Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U AUSTRIJI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Austriji po najnižim cijenama

  Auto Europe je međunarodni rent a car broker sa preko 60 godina iskustva na tržištu i širokom ponudom vozila na više od 24 000 mjesta u cijelom svijetu. Unajmljivanje vozila nikad nije bilo lakše! Ponosni smo na našu nagrađivanu službu za korisnike i garanciju najniže cijene na tržištu. Zahvaljujući renomiranim svjetskim i lokalnim rent a car tvrtkama, Auto Europe je u mogućnosti ponuditi Vam ne samo povoljan najam vozila u Austriji, nego i u cijeloj Europi, pa i u svijetu. Konkretno u Austriji možete preuzeti automobil u Beču, Grazu, Salzburgu, i na mnoštvu drugih lokacija, a moguć je i jednosmjerni najam.

  Započnite avanturu u Beču, jednom od najromantičnijih gradova Europe. Zadivit će Vas Art Nouveau zgrade zajedno sa palačom Belvedere. U njoj se nalazi fantastičan muzej sa savršenim vrtovima i pogledom na cijeli grad. Odvezite se do Salzburga, Mozartovog rodnog mjesta, pa otiđite na pješačenje po jednom od lokalnih brda. Priroda je bila vrlo darežljiva prema ovom dijelu Austrije, a krajolik pun planina, šuma i planinskih jezera uistinu podsjeća na slikovnice.

  Koja su najvažnija prometna pravila u Austriji?

  • Zimi je po zakonu obavezna zimska oprema i to sve 4 zimske gume ili lanci za snijeg na makar dvije gume.
  • Provjerite sa rent a car tvrtkom od koje iznajmljujete automobil da li je u autu fluorescentni sigurnosni prsluk.
  • Pojasi su obavezni za sve u vozilu.
  • Benzinske crpke u Austriji rade od 8 do 20h, dok su one u većim gradovima često otvorene non-stop.

  Što posjetiti u Austriji?

  I dok je shopping u Austriji postao iznimno popularan, kao i jednodnevni izleti u tu svrhu, postoje mnoga prelijepa povijesna mjesta, kao i prirodne ljepote koje su vrijedne posjeta, a rent a car u Austriji će Vam to i omogućiti! Pokušat ćemo Vas inspirirat s nekoliko ideja:

  Beč

  Carski grad bogate povijesti je i danas elegantan i otmjen kao i u prijašnjim stoljećima. Vladavina Habsburške Monarhije ostavila je dubok pečat u gradu, pa i danas možete vidjeti nasljeđe Habsburgovaca u brojim muzejima i palačama. Preporučamo već kultni dvorac Schönbrunn i njegove velelepne vrtove i najveći glorijet na svijetu, zatim Ringstraße, što je u stvari cesta koja okružuje gradsku jezgru, a koja je dom Operi, palači Hofburg, Parlamentu i Gradskoj kući. Svratite u Palmenhaus na kavu i opustite se u Burggartenu. Jedna neobična crkva koja spolja pomalo podsjeća na sinagogu je i Otto Wagner crkva u 14. okrugu, lijep primjer Art Noveau arhitekture, a čija se kupola nalik limunu vidi izdaleka. Otiđite i u Haus des Meeres, javni akvarij, sa čijeg vrha puca prelijep pogled na cijeli Beč. Zasladite se poznatom Sacher tortom, originalnom poslasticom iz Beča.

  Salzburg

  Naziv grada je kombinacija dvije riječi – sol i grad, te je odmah jasno po čemu je u povijesti bio poznat Salzburg i na koji način je postao imućan gradić. Slikovit stari grad i palača na brdu koje je prekrasna kulisa, zatim mnogobrojne kulturno-umjetničke manifestacije poput opere na otvorenom ljeti, mame turiste svake godine u Salzburg. Sve je u znaku Mozarta, pa čak i legendarni slatkiš Mozart kugle. Kada se umorite od razgledanja, pronađite svoju oazu mira u okolnim brdima i fantastičnoj prirodi.

  Hallstatt

  Seoce Hallstatt na obali jezera je već kultno na mnogim razglednicama iz Austrije, a Kinezi su čak napravili i njegovu repliku. S obzirom na idiličnu lokaciju, jezero i visoke Dachstein planine kao kulise, nije nikakvo čudo što je ovo najfotografiranije mjesto u Austriji. Hallstatt je idealno za parove i vrlo je romantično, pa kao takav poslužit će za jedan lijepi vikend udvoje.

  Obilazak Austrije rent a carom

  Austrija je zemlja veličanstvenih pejzaža, pa ako volite prirodu, ne čekajte ni trena, nego rezervirajte jeftin najam vozila u Austriji sa nama i krenite na put!

  Beč – Melk – Salzburg – Hallstatt – Zell am See – Innsbruck

  Ova ruta je idealna za sve koji žele vidjeti puno toga odjednom, a osim povjesnih i kulturnoumjetničkih momenata provešće Vas kroz veličanstvene alpske krajolike. Kada stignete u Innsbruck, razgledajte romantični stari grad, a odsjednite u nekim od brdskih gradića ili sela u okolini. U Tirolu postoji bezbroj staza za pješačenje, planinarskih ruta i koliba, tako da se možete opustiti i uživati u prekrasnoj prirodi.

  Glečeri

  Jeste li znali da se u Austriji možete skijati i po ljeti? Na primjer, blizu nacionalnog parka Hohe Tauern, očekuje Vas Kitzsteinhorn, poznati glečer gdje se možete skijati sve do srpnja! Na visini od oko tri tisuće metara možete ne samo skijati, nego i sanjkati se i uživati u raznim zimskim čarolijama sa cijelom obitelji. U ponudi su također i vođene besplatne ture pješačenja po brdima na malo manjoj nadmorskoj visini, odakle se pruža pogled na planinske vrhove a jedinstvenu alpsku floru doživjet ćete tijekom šetnje iz prve ruke.

  Vinska ruta

  Da li ste znali da je Austrija poznata i po vinima? Krenite od Beča ka Kremsu pa dalje ka Štajerskoj i ovdje napravite pauzu. Ovdje kušajte poznati austrijski Sauvignon Blanc i odmorite se u nekom udobnom hotelu u ovoj brdovitoj regiji prošaranoj vinogradima. U Vulkanlandu na sjevero-istoku regije čeka Vas fini i unikatni terroir, od grožđa sa padina vulkanskog podrijetla. Nastavite dalje do Graza a usput posjetite poznati barokni dvorac Eggenberg. U Grazu se počastite čašom dobre kapljice iz jedne od vinarija u Burgenlandu.

  Koliko moram imati godina za unajmiti vozilo u Austriji?

  Da biste vozili automobil u Austriji, morate imati minimum 18 godina, dok za rent a car u Austriji morate imati vozačku dozvolu minimum godinu dana. Vozači mlađi od 25 godina će možda morati platiti naknadu za mlade vozače.

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljnim vozilom u Austriji?

  Na svim autocestama u Austriji morate imati vinjetu, a nju možete kupiti u poštama, na benzinskim crpkama, i pojedinim trgovinama uz autocestu. Pronađite više informacija o pojedinim autocestama i visini cestarine ovdje.

  Mala doza povijesti

  Alpska područja i plodna zemljišta oko Dunava bila su naseljena i u pretpovijesna vremena. Kelti koji su naseljavali regiju bili su važan trgovački partner starim Rimljanima, koji su uskoro i osvojili puno dijelova današnje Austrije, te njome vladali preko 500 godina. Rimljani su se povukli iz regije Dunava, a valovi migranata su počeli nadolaziti u regiju; neki od njih i sa istoka odakle su nadirali Huni. U to vrijeme područje su naseljavala germanska i slavenska plemena. U srednjem vijeku vladavina nad ovom regijom je povjerena bavarskoj plemićkoj obitelji Babenberg koji su učvrstili svoju vlast i proširili teritorij.

  Postepeno je vlast i teritorij preuzela dinastija Habsburg podrijetlom iz Švapske, koji su mahom nosili krunu Svetog Rimskog Carstva. Oni su dodali i teritorij Burgundije i Nizozemske pod svoju vladavinu, kao i dio Španjolske. U 16. i 17. stoljeću došlo je do ozbiljnih sukoba sa Otomanima, čiji su napadi bili odbijeni, a Austrija je postala velika europska sila. Carica Marija Terezija i njen sin Josip II utemeljili su osnovu za suvremenu administrativnu vladu u 18. stoljeću.

  Međutim, nakon Francuske revolucije i potom Napoleonskih ratova, slika Europe se promijenila, a Habsburška Monarhija bila je rastrzana formiranjem talijanske države. Godine 1867. car Franjo Josip odobrio je nastanak dualne monarhije Austrije i Mađarske, no ova zajednica se raspala nakon Prvog svjetskog rata, a Austrija je 1918. proglašena republikom. Nakon drugog svjetskog rata Austrijom su vladale Francuska, Velika Britanija, SAD i SSSR, a 1955. godine potpisivanjem mirovnog sporazuma Austrija je postala neutralna, pa i članica UN-a. Od 1995. godine članica je Europske unije.

  Koja je nacionalna valuta u Austriji?

  Valuta koja se koristi kao sredstvo plaćanja i svih novčanih transakcija u Austriji je euro. Novac možete podići na brojnim bankomatima, ali ipak preporučamo da još u Hrvatskoj promijenite kune u eure jer može biti povoljnije.

  U kojoj je vremenskoj zoni Austrija?

  Austrija je u istoj vremenskoj zoni kao i Hrvatska. Sat se obično pomjera krajem ožujka i u posljednjem tjednu listopada.

  Koje su najčešće fraze u Austriji?

  Dobro jutro - Guten Morgen

  Dobar dan - Guten Tag

  Dobra večer - Guten Abend

  Doviđenja - Auf Wiedersehen

  Koliko košta? - Was kostet es?

  Hvala - Danke

  Molim - Bitte

  Unajmljeni auto - ein Mietwagen

  Policija - die Polizei

  Struja - Da li mi je potreban adapter za struju u Austriji?

  Utikači u Austriji imaju isti standard kao i oni u Hrvatskoj, tako da nećete morati brinuti o putnim adapterima.

  Da li mi je potrebna viza za putovanje u Austriju?

  Od 01. srpnja 2013. državljani Hrvatske mogu ulaziti u Austriju i sa osobnom iskaznicom. Dakle, viza nije potrebna za putovanje u Austriju.

  Glavno Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji nalazi se u Beču, a u Grazu, Linzu, St. Pöltenu i u Salzburgu nalaze se naši konzulati.

  Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji
  Adresa: Rennweg 3; 1030 Wien, Austria
  Uredovno vrijeme za stranke: ponedjeljak - petak 9,00-17,00
  Tel. 0043 1 485 9524; Fax: 0043 1 480 2942
  e-mail: croemb.bec@mvep.hr

  Mogu li unajmiti kamper u Austriji?

  Auto Europe, osim jeftinog najma automobila, nudi također i najam kampera u Austriji. Ovo je pun pogodak za one koji žele putovati, kampirati, razgledati, a ne ovisiti o često skupom hotelskom smještaju. Kamperi su idealni za ljubitelje prirode jer ih možete parkirati na brojnim za to predviđenim mjestima diljem Austrije, a ponaročito u Alpima, što je poseban doživljaj.

  Korisne poveznice

  Austrija Turizam