Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U BEČU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Beču po najnižim cijenama

  Rezervirajte svoje vozilo sa Auto Europe i uživajte u istraživanju ovog povijesnog grada i svih njegovih znamenitosti kada i kako vama to odgovara. Posjetite veličanstvenu operu, impresivnu Karlskirche ili dan provedite u jednom od najstarijih zabavnih parkova na svijetu, Prateru. Uživajte u tradicionalnoj austrijskoj kuhinji u jedinstvenoj atmosferi u Augustinerkeller ili jednom od brojnih restorana u glavnom gradu Austrije. Pripremite se na to da će vas ova stara dama šarmirati. Ne propustite ni uživati u pogledu koji se pruža na grad s vrha 170 metara visokog Dunavskog tornja, ili se jednostavno prepustite kupovini u dućanima u kojima zaista možete uživati. Neka rent a car u Beču postane jedna predivna uspomena

  Beč ne zadivljuje samo svojom arhitekturom. Iza ovih čudesnih fasada, krije se pravo blago, i to u skoro svakom pogledu. Čak i oni koji su smatrali da je posjeta Beču gubljenje vremena, i kojima nikad nije bio na listi prioriteta, su nakon posjeta u potpunosti promijenili stav. Mnoge je začudio njegov tihi ritam koji zavarava. To što ćete se ponekad zateći sami na ulici, ne znači da se iza zidova ne događa ništa. To samo znači da se morate malo više potruditi nego inače. Ovo nije mali grad, pa se zaista preporučuje da se unaprijed pripremite. No ono što svi vole je posjet bečkim kafeima, gdje jednostavno morate probati Sacher tortu ili neki od famoznih štrudela uz neizostavnu kavu, ili čašu poznatog bečkog vina, koje se radi u vinogradima zasađenim unutar granica grada, i na koje su Bečani jako ponosni. Posebno su na glasu Riesling, Grüner Veltliner i Sauvignon Blanc. Ne moramo niti spominjati da u Beču također možete probati neka od najboljih i najjeftinijh piva.

  Neka uz Auto Europe, vaš sljedeći posjet Beču bude nezaboravno iskustvo! Kao posrednik u rent a car industriji sa više od 60 godina iskustva, surađujemo s brojnim renomiranim međunarodnim i domaćim rent a car tvrtkama i u mogućnosti smo vam ponuditi najpovoljnije cijene po najpovoljnijim uvjetima. Dugogodišnja praksa nas je također naučila da sustav ponude mora biti jednostavan i transparentan, tako ćete na našoj web stranici u samo nekoliko sekundi moći rezervirati željeno vozilo, u željenom periodu i na odabranoj lokaciji. Ako još uvijek radije poslove obavljate telefonski, nazovite na +49 89 412 097 83, i naše stručno osoblje će vam rado pomoći pri rezervaciji, ali i u vezi sa svim ostalim pitanjima vezanim za najam vozila!

  Kakav je promet u Beču?

  Vožnja po Beču bi trebala biti prilično ugodna, jer su vozači u glavnom gradu Austrije uglavnom sigurni i disciplinirani. Cestovna mreža pokriva oko 2800 kilometara, sa 51 auto-i brzim cestama kojima je grad jako dobro povezan sa ostatkom zemlje. A23 je jugoistočna tangenta grada. Ako je moguće,bilo bi dobro da izbjegavate vožnju u vremenu od 8:00 do 10:00 i 16:00 do 18:00, jer u tom vremenu dolazi do priličnog prometnog zagušenja. Planirate li vožnju kroz Kaistertunnel, obratite pažnju na brzinu. Svako vozilo se fotografira pri ulasku i izlasku iz tunela te se na temelju ove dvije snimke izračunava vaša brzina, pa se stoga preporučuje strogo pridržavanje ograničenja brzine kako biste izbjegli visoke kazne.

  Obzirom na dobru ranije pomenutu povezanost autocestama, vrlo jednostavno možete doći i do drugih gradova u Austriji, ili u okolnim zemljama. Tako na primjer, možete koristiti A12, Inntal Autobahn, ako želite stići do Kufsteina i Innsbrucka, ili A1, West Autobahn, koja Beč povezuje sa Salzburgom , ili Bratislavom. Ne zaboravite da za vožnju autocestom u Austriji morate imati vinjetu. Ograničenje brzine na autocesti je 130 km/h, izvan naseljenih mjesta 100km/h i u naseljenim mjestima 50km/h, ukoliko nije drugačije naznačeno. Izbjegavajte piti alkohol i voziti. Uglavnom je granica alkohola u krvi 0,5 promila, no u nekim slučajevima (mladi vozači, probna vožnja, itd) ova granica se spušta na 0,1 promila. Kazna za prekoračenja su velike (€ 300,- bis € 3.700,-), a preko 0,8 se osim naplaćivanja kazne oduzima i vozačka odzvola.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Beču?

  Besplatna parkirna mjesta u središtu grada su rijetka. Pored toga, većina ih je određena samo za kratkotrajno parkiranje i na njima se možete zadržati maksimalno 2 ili 3 sata, ovisno o tome u kojem se okrugu nalazite. Automati za plaćanje parkinga na ovim mjestima zapravo ne postoje. Kartu morate kupiti ili na kiosku, online, ili putem nekog drugok prodajnog kanala. Parkirna karta mora se kupiti u duhanskoj trgovini, online ili preko drugih prodajnih mjesta. Besplatno parkirati možete još samo u nekoliko okruga, i to u 13., 19. i 21., 22. i 23. Zato je puno jednostavnije svoje vozilo parkirati u jednoj od podzemnih ili nadzemnih garaža i ne gubiti vrijeme uzaludno tražeći mjesto na ulici. Tri najpovoljnije opcije u središtu Beča, koje su u blizini turističkih atrakcija su Garaža Prater, Hietzing i podzemna garaža Kärntnerstraße.

  Park & Ride je također dobra opcija. Riječ je o parkiralištima koja se naplaćuju, ali su izravno povezana sa mrežom gradskog javnog prijevoza. Vozilo možete parkirati ovdje,a do središta grada nastaviti javnim prijevozom. Ovim putem štedite dosta vremena koje biste potrošili tražeći parking, a možete ga iskoristiti za uživanje u kavici, prije početka turističkog dana.

  Zračna luka Beč

  Zračna luka Beč najveća je i najpoznatija zračna luka u Austriji, sa vlastitim poštanskim brojem i godišnjim prometom od oko 25 miliona putnika. Put od zračne luke do središta Beča traje od 15 do 45 minuta, ovisno o tome koju vrstu prijevoza ste odabrali. Vozilom vam treba oko 25 minuta, ako koristite A4. Do zračne luke možete stići i vlakom ili autobusom. Preko 70 zrakoplovnih tvrtki leti na ukupno 172 destinacije u 71 zemlju diljem svijeta. Do Beča iz Hrvatske možete letjeti gotovo svih hrvatskih zračnih luka, a Zagreb, Split, Dubrovnik, i Zadar između ostalih nude direktne letove.

  Službeni naziv: Flughafen Wien-Schwechat (VIE)
  Adresa: Wien-Flughafen, 1300 Schwechat, Österreich
  Web stranica: www.viennaairport.com
  Telefon: +43-1-7007-0

  Što raditi u Beču

  Dan biste svakako mogli započeti 30-minutnom vožnjom fijakerom kroz najljpši dio Beča, onda na kavu i jedan od famoznih bečkih kafea. Osim grandioznih koncerata, muzeja svjetske klase, prekrasne arhitekture i zavidne gastro scene, grad je prava rekreacijska oaza. Postoji više od 50 javnih bazena, a kupati se možete i na lijevoj obali Dunava. Na raspolaganju vam je više od 500 km pješačkih staza. Najam vozila u Beču je odlična opcija za istraživanje Beča, jer svoj itinerar možete isplanirati onako kako to vma odgovoara. U nastavku smo naveli neke od turističkih atrakcija koje ne smijete izostaviti prilikom svojeg posjeta Beču:

  Dvorac Schönbrunn:

  Dvorac Schönbrunn sa pripadajućim zoološkim vrtom i parkom je vjerojatno jedna od najpopularnijih i najposjećenihij znamenitosti ne samo u Beču, nego i u cijeloj Austriji. Po izvornom planu koji nikad nije proveden, je od lovačkog dvorca iz 17. stoljeća, trebalo izgraditi drugi Versailles. Usprkos tomu, sagrađen je najveća austrijska palača, danas pod zaštitom UNESCO-a, koji je tijekom carske vladavine služio kao ljetna rezidencija Habsburgovaca. Carica Marija Terezija zaslužna je za mnogo toga čemu se danas u dvorcu možemo diviti, između ostalog brojne fontane, Gloriette i Rimske ruševina. Franjo Josip se ovdje rodio, a kasnije vjenčao sa nezaboravnom caricom Sisi. Tijekom obilaska, nažalost, možete vidjeti samo nekoliko odaja od njih 1441, na takozvanoj carskom vođenju uz audio vodič možete posjetiti 22 sobe. Tako ćete imati priliku vidjeti i veliku galeriju koja se nekada koristila za carska događanja, i još se i danas koristi za različite evente. Na duljoj Grand turi možete posjetiti 40 odaja. U zoološkom vrtu obitava preko 700 vrsta životinja. Ulaz se plaća, i preporučuje se da karte kupite putem interneta, ako posjet planirate vikendom ili u vrijeme praznika, kako biste izbjegli duge redove. Za mlađe posjetitelje je interesantan labirint (Irrgarten), koji je otvoren od sredine ožujka do početka studenog. Između Glorietta i palače se svake godine održava poznati koncert bečke filharmonije. Ulaz je besplatan, no kako je koncert izuzetno dobro posjećen, bilo bi dobro doći nešto ranije, kako biste zauzeli bolje mjesto sa kojeg možete bolje čuti izvedbu.

  Prater:

  Prater je svakako najpoznatiji i najpopularniji zabavni park u Beču. Uglavnom je otvoren tijekom cijele godine, sedam dana u tjednu. Međutim, zimi se neki sadržaji zatvaraju. Isto se može dogoditi i za ljetnih nevremena. Ulaz se za razliku od ostalih zabavnih parkova, ne plaća. Plaćaju se pojedinačne atrakcije ili vožnje, tako da ovim parkom možete jednostavno prošetati i uživati ​​u svemu ponuđenom! Najveće atrakcije ovog parka su svakako ogromni kotač s kraja 19. stoljeća, čija najviša točka iznosi 65 m, odakle imate predivan pogled na grad, svjetski poznati muzej voska Madame Tussauds, koji također možete posjetiti i u Berlinu i Londonu , roller coaster Boomerang, hotel Psycho ili vlak duhova. Inače, samo značenje riječi Prater dolazi iz latinskog; pratum ili livada, i nekoć je služio kao carsko lovište. Ako baš ne želite šetajući istražiti cijeli park, možete se ukrcati na Liliputbahn.

  Kärntnerstraße:

  Ova ulica postoji još od rimskih vremena kada je bila važna poveznica između gradskih zidina i središta grada i zavala se Strata Carinthianorum. Ulica se pruža ravno između Karlplatza i katedrale svetog Stjepana. U Drugom svjetskom ratu je teško oštećena, i sačuvano je tek nekoliko važnih građevina. 1974. je Kärntnerstrasse pretvorena u pješačku zonu i danas je omiljeno mjesto za kupovinu. Nigdje drugdje u Beču ne možete pronaći tako jedinstvenu mješavinu povijesnih zgrada, renomiranih tradicijskih tvrtki i modernih trgovina međunarodnih lanaca kao u ovoj ulici. Uz Café Sacher - gdje možete kušati nadasve poznatu Sacher tortu, Swarovski ili dućane koji prodaju Mozart kugle i druge suvenire posvećene ovom geniju, nalaze se dućani međunarodno poznatih brendova. Zimska palača princa Eugena se nalazi u jednoj od sporednih ulica, i danas je tamo smješteno Ministarstvo financija.

  Dvorac Belvedere:

  Dvorac Belvedere dao je u 18. stoljeću izgraditi princ Eurgen Savojski kao svoju ljetnu rezidenciju. Danas je podijeljen na dva dijela, a između ovih baroknih građevina nalazi se veliki park. U oba dijela su postavi umjetničkih izložbi, a u Gornjem Belvedereu ćete naći stalni postav uglavnom austrijskih umjetničkih djela, dok se u Donjem izlažu djela iz različitih umjetničkih razdoblja. Ulaz u palaču Belvedere se naplaćuje, ali vrt možete posjetiti besplatno, osim Kammergartena i Alpengartena, čiji posjet se naplaćuje. Gornji Belvedere otvoren je svakodnevno od 9:00 do 18:00, a Donji od 10:00 do 18:00. i oba su otvorena petkom do 21:00. U stalnoj izložbi moći ćete se diviti djelima Gustava Klimta, Clauda Moneta, Vincenta van Gogha i mnogih drugih poznatih umjetnika, stoga ga obavezno posjetite!

  Hundertwasserhaus:

  Hundertwasser je za Beč ono što je Gaudi za Barcelonu. Jedan od njegovih prvih radova - Hundertwasserhaus, nalazi se u Beču i koristi se kao stambena zgrada. U samoj kući je smješten info dućan u kojem možete kupiti razglednice, plakate, suvenire ili preuzeti info materijale. Otvorena je od 9:00 do 17:00 (ljeti čak do 19:45). Ako želite vidjeti više Hundertwasserovih djela, možete se zaputiti u Hundertwasser Village, koji se nalazi suprotno od kuće. Ovo je zapravo je mali trgovački centar s kafićem i barom. Obavezno posjetite toalete, čak i ako vam nije sila! Ako vam i ovo nije dovoljno, zaputite se u Bečki Kunsthaus koji se nalazi samo nekih 400 metara od Hundertwasserhausa i u sebi skriva i muzej posvećen ovom neobičnom umjetniku.

  Neubau:

  Neubau, također poznat i kao 7. okrug, je u 18. stoljeću bio dom tvornicama svile, a danas je središte bečkog kreativnog i kulturnog života, koje privlači umjetnike, mlade ljude i liberalnu urbanu populaciju. Danas je poznata trgovačka četvrt sa brojnim pubovima i restoranima koje vrijedi posjetiti, jer imaju ono nešto drugačije. Volksteater Wien je također ovdje doma, mnogi muzeji te centar posvećen modernoj umjetnosti, gdje ćete naći i poznatu kolekciju Leopold.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Beču

  Koliko god je Beč interesantan, toliko je i njegova okolica, stoga je rent a car u Beču izvrsna opcija za istraživanje i otkrivanje svih ljepota koje ova regija nudi. Izdvojili smo za vas nekoliko prijedloga za jednodnevne izlete koji bi vam se mogli svidjeti i poslužiti kao inspiracija:

  Schlosshof

  Niti sat vremena vožnje od Beča naći ćete ovu baroknu palaču sa prekrasnim vrtom, koja se takođeer nalazi u blizine granice sa Slovačkom. Princ Eugene u 18. stoljeću ovaj renesansni dvorac dao preurediti u danas vidljivi barokni stil. Posebna pažnja posvećena je vrtu od 16 hektara, koji je u proljeće prepun raznolikog cvijeća, čiji cvat vas opija i poziva u šetnju. Pored dvorca i vrta, tu se nalazi i stari salaš. Uz vođene obilaske i audio vodiče koji pokušavaju približiti povijest barokne građevine, u Schlosshofu ćete naći i restoran i kafe u kojem možete napraviti malu pauzu i uživati ​​u pogledu uz šalicu kave i kalač. Tu je i mala trgovina u kojoj možete kupiti domaće delicije. Ako dvorac želite posjetiti u vrijeme Adventa, iskoristite priliku i prošetajte šarmantnim božićnim selom. Dvorac je za posjetitelje otvoren od 15. ožujka do 29. studenog svakodnevno od 10:00 do 18:00, a ostatak godine od 10:00 do 16:00.

  Schneeberg

  Na samo dva sata vožnje od Beča doći ćete do Schneeberga, sa svojih 2076 m najviši je vrh Donje Austrije. Na raspolaganju vam je nekoliko planinarskih staza, uključujući i obiteljske pješačke staze, kao što je jednosatna "Tut Gut Wanderweg" (Pješačka tura koja čini da se dobro osjećate). Osim toga, na Schneebergu možete vidjeti staru željezničku prugu sa nostalgičnom parnom lokomotivom, spomen crkvu carice Elizabete, uživati u panoramskoj stazi s koje se pruža nevjerojatan pogled i planinski svijet za djecu, koji je posebno omiljen među obiteljima i koji na 5000 m² nudi igrališta za mališane. Zimi se Losenheim am Schneeberg pretvara u malo skijalište s brojnim stazama, od kojih je najpoznatija „Breite Ries“. Nakon napornog uspona možete se opustiti uz tradicionalnu kuhinju u jednom od brojnih lokala.

  Dvorac Schallaburg

  Za sat i 20 minuta vožnje stići ćete do dvorca Schallaburg, u blizini sela Melk. Ovaj zaštićeni spomenik kulture je podijeljen na srednjovjekovni i renesansni dvorac i služio je kao rezidencija grofa Schalla. Danas dvorac udomljuje razne izložbe, koje se izmjenjuju na godišnjoj bazi i od društveno-političkog su značaja. Kako su dizajnirane u interaktivnom stilu, interesante su i za djecu i mlade. K tome, organiziraju se i posebne radionice na kojima se može više saznati o povijesti ovog mjesta, no dvorac možete obići i u pratnji vodiča. Razna događanja se često organiziraju i u praku dvorca, ali i bez njih je šetnja parkom prekrasna - mirisne ruže i ukrasna stabla ukrašavaju park površine 6.500 m². Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 9:00 do 17:00, a subotom, nedjeljom i državnim praznicima od 9:00 do 18:00.

  Wienerwald

  I u ovom slučaju je najam vozila u Beču odlična opcija, jer za manje od sat vremena ćete stići do rezervata biosfere Wienerwald, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Raznolikost krajolika u Wienerwaldu pogoduje i raznolikosti životnjskog i biljnog svijeta. Ljubitelji životinja se prvo mogu uputiti u park prirode Sparbach koji će zabaviti i mlade i stare. U parku postoje tri povijesne ruševine, i veliko pustolovno igralište. Sportaši mogu uživati u 850 ruta na Peilsteinu. Muzej "Alte Dorfschmiede", zaista vrijedi posjetiti. Ljubiteljima povijesti se preporučuje povijesna šetnja kroz Bad Vöslau, gdje će imati priliku proći pokraj mjesnog dvorca i brojnih zanimljivih građevina i mjesta. Na kraju, dan možete iskoristiti samo za planinarenje, šetnju, uživanje i opuštanje.

  Kako putovati po Beču

  Javni prijevoz u Beču vrlo je sveobuhvatan, i njime upravljaju dvije tvrtke. Gradski "Wiener Linien" upravlja metroom, ili poznatim bečkim U-bahnom, tramvajem i autobusima koji prometuju unutar grada, dok prigradskim vlakovima, odnosno S-Bahnom i regionalnim vlakovima upravlja ÖBB.

  U-bahn je najbrže i najpopularnije gradsko prijevozno sredstvo. Ukupno pet linija povezuje 93 postaje. U usporedbi sa drugim velikim gradovima, bečki metro je relativno nov. Izgrađen je jer tramvajski sustav nije više bio dostatan za brzo rastući grad. Inače, tramvajska mreža je prilično gusta i možda jedna od najstarijih na svijetu. 29 linija se zaustavlja na 1000 postaja. Uz tramvaj, postoje i brojne autobusne linije koje nadopunjuju tramvajsku mrežu. Gradski i regionalni autobusi prometuju na cijelom područje grada Beča i njegove okolice. Noćne linije prometuju između 00:30 i 05:00, jer ostatak javnog prijevoza ne vozi od 0:00 do 05:00. S-Bahn povezuje okolicu Donje Austrije (Niederösterreich) sa Gradišćem (Burgenland).

  Iako sredstvima javnog prijevoza možete doći do praktično svakog mjesta, Beč možete istražiti i vožnjom u fijakeru, Hop-on-Hop-off autobusu ili se po Ringstrasse možete provozati u nostalgičnom Ring-tramvaju.

  Korisne poveznice

  Turizam Beč