Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U DANSKOJ

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Danskoj uz sjajne cijene

  Smještena između kontinentalne Europe, Skandinavije, odnosno Švedske i Norveške, i Velike Britanije, Danska je zemlja s, vjerojatno, najboljom kvalitetom života. A ako uzmete u obzir i činjenicu da je koncept "hygge" nastao u Danskoj, počinjete shvaćati zašto je ova zemlja toliko omiljena i popularna među putnicima. Uz rent a car u Danskoj zakoračite u lokalnu kulturu i otkrijte što ova zemlja nudi. Istražite zemlju osobnim tempom i ne propustili ništa od svog putovanja.

  Auto Europe je međunarodni posrednik u rent a car industriji, koji nudi usluge iznajmljivanja vozila već više od 60 godine i danas na više od 24 000 lokacija za preuzimanje diljem svijeta, pa unajmljivanje automobila tijekom putovanja nikada nije bilo lakše. Bez obzira želite li preuzeti svoje vozilo u zračnoj luci, na željezničkom kolodvoru ili na bilo kojem od mnogih lokacija u centru grada, nudimo vam kvalitetu i fleksibilnost. Rezervirajte najam automobila u Danskoj online već danas i otkrijte ovu prekrasnu zemlju. Istražite Kopenhagen, živahnu prijestolnicu zemlje ili posjetite poznati Legoland u Billundu; jamačno vam neće biti dosadno tijekom avanture u Danskoj.

  Koja su najvažnija prometna pravila u Danskoj?

  Pripremite se za vaše predstojeće putovanje u Dansku uz pomoć nekoliko korisnih informacija. Posjetite i našu stranicu Najčešća postavljana pitanja ili nas nazovite za više informacija.

  Evo nekoliko korisnih savjeta kako bi iskustvo vožnje u Danskoj bilo bez problema.

  • Vožnja se obavlja s desne strane ceste.
  • Vozači i putnici moraju u svakom trenutku biti vezani sigurnosnim pojasevima.
  • Farovi moraju stalno biti paljeni tijekom vožnje u Danskoj.
  • Benzinske postaje u cijeloj zemlji mogu se pronaći otprilike na svakih 20 do 50 kilometara duž većine glavnih autocesta. Mnoge od njih opremljene su automatima za plaćanje koji se mogu koristiti čak i kada je postaja zatvorena.
  • Vozači moraju tijekom vožnje nositi sa sobom važeće vozačke dozvole, registracijske dokumente i dokumente od osiguranja.
  • Uporaba mobilnih telefona za vrijeme vožnje ograničena je na uporabu uz handsfree sustav.

  Što posjetiti u Danskoj?

  U Danskoj postoje brojne atrakcije i aktivnosti na otvorenom; a odabir svakako ovisi od afiniteta, želja i planova putnika. Tko želi jednostavnu kavu u ugodnom hygge mjestu– može birati jer ima ih puno diljem Danske. Trebalo bi se svakako provozati biciklom u Copenhagenu i radili stvari kao što ih rade i mještani. Za obitelji s djecom Legoland je obavezan i iznenadit ćete se da je zabava i za "stariju djecu" zagarantirana. Od posjeta primorskim gradovima, putovanja na danske otoke, do otkrivanja glazbene scene, ima za svakoga ponešto!

  Obilazak Danske rent a carom

  Aarhus: Uz najam vozila u Danskoj otkrijte i povijest ove zemlje. Vozite se od Kopenhagena do Aarhusa, grada u koji ćete stići za nešto više od tri sata vožnje, uključujući i putovanje trajektom. Otkrijte kako su živjeli ljudi u Danskoj prije dvadesetog stoljeća, posjetom muzeju na otvorenom „Den Gamble By" (Stari grad). Doživite svijet Hansa Christiana Andersena uživo, razgledajući poštu, apoteku, pekaru i brojne radionice. Muzej je nastao izmještanjem starih zgrada iz cijele Danske i stvaranjem starog grada od 75 povijesnih kuća. „Den Gamble By" je u neposrednoj blizini Aarhusa i ima parking, a djeca mlađa od 18 godina imaju besplatan ulaz.

  Helsingor: Hamletov zamak dobra je ideja za jednodnevni izlet iz Copenhagena. Smješten na istočnoj obali u Helsingoru, zamak (poznat kao zamak Kronborg) udaljen je samo sat vremena vožnje od glavnog grada Danske. Istražite Hamletov zamak, dio UNESCO-ve baštine, mjesto izvorne priče koju je Shakespeare portretirao u svojoj drami. Razgledajte unutarnje odaje i podzemne tunele i doživite povijesnu Dansku. Posjet zamku možete kombinirati sa šetnjom starim gradom Helsingor.

  Koliko moram imati godina za unajmiti vozilo u Danskoj?

  Za rent a car u Danskoj, morate imati najmanje 23 godine (dobna ograničenja mogu se malo razlikovati ovisno o kategoriji automobila), a vozačku dozvolu morate posjedovati najmanje godinu dana. Vozači mlađi od 25 godina možda će morati platiti doplatu za mladog vozača, a neke rent a car tvrtke za mogućnost najma imaju maksimalnu dobnu granicu od 80 godina.

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom u Danskoj?

  Autoceste u Danskoj nemaju cestarinu. Međutim, neki se mostovi plaćaju; tu spadaju Storebaelt i Oresund (koji Dansku povezuje sa Švedskom). Iznos mostarine ovisi o težini i veličini vozila.

  Mala doza povijesti

  Zemlje današnje Danske prvo su naseljavala njemačka plemena, zatim Englezi i Saksonci koji su u petom i šestom stoljeću osvojili dijelove britanskih otoka. Još u devetom stoljeću danski kralj Knut Veliki vladao je zemljom koja je obuhvaćala dijelove Engleske, Norveške, južne Švedske i dijelove Finske. Tijekom sljedećih stoljeća granice zemlje su se smanjivale i današnja prekomorska područja Danske uključuju Farske otoke i Grenland. Danska je sada demokratska monarhija s reprezentativnim parlamentarnim sustavom.

  Koja je nacionalna valuta u Danskoj?

  Danska valuta je danska kruna (DKK). Bankomati su široko rasprostranjeni u cijeloj zemlji. Kreditne kartice se obično prihvaćaju kao oblik plaćanja na većini lokacija, ali se savjetuje da se prije odlaska iz svoje zemlje obratite svom davatelju kartica kako biste se upoznali s naknadama koje se mogu zaračunavati prilikom uporabe kartice u stranoj zemlji.

  U kojoj je vremenskoj zoni Danska?

  Danska je u središnjoj europskoj vremenskoj zoni (GMT+1) isto kao i Hrvatska, te također prakticira zimsko i ljetno računanje vremena. To znači da za najam vozila u Danskoj sa Auto Europe vrijeme preuzimanja auta naznačeno na vaučeru, odnosno lokalno vrijeme u Danskoj, je isto kao i ono u Hrvatskoj te tijekom posjeta Danskoj ne morate pomjerati svoj sat ukoliko dolazite iz Hrvatske.

  Koje su najčešće fraze u Danskoj?

  Danski je najčešći jezik u Danskoj ali je engleski također u širokoj uporabi. Neke fraze koje bi mogle pomoći tijekom putovanja:

  • Bok- Hej
  • Kako si?- Hvordan har du det?
  • Želim vam ugodan dan- Fortsat god dag
  • Oprostite- Undskyld mig
  • Molim- Vær så venlig
  • Hvala - Tak
  • Gdje je toalet?- Hvor er toilettet?
  • Policija- Politi
  • Govorite li engleski?- Taler du engelsk?
  • Izgubio sam se- Jeg er faret vild
  • Danas- I dag
  • Sutra- I morgen
  • Jučer- I går

  Struja- da li mi je potreban adapter za struju u Danskoj?

  Električna energija u Danskoj postavljena je na 230 volti, 50 Hz i koriste tip utičnica sa dva zaobljena ulaza, tipična za kontinentalnu Europu, ipak Danska odskače od skandinavske norme, pa provjerite je li utičnica koju koristite odgovarajući, jer su neke dublje od europskih standarda. Utikači i /ili adapteri koji se rabe u Danskoj su tipa C, F ili K.

  Da li mi je potrebna viza za putovanje u Dansku?

  Hrvatski građani u Dansku mogu putovati bez prethodnog odobrenja, odnosno dobijanja vize.
  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj nalazi se u Kopenhagenu, a Hrvatska ima i konzulat u Aarhusu.

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj
  Adresa: Søtorvet 5, 1. kat, 1371 Copenhagen K
  Telefon: 0045 33 91 90 95; Fax: 00 45 33 91 71 31
  e-mail: denmark@mvep.hr
  Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
  ponedjeljak-petak 8:30-16:30
  Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke):
  ponedjeljak, srijeda i petak 10:00-13:00
  Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena):+45 22 62 07 60

  Korisne poveznice

  Turizam Danske