Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  POVRAT UČEŠĆA U ŠTETI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Povrat učešća u šteti i paket Super Cover | Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti | Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti sa paketom Super Breakdown Cover | Najčešća pitanja
   

  Uštedite na paketima zaštite sa Auto Europe

  Auto Europe je pripremila tri različita paketa rent a car pokrića uz pomoć kojih možete smanjiti ili potpuno eliminirati iznos koji plaćate rent a car tvrtki u slučaju nastanka štete na unajmljenom autu. Svi su dostupni na našoj internetskoj stranici i možete ih rezervirati direktno online. To su: Povrat učešća u šteti sa paketom Super Cover, Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti, i Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti sa paketom Super Breakdown Cover. Kako bismo Vam što bolje približili ove proizvode, napravili smo kratak pregled najčešćih pitanja i odgovora. Molimo pažljivo pročitajte opis proizvoda kako biste odabrali onaj koji vam najviše odgovara. Napomena: neki od ovih proizvoda možda nisu dostupni na svim destinacijama i kod svih rent a car tvrtki.

  Objašnjeno učešće u šteti

  Učešće u šteti je suma koju plaćate za štetu nastalu na autu ili u slučaju krađe. Vaš ugovor o najmu uključuje osnovno pokriće a podrazumijeva određeni iznos koji svakako morate platiti u slučaju štete. Ilustrirat ćemo to jednim primjerom. Ako je učešće u šteti €100 a šteta na automobilu je procjenjena na €500, vozač će morati platiti €100, dok će ostatak pokriti jedan od kupljenih paketa zaštite odnosno pokrića. Iznos učešća u šteti ovisi o kategoriji vozila i rent a car tvrtki. Naš sustav za rezervacije prikazuje iznos učešća u šteti u Odredbama, Uvjetima i Lokalnim Naknadama.

  Povrat učešća u šteti sa paketom Super Cover 

  Povrat učešća u šteti sa paketom Super Cover će pokriti većinu dijelova na autu kao što su na primjer kotači, krov, stakla, podvozje i puno drugih dijelova. Ponovno, morat ćete prvo platiti štetu rent a car tvrtki, a tada možete podnijeti zahtjev za povratom novca od Auto Europe. Molimo ne zaboravite nam dostaviti sve nužne dokumente kako bismo mogli obraditi i uspješno rješiti Vaš zahtjev.

  Primjer cijene koja uključuje Povrat učešća u šteti sa paketom Super Cover:

  Povrat učešća u šteti sa paketom Super Cover

  Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti

  Lokalna rent a car tvrtka će Vam ponuditi proizvod Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti, a koji također možete rezervirati na našoj internetskoj stranici. Ovaj paket će u potpunosti eliminirati Vašu novčanu odgovornost odnosno sumu koju morate platiti za nastalu štetu rent a car tvrtki. Ukoliko je šteta nastala na automobilu u potpunosti pokrivena ovim paketom, nećete morati ništa platiti. No međutim, ako šteta nije pokrivena – na primjer, česti i tipični izuzeci su kotači, stakla, gume, krov i podvozje – još uvijek ćete morati platiti za dijelove koji nisu obuhvaćeni paketom.

  Primjer cijene koja uključuje Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti:

  Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti

  Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti sa paketom Super Breakdown Cover

  U mogućnosti ste nadograditi paket Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti i to sa dodatkom Super Breakdown Cover. Ova ponuda je trenutačno dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama i obuhvaća troškove vuče, neiskorištene dane najma usljed medicinskih razloga ili štete na autu i dodatnoj opremi poput GPS uređaja, sjedalice i slično. Povrh stakla, guma, kotača, krova i podvozja, koji obično nisu obuhvaćeni paketom Otkup ukupne odgovornosti prema učešću. Kao i u drugim slučajevima, morat ćete prvo platiti štetu rent a car tvrtki, a tada možete podnijeti zahtjev za povratom novca od Auto Europe. Molimo ne zaboravite nam dostaviti sve obvezne dokumente kako bismo mogli obraditi i uspješno rješiti Vaš zahtjev.

  Primjer cijene sa paketom Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti sa dodatkom Super Breakdown Cover:

  Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti u sa dodatkom Super Breakdown Cover

  Najčešća pitanja

  1. Prednosti kupovine paketa pokrića direktno od Auto Europe
  Ušteda na vremenu - Prilikom rezervacije automobila na našoj internetskoj stranici, možete istovremeno rezervirati i platiti jedan od ovih paketa. Samim tim ne morate brinuti o dodatnim oblicima zaštite, niti morate voditi računa o tome da li rent a car tvrtka nudi taj paket, ili o dodatnim plaćanjima na licu mjesta.
  Ušteda na novcu - Čak i kada lokalna rent a car tvrtka nudi dodatne tipove zaštite, proizvodi Auto Europe su obično znatno jeftiniji nego oni kupljeni lokalno pri preuzimanju vozila.

  2. Da li svakako moram ostaviti polog ukoliko imam jedan od gore navedenih paketa od Auto Europe?
  Da, još uvijek morate ostaviti polog direktno rent a car tvrtki. Kao i sa svakim drugim ugovorom o najmu vozila, trebat će Vam međunarodno priznata kreditna kartica na ime glavnog vozača (na koga glasi ugovor o najmu). Polog će biti blokiran na njegovoj kreditnoj kartici. Radi toga je od ogromne važnosti da glavni vozač ima međunarodnu kreditnu karticu na svoje ime a sa dostatnim sredstvima i visinom dozvoljenog kredita. Ovu karticu morate predočiti rent a car tvrtki pri preuzimanju vozila.

  Većina rent a car tvrtki će insistirati na pologu čak i kada kupite paket Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti. Molimo obratite posebnu pozornost na Odredbe i Uvjete, kao i lokalne naknade prije no što kompletirate rezervaciju. Sve informacije možete pronaći na našoj internetskoj stranici i sustavu za rezervacije.

  3. Lokalna rent a car tvrtka insistira na kupovini dodatnih osiguranja iako već imam jedan od paketa pokrića od Auto Europe. Da li ipak moram kupiti i njihovo osiguranje?
  Osoblje u rent a car tvrtkama nekada radi na procenat i zaduženo je za prodaju. Naravno, u tim slučajevima pokušat će prodati klijentima dodatne pakete i opremu. Sa par izuzetaka, uglavnom sva osiguranja koje Vam ponude lokalno su izborna. Ako ponuđeni paket ima svrhu eliminacije učešća u šteti, on je najvjerojatnije nepotreban kao dodatak onom koji ste već kupili od Auto Europe.

  Rent a car tvrtka Vam može ponuditi osiguranje pojedinih dijelova automobila koji obično nisu obuhvaćeni osnovnim paketom uključenim u osnovnu cijenu najma sa Auto Europe. To može obuhvaćati staklo, krov, podvozje, kotače i slično. U ovom slučaju, odluka da li ćete kupiti dodatno osiguranje od rent a car tvrtke je isključivo Vaša. Ne zaboravite da naš paket Super Cover već obuhvaća ove dijelove. Svakako ćete, u slučaju štete, prvo morati platiti istu, a zatim zatražiti povrat sredstava od Auto Europe. Ako nemate kreditnu karticu i ne prikažete je pri preuzimanju vozila, rent a car tvrtka će Vas tražiti njihovo dodatno osiguranje.

  4. Koji dokumenti su mi potrebni za podnijeti zahtjev za povratom novca od Auto Europe?
  Odredbe, Uvjeti i lokalne naknade na našoj internetskoj stranici dat će Vam uvid u kompletnu listu dokumenata koje morati imati kako biste zatražili povrat novca od Auto Europe. Ne zaboravite, izvješće od policije je neophodno čak i ako u nezgodi nije učestvovalo neko drugo lice. Molimo Vas, kontaktirajte policiju u slučaju bilo kakve nezgode, jer Vam je njihovo izvješće nužno da biste podnijeli zahtjev za povrat novca.

  5. Želim kupiti jedan od ovih paketa. Međutim, nigdje ne vidim tu opciju na sustavu za rezervacije. Što mi je činiti?
  Neki od paketa opisanih gore nisu dostupni za sva vozila i na svim destinacijama. Ukoliko su raspoloživi, vidjet ćete opciju gdje ih možete dodati svojoj rezervaciji prije nego što izvršite uplatu.