristiti, pomoć na cesti, naknade za vuču, naknade za obradu u slučaju štete (ako je primjenjivo), administrativne pristojbe niti naknadne osobne troškove kao što su telefonske računi, hotelski smještaj, javni prijevoz i/ili troškovi taksija. Povrat novca (učešća u šteti) također neće biti moguć ako je nezgoda ili šteta prouzrokovana kršenjem lokalnih prometnih propisa i/ili ako je vozaču izrečena novčana kazna i/ili kada je osiguravajuće društvo (čak i druge uključene strane) odbacilo rješenje o potraživanju na licu mjesta. Svi ugovori o najmu podliježu lokalnom zakonodavstvu zemlje najma i preuzimanja vozila.

  11. Povrat učešća u šteti sa paketom Super Cover

  Povrat učešća u šteti sa paketom Super Cover ne obuhvaća: oštećenja unutrašnjosti i zupčanika (mjenjača). Za više pojedinosti i pojedinačne izuzetke vezane uz kupljeni proizvod, molimo pogledajte vaučer (posljednja stranica). Ovaj paket također ne pokriva bilo kakvu štetu ili gubitak osobne imovine, krađu vozila usljed gubitka ključeva vozila, gubitak prihoda rent a car tvrtke radi vozila koja se ne mogu koristiti, pomoći na cesti, troškove vuče, bilo kakvih naknada za obradu u slučaju (ako je primjenjivo), administrativne pristojbe niti naknadne osobne troškove kao što su telefonski računi, hotelski smještaj, javni prijevoz i/ili taksija. Povrat također neće biti moguć ako je nesreća prouzrokovana kršenjem lokalnih prometnih propisa i/ili ako je vozaču izrečena novčana kazna i/ili kada je osiguravajuće društvo (čak i druge uključene strane) odbacilo podmirenje troškova na licu mjesta/regulaciji troškova. Svi ugovori o najmu podliježu lokalnom zakonodavstvu zemlje gdje se vozilo unajmljuje.

  Posebne regulative za najam kampera
  Auto Europe ne nudi paket Povrat učešća u šteti za pri najmu kampera.

  12. Dodatno pokriće

  U trenutku preuzimanja vozila, rent a car tvrtka može Vam ponuditi dodatne pakete pokrića uključujući, ali ne ograničavajući se na: PAI (osobno osiguranje od nezgode), PEC (pokrivanje osobnih efekata), Super CDW, Seguro Relax osiguranje, pomoć na cesti itd. Auto Europe ne vraća novac za bilo koje lokalno kupljene pakete pokrića/pristojbe kod rent a car tvrtke, čak i ako se smatraju nepotrebnim nakon povratka najam automobila.

  13. Vozačka dozvola

  Osobe koje unajmljuju vozilo kao i svi drugi ovlašteni vozači moraju predočiti važeću vozačku dozvolu pri preuzimanju vozila a koja mora biti stara najmanje godinu dana, ili, u iznimnim slučajevima, tri godine ili dulje (za pojedinosti pogledajte uvjete i odredbe u vaučeru). Ako važeća nacionalna vozačka dozvola nije u cijelosti napisana latinicom, tada je međunarodna vozačka dozvola obavezna, te vrijedi samo uz nacionalnu vozačku dozvolu. Neke rent a car tvrtke uvijek traže međunarodnu vozačku dozvolu pri preuzimanju vozila, čak i ako je izvorna nacionalna vozačka dozvola izdana na latinici (za pojedinosti pogledajte uvjete i odredbe u vaučeru). Sve rent a car tvrtke imaju kao uvjet za najam vozila unaprijed određenu minimalnu dob vozača. Neke rent a car tvrtke također imaju maksimalnu dobnu granicu. To vrijedi za glavne i dodatne vozače.

  Posebne regulative za najam kampera
  U ovisnosti od sveukupne dozvoljene težine kampera , za najam je potrebna vozačka dozvola kategorije C1 (Europska vozačka dozvola).

  14. Dodatni vozači

  Kod nekih rent a car tvrtki, naknade za dodatne vozače već su uključene u cijenu; drugi naplaćuju dnevnu naknadu pri preuzimanju auta. Te pristojbe navedene su na internetskoj stranici Auto Europe-a i na voucheru za najam automobila. U svakom slučaju, dodatni vozači moraju biti registrirani u ugovoru o najmu i moraju predočiti iste dokumente kao i glavni vozači na koje glasi najam (vozačka dozvola i međunarodna dozvola za vožnju, a gdje je to potrebno, treba se priložiti i putovnica/osobni identifikacijski broj).

  15. Jednosmjerni najam

  Jednosmjerni najam dostupan je na zahtjev i uz naknadu na većini destinacija i kod većine rent a car tvrtki. Auto Europe zatražit će podatke o jednosmjernom najmu te naknadama za isti od rent a car tvrtke, te će Vam ih priopćiti nakon što je rezervacija izvršena. Kupac ima pravo otkazati cijelu rezervaciju bez naknade ako se ne slaže sa naknadama za jednosmjerni najam. Ponekad postoje ograničenja za određene grupe automobila, minimalno trajanje i najam između određenih gradova i lokacija.

  16. Putovanja u druge države

  Klijenti moraju naznačiti namjeru putovanja u druge zemlje prilikom rezervacije. Sve se zemlje moraju navesti na vaučeru. U većini slučajeva, rent a car tvrtka mora odobriti prekogranična putovanja i ponekad naplatiti dnevnu naknadu pri preuzimanju vozila. Takva naknada navedena je na uvjetima i odredbama u vaučeru.

  17. Dodatna oprema

  Dodatnu opremu poput dječjih sjedalica, krovnih nosača, zimske opreme i sl. morate zatražiti u trenutku rezervacije. Ona podliježe raspoloživosti koju potvrđuje rent a car tvrtka. Primjenjive naknade navedene su na voucher za najam automobila i plaćaju se lokalno.

  18. Služba za korisnike

  Auto Europe će pomoći svojim klijentima u rješavanju bilo kakvih problema s rent a car tvrtkom za koje klijenti nisu krivi. Kao posrednik, Auto Europe ne može biti odgovoran za pružanje usluga (uključujući osiguranja) od strane rent a car tvrtke po ugovoru o najmu i/ili za povrat troškova od strane rent a car tvrtke. Klijenti moraju poslati zahtjev u pisanom obliku u Auto Europe u roku od 90 dana od incidenta.

  19. Promjene rezervacije

  Promjene rezervacije mogu se izvršiti do 48 sati prije preuzimanja vozila te podliježu raspoloživosti i dodatnim troškovima. Auto Europe ne naplaćuje izmjene rezervacije, ali primjenjuje cijene koje vrijede prilikom izmjene rezervacije. Nijedna izmjena ne može se izvršiti nakon vremena preuzimanja: nije moguće produžiti trajanje najma, nije moguće dobiti povrat novca za neiskorištene dane najma, ako se automobil preuzme prekasno ili se vrati prije isteka najma. Svaka promjena rezervacije (detalji leta, vrijeme dolaska, kategorija automobila i sl.) mora biti priopćena direktno Auto Europe a NE izravno rent a car tvrtki. Imajte na umu da promjena imena iznajmljivača nije izmjena rezervacije, već predstavlja poništenje izvorne rezervacije i novu rezervaciju na ime novog klijenta.

  Posebne regulative za najam kampera
  Promjena rezervacije moguće je samo prije datuma najma te podliježe raspoloživosti i dodatnim troškovima. Naknade će odražavati troškove otkazivanja nastale u trenutku izmjene rezervacije i novu cijenu najma koja vrijedi u trenutku izmjene rezervacije.

  20. Otkazivanje rezervacije

  Auto Europe ne naplaćuje naknadu za otkazivanje ako se rezervacija otkaže do 48 sati prije datuma početka najma, kao ni naknadu za izmjenu rezervacije do 48 sati prije datuma početka najma; međutim, u slučaju izmjene rezervacije, klijent će morati platiti cijenu koja vrijedi u trenutku promjene. Povrat nije moguć za otkazivanja izvršena unutar 48 sati prije datuma i vremena početka najma ili za otkazivanje nakon planiranog datuma preuzimanja. Povrat neće biti izvršen ako se klijent na šalteru pojavi bez valjane vozačke dozvole. Povrat se neće izvršiti ako klijent na šalteru predoči kreditnu karticu koja se lokalno ne prihvaća ili ako na kartici nema dovoljno sredstava za depozit. Auto Europe ne vrši povrat za neiskorištene dane ako se klijent ne pojavi, ako se klijent pojavi nakon više od 2 sata bez stupanja u kontakt sa Auto Europe ili ako klijent vozilo vrati ranije. Povrat se ne vrši ni za otkazivanje potvrđenih i plaćenih rezervacija kombija sa 7 ili 9 sjedala sa preuzimanjem bilo gdje u Europi tijekom srpnja i kolovoza, bez obzira na datum i vrijeme otkazivanja. Međutim, klijenti mogu besplatno otkazati kombije sa 7 ili 9 sjedala u roku od 14 dana od rezervacije, ali u tom slučaju ne mogu besplatno otkazati unutar 48 sati do preuzimanja. Klijenti imaju pravo u pisanom obliku dostaviti dokaz o manjoj financijskoj šteti i naknadno smanjiti trošak otkazivanja.

  Posebne regulative za najam kampera
  Trošak otkazivanja rezervacije kampera ovisi o datumu otkazivanja te će biti prikazan posebno na vaučeru ili ponudi za najam.

  21. Ograničena odgovornost

  Kao izravni agent, tvrtka Auto Europe je isključivo odgovorna za pravovremeno potraživanje i zaključivanje rezervacije najma automobila kod rent a car tvrtke, odnosno osigurati priliku realizacije najma po dogovorenim uvjetima. Auto Europe ne preuzima odgovornost ako se ugovor o najmu ne može realizirati na lokalnoj razini iz razloga za koji je odgovoran klijent, uključujući ali ne ograničavajući se na neposjedovanje dokumenata ili posjedovanje nevažećih ili neodgovarajućih dokumenata u trenutku preuzimanja (vozačka dozvola, putovnica/osobni identifikacijski dokument, kreditna kartica, voucher, u nekim slučajevima računi za komunalije kao dokaz prebivališta...) ili ukoliko stranka ne ispunjava uvjete za najam kao što je minimalna/maksimalna dob, nesposobnost vožnje usljed konzumacije alkohola, lijekova, određenih lijekova na recept itd. Osim toga, Auto Europe preuzima odgovornost samo za naknadu štete zbog namjernih i/ili djela svojih uposlenika učinjenih iz teškog nemara. U slučaju nemara, odgovornost Auto Europe i visina naknade bit će ograničeni na predvidljive gubitke tipične za ugovor te samo u slučaju kršenja ugovornih obveza čije je poštivanje od posebne važnosti za ispunjenje ugovora. Auto Europe će biti odgovoran za slučajeve gdje je izvršenje ugovora bilo nemoguće od samog početka samo u slučaju da je Auto Europe znao za prepreku za izvršenje ugovora unaprijed ili je neznanje Auto Europe proizašlo iz teške nepažnje. Gore navedena ograničenja ili isključenja odgovornosti ne primjenjuju se u slučaju oštećenja ili ozljede života, tijela i zdravlja. U slučaju da naša odgovornost bude isključena ili ograničena, to isto vrijedi i za odgovornost djelatnika, predstavnika i agenata Auto Europe. Uz iznimku potraživanja koja se temelje na protupravnim radnjama, odgovornost za štetu prestaje nakon jedne godine. Auto Europe ne snosi odgovornost za bilo kakve zahtjeve temeljene na ugovoru o najmu između klijenta i rent a car tvrtke ili samog iznajmljenog automobila. U takvim slučajevima kupci trebaju kontaktirati rent a car tvrtku kao svojeg ugovornog partnera. Auto Europe ne snosi odgovornost za unajmljeno vozilo, osobito ne za njegovu tehničku sigurnost niti njegovu prikladnost za potrebe klijenta. U tom smislu, potraživanja klijenta isključivo su ograničena na dotičnu rent a car tvrtku (na licu mjesta).

  22. Korištenje kolačića

  Auto Europe koristi kolačiće na svojoj web stranici. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju s našeg web servera u Vaš preglednik tijekom posjeta našoj stranici. Kolačići ostaju pohranjeni na Vašem računalu i omogućavaju kasniji pristup.

  Svrha ovih kolačića je daljnje prepoznavanje Vašeg računala tijekom posjeta našoj web stranici kada se prebacujete sa jedne na neku drugu našu stranicu, kao i određivanje kraja Vašeg posjeta.

  Također koristimo te tehnologije za prikupljanje informacija o korištenju i Vašim preferencijama tijekom vremena i na drugim platformama. To čine i naši odabrani poslovni partneri, uključujući i tvrtke za oglašavanje sa kojima radimo. Te tvrtke koriste određene tehnologije za isporuku oglasa i marketinških poruka nakon posjeta našoj internetskoj stranici. Naravno, možete pogledati našu stranicu i bez kolačića. Internetski preglednici su uglavnom tako automatski postavljeni na prihvaćanje kolačića. Možete isključiti uporabu kolačića u bilo kojem trenutku u postavkama Vašeg preglednika. Doznajte kako promjeniti te postavke u dijelu “Pomoć” Vašeg internetskog preglednika. Imajte na umu da neki dijelovi naše web stranice možda neće funkcionirati ako onemogućite uporabu kolačića.

  Za brisanje kolačića Auto Europe, molimo kliknite ovdje.

  Postavke pohrane
  Kada posjetite web stranice, one mogu pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku. Ova je pohrana često potrebna za osnovnu funkcionalnost web stranice. Pohrana se može koristiti za marketing, analitiku i personalizaciju web mjesta, kao što je pohranjivanje vaših želja. Privatnost nam je važna, pa imate mogućnost onemogućiti određene vrste pohrane koje možda neće biti potrebne za osnovno funkcioniranje web stranice. Blokiranje kategorija može utjecati na vaše iskustvo na web mjestu.

  Bitno
  Te su stavke potrebne za omogućavanje osnovne funkcionalnosti web mjesta.

  Marketing
  Te se stavke koriste za oglašavanje koje je relevantnije za vas i vaše interese. Mogu se koristiti i za ograničavanje broja prikaza oglasa i mjerenje učinkovitosti reklamnih kampanja. Oglašivačke mreže ih obično postavljaju uz dopuštenje operatora web mjesta.

  Personalizacija
  Te stavke omogućuju web mjestu da pamti vaše odabire (poput vašeg korisničkog imena, jezika ili regije u kojoj se nalazite) i pružaju poboljšane, osobnije značajke. Na primjer, web mjesto može vam pružiti lokalna vremenska izvješća ili vijesti o prometu pohranom podataka o vašem trenutnom mjestu.

  Analitika
  Te stavke pomažu operateru web stranice da razumije kako njegova web stranica radi, kako posjetitelji komuniciraju s web stranicom i postoje li možda tehnički problemi. Ova vrsta pohrane obično ne prikuplja podatke koji identificiraju posjetitelja.

  23. Telefon

  Klijenti koji imaju pitanja ili trebaju osobnu pomoć prilikom rezervacije mogu kontaktirati naš pozivni centar tijekom radnog vremena. Auto Europe koristi međunarodni telefonski broj (nije besplatan), a promet se napalaćuje prema međunarodnim cijenama, koje se mogu razlikovati ovisno o tome upotrebljava li se fiksni ili mobilni telefon. Za mobilne telefone moguće su i naknade za roaming.

  24. Trustpilot

  Klijenti koji su rezervirali putem web stranice Auto Europe pozivaju se da napišu recenziju i podijele svoje iskustvo rezervacije. Radi veće transparentnosti te se recenzije provode na platformi za ocjenjivanje treće strane – Trustpilot A/S, Pilestrćde 58, DK-1112 Kopenhagen, Danska, na www.trustpilot.com i na drugim Trustpilot A/S domenama specifičnim za određenu zemlju. Auto Europe ne preuzima odgovornost za podatke povjerene trećojstrani/ platformi za ocjenjivanje – Trustpilot A/S. Trustpilot A/S odgovoran je i preuzima punu odgovornost za sva pitanja zaštite podataka u pogledu informacija koje su klijenti unijeli na njihove internetske stranice. Recenzije se objavljuju se na web stranici Trustpilot A/S i/ili na web stranici Auto Europe u obliku widgeta. Za više informacija o metodama i propisima o zaštiti podataka koje koristi Trustpilot A/S posjetite https://legal.trustpilot.com/for-reviewers/end-user-privacy-terms.

  25. Iskustva klijenata

  Po završetku najma, klijenti koji su završili proces rezervacije se također pozivaju da podijele svoje iskustvo s tvrtkom Auto Europe, kao i iskustvo sa rent a car tvrtkom i poslovnicom u kojoj su preuzeli svoje vozilo. Od klijenata se traži da opišu usluge i proizvode koje pružaju Auto Europe i rent a car tvrtka te da navedu sve aspekte koje smatraju bitnima, kao što su stanje vozila, učinkovitost zaposlenika i opće iskustvo, ali naravno i sve ostale aspekte najma. Auto Europe koristi povratne informacije klijenata za analizu ukupnog zadovoljstva uslugama koje pruža, kao i općeg zadovoljstva uslugama i proizvodima koje pružaju rent a car tvrtke s kojima surađuje. Podatci se upotrebljavaju za utvrđivanje najvažnijih problema, poboljšanje budućeg iskustva korisnika i opće marketinške svrhe. Recenzije koje zahtijevaju dodatni postupak bit će dostavljene rent a car tvrtki, i na samu recenziju se ne odgovara. Recenzije će biti objavljene na internetskoj stranici Auto Europe i na svim relevantnim platformama, pod uvjetom da se njima ne krše opća i pravna pravila internetskih komunikacija.

  26 Rangiranje

  Tijekom rezervacije prikazan je potpuni pregled rent a car tvrtki i ponuda dostupnih za određenu lokaciju i datume. Rezultati pretraživanja rangirani su po kategoriji i cijeni uzlaznim redom, od najjeftinijih do najskupljih. Klijenti mogu dodatno koristiti dostupne filtere kako bi, između ostalog, suzili pretraživanje prema rent a car tvrtki, kategoriji i/ili specifikaciji vozila. Ugovorne obveze ili drugi odnosi s rent a car tvrtkama ne nalažu niti na neki drugi način utječu na redoslijed kojim su rezultati pretraživanja rangirani. Auto Europe povremeno može pružati posebne ponude i popuste pojedinačnih rent a car tvrtki. Te su ponude jasno označene kao promotivne u rezultatima pretraživanja. Cijene u tražilici Auto Europe uključuju sve poreze i naknade u skladu s uvjetima rent a car tvrtke. U situacijama kada se naknade plaćaju lokalno, klijenti se informiraju prilikom rezervacije. Cijena je online i može se primati izravno iz baze podataka rent a car tvrtke ili putem sučelja osmišljenih u tu svrhu.

  27. Razno

  Moguća ništavost pojedinih odredbi ugovora o najmu, ne može imati za posljedicu ništavost ili poništenje cijelog ugovora o najmu. Nadalje, primjenjuju se opće odredbe važećih zakona. Za sve korisnike iz Europske unije, uvjeti ovog ugovora i svi prigovori vezani za plaćanje podliježu zakonu Savezne Republike Njemačke.

  Vrijedi od svibnja 2022

  Auto Europe Deutschland GmbH
  Landsbergerstrasse 155
  80687 Minhen, Njemačka
  Registracija pri: Amtsgericht Muenchen HRB 149 828
  Upravni direktor: Imad Khalidi


  Auto Europe LLC
  39 Commercial Street
  P.O. Box 7006
  Portland, ME 04112
  USA