Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U DUBROVNIKU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Dubrovniku po najnižim cijenama

  Dobrodošli u tvrtku Auto Europe, Vašeg posrednika za najam vozila u Dubrovniku i mnogim drugim gradovima u Hrvatskoj, kao i u svijetu. Iskusni i profesionalni sa preko 60 uspješnih godina na tržištu, donosimo Vam najniže cijene i najbolje ponude ne samo za najam automobila, nego i najam kampera. Ako letite u Dubrovnik, automobil možete preuzeti odmah po slijetanju u zračnoj luci, a isto tako imamo niz mogućnosti za preuzimanje na raznim lokacijama u gradu.

  Ljetovanje u Dubrovniku je pravi izbor za sve ljubitelje povijesti i Mediterana, jer ovdje imate baš to, upakirano u sjajni, glamurozni paket plaža, luksuznih restorana i povijesnih znamenitosti. Prije svog sljedećeg najma svakako pročitajte najnovije recenzije Auto Europe klijenata na našoj stranici Recenzije rent a car u Dubrovniku i saznajte sve o iskustivam onih koji us već bili ovdje, i jednostavno uživajte u svom sljedećem najmu vozila

  Kakav je promet u Dubrovniku?

  Poznato je da u ljetnoj sezoni turistički centri poput Dubrovnika vrve posjetiocima, pa su povremene gužve na cestama sasvim očekivane. Vozite oprezno pogotovu ako se nalazite blizu stare gradske jezgre gdje su ulice uže i vijugave. U Hrvatskoj je maksimalna količina alkohola u krvi 0,5 g/kg, a mi Vam preporučamo da uopće ne pijete prije vožnje. Isto tako, preporučamo da parkirate automobil malo dalje od centra kako biste izbjegli gužvu za parking u ljetnim mjesecima.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Dubrovniku?

  Stari grad u Dubrovniku je pješačka zona. Ako ste se tamo zaputili, naoružajte se strpljenjem kada je parking u pitanju. Ako imate sreće i pronađete slobodno mjesto blizu gradske jezgre, obratite pozornost na cijenu i dozvoljeno trajanje parkinga. Na nekim mjestima ona dostiže i 800 kn po danu. U javnoj garaži po imenu Projekt Garaža možete se parkirati na jednom od 711 parkirnih mjesta po maksimalnoj cijeni od 480 kn dnevno u sezoni, a zatim pješice otići u centar, koji je udaljen svega 5 minuta hoda.

  Zračna luka Dubrovnik

  Druga po veličini zračna luka u Hrvatskoj, zračna luka Dubrovnik, nalazi se oko 20 kilometara od centra grada.

  Zračna luka Dubrovnik
  Web stranica: www.airport-dubrovnik.hr
  Tel: +385 20 773 100

  Što raditi u Dubrovniku

  Dubrovnik je poznat u svijetu kao hrvatska Atena i riznica neprocijenjivog povjesnog blaga. Za turiste je on jedno od omiljenih mjesta u Hrvatskoj, poznat i kao iznimno mondeno ljetovalište. No, ne morate biti prebogati da biste posjetili dubrovačku rivijeru. Rent a car u Dubrovniku će Vas odvesti svuda i moći ćete povoljno razgledati okolicu i otkrivati nova mjesta i skrivene plaže u sopstvenom tempu.

  Stari Grad

  Kažu da su najbolje stvari u životu besplatne, pa je isto tako i jedna od najljepših stvari u Dubrovniku – razgledanje starog grada – također besplatno. Izgubite se u popločanim ulicama Straduna i osjetite na tren dah minulih vremena dok šetate među starim zidinama, crkvama i fontanama. Oživite romantiku u jednom od najromantičnijih mjesta na Jadranu i posmatrajte zalazak sunca sa planine Srđ. Do gore stižete nakon uspona od oko sat vremena, uspinjačom ili čak automobilom. Zalazak sunca je isto tako prekrasan ako ga posmatrate sa gradske plaže Banje.

  Igra prijestolja: tematski obilazak

  Puno turističkih agencija će Vam ponuditi obilazak scena iz kultne serije Igre prijestolja. Odaberite jednu po svojoj mjeri i krenite u grad Željeznog prijestolja. Putovat ćete kroz vrijeme tijekom ove ture, iskusiti život u prijestolnici Sedam kraljevstava, prošetat tvrđavom Lovrijenac i obići sve one ulice koje su imale značajnu ulogu u popularnoj seriji.

  Franjevački samostan

  Spoj romanike, gotike, renesanse, Franjevački samostan u Dubrovniku je jedno od najljepših arhitektonskih ostvarenja u posjedu ovog reda. Posjetite muzej i vidite najstariju očuvanu apoteku koja datira iz 1317. godine. U njoj se nalate stari instrumenti, aparati za destiliranje vode, nekadašnji recepti za pripravke od ljekovitog bilja, dok u biblioteci istog muzeja možete vidjeti rijetke primjerke starih manuskripata, nakita i koralja.

  Otok Lokrum

  U staroj luci ukrcajte se na brodić koji plovi ka otoku Lokrumu, na koji stižete za oko 15 minuta. Lokrum je prava mala oaza u kojoj se možete odmoriti od ljetnih vrućina – prošetajte botaničkim vrtom, posjetite ruševine benediktinskog samostana, ili se okupajte u tirkiznoj morskoj vodi. Neki dijelovi plaže su namjenjeni isključivo nudistima. Interesantan podatak je isječak iz povijesti otoka Lokruma – prema legendi, na ovom se mjestu iskrcao kralj Richard Lavlje Srce usljed brodoloma nakon jednog od svojih križarskih pohoda.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Dubrovniku

  Boka Kotorska

  Odvojite možda i cijeli vikend za obilazak Boke Kotorske. Vjerujte nam, isplatit će se! Bokokotorski zaljev je poseban i veoma privlačan turistima radi kombinacije planina, rijeka, mora i čudesnih mini otoka sa crkvama. Odiše poviješću i mirom, kako priobalni zaseoci, tako i njen biser, srednjovjekovni grad Kotor. Povijest Kotora bilježi se od 12. stoljeća, a veliki broj spomenika kulturne baštine svrstao ga je pod zaštitu UNESCO-a. Najpoznatiji simbol grada je svakako rimska katedrala Svetog Tripuna u samom centru, a vrijedi vidjeti još niz drugih crkava, kao i Napoloenovo kazalište i Prinčevu palaču. Izgubite se u uskim, vijugavim ulicama starog grada i doživite Kotor na pravi način! Ne propustite obići i Perast, otočić Sveti Đorđe, i crkvicu Gospa od Škrpjela na umjetnom otočiću nedaleko od Perasta. Voda u Boki Kotorskoj je obično ljeti toplija od one na otvorenom Jadranu, a visoke planine koje okružuju zaljev su fantastična kulisa za ovaj prekrasan prizor spoja mora i kopna.

  Slapovi Krke

  Smješteni u dalmatinskom zaleđu, Slapovi Krke nalaze se na oko tri sata vožnje od Dubrovnika. Uz kvalitetan rent a car u Dubrovniku ovo je prava sitnica, pogotovu kada doznate kakve prirodne ljepote Vas tamo očekuju. Rijeka Krka izvire iz dubina Dinarskog gorja a u nacionalnom parku Slapovi Krke nalazi se ukupno sedam slapova, buka moćne vode i nevjerojatna energija u netaknutoj prirodi. Kada se poželite zelenila i svježine dok ste na moru, ovo je pravo mjesto za Vas.

  Otok Mljet

  Otok Mljet je jedan od bisera Jadrana, osamljen i netaknut, pomalo mističan i omiljen među ljubiteljima prirode, a poznat po bujnim šumama, starim maslinjacima i vinogradima. Mljet je i nacionalni park bogate povijesti. Ona svjedoči o slavnim vremenima antičkih Grka koji su neko vrijeme živjeli tu tijekom raznih pomorskih pohoda. Na Mljetu možete vidjeti dva slana jezera, benediktinski samostan i Polače, poznato prirodno sidrište.

  Mostar i slapovi Kravice

  Mostar je grad kontrasta, bogate kulture i gastronomske ponude. Dijeli ga rijeka Neretva, kao i različite religije, tradicije i kulture. Okružen plodnim dolinama gdje rastu mandarine, Mostar će Vas oduševiti mirisom citrusa, Neretvom, čuvenim mostom i netaknutom prirodom na slapovima Kravice.

  Zemljopis i povijest

  Dubrovnik se nalazi u najjužnijem dijelu Dalmacije sa planinom Srđ u pozadini i Jadranskim morem ispred sebe. Središte je Dubrovačko-neretvanske županije koja obuhvaća i prekrasne otoke kao što su Korčula, Elafiti, Lastovo i Mljet. Obala je vrlo razvedena, te možete uživati na brojnim plažama i u uvalama. Klima u Dubrovniku je mediteranska i krase je duga, topla ljeta i blaže zime. Vegetacija je također tipično mediteranska i obiluje borovim šumama, čempresima i hrastom, a baš je po hrastovoj šumi Dubravi grad i dobio svoje slavensko ime. Ime Dubrovnika u starijim vremenima bilo je Ragusa. Njegov nastanak usko je povezan sa velikim zemljotresom u 4. stoljeću koji je razorio Epidaurum na Cavtatu, koji je potom potpuno porušen od strane Avara i Slovena. Malobrojno stanovništvo koje je preživjelo formira naselje na obali po imenu Ragusa, gdje će kasnije nastati Dubrovnik.

  Kao grad republika, Dubrovnik je uživao poštovanje svojih suvremenika, i uspio je, zahvaljujući dobroj diplomatiji a ponekad i novcu, očuvati svoju slobodu i samostalnost dugi niz godina. Sa Venecijom i drugim pomorskim silama kao glavnim konkurentima to nije bilo nimalo lako. U gradu su cvjetale umjetnost i književnost, čija su renesansna remek dijela i dalje poznata. Komedije Dubrovčana Marina Držića i pjesme Ivana Gundulića su i danas u vrhu hrvatske književnosti. Kasnije je Dubrovnik bio pod vlašću Habsburgovaca, zatim dio Kraljevine Jugoslavije, SFRJ Jugoslavije, a danas je grad u Republici Hrvatskoj.

  Kako putovati po Dubrovniku

  Iako je najam vozila u Dubrovniku najefikasniji vid prijevoza ako želite istraživati i okolicu grada, u samom gradu možete koristiti i gradski prijevoz. Gradom prolaze autobusi i povezuju različite kvartove tijekom dana od 5 sati ujutro do ponoći. Kartu možete u kunama kupiti kod vozača, isključivo gotovinom, što je ujedno malo i skuplje nego kada je kupujete na kioscima, info punktovima Turističke zajednice, ili u hotelima. Dobro je uvijek imati sitnog novca za kupovinu karte u autobusu za slučaj da vozač nije u mogućnosti vratiti kusur za veće novčanice.

  Mogu li unajmiti kamper u Dubrovniku?

  Želite li ovoga ljeta probati nešto novo? Povedite cijelu obitelj na proputovanje Dalmacijom – vozite se u kamperu, spavajte u kamperu! Najbliže mjesto gdje možete preuzeti jedan od modernih i udobnih kampera naših poslovnih partnera je u Splitu. Vozila također možete preuzeti i vratiti u Puli, Zadru, i Zagrebu.

  Korisne poveznice

  Turizam Dubrovnik