Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U BERGAMU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Bergamu po najnižim cijenama

  Bergamo je ljupki grad u sjevernoitalijanskoj regiji Lombardija. Zgodnog je položaja, 50-ak km sjeveroistočno od Milana i 3-ak km od jezera Como i Iseo. Smješten u podnožju Bergamskih Alpa koje su nekoliko km sjeverno od grada, savršena je početna točka za rent a car u Bergamu sa Auto Europe i početak istraživanja okolice a zatim užitak u dugoj i ležernoj vožnji u planine.

  Bergamo je neobičan po tome što ima dva središta koja su fizički i simbolično odvojena čvrstim venecijanskim zidinama grada. Città Alta (gornji grad) je srednjovjekovni gradić na vrhu brežuljka šarmantnih trgova i mirnih kaldrmanih ulica, dok je Città Bassa (donji grad) financijsko središte i moderniji dio grada. Drevan i zapanjujući, Bergamo je grad rijetke ljepote i jedno od najljepših mjesta u cijeloj Italiji. Darovan akropolom i starim bedemima pretvorenim u šetalište, jednom je opisan kao "talijansko remek-djelo u sjeni Alpa".

  U ravnici Lombard na ušću rijeka Brembo i Serio, Bergamo (ime je izvedeno iz riječi berg-heima, što znači brdoviti grad) su vjerojatno osnovali keltski doseljenici između 4. i 3. stoljeću p.n.e. Druga prekretnica u povijesti grada bilo je njegovo priključivanje Mletačkoj republici 1428. godine, čiji je dio bio duže od tristo pedeset godina. Dobro očuvani prsten zidova koji su Mlečani izgradili u 16. stoljeću označava granicu očaravajuće četvrti Gornji Bergamo, dostupne starom uspinjačom. Područje obiluje poviješću, a na srednjovjekovnim ulicama i kaldrmskim uličicama vidljivi su mnogi ostaci prošlosti grada.

  Okolna regija Lombardija nudi brojne mogućnosti za posjetitelje koji istražuju to područje automobilom, a područje talijanskih jezera i svi stari gradovipuni poznatih umjetničkih djela i sela ovog očaravajućeg područja stoljećima su privlačili turiste iz cijelog svijeta.

  Kao jedan od vodećih posrednika za najam automobila, Auto Europe vrlo usko surađuje sa svim svjetskim tvrtkama za iznajmljivanje automobila, uključujući Thrifty, Budget, Avis, Europcar i Hertz. S više od 24 000 lokacija za preuzimanje u više od 180 različitih zemalja, uključujući obližnje gradove Brescia i Milano, najam sa nama može biti dio i velikih i malih proračuna putovanja jer nudimo pravi automobil po pravoj cijeni.

  Rezervirajte najam vozila u Bergamu u nekoliko klikova koristeći tražilicu za rezervacije Auto Europe ili nazovite naše stručnjake za najam ako su vam potrebne dodatne informacije i savjeti.

  Kakav je promet u Bergamu?

  Kao drevni grad s mnogo uskih kaldrmom popločanih ulica, Bergamo može biti izazov za vozače automobila, posebno u Gornjem gradu (Città Alta), koji je vjerojatno preporučljivije istraživati pješice ili biciklom. Ceste do Milana (na sat vremena vožnje jugozapadno od Bergama) često su opterećene gustim prometom, uključujući i mnogo teretnih vozila (ponajviše tijekom jutarnjih i večernjih sati, pa čak i vikendom), tako da je najbolje planirati puno vremena za ovo putovanje ili krenuti ležernijim i ugodnijim putem do Milana kroz prirodu.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Bergamu?

  Bergamo nije veliki grad i do većine turističkih znamenitosti može se lagodno doći pješice. Iako postoji dosta parking mjesta na ulici u i oko oba gradska središta (Città Alta i Città Bassa), kao i u bilo kojem drugom gradu u svijetu, njih rabe i trebaju i mještani. Naš savjet je da svoj unamjljeni automobil ostavite na nekom od gradskih parkinga koji se plaćaju i koje preporučuje Turistička zajednica Bergama, kao što su Piazza Libertà, Centralni parking - via Paleocapa, Triangolo - via Palma il Vecchio, Predaparking - via Pitentino, Ecolparking - via Ghislandi, Via Borfuro, San Marco - Piazza Repubblica, Via Camozzi (presso Pam), Via Tiraboschi, (presso Oviesse / Billa), Via Casalino Via Baschenis, Via Pinamonte da Brembate, Via B. Palazzo (presso GS), Via Previtali i parking ekspres (via Spino, 12).

  Zračna luka Bergamo

  Posljednjih godina Zračna luka Bergamo postala je vrlo popularna među putnicima koji traže jeftine avio letove do Milana. Iako je najudaljenija od tri gradske zračne luke (bliže Milanu su Malpense i Linate), nudi vrlo učinkovitu prometnu mrežu transfera u Milano, pa putnici mogu doći do centra grada u roku od sat vremena po vrlo povoljnoj cijeni. Milanska Zračna luka Bergamo (koja se ponekad naziva i Zračna luka Orio al Serio) nalazi se usred regije Lombardija, samo 5km od Bergama i otprilike 50km od Milana. Ova zračna luka je otvorena 1972, a proširena je 2003, kada je Ryanair tamo počeo s radom, pa tako po vrlo povoljnim cijenama možete letjeti iz Zadra. Zračna luka ima dva VIP salona dizajnirana kao prostor za dobrodošlicu svim putnicima, uključujući one iz ekonomske klase, kao i posebnu uslugu Fast Track dostupnu 24 sata, koja putnicima pruža mogućnost da izbjegnu duge redove zbog sigurnosnih provjera. Ostali sadržaji uključuju Sala Amica (posebna prostorija za pomoć putnicima sa smanjenom pokretljivošću) i prostor za pušenje s vanjskim vrtom.

  Zračna luka Bergamo (BGY)
  Web stranica: Zračna luka Bergamo
  Adresa: Via Orio al Serio 49/51, 24025 Grassobbio (BG) Italija
  Tel: +39 35 326323

  Što raditi u Bergamu

  Zahvaljujući superiornom položaju s pogledom na ostatak grada, Bergamo Alta je glavno područje turističkih atrakcija i pravi biser očuvane srednjovjekovne arhitekture, stisnutih zajedno unutar drevnih zidina grada. U njegovom su srcu dva usko povezana trga- Piazza Vecchia i Piazza del Duomo, od kojih se prvi nalazi ispred jedne od najstarijih gradskih palača u Europi, divne Palazzo della Ragione.

  Piazza Vecchia

  Trg, Piazza Vecchia, vjerojatno najpoznatiji simbol grada, datira još iz 1300. godine, i još uvijek je okružen mnogim važnim zgradama tog razdoblja, uključujući palaču (danas knjižnicu s 500 000 svezaka), lijepo očuvan Gradski toranj (Torre del Comune) i Domus Suardorum, sada dom poznatog gradskog sveučilišta.

  Santa Maria Maggiore

  Izgrađena 1137. godine kao romanička bazilika, veličanstvena crkva Santa Maria Maggiore najupečatljivija je zbog svojih fresaka, štukatura, tapiserija i drvenih figura poznatog venecijanskog umjetnika Lorenza Lottoa (1480-1557). Pored svojih finih renesansnih korova, crkva je značajna i po neobičnoj fasadi i činjenici da nema glavnih vrata, samo bočni ulazi.

  Prirodoslovni muzej

  Bergamov muzej Civico di Scienze Naturali čuva široku lepezu fosila i svjetlucavu kolekciju minerala. Najpoznatiji eksponati ovog muzeja su kostur Allosaurusa (dvonožni dinosaur) i mamuta u prirodnoj veličini koji vas pozdravljaju čim uđete.

  Katedrala Bergamo

  Posvećena Svetom Aleksandru od Bergama (zaštitnik grada), katedrala Bergamo stoji na mjestu gdje je veliki svetac okrutno mučen 303. god. Sa svojom upečatljivom neoklasičnom fasadom, zgrada datira iz 1459. godine, a unutrašnjost ima mnogo zanimljivih karakteristika, uključujući prekrasne barokne horske klupe i neke rijetke slike talijanskih umjetnika Tiepoloa, Previtalija i Moronija.

  Muzej Donizettija

  Važan skladatelj ranog 19. stoljeća, Gaetano Donizetti, rođen u Bergamu (1797.-1848.) imao je značajnu ulogu u očuvanju i širenju tradicije „lyrical bel canto“ Rossinijevih opera. U ovom prekrasno uređenom muzeju prikazan je njegov život i djelo uz povremene nastupe uživo.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Bergamu

  Bogata umjetničkim i arhitektonskim draguljima, okolna regija Lombardija u sjevernoj Italiji pruža mnoštvo ugodnih iznenađenja za posjetitelje koji su rent a car u Bergamu odlučili iskoristiti baš u ove svrhe. Bezbroj spomenika i srednjovjekovnih sela čekaju putnike koji se voze oko idiličnih okolica jezera Como, Iseo i Garda, a svi su nadomak Bergama.

  San Pellegrino

  Smještene u podnožju Bergamskih Alpa, toplice San Pellegrino privlače posjetitelje iz cijelog svijeta zbog svoje blistave prirodne izvorske vode koja izvire iz tri izvora na desnoj obali rijeke Brembo. Smješteno samo 25 km sjeverno od Bergama, ovo lijepo ljetovalište u šumi savršeno je mjesto za opuštanje nakon nekoliko dana razgledavanja grada.

  Životinjski park Le Cornelle

  Kratka vožnja sjeverozapadno od Bergama dovodi vas do Parco Faunistico Le Cornelle, modernog zoološkog vrta, specijaliziranog za zaštitu rijetkih životinja, uključujući bijelog bengalskog tigra. Tematska područja uključuju gepardsku oazu, tropsku šumu, savanu, Pinnawala zajednicu slonova i sve popularnije ostrvo Aldabra, dom gotovo izumrle sejšelske kornjače.

  Milano

  Nijedan posjet Bergamu nije potpun bez barem jednog dana provedenog u istraživanju veličanstvenog grada Milana, samo 50 kilometara jugozapadno. Milano zahvaljujući svojoj utjecajnoj prošlosti i bogatoj kulturnoj baštini obiluje znamenitostima, uključujući ogromnu katedralu iz 14. stoljeća, nevjerojatni Nacionalni muzej znanosti i tehnologije Leonardo da Vinci te jedan od najpoznatijih svjetskih trgovačkih centara, Galleria Vittorio Emanuele II.

  Jezero Maggiore

  Za zadovoljstvo nekoliko sati provedenih u raju, uputite se na jezero Maggiore smejšteno oko 120km (sat i pol vožnje) sjeverozapadno od Bergama. Ne propustite posjetiti Borromeans, grupu od tri prekrasna otoka uz jugozapadnu obalu jezera. Na jednom od otoka nalazi se izuzetno slikovito ribarsko selo.

  Kako putovati po Bergamu

  Osnovan 1907. godine, ATB (Azienda Trasporti Bergamo) upravlja učinkovitom mrežom javnog prijevoza u i oko Bergama, uključujući autobuse, tramvaje, usluge osobama smanjene pokretljivosti i gradske željezničke uspinjače.

  Automobil

  Autocesta A4 povezuje Bergamo s njegovom međunarodnom zračnom lukom, dok A58 vodi do drugih odredišta, uključujući Milan (45 minuta), Lodi (55 minuta), Pavia (80 minuta) i Piacenza (75 minuta). Budite upozoreni da kada istražujete područje uz najam vozila u Bergamu jer autocestom koja povezuje Bergamo i Milano prometuje i puno kamiona pa su ponekad prilične gužve, te ako krenete u zračnu luku uhvatiti let, najbolje je ne oslanjati se na redovno vrijeme putovanja, posebno radnim danom. Ako vozilom želite do Rima, najbolje koristite autocestu A1/E35, kojom ćete u rimu biti za nekih 6-7 sati.

  Autobus

  Dobar izbor autobusnih prijevoznika nudi redovne usluge između zračne luke i centra grada Bergama, uključujući Autostradale, Orio Shuttle, Terravision i Flixbus. Lokalni javni prijevoznik ATB (Azienda Trasporti Bergamo) također vozi redovito od zračne luke Milan Bergamo do željezničke stanice Bergamo, a put traje desetak minuta. Autobusna linija broj 1 najprikladnija je za turiste jer povezuje zračnu luku sa željezničkom stanicom, Gornjim gradom (Citta Alta) i nekoliko drugih interesantnih odredišta, uključujući trgovački centar Orio (nasuprot zračnoj luci), Stazione FS ( glavni željeznički kolodvor) i Porta Nuova (donji grad Citta Bassa).

  Tramvaj

  Lokalna tramvajska tvrtka TEB (Tramvie Elettriche Bergamasche) upravlja redovnim linijama između Bergama i doline Donja Seriane sjeveroistočno od grada. Linija do Albina povezana je s nizom pješačkih i biciklističkih staza duž trase, s ograničenim prostorom za bicikle tijekom tjedna i bez dozvoljenih bicikala tijekom jutarnjih i večernjih špica.

  Vlak

  Željeznički prijevoznik ATB (Azienda Trasporti Bergamo) vozi redovne linije do željezničke stanice u Bergamu sa zračne luke Milan Bergamo, i putovanje traje oko deset minuta. Regionalnim željezničkim prijevozom za Milano (50 minuta), Lecco i Brescia (gdje se može presjesti za Veronu i Veneciju) upravlja Trenitalia, polazeći sa željezničkog kolodvora Stazione Ferroviaria u Bergamu koji se nalazi na Piazza Marconi 7 na južnom kraju Donjega grada. Izvrsna povezanost psotoji u cijeloj zemlji, pa ćete od Bergama do Pise vlakom trebati samo nekih 5 sati.

  Taksi

  Zbog neposredne blizine zračne luke, trenutačno jedne od najprometnijih u Italiji, Bergamo ima odličnu ponudu usluge taksi prijevoza. Bogat izbor taksi kompanija omogućuje pouzdanu uslugu taksi prijevoza do Bergama, Milana i šire.

  Uspinjača

  U Bergamu postoje dvije uspinjače: željeznička uspinjača čija pruga se proteže od Funicolare Città Bassa doCittà Alta i koja povezuje Donji i Gornji grad i uspinjača Funicolare San Vigilio koji povezuje Città Altu (Gornji grad) s gradskom četvrti San Vigilio.

  Korisne poveznice

  Turizam Bergamo

  Javni prijevoz Bergamo