Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ALGHEROU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Algherou povoljno i pouzdano

  Sardinija, otok upečatljive ljepote, jednostavno je stvorena za nezaboravan odmor. Smaragdna boja mora zajedno s divljom, čistom, iskonskom prirodom u kojoj slobodno žive jeleni i divlji konji, dominira ovim jedinstvenim mjestom. Nema boljeg načina za istraživanje ovog mediteranskog dragulja od onog uz rent a car u Algherou, gradiću koji se nalazi na sjeverozapadu Sardinije. Ovaj romantični grad dočekat će vas i oduševiti svojim kamenim kaldrmama, živopisnim trgovima i starim šarenim kućama. Ako se oduševljavate pješčanim uvalama i zalivima, stjenovitim liticama i tirkiznim morem, sjever otoka je pravo mjesto za vas.

  Auto Europe jamči najbolju ponudu na tržištu najma automobila. Štoviše, s obzirom na našu široku mrežu partnera, možemo vam ponuditi veliki izbor vozila za vaš odmor. Uz najam vozila u Algehrou sa Auto Europe zasigurno ćete uživati u upoznavanju Sardinije osobnim tempom i uz potpunu slobodu. Nikako ne propustite provjeriti i aktualne posebne ponude koje nudimo u razdoblju za koje rezervirate najam, jer sa nama najpovoljnije može biti još povoljnije

  Kakav je promet u Algherou?

  Kako je Sardinija površine 24.090 km², trebat će vam samo 4 sata vožnje od južnog do sjevernog dijela otoka. Na Sardiniji se prilično lako vozi - promet nije jako gust, a jedina iznimka tijekom turističke sezone, u ljetnim mjesecima, može biti Cagliari, glavni grad otoka. Nakon što preuzmete vozilo, vozit ćete otprilike dva sata do Olbije ili možete stići do Cagliarija za manje od dva sata vožnje. Vrijedi napomenuti da mnoge benzinske postaje prihvaćaju samo gotovinu ili lokalne kartice. Na otoku nema naplate uporabe autocesta, ali ima dosta prilično uskih cesta koje vijugaju po brdovitom terenu. Više općih informacija o vožnji pronađite na našoj stranici "Najam vozila u Italiji".

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Algherou?

  Alghero ima širok izbor parkirnih mjesta - besplatan se može naći na Lungomare Barcellona, smještenoj na početku rive, i točno nasuprot luci. Besplatna javna parkirališta također su smještena u samoj luci i podijeljena su u dvije zone. Jednim upravlja gradsko vijeće i nudi besplatan parking za turiste, dok drugi upravlja lučka uprava i, kao takav, namijenjen je isključivo vlasnicima plovila i jahti. Može se koristiti samo uz dopuštenje nautičkih vlasti. U cijelom gradu postoje parkirališta koja su besplatna ako su označena bijelim linijama. Plave linije označavaju parkirna mjesta koja se moraju platiti, dok žuta linija označava područja na kojima je parkiranje strogo zabranjeno. Srednjovjekovno središte grada je "zona ograničenog prometa", pa je pristupit dozvoljen samo ovlaštenim vozilima.

  Zračna luka Alghero

  Zračna luka Fertilia Alghero nalazi se otprilike 8 km sjeverozapadno od Algheroa, i uz Olbiju i Cagliari zračna je luka otoka Sardinija i povezuje ga sa ostatkom Europe. U tijeku su novi građevinski projekti za proširenje i obnovu terminala ove zračne luke iz koje trenutačno prometuje oko 15 zrakoplovnih kompanija ka 40 najpopularnijih europskih odredišta. Većina zrakoplovnih kompanija ima niske cijene, a neke nude i sezonske čarter letove.

  Zračna luka Fertilia (AHO)
  Adresa: Regione Nuraghe Biancu, 07041 Alghero Sassari,Italija
  Web stranica: www.aeroportodialghero.it
  Telefon: +39 079 935282

  Što raditi u Algheou?

  Turističko središte zapadne obale sjeverne Sardinije, Alghero krase osim smaragdnog mora i pješčanih plaža u uvučenim uvalama, blage klime i nježnog mirisa mediteranske vegitacije i šarm povijesnih građevina, opuštena atmosfera uskih kaldrmisanih ulica i bogata ponuda kafea, restorana i trgovina koje nude turistima suvenire koje mogu ponijeti kao uspomenu na ovaj divni gradić koji u svojoj gradkoj zoni i neposrednoj okolini nudi atrakcije vrijedne pažnje i posjeta pa će najam vozila u Algherou biti sigurno dobra odluka.

  • Stari grad Algherou je jedan od najfascinantnijih povijesnih dijelova Sardinije. Ovdje se u svakom segmentu- arhitekturi, običajima, jeziku... osjeti uticaj četiri stoljeća duge dominacije Španjolske. Utvrđeni bedemi uz koje postoji uređena šetnica odlično su mjesto za otkriti prekrasne kapije, kule i bastione (uglavnom nose nazive po poznatim pomorcima kao što su Marco Polo, Ferdinand Magellan) ali i za spektakularni pogled na obale i pučinu. Svakako posjetite i sakralne objekte, jedinstveni muzej koralja koji su ovdje pravi unikati (grad je središte tzv. Koraljne obale) i popijte kavu u nekom od mnogobrojnih kafića na glavnom gradskom trgu La Piazza Civica.

  • Park prirode Porto Conte je 20-ak km udaljen od grada i dostupan je autom ili javnim prijevozom. Obuhvaća zaleđe grada Algheroa uključujući i 60km obale koju čine pješčane plaže u uvalama razdvojenim strmim liticama. Životinjski svijet čini 150 vrsta ptica i 35 identificiranih vrsta sisavaca, između ostalih i divlji konji Giara i albino magarci. U parku ćete naći nekoliko pješačkih i biciklističkih staza, a nakon izleta na raspolaganju su vam i prelijepe plaže od kojih je posebno interesanan Porto Fero okružena planinama i ruševinama utvrđenja. Sjedište parka „Casa Gioiosa“ nalazi se u zaseoku Tramariglio unutar bivše kaznene kolonije.

  • Capo Caccia greben, sa kojeg se pruža pogled na zaljev Porto Conte, je najpoznatiji dio parka i jedan od simbola grada Algheroa, ali i najatraktivnijih vidiokovaca cijele Sardinije. Posebno je spektakularan put koji vodi do ovog rta i čuvene Neptunove špilje koja se nalazi na pročelju grebena. Ukoliko se odlučite prići špilji s kopna autom ili autobusom možete prići sve do najekstremnije točke rta Capo Caccia na visini od 180m, a odatle do razine mora i ulaza u špilju vodi 656 stepenica. Prilaz s mora moguć je plovilima iz luke Alghero koja voze turiste do samog ulaza u špilju za cijenu od oko 15 Eura.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Algherou

  Sasari
  Drugi najveći grad Sardinije, živahan je sveučilišni i kulturni centar udaljen 40-ak km sjevero-istočno od Algheroa. Zbog njegove atmosfere i lijepih građevina u katalonsko-gotičkom, baroknom i neoklasičnom stilu ne bi trebalo propustiti ga posjetiti. Osim šetnje glavnim ulicama i razgledanja fasada koje svjedoče o bogatoj povijesti i smjeni vladara ovog grada i otoka, svakako posjetite jedan od najznačajnijih muzeja Sardinije- Nacionalni arheološki i etnografski muzej- Museo Nazionale Giovanni Antonio Sanna i Duomo- katedralu Sv. Nikole, čija fasada sa ornamentima iz 17. stoljeća je fascinatna. Naizostavna i u većini slučajeva polazna točka razgledanja grada je čudesna Piazza d'Italia- centralni gradski trg. Oduvijek je igrao značajnu ulogu u životu grada, a danas je sa spomenikom okruženim palmama u središtu i spektakularnim fasadama zgrada koje ga okružuju, idealno mjesto gdje turisti neizostavno žele da se osvježe u restoranima i kafićima uz posmatranje svakodnevnog života žitelja najvećeg grada u sjevernoj Sardiniji. Ukoliko poželite da se odmorite od gradske atmosfere i osjetite dašak prirode, učinit ćete to u nekom od brojnih gradskih parkova, a preporuka je svakako da to bude najveći u gradu Giardini Pubblici, udaljen tek 10ak minuta hoda od Piazza d'Italia.

  Lampianu
  Za još više uživanja u prirodi Sardinije uz renta a car u Algherou uputite se na sjever. Šarmantno selo Lampianu i njegove plaže, na zapadnoj obali Sardinije, skriveni je dragulj i nudi fascinantne pejsaže u kojima je moguće uživati svim čulima. Lampianu nudi odmor od gužve i odlično je mjesto za opuštanje na suncu. Od skrivenih malih plaža najpopularnija je Spiaggia di Rena Majori. Cjelodnevni izlet ovdje pružit će vam obilje mogućnosti - možda se jednostavno možete sunčati na plažama ili ćete prošetati obalnim stazama i istraživati skrivene špilje i uvale.

  Asinara nacionalni park
  Vozeći još dalje na sjever, oko 90km od Algheroa, dolazi se do otoka Asinara koji je nekada bio zatvor, a danas je zaštićeno područje i nacionalni park. Ovdje ljubitelji prirode mogu uživati u bezbrojnim uređenim pješačkim stazama, endenskim životinjskim vrstama – prvenstveo albino magarcima, te patuljastim divljim konjima i brojnim vrstama ptica. Osim mogućnosti planinarenja, na Asinari ćete pronaći kristalno čiste vode savršene za ronjenje.

  Nuraghiji
  Za ljubitelje povijesti i arheoloških iskopina Sardinija je pravi raj. Samo nekoliko desetina kilometara istočno od Algheroa nalazi se Dolina nuraghija, megalitskih građevina ovog otoka koje datiraju ih 1000-ih godina stare ere, a danas su simbol autohtone sardinijske kulture. To su građevine oblika tornja koji podsjeća na košnicu, visoke i više od 20 metara, bez temelja i građene slaganjem kamena bez ikakvog vezivnog materijala. Vjeruje se da su bili hramovi, vladarske rezidencije, bojna uporišta ili svečane dvorane, ili najvjerojatnije sve to u jednom. Ono što je svima zajedničko je strateški položaj sa kojeg se lako upravljalo okolnom teritorijom.

  Bosa
  Najam vozila u Algherou bit će prava odluka, posebice ukoliko se odlučite za našu tvrtku jer mi garantiramo najniže cijene najma. Tako ćete moći odvesti se i na jug, spektakularnom cestom uz zapadnu obalu otoka. Pogled sa ceste je fascinatan, a tijekom vožnje duge oko 45km vijugajući između beskrajnog plavetnila mora i litica planina razina adrenalina će vam sigurno porasti. Cesta vas dovodi do gradića Bosa koji se smejestio na obalama rijeke Temo, neposredno prije njenog ušća u Sredozemno more. O povijesti ovog grada okruženog stjenovitim brežuljcima, zelenim rječnim dolinama i palmama svjedoči gotovo svaki kut ovog gradića, nekadašnjeg gospodarskog središta. Doživjeti srce grada znači istražiti labirint srednjovjekovnih ulica u njegovom središtu i otkriti kamena stubišta, kaldrme i pročelja zgrada obojena u ugodne pastelne nijanse. Nepropustite ovdje posjetiti Cattedralu della Immacolatare i dvorac Malaspina. Pozlaćena kupola katedrale popularna je znamenitost, koja stoji visoko na vrhu brda iznad grada, a dvorac nudi beskonačni poglede na grad dok njegova unutrašnjost plijeni ljepotom freski iz petnaestog stoljeća.

  Tharros
  Ako produžit vožnju ka jugu možete se naći na obali poluotoka Sinsi, usred arheoloških iskopina Tharrosa, koji Ptolomej spominje kao jedno od najvažnijih mjesta na otoku. Prema najnovijim teorijama ovdje se nalaze ostatci naselja iz brončanog doba, a neosporno je da su baš ovdje Feničani imali grad-utvrđenje od 8. st. p. n.e. Ipak, vjerojatno će najzanimljivija biti šetnja kroz kamene ostatke rimske kulture na ovom stjenovitom mjestu i zamišljanje kako je nekada izgledalo ovo mjesto, čijim antičkim ulicama sa nekadašnjim trgovinama od kojih vidite samo temelje i pragove, upravo koračate. Stupovi iz kupelji koji i dalje stoje, zajedno s dijelovima vodovoda i hramova, te amfiteatar sa pogledom na more doista može pomoći da se doživi nekadašnja raskoš i moć ovog mjesta. Za još potpuniji doživljaj ovog arheološkog lokaliteta svakako posjetite muzeje u mjestu Oristano u neposrednoj blizini lokaliteta, u kojima se nalaze brojen zbirke artifakta pronađenih u Tharrosu.

  Kako putovati po Algherou

  Gradom Alghero voze lokalni autobuse i to pet linija tijekom dana. Sustav prevoznih karata je nekompliciran i jasan: autobusne karte moraju se kupiti prije vožnje na ovlaštenim mjestima (prodavaonice tiska i duhana) te ovjeriti na stroju u autobusu ili kod vozača. Nakon ukrcavanja u autobus nije moguće kupiti karte. Obavezno kupite i ovjerite kartu jer su provjere na licu mjesta prilično česte

  Korisne poveznice

  Turizam Sardinije