Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U BRUXELLESU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Bruxellesu po najnižim cijenama

  Uzbudljiv i uspješan u svakom pogledu, Bruxelles je vrlo dinamičan grad sa izvrsnom gastro scenom i izuzetno živim noćnim životom. Iako nije kozmopolitski kao što je to na primjer Pariz, i svakako manje manje poznat po povijesnim znamenostima od Rima, posljednjih godina se ipak izdigao kao glavni grad Europe, i kao grad od velikog značaja. Kao i gotovo svugdje drugo na svijetu, Auto Europe je i ovdje vrlo prisutan, stoga je rent a car u Bruexellesu najbolja opcija za istražiti ovaj grad i njegovu okolicu.

  Priča o Bruxellesu je zapravo priča o dva grada, Gornjeg grada sa upravnim zgradama, kraljevskim dvorcem, palačom pravde, operom, brojnim crkvama koji sa visine gledaju labirint srednjovjekovnih uličica Donjeg grada, nastalih u drugoj polovici 17. stoljeća. Grand Place, stari popločani kameni trg, koji je radi svoje ljepote i ornamentike uvršten na UNESCO popis svjetske kulturne baštine, posebno je poznat po gotičkoj gradskoj vijećnici, čija je gradnja započeta 1402. i danas spada u jedno od najljepših arhitektonskih ostvarenja na svijetu.

  Radi izvrsnih cestovnih mreža i moderne infrastrukture javnog prijevoza, vožnja Bruxellesom i njegovom okolicom, je vrlo ugodno iskustvo, pogotovo ako to usporedimo sa vožnjom po mnogim drugim svjetskim prijestolnicama. Glavni grad Belgije vas gotovo na svakom koraku nagrađuje nekom arhitektonskom poslasticom, bilo da se radi o prekrasnim romaničkim crkvama, gotičkim tornjevima ili baroknim kazališnim zgradama, a kuće izgrađene u secesijskom stilu ostavljaju puno inspiracije za prekrasne fotografije i uspomene. Da biste što bolje doživjeli stare kamene uličice povijesnog dijela grada, i da bi vaš rent a car u Bruxellesu bio što uspješniji, naš prijedlog je da svoje vozilo parkirate negdje izvan središta grada i cijelo područje istražite pješice i možda uskočite na neki od tramvaja koji voze po cijelom starom gradu.

  Idealno smješten u središtu Belgije, Bruxelles je izvrsna baza za obilazak i istraživanje nekih od najljepših dijelova ove zemlje. Prekrasni Brugge u blizini obale Sjevernog mora je visoko na listi većine posjetilaca, ponajviše radi svojih prekrasnih srednjovjekovnih građevina, čarobnog povijesnog centra i fantastičnih trgova oivičenih crkvama, ekstravagantnim zgradama i finim palačama. Po ljepoti i intrigantnosti ne zaostaju ni Antwerpen, a ni Gent, koji su također pozanti po svojim muzejima, živopisnim srednjovjekovnim trgovima i vijećnicama. Samo nekih 160 km jugozapadno udaljen je i Luxembourg, što ga čini idealnim odredištem za izlet ako ste odsjeli u Bruxellesu.

  Osnovan još davne 1954, Auto Europe je izrastao u vodećeg posrednika na tržištu rent a car industrije, sa preko 24,000 lokacija za preuzimanje i povrat vozila, u više od 180 destinacija. Surađujući sa respektabilnim i vodećim svjetskim rent a car tvrtkama, u mogućnosti smo ponuditi veliki broj vozila po najnižim cijenama na tržištu. Sa Auto Europe u samo nekoliko koraka možete rezervirati svoje vozilo. U našem rezervacijskom sustavu odaberite datume koje želite, destinaciju, rent a car tvrtku i kategoriju vozila, i u samo nekoliko sekundi ćemo vam pronaći najjeftinije ponude. Ako vam ipak treba nešto malo više pomoći vezano za rezervaciju ili za plan puta, molimo ne oklijevajte, nego nazovite naše stručno osoblje na +49 89 412 097 83.

  Kakav je promet u Bruxellesu?

  Usprkos svom političkom značaju i veličini, Bruxelles je relativno dobro organiziran grad kada je u pitanju vožnja, a središte grada i rubni dijelovi su dobro povezani i lako dostupni prstenastim cestama Petiti Ring i Ring. Maksimalna dozvoljena brzina na autocesti u i u okolici Bruxellesa i ostatka Belgije je 120km, dok je to u naseljenim područjima 50km, odnosno 30km u blizini škola. Vozi se desnom stranom, a tramvaji imaju prednost prolaza ispred putničkih vozila, pa obratite pažnju, jer ih ima puno u vrlo prometnom dijelu Donjeg grada. U slučaju prometne nezgode, nazovite lokalnu policiju na broj 101. Uglavnom svi odlično govore engleski, francuski, njemački i nizozemski. Također je važno znati da Bruxelles sada ima područje smanjenog zagađivanja ispušnim plinovima, te je vozilo potrebno registrirati prije ulaza u takvu zonu (obavezno provjerite sa lokalnom rent a car tvrtkom prilikom preuzimanja vozila). U protivnom se plaća kazna. Nešto više informacija o prometnim pravilima, potražite na našoj stranici Najam vozila u Belgiji .

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Bruxellesu?

  Radi sve veće popularnosti, parkiranje u središtu Bruxellesa postaje sve teže. Kako bi vaš najam vozila u Bruxellesu prošao što bolje, možda nije loše obratiti pažnju na nekoliko stvari - tijekom dana ni u jednm dijelu središta grada nema besplatnog parkiranja na ulicama, ali u nekim dijelovima se noću i nedjeljom parking ne naplaćuje. Dobra vijest je da Interparking Group, koja upravlja sektorom za parking u Bruxellesu već dulje od 60 godina, sada uvela oko 25 novih parkirališta u belgijskom glavnom gradu, te tako nudi preko 15,000 mjesta na najboljim lokacijama grada. Izvrsne adrese za parking na javnim parkiralištima su Centrum (Rue du Damier 26), Royale (Rue Royale 128), City 2 Rue Des Cendres 8), Alhambra (Boulevard Emile Jacqmain 14) i Dansaert ( Place du Nouveau Marché aux Grains 2). Uvijek jeftinije opcije park and ride (P&R) mogu se naći u predgrađima Bruxellesa i uveliko pomažu smanjenju zagušenja prometa u središtu grada. Sa parkirališta Park and Ride lako i brzo možete doći do centra grada sredstvima javnog prijevoza poput metroa, tramvaja, autobusa ili vlaka, što je ujedno i izvrstan način za obilazak Bruxellesa bez prometnih gužvi i visokih troškova parkinga.

  Zračna luka Bruxelles

  Smještena samo 12 km sjeveroistočno od grada, zračna luka Bruxelles datira još iz Drugog svjetskog rata, kada je izgrađena za potrebe Luftwaffe. Nakon oslobođenja zemlje, lokalne su se vlasti odlučile na renoviranje i poboljšanje postojećeg stanja. Tako su uložili u novu zgradu terminala i u produljenje svih pista. 1958. odmah do stare zračne luke, otvorena je i nova, koja je dodatno poboljšana u 60. i 70. godinama prošlog stoljeća, u vrijeme procvata komercijalnog zrakoplovstva. Zračna luka je izgrađena na principu jednog terminala na više nivoa, što znači da se svi sadržaji nalaze pod istim krovom. Željeznički kolodvor se nalazi na nivou −1, autobusi i taksi vozila na nivou 0, dolasci na nivou 2 i odlasci na nivou 3. Danas je jedna od najvećih zračnih luka, sa godišnjim prometom od 26,4 miliona putnika i 667,220 tona tereta. Povezuje ovu europsku prijestolnicu s preko 230 putničkih i kargo destinacija širom svijeta koje opslužuje više od 70 različitih zrakoplovnih kompanija. Za putnike postoji odličan izbor barova, kafea i restorana za one koji imaju dovoljno vremena za opuštanje uz piće ili obrok prije nego što uhvate let. Također je moguće parkirati u neposrednoj blizini zgrade terminala sa preko 10,000 parkirnih mjesta raspoređenih na parkiralištima P1, P2 i P3 koji se nalaze nasuprot dvorane za odlaske, i P4 koji služi za dulji boravak. Zračna luka je sa Hrvatskom dobro povezana, posebno tijekom ljetne sezone.

  Zračna luka Bruxelles (BRU)
  Telefon: +32 2 753 77 53
  Adresa: Leopoldlaan, 1930 Zaventem, Belgija
  Web stranica: www.brusselsairport.be/en/passengers

  Što raditi u Bruxellesu

  Prilikom posjeta Bruxellesu obavezno odvojite vrijeme za šetnju gradskim uličicama i opustite se u nekom od brojnih kafea i bistroa na najpozantijem gradskom trgu Grand Place. Većinu gradskih znamenitosti i u Donjem i u Gornjem gradu je vrlo lako obići pješice, gdje se nalazi i većina muzeja i drugih vrijednih atrakcija. Da biste vidjeli ono osnovno, trebat će vam nekoliko dana, ali putovanje od jedne do druge atrakcije će vam svakako olakšati javni prijevoz, koji je među boljima u Europi. Uveliko olakšava i sustav voznih karata, gdje sa samo jednom kartom možete povezati sve svoje planove.

  • Grand Place: Svojom ljepotom ovaj trg uljepšava život stanovnicima i posjetiocima još od 10. stoljeća, i jedan je od najelegantnijih na cijelom svijetu. U kojem god pravcu se okrenete vidjet ćete neke od najljepših ostvarenja gotičke i barokne arhitekture, i srce je belgijske prijestolnice. Gradska vijećnica iz 14. stoljeća (poznata kao Hôtel de Ville) svojim je kićenim kamenim zidovima i pozlaćenim ukrasima lijep primjer europske građanske arhitekture. Samo 5 minuta hoda dalje od trga možete vidjeti i silno poznati kip Mannekin-Pis, bronačani prikaz fontane iz 15. stoljeća.

  • Katedrala St Michel: Smještena u samom srcu grada, famozna katedrala St Michael, prijšnja St Gudula je srednjovjekovna crkva izgrađena između 11. i 16. stoljeća. Prepoznatljiva po svoja dva velika tornja, njene ključne karakteristike uključuju izvanredne vitraže koji su djelo Antwerpenskog majstora Jean Haecka iz 16. stoljeća. Prilikom posjeta katedrali ne propustite posjet i riznici, u kojoj se nalazi izuzetno rijedak Drahmalski križ (poznat i kao Bruxellesski križ), anglosaksonski gravirani križni relikvijar s početka 11. stoljeća.

  • Atomium: Izgrađen za svjetsku izložbu Expo 58, futuristički Atomium uzdiže se visoko iznad grada i smatra se jednim od najznačajnijih simbola Europe. Sastoji se od 9 sfera napravljenih od nehrđajućeg čelika, i prikazuje jedinicu stanice kristala željeza uvećanog 165 milijardi puta. Šest od devet sfera je otvoreno za posjetitelje koji se ovdje mogu educirati kroz razne izložbe i evente. Posebno je dojmljiva vrlo popularna galerija i restoran sa pogledom na sve dijelove grada, u svim svjetskim pravcima, pa tako za lijepa vremena pogled seže sve do Antwerpena.

  • Mini Europe: Odmah uz Atomium možete posjetiti i Mini Europe, i u samo nekoliko koraka prokrstariti cijelom Europom - 350 minijatura prikazuje 80 europskih gradova. Iako je ovo odlično za odrasle, djeca se najviše vesele ovom posjetu, gdje osim vizualnih efekata imate i zvučne, kao što je naprimjer zvonjava Big Ben-a, jedne od glavnih atrakcija Mini Europe.

  • Parc du Cinquantenaire: Na periferiji grada se nalazi veliko područje ispunjeno parkovima i perivojima, koje u sebi sadrži brojne turističke atrakcije, uključujući i nekoliko muzeja i vrlo raskošan slavoluk. U samom središtu se nalazi veličanstveni Musée du Cinquantenaire, kulturna riznica i jedan od najvećih europskih muzeja. U ovom izvrsno organiziranom muzeju sa ogromnom etnografskom zbirkom, posjetitelji mogu vidjeti brojne rijetke artefakte i diviti se kulturnom nasljeđu cijelog svijeta, od američkih Indijanaca sa totemskim stupovima, do Indonezije i pravih balinejskih kreveta.

  • Botanički vrt: Često zanemaren, ovaj čudesni gradski botanički vrt koji se prostire na 6 hektara, pruža obilje mira i tišine za toplog ljetnog dana. Ugodan spoj uglavnom francuskog, talijanskog i engleskog stila, ovaj vrt prvi put je otvoren 1829. i još uvijek je među posjetiteljima omiljen radi svojih šarmantnih zavojitih staza, dva velika staklenika, puno izoliranih i osamljenih mjesta za odmor ili pauzu i dječjeg igrališta.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Bruxellesu

  Belgija je mala zemlja i Bruxelles je idealna baza za istraživanje i obilazak većeg dijela ako ne i cijele zemlje, i uživanje u najpopularnijim atrakcijama, kao što su to šarmantni gradovi Brugge, Gent ili Antwerpen. Rent a car u Bruxellesu vam omogućava i posjet predivnoj obali Sjevernog mora sa romantičnim dugim pješčanim plažama ili se možete zaputiti u susjednu Francusku, Njemačku, Luksemburg ili Nizozemsku gdje možete ukomponirati nekoliko destinacija u svoj izlet.

  Brugge

  U malom srednjovjekovnom gradiću kao sa razglednica, 97 km sjeverozapadno od Bruxellesa, postoje mnoge znamenitosti koje jednostavno morate vidjeti, što svakako uključuje i baziliku Svete krvi iz 15. stoljeća i naravno svepopularni muzej čokolade. Najpoznatija znamenitost je gradski zvonik sa svojim kariljonom - (glazbalom od 48 zvona). Svakako se prošetajte starim kamenim uličicama i uživajte u atmosferi ovog prelijepog grada, i posjetite muzej Groeninge, u kojem ćete se moći diviti nekim od najboljih radova flamanskih primitivaca, koji su prvi popularizirali uporabu uljanih bolja.

  Gent

  Luka i glavni grad Istočne Flandrije, Gent je značajan industrijski i trgovački centar, no prije svega poznat je po svojoj fascinantnoj arhitekturi i mnoštvu kanala i riječnih rukavaca kojima je ispresijecan. Ponos i radost grada bez sumnje je poliptih Jaganjca Božjeg koji su u 15. stoljeću oslikala braća Van Eyck, i jedna od najpoznatijih svjetskih umjetnina koja se može vidjeti u katedrali Sint Baafs.

  Ardeni

  Gorje Ardeni se nalazi u južnom dijelu Belgije (naravno dijele ga i Francuska i Luksemburg), jedno su od najrjeđe naseljenih područja zapadne Europe i ogromno područje netaknutih riječnih tokova, tamno zelenih šuma, strmih obronaka, srednjovjekovnih sela i stoljetnih dvoraca. Nedvojbeno je najslikovitiji dio Belgije, i posjetitelji ovdje zaista mogu uživati u svježem zraku i prirodnim ljepotama svuda oko sebe, uz brojna skrivena iznenađenja, kao što je posjet posljednjoj belgijskoj pivovari na parni pogon, ili prilika za provesti noć u vjetrenjači.

  Antwerpen

  Prvo što nam padne na pamet kad se spomene Antwerpen su dijamanti, što nije malo, no Antwerpen je zaita puno više. Nekadašnji centar europske trgovine tkaninama, zahvaljujući svojim geografskim pogodnostima širokog riječnog korita, koje oceanskim brodovima omogućuje pristup i time se ubraja među najznačajnije luke sjeverozapadne Europe, ovaj grad ima prekrasan stari dio grada koja okružuje prekrasni gradski trg Grote Markt. Ne propustite posjetiti katedralu posvećenu Majci božjoj, u kojoj ćete se moći diviti poznatim djelima sina Antwerpena Petera Paula Rubensa (1577-1640) te muzej DIVA, nedavno otvoren i posvećen dijamantima, nakitu i srebrnjacima. Isplati se prenoćiti radi bogatog noćnog života, koji je zaista na dobrom glasu, i to sa razlogom.

  Belgijska obala

  65 km duga pješčanih plaža obale Sjevernog mora nudi izuzetno puno mogućnosti za jednodnevne izlete ukoliko ste se odlučili za najam vozila u Bruxellesu. Dvadesetak prekrasnih odmarališta, svaki sa posebnim karakterom i jedinstvenom atmosferom, su idealna za obitelji sa djecom. Kad se uspijete odlučiti gdje želite ostati, možete unajmiti bicikl i provesti cijeli dan istražujući ostatak ovog čarobnog kutka zemlje, a navečer se možete relaksirati u jednom od odličnih hotela.

  Zemljopis i povijest

  Bruxelles se može pohvaliti izvrsnom lokacijom u središtu Belgije, samo 110 km od obale Sjevernog mora i 160 km od granice sa Luksemburgom i južnog vrha Belgije. Blizina morske obale i močvarnog područja pogoduje umjerenoj i kišovitoj klimi što grad i okolno područje čini bujnim i plodnim. Grad je izrastao na obalam rijeke Senne, pritoke Schelde, a izvorno sjedište grada je bilo na današnjem velikom gradskom trgu Grand Place i crkvom svetog Nikole. Kako se našao na velikom trgovačkom putu između Bruggea i Koelna, grad je ubrzano rastao i prosperirao. Kada je Julije Cezar 59. prije Krista osvojio Belgiju, Bruxelles je bio samo malo naselje na obali rijeke Senne nastanjeno keltskim i germanskim plemenima. 695. nakon Krista se prvi put spominje na trgovačkoj ruti između Flandrije i Koelna, i razvija se kao trgovište oko kaštela na otočiću rijeke Senne. Tada se spominje kao Bruoscella, što na flamanskom znači naselje na močvari. Od tada je posjedu brabantskih vojvoda i leuvenskih grofova koji se sele na St Géry (središnji Bruxelles) koji ga prvi put utvrđuju bedemima 1040. godine, a grof Lambert II leuvenski 1047. gradi impozantni Place Royal. U narednim stoljećima grad poprima današnje obrise. Nakon dva stoljeća španjolske vladavine po Utretchtskom ugovoru iz 1713. Bruxelles postaje glavni grad habsburških posjeda u Nizozemskoj. Napoleon ga pripaja Francuskoj 1794 ali nakon poraza 1815, Belgija se pripaja Nizozemskoj. 1830 u Bruxellesu započinje belgijska revolucija i on postaje glavni grad, sjedište vlade nove nacije. Zapravo, zemlja u svom današnjem obliku počinje postojati nakon što je ustanak doveo do neovisnosti od Nizozemske. Tijekom 19. stoljeća populacija grada naglo raste; sa 80.000 na 625.000 u samom gradu i okolici. Rast se nastavlja i u 20. stoljeću, a 60-tim godinama prošlog stoljeća, Bruxelles postaje glavnim gradom onoga što će u budućnosti postati Europska Unija, danas uspješna institucija sa gotovo 30 zemalja članica i još nekoliko koje su se tek prijavile za članstvo.

  Kako putovati po Bruxellesu

  Iako je najam vozila u Bruxellesu najkomforniji način putovanja, ovaj grad ima vrlo učinkovitu, opsežnu i jednostavnu mrežu javnog prijevoza koja obuhvaća autobusni, tramvajski i metro sustav i nešto manje pozanti prometro sustav tramvaja koji djelomično voze i podzemno. Kao turista, od 05,30 pa sve do ponoći možete stići na sva mjesta do kojih poželite, uključujući i transfere do i od zračne luke. Donji grad je dobro premrežen tramvajskim linijama, mada su mnoge ulice proglašene pješačkom zonom, pa vam je za razgledavanje grada lakše ići pješice. Posjetiteljima Gornjeg grada će najbolje poslužiti vožnja autobusom, jer neke linije voze kroz samo srce ove četvrti. Metro stanice su zaista dobro locirane, tako da su podobne za posjet mnogim atrakcijama, a široka i učinkovita mreža nudi brz prijevoz do i iz predgrađa.

  Autobus

  Autobusna mreža u Bruxellesu se izvrsno dopunjuje sa željezničkom mrežom. 50 dnevnih i 11 noćnih autobusnih ruta pokrivaju razdaljine od preko 400 km. Popularna noćna linija poznata i kao Noctis iz središta grada prema vanjskim dijelovima pojačano vozi petkom i subotom na više od 10 ruta od ponoći do 3 ujutro. Redovna linija prema zračnoj luci vozi sa trga Schuman u Europskoj četvrti (European Quarter).

  Tramvaj

  Sustav tramvajskog prijevoza sastoji se od nekoliko ruta koje pokrivaju ukupnu udaljenost od nekih 145 km, što ga čini jednim od najvećih u Europi. Neke od linija operiraju pod prometro uslugom, što znači da voze ispod površine. Dvije možda najbolje turističke linije su tramvaj broj 92 koji vozi od postaje Schaerbeek do postaje Fort-Jaco, i linija 94 koja vozi od Avenue Louise do muzeja tramvaja (Tram Museum). Obje linije voze kroz Gornji grad i zaustavljaju se na postajama Parc de Bruxelles, Bruxelleska kraljevska plača, Kraljevski muzej finih umjetnosti, Église Notre Dame du Sablon, Le Palais de Justice i Avenue Louise. Linija 51 se zaustavlja na postaju Brupark (Atomium i Mini Europe) i dobra je zamjena liniji metroa broj 6.

  Metro

  Dugo uspostavljani sustav metroa u Bruxellesu ima oko 60 stanica koje opslužuju četiri linije. Linija 1 povezuje stanicu Bruxelles-zapad s istočnim dijelom grada, a linija 2 prometuje u petlji oko samog središta. Linija 5 vodi između zapada prema jugoistoku grada kroz središte, a linija 6 povezuje stadion King Baudouin u sjeverozapadnom dijelu grada, kružeći oko središta na isti način kao i linija 2. Linijama 3 i 4 upravlja tramvajski sustav premetro Bruxelles.

  Vlak

  Regija Bruxelles ima tri željeznička kolodvora: južni, centralni i sjeverni, s tim da su centralni i sjeverni najprometniji u cijeloj zemlji. Bruxelles je izvrsno povezan ne samo unutar zemlje, nego i sa ostatkom Europe. Vlakom ćete iz Bruxellesa do Genta ili Antwerpena stića samo za nekih 40 minuta, a do Bruggea za nekih sat vremena. Superbrzim vlakovima ćete u kratkom vremenu stići i do Koelna, Pariza, Amsterdama ili čak Londona. Ako se na vrijeme pobrinete za kartu, možete proći čak i vrlo jeftino, ali u pravilu su dosta skupe. Na raspolaganju su vam dvije vrste karata: Go Pass 10 za mlađe od 26 godina, karta po izvrsnoj cijeni koja vrijedi godinu dana i za 10 putovanja vlakom unutar Belgije, u 2 razredu, ne izdaje se na ime, tako da je u pravilu može koristiti jedna ili više osoba pod uvjetom da su mlađe od 26 godina, i Rail Pass, karta koja je slična kao i ova prva, no nešto je skuplja i za sve starije od 26 godina.

  Taksi

  Taksija u Bruxellesu ne manjka, kao što biste i očekivali u jednom od najvažnijih europskih glavnih gradova. Trebate imati na umu da cijenu vožnje taksijem određuju tri elementa: tarifa po kilometru (ovisno o tome je li putovanje unutar ili izvan 19 okruga Bruxellesa), fiksna naknada (viša za noćnu vožnju) i vrijeme koje vozač potroši čekajući, što može biti značajno, iako neke tvrtke naplaćuju niže cijene vožnje za zračnu luku Bruxelles. Imajte na umu da su napojnica i usluga uključeni u cijenu putovanja kako je prikazano na brojilu, ali mala dodatna napojnica je uvijek dobro prihvaćena. Taksist je zakonski obavezan uvijek uključiti brojilo na početku i izdati vam tiskanu potvrdu po završetku vožnje. Samo taksi vozila sa službenom oznakom Bruxelles taxi imaju dozvolu za vožnju. Iznimka su unaprijed naručene vožnje.

  Waterbus

  Izvrsni usluga vodenog javnog prijevoza kanalom Zenne Bruxellesa i Vilvoordea, posjetiteljima nudi priliku da belgijsku prijestolnicu vide i iz druge perspektive. Od 1. svibnja do 31. listopada povezuje se s gradskim autobusima, tramvajima i metroom, osiguravajući alternativni pristup turističkim atrakcijama i trgovačkim četvrtima.

  Korisne poveznice

  Turizam Bruxelles