Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U AUSTRIJI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Austriji po najnižim cijenama

  Auto Europe je međunarodni rent a car broker sa preko 60 godina iskustva na tržištu i širokom ponudom vozila na više od 24 000 mjesta u cijelom svijetu. Unajmljivanje vozila nikad nije bilo lakše! Ponosni smo na našu nagrađivanu službu za korisnike i garanciju najniže cijene na tržištu. Zahvaljujući renomiranim svjetskim i lokalnim rent a car tvrtkama, Auto Europe je u mogućnosti ponuditi Vam ne samo povoljan najam vozila u Austriji, nego i u cijeloj Europi, pa i u svijetu. Konkretno u Austriji možete preuzeti automobil u Beču, Grazu, Salzburgu, i na mnoštvu drugih lokacija, a moguć je i jednosmjerni najam.

  Započnite avanturu u Beču, jednom od najromantičnijih gradova Europe. Zadivit će Vas Art Nouveau zgrade zajedno sa palačom Belvedere. U njoj se nalazi fantastičan muzej sa savršenim vrtovima i pogledom na cijeli grad. Odvezite se do Salzburga, Mozartovog rodnog mjesta, pa otiđite na pješačenje po jednom od lokalnih brda. Priroda je bila vrlo darežljiva prema ovom dijelu Austrije, a krajolik pun planina, šuma i planinskih jezera uistinu podsjeća na slikovnice.

  Koja su najvažnija prometna pravila u Austriji?

  • Zimi je po zakonu obavezna zimska oprema i to sve 4 zimske gume ili lanci za snijeg na makar dvije gume.
  • Provjerite sa rent a car tvrtkom od koje iznajmljujete automobil da li je u autu fluorescentni sigurnosni prsluk.
  • Pojasi su obavezni za sve u vozilu.
  • Benzinske crpke u Austriji rade od 8 do 20h, dok su one u većim gradovima često otvorene non-stop.

  Što posjetiti u Austriji?

  I dok je shopping u Austriji postao iznimno popularan, kao i jednodnevni izleti u tu svrhu, postoje mnoga prelijepa povijesna mjesta, kao i prirodne ljepote koje su vrijedne posjeta, a rent a car u Austriji će Vam to i omogućiti! Pokušat ćemo Vas inspirirat s nekoliko ideja:

  Beč

  Carski grad bogate povijesti je i danas elegantan i otmjen kao i u prijašnjim stoljećima. Vladavina Habsburške Monarhije ostavila je dubok pečat u gradu, pa i danas možete vidjeti nasljeđe Habsburgovaca u brojim muzejima i palačama. Preporučamo već kultni dvorac Schönbrunn i njegove velelepne vrtove i najveći glorijet na svijetu, zatim Ringstraße, što je u stvari cesta koja okružuje gradsku jezgru, a koja je dom Operi, palači Hofburg, Parlamentu i Gradskoj kući. Svratite u Palmenhaus na kavu i opustite se u Burggartenu. Jedna neobična crkva koja spolja pomalo podsjeća na sinagogu je i Otto Wagner crkva u 14. okrugu, lijep primjer Art Noveau arhitekture, a čija se kupola nalik limunu vidi izdaleka. Otiđite i u Haus des Meeres, javni akvarij, sa čijeg vrha puca prelijep pogled na cijeli Beč. Zasladite se poznatom Sacher tortom, originalnom poslasticom iz Beča.

  Salzburg

  Naziv grada je kombinacija dvije riječi – sol i grad, te je odmah jasno po čemu je u povijesti bio poznat Salzburg i na koji način je postao imućan gradić. Slikovit stari grad i palača na brdu koje je prekrasna kulisa, zatim mnogobrojne kulturno-umjetničke manifestacije poput opere na otvorenom ljeti, mame turiste svake godine u Salzburg. Sve je u znaku Mozarta, pa čak i legendarni slatkiš Mozart kugle. Kada se umorite od razgledanja, pronađite svoju oazu mira u okolnim brdima i fantastičnoj prirodi.

  Hallstatt

  Seoce Hallstatt na obali jezera je već kultno na mnogim razglednicama iz Austrije, a Kinezi su čak napravili i njegovu repliku. S obzirom na idiličnu lokaciju, jezero i visoke Dachstein planine kao kulise, nije nikakvo čudo što je ovo najfotografiranije mjesto u Austriji. Hallstatt je idealno za parove i vrlo je romantično, pa kao takav poslužit će za jedan lijepi vikend udvoje.

  Obilazak Austrije rent a carom

  Austrija je zemlja veličanstvenih pejzaža, pa ako volite prirodu, ne čekajte ni trena, nego rezervirajte jeftin najam vozila u Austriji sa nama i krenite na put!

  Beč – Melk – Salzburg – Hallstatt – Zell am See – Innsbruck

  Ova ruta je idealna za sve koji žele vidjeti puno toga odjednom, a osim povjesnih i kulturnoumjetničkih momenata provešće Vas kroz veličanstvene alpske krajolike. Kada stignete u Innsbruck, razgledajte romantični stari grad, a odsjednite u nekim od brdskih gradića ili sela u okolini. U Tirolu postoji bezbroj staza za pješačenje, planinarskih ruta i koliba, tako da se možete opustiti i uživati u prekrasnoj prirodi.

  Glečeri

  Jeste li znali da se u Austriji možete skijati i po ljeti? Na primjer, blizu nacionalnog parka Hohe Tauern, očekuje Vas Kitzsteinhorn, poznati glečer gdje se možete skijati sve do srpnja! Na visini od oko tri tisuće metara možete ne samo skijati, nego i sanjkati se i uživati u raznim zimskim čarolijama sa cijelom obitelji. U ponudi su također i vođene besplatne ture pješačenja po brdima na malo manjoj nadmorskoj visini, odakle se pruža pogled na planinske vrhove a jedinstvenu alpsku floru doživjet ćete tijekom šetnje iz prve ruke.

  Vinska ruta

  Da li ste znali da je Austrija poznata i po vinima? Krenite od Beča ka Kremsu pa dalje ka Štajerskoj i ovdje napravite pauzu. Ovdje kušajte poznati austrijski Sauvignon Blanc i odmorite se u nekom udobnom hotelu u ovoj brdovitoj regiji prošaranoj vinogradima. U Vulkanlandu na sjevero-istoku regije čeka Vas fini i unikatni terroir, od grožđa sa padina vulkanskog podrijetla. Nastavite dalje do Graza a usput posjetite poznati barokni dvorac Eggenberg. U Grazu se počastite čašom dobre kapljice iz jedne od vinarija u Burgenlandu.

  Koliko moram imati godina za unajmiti vozilo u Austriji?

  Da biste vozili automobil u Austriji, morate imati minimum 18 godina, dok za rent a car u Austriji morate imati vozačku dozvolu minimum godinu dana. Vozači mlađi od 25 godina će možda morati platiti naknadu za mlade vozače.

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljnim vozilom u Austriji?

  Na svim autocestama u Austriji morate imati vinjetu, a nju možete kupiti u poštama, na benzinskim crpkama, i pojedinim trgovinama uz autocestu. Pronađite više informacija o pojedinim autocestama i visini cestarine ovdje.

  Mala doza povijesti

  Alpska područja i plodna zemljišta oko Dunava bila su naseljena i u pretpovijesna vremena. Kelti koji su naseljavali regiju bili su važan trgovački partner starim Rimljanima, koji su uskoro i osvojili puno dijelova današnje Austrije, te njome vladali preko 500 godina. Rimljani su se povukli iz regije Dunava, a valovi migranata su počeli nadolaziti u regiju; neki od njih i sa istoka odakle su nadirali Huni. U to vrijeme područje su naseljavala germanska i slavenska plemena. U srednjem vijeku vladavina nad ovom regijom je povjerena bavarskoj plemićkoj obitelji Babenberg koji su učvrstili svoju vlast i proširili teritorij.

  Postepeno je vlast i teritorij preuzela dinastija Habsburg podrijetlom iz Švapske, koji su mahom nosili krunu Svetog Rimskog Carstva. Oni su dodali i teritorij Burgundije i Nizozemske pod svoju vladavinu, kao i dio Španjolske. U 16. i 17. stoljeću došlo je do ozbiljnih sukoba sa Otomanima, čiji su napadi bili odbijeni, a Austrija je postala velika europska sila. Carica Marija Terezija i njen sin Josip II utemeljili su osnovu za suvremenu administrativnu vladu u 18. stoljeću.

  Međutim, nakon Francuske revolucije i potom Napoleonskih ratova, slika Europe se promijenila, a Habsburška Monarhija bila je rastrzana formiranjem talijanske države. Godine 1867. car Franjo Josip odobrio je nastanak dualne monarhije Austrije i Mađarske, no ova zajednica se raspala nakon Prvog svjetskog rata, a Austrija je 1918. proglašena republikom. Nakon drugog svjetskog rata Austrijom su vladale Francuska, Velika Britanija, SAD i SSSR, a 1955. godine potpisivanjem mirovnog sporazuma Austrija je postala neutralna, pa i članica UN-a. Od 1995. godine članica je Europske unije.

  Koja je nacionalna valuta u Austriji?

  Valuta koja se koristi kao sredstvo plaćanja i svih novčanih transakcija u Austriji je euro. Novac možete podići na brojnim bankomatima, ali ipak preporučamo da još u Hrvatskoj promijenite kune u eure jer može biti povoljnije.

  U kojoj je vremenskoj zoni Austrija?

  Austrija je u istoj vremenskoj zoni kao i Hrvatska. Sat se obično pomjera krajem ožujka i u posljednjem tjednu listopada.

  Koje su najčešće fraze u Austriji?

  Dobro jutro - Guten Morgen

  Dobar dan - Guten Tag

  Dobra večer - Guten Abend

  Doviđenja - Auf Wiedersehen

  Koliko košta? - Was kostet es?

  Hvala - Danke

  Molim - Bitte

  Unajmljeni auto - ein Mietwagen

  Policija - die Polizei

  Struja - Da li mi je potreban adapter za struju u Austriji?

  Utikači u Austriji imaju isti standard kao i oni u Hrvatskoj, tako da nećete morati brinuti o putnim adapterima.

  Da li mi je potrebna viza za putovanje u Austriju?

  Od 01. srpnja 2013. državljani Hrvatske mogu ulaziti u Austriju i sa osobnom iskaznicom. Dakle, viza nije potrebna za putovanje u Austriju.

  Glavno Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji nalazi se u Beču, a u Grazu, Linzu, St. Pöltenu i u Salzburgu nalaze se naši konzulati.

  Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji
  Adresa: Rennweg 3; 1030 Wien, Austria
  Uredovno vrijeme za stranke: ponedjeljak - petak 9,00-17,00
  Tel. 0043 1 485 9524; Fax: 0043 1 480 2942
  e-mail: croemb.bec@mvep.hr

  Mogu li unajmiti kamper u Austriji?

  Auto Europe, osim jeftinog najma automobila, nudi također i najam kampera u Austriji. Ovo je pun pogodak za one koji žele putovati, kampirati, razgledati, a ne ovisiti o često skupom hotelskom smještaju. Kamperi su idealni za ljubitelje prirode jer ih možete parkirati na brojnim za to predviđenim mjestima diljem Austrije, a ponaročito u Alpima, što je poseban doživljaj.

  Korisne poveznice

  Austrija Turizam

  Povratak na vrh

  Poboljšajte iskustvo

  Preglednik koji koristite nije podržan od naše internetske stranice. Molimo nadogradite Vaš preglednik kako biste poboljšali svoje iskustvo i bezbjednost na internetu.

  Preporučamo najnoviju verziju preglednika Chrome ili Firefox