Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U BORDEAUXU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Bordeauxu po najnižim cijenama

  Svjetski poznat po proizvodnji vina, koja datira još iz 8. stoljeća, Bordeaux može ponuditi sve što vjerojatno očekuje od odmora u Francuskoj. U ovom fascinantnom lučkom gradu na obalama rijeke Garonne koji neprekidno privlači brojne turiste, na dohvat ruke su vam povijest, umjetnost, kultura i vrhunsko vino. Rent a car u Bordeauxu sa Auto Europe omogućit će vam krstarenja kroz poznate vinograde ili istraživanje starog grada koji je dio svjetske baštine UNESCO-a. Zahvaljujući dugogoodišnjem iskustvu i suradnji sa brojnim vodećim svjetskim ali i lokalnim tvrtkama možemo vam jamčiti odličnu ponudu različitih kategorija vozila, konkurentne cijena i vrhunsku uslugu.

  Kada da se odlučite za najam vozila u Bordeauxu posredstvom Auto Europe možete se opustiti i biti sigurni da ćete dobit najbolju cijenu i kvalitetu usluge na tržištu. Razlog tomu je naše prisustvo u rent a car industriji još od davne 1954. Iskustvo koje smo stekli u više od 60 godina rada i usradnje sa vrhunskim rent a car kućama su nam osigurali mjesto u samom vrhu. Danas naše usluge možete koristiti na više od 24 000 lokacija u više od 180 zemalja diljem svijeta.

  Kakav je promet u Bordeauxu?

  Bordeaux okružuje tzv. Rocade-kružna cesta duga oko 45 km koja je uglavnom vrlo prometna, posebice tijekom jutarnjih (od 8 do 10) i poslijepodnevnih špica (od 16 do 19h). Tijekom ljetne sezone, u srpnju i kolovozu vrlo je prometno i subotom na glavnim autocestama koje povezuju Bordeauxa sa regijom i ostatkom Francuske, pa ako tada putujete računajte na dosta zastoja i kašnjenja. Zbog brojnih jednosmjernih ulica, bez dobro isplanirane rute i pomoći GPS-a ili karte grada, tijek vožnje kroz sam grad može biti prilično neizvjestan. Potrebno je svakako napomenuti da promet u središtu Bordeauxa uopće nije dopušten svake prve nedjelje u mjesecu i to ljeti od 10 do 19h, a zimi od 10 do 18h.

  Bordeaux je sa drugim većim francuskim gradovima povezan autocestama (autoroute). Do Pariza se stiže autocestom A10 za otprilike pet i pol sati, odnosno 586km; Lyon je udaljen 549km odonosno također oko pet sati vožnje ali drugom autocestom- A89. Znatno bliži je Toulouse, udaljen tek dva i pol sata vožnje, odnosno 246km, autocestom A62. Opće informacije o najmu vozila u Francuskoj možete pronći na našoj stranici

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Bordeauxu?

  Kada se odlučite za najam vozila u Bordeaux sa Auto Europe i tako se uputite u istraživanje gradskog središta savjetuejmo oprez jer u središnjim dijelovima Bordeauxa parking mjesto nije lako pronaći. Stari grad Bordeaux je pješačka zona i u njemu nije moguće voziti već se vozilo mora ostaviti izvan ove zone. Parkiranje na ulici morat ćete platiti u periodu od 9 ujutro do 7 uvečer 7 dana u tjednu. Najdulje dopušteno parkiranje je jedan sat u povijesnom centru, a dva u ostatku središta grada. Neka od tramvajskih stajališta u Bordeauxu nude uslugu „parkiranje i vožnja”, i svaka od tramvajskih linija (A, B i C) ima bar jedno takvo stajalište. Unajmljen auto u Bordeauxu možete besplatno parkirati na 90 minuta u trgovačkom centru Meriadeck na adresi 10 Rue Père Dieuzaide

  Zračna luka Bordeaux

  Zračna luka Bordeaux odnosno na francuskom Aéroport de Bordeaux Mérignac, nalazi se u gradu Mérignac, oko 8km od središta Bordeauxa.Većina letova do zračne luke su domaći, ali postoje i letovi za hrvatske gradove Split i Dubrovnik..

  Zračna luka Bordeaux-Mérignac (BOD)
  Web stranica: www.bordeaux.aeroport.fr/en
  Adresa: 33700 Mérignac, Francuska
  Tel: +33 55634 5050

  Što raditi u Bordeauxu

  Napravite plan boravka u Bordeauxu kako ne biste propustili niti jednu njegovu atrakciju. Donosimo listu znamenitosti grada koja u tome može pomoći.

  • Stari grad: Uputite se u šetnju ulicama Starog grada, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine, i uživajte u spektakularnim povijesnim građevinama u središtu grada i duž rijeke Garonne. Srce starog Bordeauxa je okrug Saint Pierre, a znamenitosti vrijednih pažnje je obilje jer Bordeaux, poslije Pariza, ima najveći broj povijesnih građevina u Francuskoj.

  • Place de la Bourse: Poznat također kao vodeno ogledalo je gradsko obilježje. Ovaj glavni gradski trg karakteristične je arhitekture iz osamnaestog stoljeća. Najveći svjetski reflektirajući bazen širi se ispred impresivnih fasada povijesnih zgrada, koje se u njemu ogledaju stvarajući fascinatan prizor.

  • CAPC Muzej suvremene umjetnosti: Galerija se nalazi u nekadašnjem skladištu s početka devetnaestog stoljeća. Otvoren 1978, muzej je postao važan centar međunarodne suvremene umjetnosti.

  • Katedrala Saint-André: Smejštena u gradskom središtu, u blizini gradske vijećnice, Katedrala Saint-André neizostavni je dio svakog razgledanja Bordeauxa. Od njene posvete, 1096. godine, bila je mjesto povijesnih dešavanja kroz stoljeća. Danas je nacionalni spomenik otvoren svakodnevno za javne posjete uz plaćanje ulaznice.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Bordeauxu

  Da vidite i doživite što više od onoga što Bordeaux i okolica pružaju, svojim planovima putovanja dodajte najam vozila za što veću fleksibilnost i udobnost. Pogledajte naše prijedloge za izlete u okolicu Bordeauxa.

  Vinske ture

  Možda najpoznatiji pejsaži ove regije i najveća njena turistička atrakcija su vinogradi. Odlučite za obilazak vinograda unajmljenim vozilom ili isprobajte nešto novo i posjetite vinograde Blaye i Médoc sa čamca na Garonni. Osim plovidbe čamcem po Garonni i uživanja u lijepim prizorima iz nove perspektive, većina ovih tura uključuje i degustaciju vina.

  Bergerac

  Na sat i pol vožnje istočno od Bordeauxa smjestio se šarmantni Bergerac, srednjevjekovni grad uz rijeku Dordognu okružen vinogradima. Bogata povijest utemeljena na trgovačkim brodovima Dordogne vidljiva je u muzejima, dvorcima i srednjevjekovnim selima u okolici. Bogata priroda okolice nudi avanturu tijekom planinarenja i vožnje kanua.

  Zaljev Arachon

  Krenete li jugozapadno od Bordeauxa, nakon samo 55km odnosno sat vožnje, ćete stići do zaljeva Arcachon, prekrasne uvale na obali Atlanskog oceana. Rent a car u Bordeuxu sa Auto Europe omogućit će vožnju sa vjetrom u kosi do pješčane bijele plaže ukoliko izaberete adekvatnu kategoriju auta. Ovdje posjetite i popnite se na najvišu europsku pješčanu dinu, Dinu Pilat, koja se nalazi u blizini La Teste-de-Buch u području zaljeva Arcachon. Parking se nalazi 400 metara od dine.

  Zemljopis i povijest

  Bordeaux je luka u jugozapadnoj Francuskoj, i glavni grad regije Nouvelle-Aquitaine. Rijeka Garonne protiče kroz grad djeleći ga na dva dijela. Bordeaux je stekao status popularne turističke destinacije zahvaljujući poznatoj vinskoj kulturi, ugodnoj klimi i prekrasnom starom gradu.

  Klima u Bordeauxu je okarakterizirana kao ocaenska, ali zahvaljujući njegovoj blizini Atlanskom oceanu, vrijeme je toplije nego u mnogim drugim mjestima sa istom klimom. Zapadni vjetrovi sa oceana stvaraju blage zime i topla ljeta, sa prosječnom temperaturom zimi oko 7°C, a ljeti 21°C.

  Povijest Bordeauxa započela je kada je keltsko pleme Bituriges Vivisci, osnovalo naselje 300. godine p.n.e. i nazvalo ga Burdigala. Naselje su osvojili Rimljani oko 60. g.p.n.e. i ono postaje glavni grad rimske Aquitaineije. Sljede godine blagostanja i prosperiteta sve do napada Vizigota i Franaka u petom stoljeću- Vrhunac napretka Bordeaux je imao između 1154. i 1452. godine, kada su gradom upravljali Englezi. U tom periodu, točnije 1441. godine osnosvano je Sveučitište Bordeuax koje danas ima jedan od najvećih studentskih kampusa u Europi. Prekretnica u poviejsti Bordeauxa je bitka za Castillon 1453. god, poslije koje je grad postao dio Francuske. Tijekom 17. i 18. stoljeća Bordeaux se pretvorio u važan lučki grad i značajnu kariku u lancu trgovine robom iz Indije. Francuska vlada se preselila nekoliko puta tijekom francusko-pruskog, te Prvog i Drugog svjetskog rata u Bordeaux iz Pariza. Danas, Bordeaux se razvio u modernu metropolu sa bogatim kulturnim i povijesnim nasljeđem.

  Kako putovati po Bordeauxu

  Sustav javnog prijevoza u Bordeauxu- Tram et Bus de la CUB, ili skraćeno TBC operativan je gotovo tijekom cijelog dana, od 5 ujutro do 1 poslije ponoći.U autobusu je moguće kupiti kartu za prijevoz od vozača ali je moguće da nećete dobiti kusur. Ako boravite u Bordeauxu dulje od nekoliko sati, savjetuje se da kupite dnevnu ili tjednu kartu, jer je to dugoročno jeftinije. Takve karte kao i drugi paketi karata prodaju se u uredima TBC-a na glavnim postajama, te u strojevima na tramvajskim stajalištima. Strojevi ponekad prihvaćaju kartično plaćanje, ali je za svaki slučaj, najbolje je imati dostupnu gotovinu za plaćanje.

  Tramvaj

  U Bordeuaxu tramvajski sustav je poseban po tome što koristi napajanje unutar vozila umjesto nadzemnih kablova kako se njima nebi ometao pogled na građevine. Tramvajska mreža od tri linije- A, B i C ukupne je duljine 44km.

  Autobus

  Mreža autobusnih linija ima 75 ruta kojima autobusi prometuju danju, kao i noćne linije. Glavna autobusna središta su: Place Gambetta, Quinconces, Place de la Victoire i Gare Saint-Jean. Također između gradskog središta i zračne luke prometuje autobus svakih 45 minuta.

  Vlak

  Glavni željeznički kolodvor Gare de Bordeaux Saint-Jean, nalazi se oko 4km od središta Bordeauxa. Prijevoz vlakom nudi se kako za odredišta u blizini tako i za ona udaljenija. Moguća je i korištenja željeznice brze pruge- TGV kojom se do Pariza stiže za tri sata, kao i veze do glavnih europskih čvorišta izvan Francuske, poput Bruxellesa u Belgiji. Najam vozila u Bordeauxu sa Auto Europe moguć je i sa željezničkog kolodvora u ovom gradu.

  Trajekt

  Ako želite malo krstariti Garonnom, to možete po cijeni standardne autobusne karte trajektom Le Bus Du Fleuve koji povzuje istočni i zapadni Bordeaux.

  Korisne poveznice

  Turistički vodič Bordeaux