Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U BELGIJI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Belgiji po najpovoljnijim cijenama

  Da li planirate put u Belgiju? Povjerite nam najam vozila u Belgiji i budite uvjereni da ćete sa Auto Europe pronaći najniže cijene i raznovrsnu flotu vozila, bez obzira na to da li putujete poslovno ili na obiteljski odmor. Naša tvrtka posluje već dugi niz godina, a tijekom više od šest desetljeća na tržištu, kao jedan od vodećih rent a car brokera, razvili smo odličnu suradnju sa velikim brojem rent a car tvrtki u cijelom svijetu. Radi toga smo u mogućnosti ponuditi klijentima garanciju najniže cijene i kvalitetne automobile od naših poslovnih partnera.

  Iako Belgija možda nije turistička destinacija koja nam prva pada na pamet kada planiramo odmor, ova mala država krije prave povijesne i arhitektonske bisere, a od toga je čak 35 mjesta uvrštenih u UNESCO svjetsku baštinu. Ako tome dodamo i nenadmašne belgijske praline i 650 vrsta čuvenog belgijskog piva, pitanje je samo – na što se čeka?

  Koja su najvažnija prometna pravila u Belgiji?

  • Općenita pravila i ograničenja glede brzine, ukoliko nije naznačeno drugačije, su 50km/h u gradu, 90 km/h izvan grada i 120 km/h na autocesti.
  • Sigurnosni pojasevi obvezni su za sve a djeca mlađa od 12 godina ne smiju sjediti naprijed.
  • Maksimalna doza alkohola u krvi je 0.05 BAC.
  • Pokušajte doznati ime mjesta u koje putujete na svim zvaničnim jezicima zemlje ukoliko putujete kroz oblasti gdje se govore različiti jezici. Razlog tomu su prometni znakovi koji su često samo na jeziku koji se koristi lokalno, za razliku od dvojezičnog Bruxellesa. Imena gradova mogu se značajno razlikovati na različitim jezicima, na primjer, Mons je na francuskom a Bergen na nizozemskom, dok je Antwerp poznat kao Antwerpen na nizozemskom a Anvers na francuskom.
  • Preporučamo GPS ili dobru mapu jer su u pojedinim područjima rijetki znakovi na putu. Kada planirate najam vozila u Belgiji, pogledajte i naše specijalne GPS ponude, gdje je uređaj već uključen u cijenu najma.
  • Benzinske crpke uglavnom ne rade 24h, tako da je dobro unaprijed tankirati, pogotovu ako planirate noćnu vožnju.

  Što posjetiti u Belgiji?

  Hrana i piće

  Belgijska kuhinja poznata je kao jedna od boljih u Europi, a mješavina je one francuske i flamanske. Belgijanci su posebno ponosni na svoje slatke vafle, čokoladu, pomfrit i pivo. Iako su svi ovi tipični proizvodi prave kalorijske bombe, ne biste trebali otići kući a da niste probali sve to. Ako idete u Bruxelles, otiđite u Delirium Cafe, gdje vas očekuje 2000 vrsta piva. U istom gradu je i čuvena manufaktura čokolade i jedan od najpoznatijih poslastičara Pierre Marcolini, koji čokoladu pretvara u pravi luksuz. Poznat je po tome što kupuje neprerađena zrna kakaovca od najboljih lokalnih proizvođača, te ih prerađuje u svojoj manufakturi. Njegove čokolade, kako sigurno i očekujete, nisu najjeftnije, ali su vrlo ukusne i na svakoj piše podrijetlo kakao zrna.

  Hallerbos

  Šuma poznata i kao Plava Šuma prekrivena je milijunima plavih zvončića između kasnog travnja i u svibnju. Tlo je ljubičasto-plavo dokle god Vam seže pogled pa šuma izgleda vrlo bajkovito. Nalazi se blizu Bruxellesa između Flandrije i Valonije.

  Yorkshirski rov

  Iako je Prvi svjetski rat već jedno cijelo stoljeće iza nas, uspomene na to nemilo vrijeme i dalje su vrlo žive u Flandriji, gdje poljoprivrednici često otkriju granate, žice, šrapnele i ostatke rovova. Ovo je bilo poprište nekih od najžešćih borbi na Zapadnoj fronti, gdje su po nekim pretpostavkama njemačke i britanske snage međusobno ispalile više od 300 milijuna projektila koji nikad nisu eksplodirali, već i dan danas leže sakriveni ispod polja. Osim ovoga, otkriven je netaknut rov sa ostacima 155 britanskih vojnika, od koga je njemačka linija napada bila na svega par metara. Ovaj rov se danas može posjetiti i jedan je od potresnih podsjetnika na Prvi svjetski rat.

  Bruges

  Prekrasan, šarmantan gradić nevjerovatne arhitekture i mnoštva kanala je pravi izbor za zaljubljene, kao i one koji vole povijest, idilične prizore i fotografiju. Posjet Brugesu je kao ulazak u bajku i neka minula vremena; slikovite ulice popločane kaldrmom, visoki gotički tornjevi i mali trgovi oivičeni kućama šarenih fasada. Gradska jezgra je pod zaštitom UNESCO-a i doima se gotovo nestvarno. U povijesnom središtu grada nalazi se zvonik sa glazbalom kariljon, koje sačinjava ni manje ni više nego 48 zvona. Preporučamo šetnju po starom gradu, posjet Begijnhofu, maloj komuni iz 13. stoljeća sa jednostavnim, skromnim kućama i crkvom, kao i posjet obližnjoj pivnici De Halve Maan. Kuriozitet: pivnica je spojena podzemnim kanalima sa tvornicom, a njima svakog sata protekne 3785 litara piva. Bruges je posebno lijep za vrijeme božićnih sajmova, pa ako Vam ne smetaju gužve, posjetite ga i u zimu! Za sve koji posjeduju smartphone postoji nešto posebno – Historium virtualna realnost, koja će Vam omogućiti šetnju srednjevijekovnim Brugesom. Stavite posebne naočale i posmatrajte povijesne spektakle tijekom šetnje gradom, kao i zgrade i mjesta koja više ne postoje – oni postaju "stvarnost" kroz ove naočale!

  Bruxelles

  Uz mnoštvo znamenitosti u Bruxellesu, teško je odlučiti se samo za par najinteresantnijih. Ako volite povijesne građevine, preporučamo iznimno interesantan muzej Old England, kraljevsku palaču i glavni trg, kao i Broodhouis. Nikako ne propustite simbol grada Maneken Pis i poznati muzej stripova. Kao što vidite, Bruxelles je vrlo šarmantan spoj starog i novog, sa raznovrsnim znamenitostima za posjetiti i šarolikim noćnim životom. Za izlazak preporučamo klub Madame Mustache, gdje će Vas služiti konobari odjeveni u mornarske odore, ili Cafe Belga, jedno od najpopularnijih okupljališta u gradu.

  Obilazak Belgije rent a carom

  Belgija je mala zemlja i puno relacija se da preći za manje od jedan dan. Ovo je iznimno zgodno kada nemate puno vremena, a željeli biste vidjeti što više. Uz rent a car u Belgiji moći ćete posjetiti sva ta lijepa mjesta o kojima maštate. Bruxelles, Antwerpen i Ghent formiraju jedan trokut, a ni Bruges ni obala nisu daleko. Preuzmite vozilo u Bruxellesu i odvezite se u 45 km udaljen Antwerpen, koji je urbana i moderna sredina, i očuvanom povijesnom jezgrom. Nastavite dalje ka Ghentu, biseru Belgije, čija arhitektura i danas svjedoči o prošlim vremenima. Mnogi ga smatraju najljepšim gradom Belgije. Udaljenost je otprilike 60 km. Kada ste ovdje, posjetite i već poslovično lijepi Bruges, te nastavite ka belgijskoj obali. Ostend je popularno ljetovalište koje je svakog ljeta domaćin festival skulptura od pijeska.

  Belgija graniči sa Njemačkom, Nizozemskom, Luxemburgom i Francuskom, tako da nećete pogriješiti ako se odlučite za jednodnevni izlet do Rotterdama ili vikend putovanje do Pariza ili Kelna.

  Koliko moram imati godina za najam vozila u Belgiji?

  Kao i u većini europskih zemalja, da biste vozili automobile u Belgiji morate imati najmanje 18 godina. Međutim, većina tvrtki za rent a car u Belgiji zahtijevat će da imate najmanje 23 godine kako biste mogli unajmiti vozilo.

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom u Belgiji?

  Na belgijskim autocestama ne naplaćuju se cestarine, sa jednom iznimkom – ona se plaća u tunelu Liefkenshoektunnel u Antwerpenu.

  Mala doza povijesti

  Područje današnje Belgije nekada je naseljavalo keltsko pleme Belgi koje je porazio Julije Cezar i pripojio oblast Rimskom carstvu. U 9. stoljeću zemlja je podijeljena na južni i sjeverni dio a granica je jednaka onoj današnjoj ali jezičnoj između Flamanaca i Valonaca. Narednih tisuću godina smjenjuju se njemačka i francuska vladavina.

  Uzgoj vune i čipke pogodovali su iznenadnom razvoju Brugesa, Antwerpena i Ghenta, a iz gospodarskih razloga se belgijski bogataši nakon Stogodišnjeg rata odlučuju za englesku krunu pa Eduard III postaje francuski kralj. U 15. stoljeću dolazi do smjene vlasti i Belgija će potpasti pod vlast Habsburgovaca a nakon borbi za nizozemsku neovisnost od Habsburške Monarhije, gdje će Belgija znatno stradati, južni dio zemlje pripast će Španjolskoj. Nakon donošenja Vestfalskog mira, Belgija će ponovno postati austrijska, no ne zadugo. Godine 1789. dolazi do ustanka protiv Austrije i Belgija postiže svoju neovisnost. Nedugo zatim pripojena je Francuskoj republici, ukinuto je feudalno društvo, što je iniciralo gospodarski razvoj. Od 1839. godine Belgija je neovisna država.

  Koja je nacionalna valuta u Belgiji?

  Kako je Belgija članica Euro zone, u njoj je glavna i jedina valuta plaćanja Euro. Dok veće trgovine prihvaćaju kreditne kartice, za posjet onim manjima, kao i malim cafeima i restoranima, preporuča se imati gotovinu.

  U kojoj je vremenskoj zoni Belgija?

  Ne morate brinuti, jer je Belgija u istoj vremenskoj zoni kao i Hrvatska.

  Koje su najčešće fraze u Belgiji?

  Kako se u Belgiji govore tri jezika kao zvanični i to nizozemski, francuski i njemački, korisno je znati nekoliko fraza, u ovisnosti od regije u koju putujete. Na primjer, u Flandriji se koristi nizozemski, francuski u Valoniji, a njemački na istoku zemlje, mada prilično rijetko. Francuski i nizozemski su puno rasprostranjeniji i zato evo nekoliko korisnih izraza:

  Ćao - nizozemski: Hallo; francuski: Salut

  Dobro jutro - nizozemski: Goedemorgen francuski: Bonjour

  Hvala – nizozemski: Dank je wel; francuski: Merci

  Doviđenja – nizozemski: Tot ziens; francuski: Au revoir

  Jednosmjerna ulica – nizozemski: Eenrichtingsstraat; francuski: Rue à sens unique

  Parking zabranjen – nizozemski: Verboden te parkeren; francuski: Stationnement interdit

  Autocesta - nizozemski: Snelweg; francuski: Autoroute

  Vozačka dozvola - nizozemski: Rijbewijs; francuski: Permis de conduire

  Radovi na putu - nizozemski: Wegwerkzaamheden; francuski: Travaux routiers

  Izlaz - nizozemski: Afslag; francuski: Sortie

  Struja - Da li mi je potreban adapter za struju u Belgiji?

  Za put u Belgiju neće Vam trebati putni adapter jer su utičnice istog tipa kao i one u Hrvatskoj.

  Da li mi je potrebna viza za putovanje u Belgiju?

  Za putovanje u Belgiju hrvatski državljani trebaju imati ili važeću putovnicu ili osobnu iskaznicu izdanu nakon 01. siječnja 2003. godine. Od 01. srpnja 2015. godine hrvatski državljani ne trebaju vizu za putovanje u Belgiju.

  Glavno Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Belgiji nalazi se u Bruxellesu.

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Belgiji
  Adresa: Avenue Louise 425; 1050 Bruxelles3, Belgique
  Uredovno vrijeme za stranke: ponedjeljak - petak 9,00-17,00
  Tel. +32 2 639 20 36,; Fax: +32 2 512 03 38
  e-mail: crobrux@mvep.hr

  Mogu li unajmiti kamper u Belgiji?

  Osim usluge rent a car u Belgiji, Auto Europe Vam nudi i najam modernih kampera za cijelu obitelj. Trenutačno ova praktična vozila možete preuzeti na tri lokacije u Belgiji, a to su: Bruxelles, Liege i Ostende-Bruges.

  Korisne poveznice

  Belgija Turizam