Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U BERLINU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Berlinu po najnižim cijenama

  Berlin, glavni grad Savezne Republike Njemačke, sa preko 3,7 milijuna stanovnika, najnaseljeniji je grad u zemlji, a drugi po veličini u EU. Smješten je u sjeveroistočnoj Njemačkoj na rijeci Spree do 1989. bio je podijeljen na Zapadni i Istočni, a danas se dijeli na 12 okruga. Svrstava se u svjetske metropole iz mnogo razloga, a ponajviše zbog kulturalne raznolikosti te političkog i znanstvenog razvoja. Izuzetno je važno turističko središte, kao i središte biotehnologije i zdravstva. Grad ima izuzetno puno značajki, no posjetiteljima koji dolaze iz cijelog svijeta važno je vidjeti Brandenburška vrata, koja su na neki način simbol cijele zemlje, Bundestag, Checkpoint Charlie kao portal u neko drugo vrijeme, veličanstvene parkove kao što su Botanički vrt u Lichterfeldeu ili prekrasni vrtovi Charlottenburga. Kako je grad zaista velik, dobro je biti neovisan u planiranju svog itinerara, stoga ste sa Auto Europe odabrali najbolju opciju za rent a car u Berlinu.

  Samo u Berlinu i okolici možete odabrati vozilo po želji iz zaista veoma široke ponude, na preko 50 lokacija. Sigurnost da ste sa nama na pravom mjestu može vam dati činjenica da već preko 60 godina gradimo odnose i partnerstva u rent a car industriji, što nam omogućava osigurati vam najbolju uslugu po nenadmašno niskim cijenama, ne samo u Njemačkoj, već u 180 zemalja svijeta i na više od 24 000 lokacija. Za vas su tu i mnoge prednosti, kao što je na primjer fleksibilnost u otkazivanju ili izmjeni rezervacije, koje su za vas besplatni do 48 sati prije početka najma. Još jedan važan podatak je da Auto Europe ne naplaćuje naknade za kreditne kartice. Sve ovo ćete vidjeti na našoj web stranici, na kojoj u samo nekoliko koraka možete napraviti svoju rezervaciju, no ako to ipak radije želite napravit telefonski, nazovite nas na +49 89 412 097 83 i naši stručnjaci će vam rado pomoći pri rezervaciji i također odgovoriti na sva pitanja vezana za vaš najam vozila.

  Kakav je promet u Berlinu?

  Začuđujući podatak je da Berlin, usprkos najvećem broju stanovnika, ima najnižu gustoću prometa putničkih automobila u Njemačkoj. Ovo sa jedne strane dokazuje da Berlin ima izvrstan javni prijevoz, ali također i to da vi kao posjetitelj možete normalno voziti i ne morate brinuti radi gužvi u prometu ili beskrajnom čekanju na obilaznicama. To također znači i da se više možete posvetiti uživanju u svom odmoru. Ovakvoj opuštenoj situaciji u gradu donekle doprinosi Berlinski prsten A 100, koji funkcionira kao gradska autocesta. Usprkos ovoj za vozače prilično ugodnoj situaciji, navest ćemo neke od pogršaka za koje se plaća najviše kazni, i na koje biste trebali pripaziti za vrijeme svog strong najma vozila u Berlinu.

  • Za nepravilno parkiranje očekujte kaznu od najmanje 15 do 70 eura, ovisno o tome jeste li parkirali na mjestu slabe vidljivosti ili na uskim dionicama ceste, i time ometate druge sudionike u prometu ili čak blokirate prilaz vozilima vozila hitne pomoći.
  • Ako koristite mobitel tijekom vožnje, računajte na kaznu od 60 €.
  • Vožnja bez sigurnosnog pojasa koštat će vas 30 €, a ako vozite dijete bez vezanog sigurnosnog pojasa, plaćate dodatnih 60 €, a ako u vozilu imate više djece koja nisu vezana pojasom, plaćate dodatnih 10 € po djetetu.
  • Dozvoljena količina alkohola u krvi u Njemačkoj iznosi 0,5 g/l. Kada prvi put pređete ovo ograničenje, možete se oprostiti sa 500 € i k tome računajte na jednomjesečnu zabranu vožnje. Kada to ponovno učinite, plaćate 1000 € i dobijate 3 mjeseca zabrane vožnje. Ako ste još svojim promilima ugrozili druge sudionike u prometu, granica se spušta na 0,3 g/l, a mogućnost trajnog oduzimanja dozvole je vrlo vjerojatna. Mladi vozači i profesionalni vozači smiju imati 0,00 g/l
  • U Njemačkoj od 2014. uvedeno obavezno nošenje sigurnosnih prsluka i trokuta. U slučaju prometne nezgode svi putnici trebaju napustiti vozilo i skloniti se na sigurno. Ostajanje u vozilu je opasno, jer drugi sudionici u prometu ne mogu uvijek na vrijeme reagirati, a ni vidjeti udes. U takvom slučaju se trebate obratiti servisu koji je naveden u ugovoru o najmu, prijaviti nezgodu prvo policiji, a potom rent a car tvrtki od koje ste unalmili vozilo, i ako ga imate, vašem privatnom osiguravajućem društvu. Također provjerite uključuje li vaš najam uslugu vuče. Odgovarajuće pokriće možete kupiti na licu mjesta prilikom preuzimanja vozila.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Berlinu?

  Parkirati u Berlinu, kao i u drugim velikim gradovima u Njemačkoj, može bit izazov. Potražnja je velika, a broj mjesta prilično ograničen i pritom vrlo skup. Trenutno su popularne aplikacije putem kojih možete provjeriti točno stanje, broj i lokaciju najboljih parkirnih mjesta, koje vam ujedno štede i vrijeme. Ukoliko vozilo trebate ostaviti na više sati, preporučuje se kupnja dnevne karte, u protivnom ste prisiljeni kupovati karte u 15-minutnom taktu. Parkirne karte se kao i uobičajeno, kupuju na automatima i treba i h postaviti na vidljivo mjesto ispod vjetrobranskog stakla. Ulična parkirna mjesta možete naći u četvrtima Charlottenburg/Wilmersdorf, Friedrichshain-Kreuzberg, Mitte, Pankow, Spandau, Steglitz-Zehlendorf i Tempelhof-Schöneberg. Kao i kod nas, i ovdje imate mogućnost plaćanja putem mobilnog uređaja, s tim da se prethodno trebate prijaviti i obratiti pažnju na dodatne naplate, koje nisu iste kod svih davatelja usluga. Zapravo se najviše isplati parkirati na jednom od P&R parkirališta koja se nalaze u predgrađima Berlina, odakle se do središta grada možete prebaciti sredstvima javnog prijevoza. Ukoliko se i naplaćuje, cijena ne prelazi 1,5 € po danu. U Berlinu postoje zone niske emisije CO2 i nalaze se u četvrtima Mitte, Friedrichshain/Kreuzberg, Schöneberg, Neukölnn, Lichtenberg, Pankow i u dijelovima Charlottenburga/Wilmersdorfa. Možda je najjednostavnije je parkirati u nekoj od parkirnih garaža. Među najvećima su Charlottenburg, garaža pokraj Opere sa 350 parkirnih mjesta, i na Lebnitz Kolonaden sa 368 mjesta, City West, odmah do poznate robne kuće KaDeWe, sa 720 mjesta, i Uhland-Kant-Fasanenstraße i Wertheim Kudamm sa dodsatnih 500 mjesta. U četvrti Berlin Mitte pokraj kolodvora ćete naći jednu od najvećih garaža sa više od 860 parkirnih mjesta.

  Zračna luka Berlin

  U Berlinu su se dogodile drastične promjene po pitanju zračnih luka. Već davno planirana izgradnja Zračne luke Berlin Brandenburg je dovršena i 31. listopada 2020. službeno puštena u pogon, zamjenjujući obje dotadašnje zračne luke Tegel i Schönefeld. Cijeli kompleks dobro je povezan sa gradom i okolicom. Iz Hrvatske postoje direktni letovi iz Splita, Pule i Zadra.

  Zračna luka Berlin Brandenburg (BER)
  Web stranica: https://ber.berlin-airport.de/en
  Adresa: Melli-Beese-Ring 1, 12529 Schönefeld, Njemačka
  Telefon: +49 30 6091 60910

  Što raditi u Berlinu

  Glavni grad Njemačke koji leži na rijekama Spree i Hafel, kozmopolitski je u svakom pogledu i zaista vrijedan posjeta, i to ne samo jednom. Njegov šarm i duh osjetite na svakom koraku, bez obzira da li se radi o njegovim stoljetnim znamenitostima ili o priči novog, modernog Berlina koji je u mnogo čemu samo svoj, jedinstven i nezamjenjiv. Grad koji se mijenja brže od svih ostalih metropola, ipak uspijeva pripovijedati i priče iz prošlosti koje savršeno dobro povezuje sa modernim dobom. Iskoristite svoj rent a car u Berlinu na najbolji mogući način! Ako ste prvi put u posjetu, neka mjesta jednostavno ne smijete izostaviti. Neka od njih navodimo ispod:

  • Brandenburška vrata i Reichstag
   Iako izgradnja Brandenburških vrata seže daleko u 18. stoljeće, kada ih je kralj Friedrich Wilchelm II dao izgraditi kao dio gradskih zidina, a arhitekt Karl Gotthard Langhans gradio ih je od 1788 do 1791., koristeći kao uzor atenska vrata Propileji na atenskoj Akropoli, danas ponajviše služe kao spomen na podijeljenu zemlju i simbol su njemačkog jedinstva nakon pada Berlinskog zida 1989. godine. Od nekad 18 ulaza u Berlin, ovaj je jedini očuvan do današnjeg dana. 12 dorskih stupova, po 6 na obje strane stvaraju prolaze u kojima se nalaze različiti reljefi. Četverostruka konjska zaprega kojom upravlja božica pobjede Victoria dominira vratima. Nalaze se na Pariškom trgu i čine teatralan ulazak na aveniju Unter den Linden, koja služi kao pozornica za mnoga važna kulturna i društvena događanja. Na istom trgu nalaze se i Akademija umjetnosti, Memorijalni centar ubijenih Židova u II svjetskom ratu i nezaobilazni hotel Adlon. Najspektakularnije izgledaju pod vatrometom za Novu godinu. Odmah iza Brandenburških vrata nalazi se zgrada u kojoj je sjedište njemačkog Bundestaga i mjesto je koje neizostavno treba posjetiti. Posjeti se uz prethodnu najavu trenutno odvijaju u privremenoj zgradi jugozapadno od zgrade Reichstaga. U Scheidemannstrasse planira se informativni centar s opsežnim sadržajima, gdje će zainteresirani posjetitelji moći dobiti adekvatan uvid u rad njemačkog Bundestaga i svakodnevni život parlamenta. Reichstag je građen od 1884. do 1894. i bio je sjedište Svetog Rimskog Carstva, sjeverne Njemačke Konfederacije i Trećeg Reicha sve do 1933. godine. Nakon ujedinjenja Njemačke ponovno postaje sjedištem parlamenta. Nova staklena kupola izvrstan je primjer suvremene arhitekture
  • Šetnja po četvrti Mitte i posjeta Alexanderplatzu
   Započeti dan u četvrti Mitte je vjerojatno najbolji način za započeti svoj turistički život u Berlinu. U neposrednoj blizini Alexanderplatza, u gradskoj četvrti Mitte, nalazi se 368 m visok Berlinski televizijski toranj. Još od 1969. godine, ovaj toranj, drugi najviši svoje vrste na svijetu, godišnje posjeti preko milijun posjetitelja. No, ovo nije samo sjedište nekolicine radio i televizijskih postaja, već ova arhitektonski upečatljiva zgrada služi i kao vidikovac s pogledom na cijeli Berlin. Grad možete doživjeti i iz restorana koji se neprestano okreće za 360 stupnjeva gdje možete na visini od 207 metara uživati u odličnom doručku ili ručku, dok vam se Berlin vrti ispred očiju. Malo dalje od Alexanderplatza nalazi se dio grada po imenu Nikolaiviertel, osnovan davne 1200. i sa susjednom četvrti Cölln pripada najstarijoj naseljenoj četvrti Berlina iz koje se pruža prekrasan pogled na obale rijeke Spree. Ljubiteljima kulture i povijesti će se svidjeti posjet romaničkoj bazilici Nikolaikirche, koja je sagrađena 1230. i njenoj vizualnoj interakciji sa televizijskim tornjem u pozadini. Do Drugog svjetskog rata je ova četvrt bila poznata po svojim tavernama, dućanima i zanatskim radionicama, a tu su živjeli ili se okupljali umjetnici kao što su Kleist, Hauptmann, Ibsen, Casanova, Strindberg ili Lessing. 1944. je ovo područje skoro potpuno uništeno bombardiranjem i tako uništeno je ostalo dugi niz godina. Tek 1987. na 750. godišnjicu grada Berlina su kuće rekonstruirane prema povijesnim zapisima, dajući dojam da se dio starog Berlina vratio. Sa svojim mnogim restoranima, kafeima i pivnicama je danas jedna od glavnih gradskih atrakcija. Ne zaboravite posjetiti i Berlinsku katedralu, koja je nadaleko poznata po svojoj kupoli.
  • Muzejski otok
   Na sjevernom vrhu Spreeinsela u samom središtu Berlina smještena je jedna od najpoznatijih muzejskih zgrada u Europi, koja je radi izvanrednog arhitektonskog postignuća, jedinstvenog položaja i ponude, neposredno prije početka ovog tisućljeća uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Ako se odlučite na rezgled Berlina helikopterom, pogled na ovaj otok će vam zauvijek ostati urezan u sjećanje. No, ako to nije vaš omiljeni način, ukrcajte se na jedan od turističkih brodova na rijeci Spree i uživajte u pogledu sa rijeke. Među muzejima su Alte Museum (Stari muzej), Neue Museum (Novi muzej), Alte Nationalgalerie (Stara nacionalna galerija), Bode-Museum (Muzej Bode) i Pergamonmuseum (Muzej Pergamon). Ljubitelji francuskih impresionista poput Maneta, Moneta i Renoira ne smiju izostaviti Alte Nationalgalerie.
  • Hackescher Markt
   Ako ste već pretjerali sa razgledanjem i ako ste se već preopteretili silnim informacijama od povijesne, kulutrne i ine važnosti kojeste upijali tijekom dana, vrijeme je za Hakescher Markt, mali trg u Oranienburger Strasse, u središtu četvrti Mitte. Dakle, sasvim je poželjno završiti svoj dan na drugoj strani rijeke Spree u jednom od brojnih malih lokala uz obavezno njemačko pivo, ne smijete napustiti Njemačku a da niste probali bar jednu od mnogih poznatih vrsta piva, naručite neku sitnicu za pojesti i jednostavno uživajte u opuštenoj atmosferi koju stvaraju loklaci koji se uživaju ovdje okupljati.
  • Kurfürstendamm
   Oni koji ne mogu bez kupovine ne smiju propustit Kurfürstendamm - najpoznatiju trgovačku četvrt u Berlinu, gdje se nalaze dućani sa poznatim i luksuznim brendovima, ali i brojni drugi za one koji baš i ne žele puno potrošiti na robu. Ovdje ćete naći i brojne restorane sa zaista izvanrednom ponudom za svačiji ukus. Ne izostavite posjetiti Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche - ruševinu stare crkve uništenu u Drugom svjetskom ratu, koja je uspješno integrirana sa obnovljenim dijelom i simbolizira mir i sklad. Ako vam robna kuća Ku'damm nije dovoljna (što je gotovo nemoguće), u blizini crkve ćete pronaći Europa Center - najstariju trgovački centar u gradu.
  • Berlinski zid i Checkpoint Charlie
   Ovo mjesto gdje nekada je stajao stvarni Berlinski zid, a sada je to zadnji preostali komad povijesnog zida potpuno prekriven intrigantnom grafitima. Ako ste zaintereisrani za povijest Hladnog rata, možete rezervirati vođeni obilazak koji uključuje šetnju oko memorijalnog dijela Berlinskog zida, posjet galeriji East Side, Oberbaumbrücke i, naravno, Checkpoint Charlie - poznatu kontrolnu točku koja je Zapadni berlin dijelila od Istočnog.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Berlinu

  Savezna pokrajina Brandenburg nije omiljena samo među turistima. Lokalno stanovništvo također uživa u ljepotama ovod područja, u njegovoj kulturno-povijesnoj baštini ili u sportskim aktivnostima. I ovdje je lista mjesta koja treba posjetiti poduža, ali smo izdvojili tri koja možda ne biste trebali izostaviti. Uz najam vozila u Berlinu , do sljedećih odredišta vrlo lako možete doći:

  • Vožnja brodom kroz Spreewald
   S proljećem oživi sve u Spreewaldu, pa se tako i brojne brodice vraćaju u više od 200 kanala koji zajedno čine duljinu od 1300 km, ovog biosfernog rezervata koji krajolikom podsjeća na lagunu, no prema UNESCO-ovim smjernicama prvenstveno služi održivom očuvanju prirode koje je na korist i ljudima i samom eko sustavu. Spreewald se nalazi nekih 100 km jugoistočno od Berlina. Možete se odlučiti na dvosatni obilazak, no ako ste ljubitelj prirode, možete odabrati i cjelodnevni izlet i prepustiti se istraživanju ovog neobičnog krajolika. Interesantno je to da su današnji stanovnici potomci slavenskih plemena koji su zadržali svoj izvorni jezik, običaje i način odijevanja. Danas ih tu živi oko 50 tisuća!
  • Potsdam
   Do Potsdama ćete iz Berlina stići za manje od sata vožnje, točnije 50-tak minuta ako koristite A115. Nalazi se odmah izvan granica grada i vjerojatno je jedan od najpopularnijih dnevnih izleta u okolicu Berlina. Do 1918. godine Potsdam je služio kao carska rezidencija i rezidencija pruskih kraljeva. Ono što ovaj grad čini posebno atraktivnim je velika mreža međusobno povezanih jezera, znamenitosti i prekrasnih palača od kojih je najistaknutija palača Sanssouci (iz francuskog prevedeno značilo bi nešto kao "bezbrižnost"), i često se smatra rivalom Versaillesu, iako je znatno manja, i za razliku od baroknog Versaillesa građena u intimnom baroku. Nekoć je pruskom kralju Fridriku II Velikom služila kao ljetni dom. Jednokatna palača u rokoko stilu sa samo deset soba ispod kojih se prostire raskošni vinograd predstavlja čovjekov sklad s prirodom. U 19. stoljeću rađeno je proširenje, tako su dodani park, svečani vrtovi i veća „Nova palača“. Svi su dijelovi ovog velebnog zdanja uključeni u turistički obilazak.
  • Dresden
   Dresden je od Berlina udaljen nešto više od dva sata vožnje, ako koristite A13, i rent a car u Berlinu je izvrsna opcija za ovaj izlet. Ako niste planirali zaseban posjet, odvojite jedan dan za posjetiti ovaj grad koji je radi svojih zapanjujećih zbirki umjetnosti i svoje raskošne arhitekture, prije nego je gotovo potpuno uništen u Drugom svjetskom ratu, bio nazivan i Firenca na Labi. Grad je nakon mnogih godina uspio vratiti dio svog nekadašnjeg sjaja. Tako neizostavno posjetite famoznu Frauenkirche, jedan od najznačajnijih projekata rekonstrukcije koji su se uopće dogodili u Njemačkoj. Sagrađena 1743. godine važi za jednu od najljepših crkava u cijeloj Europi, kraljevsku palaču i muzej grada Dresdena, veličanstvenu palaču iz 18. stoljeća Zwinger, koja predstavlja jedan od najljepših primjera barokne arhitekture u Njemačkoj.

  Kako putovati po Berlinu

  U Berlinu su kao i u većini metropola zastupljena gotovo sva sredstva javnog prijevoza; od vlaka do S-Bahna, podzemne željeznice, tramvaja, autobusa do trajekta. U Berlinu je svaki njegov kutak lako dosegnuti! Pod uvjetom da imate važeću kartu, možete koristiti sav BVG javni prijevoz. Cijene ovise o tarifnoj zoni i vremenskom rasponu u kojem karta vrijedi. Možete birati između karata za pojedinačne vožnje ili one za kratke vožnje za samo jednu osobu, ili između grupnih i sezonskih karata u trajanju od 1-7 dana. Grupna karta vrijedi za do 5 osoba i isplati se tek ako ste grupa od 3 osobe. Tarifne zone dijele se na A, B i C. Zona A pokriva središte grada zaključno sa S-Bahn prstenom. Zona B počinje izvan prstena S-Bahna i završava na gradskoj granici. Zona C pokriva okolicu Berlina uključujući i grad Potsdam. Kako znamo, njemačke autoceste su čuvene, pa će vam od Berlina do drugih velikih njemačkih gradova trebati svega po nekoliko saati, iako je zemlja ogromna, tako će vam do Muenchena trebati nekih 6 sati vožnje, ako koristite A9.

  Korisne poveznice

  Turizam Berlin

  Službeni portal grada Berlina