Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA NA CIPRU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car na Cipru po najboljim cijenama

  Poznat kao "Afroditin otok", Cipar je romantičan, obrastao bujnim šumama i plodnim maslinicima i posebno dražesan zbog mnogih prirodnih, veličanstevnih i netaknutih obala. Zemlju koja nudi 3.500 četvornih kilometara raznih prirodnih ljepota, možda je najlakše istražiti autiomobilom. Stoga preporuka je svakako rent a car na Cipru kako biste mogli vidjeti sve što ovaj prekrasan otok može ponuditi.

  Kada putujete na Cipar, poželjet ćete imati pouzdanog partnera za najam koji nudi niske cijene, veliki izbor automobila za iznajmljivanje i izvrsnu korisničku uslugu. Auto Europe ispunjava sve ove potrebe! Gdje god dođete na ovaj mitski otok, Auto Europe će vas čekati. Dopustite nam dogovoriti vaš najam na Cipru, prilagođen vašim potrebama putovanja. Iskustvom dugim 60 godina i suradnjom sa najeminentnijim svjetskim rent a car tvrtkama jamčimo vam povoljan, ugodan i siguran najam. Iskoristite i prednosti naše visoke razine korisničke usluge i kada koristiti naš jednostavni on-line mehanizam za rezervacije u tri koraka i kada želite telefonski kontaktirati naše stručnjake za rezervacije i tako rezervirati vozilo za vaše putovanje na Cipar. Bilo bi nam zadovoljstvo pretvoriti vaš odmor na Cipru u avanturu za pamćenje!

  Koja su najvažnija prometna pravila na Cipru?

  Vozeći Ciprom, ustanovit ćete kako su glavne ceste dobro održavane. Međutim, kada skrenete s glavne rute, budite spremni za zahtjevnije uvjete na cestama, jer će ceste uglavnom biti neravne i neasfaltirane. S obzirom na takve uvjete, kada se odlučite za najam vozila na Cipru razmislite o najmu terenca, posebice ako planirate istraživati otok izvan glavnih prometnica. Vozači na Cipru mogu biti nepažljivi i nesmotreni, zato vozite s oprezom i ljubaznošću.

  Nekoliko pravila koje treba uzeti u obzir pri vožnji na Cipru:

  • Za razliku od Hrvatske, na Cipru se vozi lijevom stranom ceste
  • Sigurnosni pojasevi moraju se koristiti tijekom vožnje
  • Djeca mlađa od pet godina ne mogu sjediti na prednjem sjedalu, a djeca starija od pet godina mogu sjediti sprijeda samo u odgovarajućem sigurnosnom sjedalu za djecu.
  • Uporaba mobitela tijekom vožnje ograničena je samo na handsfree sustav
  • Tijekom vožnje uvijek nosite sa sobom vozačke dozvole, osiguranje i dokumente o iznajmljivanju automobila
  • Farovi se moraju koristiti u sumrak i zoru
  • Ne smijete pušiti u automobilu u kojem se prevozi putnik od 16 godina ili mlađi.
  • Uporaba automobilskih sirena je ograničena- nemojte trubiti između 22:00 i 6:00, i nikad ne trubite u blizini bolnice
  • Budite posebno oprezni kada ulazite u uske ulice u malim gradovima, poput Lefkare, na primjer, i pazite da ne ogrebate bočna ogledala. Međutim, možete si nabaviti dodatnu policu osiguranja ili Auto Europe povrat učešća u šteti za dodatnu bezbrižnost u slučaju da se tako nešto dogodi
  • Na Sjevernom Cipru nema autocesta, a ceste su, u načelu, u lošem stanju. Putovanje u Sjeverni Cipar nije moguće sa unajmljenim vozilom
  • Benzinske postaje na Cipru lako se nalaze u većim gradovima i dostupne su čak i na nekim udaljenim lokacijama. Radno vrijeme se razlikuju, ali uglavnom ćete ih naći otvorene između 6 i 18 sati. Neke benzinske postaje nude automatizirane benzinske crpke koje prihvaćaju gotovinu ili kreditne kartice. Nažalost, nema mnogo benzinskih postaja koje rade 24 sata.

  Što posjetiti na Cipru?

  Vidjeti flamingose - pravi blagdan za ljubitelje prirode. Poznato je da flamingosi zimi prelaze na Cipar. Jata flamingosa okupljaju se kod slanog jezera u blizini Larnace od studenog do ožujka. Drugo mjesto na kojem se mogu uočiti flamingosi je slano jezero Limassol, poznato i kao jezero Akrotiri. Posjetite li otok tijekom zime, ne propustite vidjeti ove ljepotice s ružičastim nogama.

  Festival vina - godišnji Festival vina održava se u Limassolu, poznatom kao vinska prijestolnica Cipra. Za simboličnu cijenu ulaznice, možete kušati vino iz lokalnih vinarija, probati tradicionalnu ciparsku kuhinju i uživati u nastupima raznih lokalnih umjetnika. Festival se održava u gradskom parku Limassol, na prijelazu kolovoza i rujna.

  Ronjenje - ako tijekom odmora na Cipru osjetite potrebu za dodatnom akcijom, razmislite o ronjenju. Istražite Cipar iz druge perspektive- pogledajte fascinantan podvodni svijet s olupinama brodova i raznobojnim jatima riba. Topla, čista i mirna voda koja okružuje otok pravi je raj i za ronioce amatere i za profesionalce. Škole ronjenja mogu se naći u gotovo svakom turističkom mjestu.

  Plaže - ako letite na ovaj sunčani mediteranski otok, bez sumnje ćete izdvojiti bar dio vemna za sunčanje i kupanje se u moru. Cipar se može pohvaliti s tridesetak plaža s plavom zastavom, u rasponu od zlatnih pješčanih do onih sa manje posjećenih zapadnih strana otoka, koje preferiraju ljubitelji vodenih sportova

  Obilazak Cipra rent a carom

  Toliko je toga za vidjeti i doživjeti na ovom očaravajućem otoku, pa vam rent a car na Cipru može biti od velike korisiti i može vam omogućit posjet, ako ne svim atrakcijama, onda bar onim koje vam se učine kao najvrijednije pozornosti, a na ovom čarobnom otoku ih je pregršt. Na Cipru postoji nekoliko službenih ruta koje u bazi imaju kulturno naslijeđe otoka. Samo do nekih se može doći pješice, dok je za obilazak nekih potreban najam automobila. Zahvaljujući ovim rutama možete otkriti povijest otoka, slijediti korake Afrodite, drevne grčke božice ljubavi i ljepote, posjetiti ostatke mlečanske kulture i naučiti više o uzbudljivoj povijest Cipra. Osim ovih postoje i vinske, vjerske, biciklističke i druge rute koje mogu privući vašu pozornost, a o kojima se možete informirati na službenoj turističkoj web stranici Cipra čiji link ćete pronaći na dnu ove stranice.

  Ruta UNESCO znamenitosti
  Cipar je dom nekoliko lokacija koje su dio svjetske baštine UNESCO-a, i nudi vam jedinstevnu rutu njihovog obilaska koja će vas povesti u bogatu i interesantnu povijest otoka. Putovanje možete započeti u Paphosu, poznato po brojnim povijesnim nalazištima, uključujući i Paphos mozaike koje neizostavno morate vidjeti. Istražite svakako i ovaj spektakularni primorski gradić što je detaljnije moguće, a obavezno se zaustavite pored Grobnica kraljeva. Potom se uputite prema istoku uživajući u 100-ak km vožnje i prolazeći kroz Limassol, do mjesta Choirokitia u okrugu Larnaka gdje ćete otkriti prvo stalno naselje na otoku koje potiče iz 6. stoljeća prije Krista. Vozeći dalje na sjevero-istok dolazite ubrzo do Larnake, grada za koji se kaže da je najstariji na otoku i da datira iz 4. stoljeća prije Krista. Ako od Limassola krenete prema sjeveru, u unutrašnjost otoka možete dovršiti svoje putovanje kroz kulturnu i povijenu baštinu Cipra, posjetom čuvenim crkvenim slikama i freskama u Trodosu.

  Koliko moram imati godina za unajmiti vozilo na Cipru?

  Za najam vozila na Cipru,renta a car tvrtke nemaju uvijek iste uvijete. U većini slučajeva vozač mora imati najmanje 21 a najviše 75 godinu i posjedovati važeću dozvolu najmanje tri godine. Mladi vozači, uglavnom starosti od 21 od 25 godina kao i seniori, odnosno vozači od 70 do 75 godina imaju nadoplatu, ovisno o odabranom vozilu i rent a car tvrtki kod koje su se odlučili za najam.

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom na Cipru

  Na Cipru nema naplate cestarine, sve autoceste su besplatne kao i sve glavne prometnice.

  Mala doza povijesti

  Sadašnja članica Europske unije, Cipar ima bogatu povijest koja datira još od davnih vremena kada su otok naselili mikenski Grci oko 1400. godine prije Krista. Zbog svog strateškog položaja na Bliskom istoku, Ciprom su vladale mnoge drevne sile poput Asirije, Egipta, Perzije i Rimskog carstva. Cipar je postao dio Bizantskog carstva nakon podjele Rimskog carstva 395. godine. Navale arapskih muslimana započele su u ranom 6. stoljeću, a trajale su još 300 godina, i tada su uništene mnoge bizantijske crkve i gradovi. Cipar nije izbjegao križarske ratove, a zauzet je tijekom Trećeg križarskog rata 1191. godine što je otok razdvojilo od pravoslavne Grčke. Otok je zatim osvojilo Osmansko carstvo 1570. godine. Vladavina Osmanlija izazvala su mnoge ustanke i ukorijenile ideju o ujedinjenju s Grčkom među lokalnim kiparskim Grcima. Nakon rusko-turskog rata, Cipar je predan Britanskom carstvu kako bi se otok zaštitio od Rusije. Britansko carstvo počelo je zauzimati Cipar 1914. kada se Osmansko carstvo pridružilo Centarlnim silama. Budući da su na otoku živjeli kiparski Turci i Grci, napetosti su bile sve veće i dovele su do ratova među lokalnim stanovništvom. 1960. Cipar je postao neovisan ali i meta odmjeravanja snaga Grčke i Turske. To je opet dovelo do nemira i rezultiralo ciparskim državnim udarom 15. srpnja 1974. godine. Kao odgovor, Turska je napala otok i izbio je rat. Obnovljen je ustavni poredak iz 1960. godine; međutim, turske trupe ostale su na sjeveroistočnom dijelu otoka. 1983. godine proglašena je Turska Republika Sjeverni Cipar koju je priznala samo vlada u Ankari. Cipar je, kao cijeli otok, postao dio Europske unije 2004. godine, ali zakonodavstvo EU-a nije prisutno na sjevernom Cipru.

  Koja je nacionalna valuta na Cipru?

  Valuta na Cipru je Euro, a bankomati su lako dostupni u cijeloj zemlji. Provjerite kod svoje banke koje su najbolje opcije na Cipru za podizanje gotovine, posebice sa kunskih računa

  U kojoj je vremenskoj zoni Cipar?

  Cipar ima razliku od +1 sati u odnosu na Zagreb, i računa, izuzev sjevernog dijela otoka u kojem se vrijeme računa kao u Turskoj, ljetno i zimsko vrijeme. Kada putujete na Cipar, ne zaboravite podesiti sat, također prilikom pravljenja rezervacije za rent a car na Cipru imajte na umu da vrijeme preuzimanja i vraćanja vozila koje izaberete je lokalno ciparsko vrijeme.

  Koje su najčešće fraze na Cipru?

  Grčki i turski službeni su jezici na Cipru, ali engleski se također vrlo široko govori. Građani su ljubazni i rado vam pomažu bez obzira na jezik koji govorite.

  Sljedeće grčke fraze mogu biti korisne:

  • Da- Nei
  • Ne- Ohki
  • Bok- Gh'ya
  • Dobro jutro - Kaleemeerah!
  • Kako si? - Tee kahnis?
  • Dobro sam - Poli kala
  • Hvala- Efkharisto
  • Molim Vas - Parakalo
  • Oprostite - Signomi
  • Da li govoriš engleski? - Milate anglika?
  • Kolika je cijena? - Posso kane?

  Od koristi mogu biti i turske fraze:

  • Da- Wvet
  • Ne- Hayir
  • Bok- Merhaba
  • Dobro jutro - Gunaydun
  • Kako si? - Nasuhl-sunuz?
  • Dobro sam - Yi-yim teshek-kur
  • Hvala- Teshek-kur edirim
  • Molim -Lutfen

  Struja- da li mi je potreban adapter za struju na Cipru?

  Električna energija na Cipru radi na 240 volti 50 Hz a standardne utičnice su kao u Velikoj Britaniji (tri pravokutna ulaza) te je za uređaje sa kontinetalnim utikačima, neophodno koristiti adaptere.

  Da li mi je potrebna viza za putovanje na Cipar?

  Hrvatskim građanima prilikom putovanja na Cipar nije potrebna viza.
  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Helenskoj Republici, sa sjedištem u Ateni, pokriva i Cipar, dok na samom otoku Republika Hrvatska ima konzulat:

  Konzulat Republike Hrvatske u Republici Cipar
  Adresa: O.Box 21961, 1515 Nicosia
  Telefon:. 00357 22 882 500; Fax: 00357 22 882 599
  e-mail: info@hccroatia.org.cy

  Korisne poveznice

  Turizam Cipra