Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ENGLESKOJ

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Engleskoj po najnižim cijenama

  Engleska je zemlja neusporedivih prirodnih ljepota, drevnih gradova, kraljevskih palača, prestižnih sveučilišta, masivnih katedrala i kultnih znamenitosti. Uronjena u bogatu kulturnu baštinu, engleska povijest nadahnjuje filmove i romanse kroz stoljeća. Rodno je mjesto Shakespearea, Charlieja Chaplina, Beatlesa i mnogih drugih velikih umjetnika, znanstvenika i velikana koji su utjecali na razvoj modernog ruštva. Danas funkcionira kao multikulturalno društvo, koje je svjetsko središte za obrazovanje, umjetnost i poslovanje. Bilo da posjećujete glavni grad, London ili druge velike gradove kao što su Manchester, Birmingham, Liverpool, Bristol ili čak poznata engleska sela, ova prekrasna zemlja zarobit će vaše srce!

  Planirate putovanje u zemlju kraljevske obitelji, i trebate rent a car? Zašto ne biste pogledali ponude tvrtke Auto Europe? Nudimo veliki izbor vozila i najbolju uslugu. Više od 60 godina iskustva u ovom sektoru i predanost našim klijentima osigurali su nam status na samom vrhu. Radeći u partnerstvu s najboljim nacionalnim i međunarodnim tvrtkama za iznajmljivanje automobila, nudimo najam u više od 180 zemalja. Uz rent a car u Engleskoj, otkrijte ovaj fantastični dio Ujedinjenog Kraljevstva, koji zauzima dvije trećine Velike Britanije.

  Koja su najvažnija prometna pravila u Engleskoj?

  Vožnja u Engleskoj je vrlo jednostavna i intuitivna kada imate na umu da se morate držati suprotne strane ceste. Međutim, prije početka putovanja, uvijek je važno znati određene prometne propise i korisne informacije koje se primjenjuju u Engleskoj i cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu. U nastavku pogledajte smjernice i informacije koje smo pripremili kako bismo vam pomogli pri najmu vozila u Engleskoj.

  • Opće pravilo ograničenja brzine za automobile, motocikle i kampere, za vožnje unutar grada i naseljenih mjesta iznosi 30 m/h ili 48 km/h, osim ako znakovi ne pokazuju drugačije. Na brzim cestama ograničenje iznosi 60m/h ili 96 km/h, dok je na autocestama 70m/h odnosno112 km/h.
  • Posvuda su postavljene kamere za brzinu, a i policiju možete sresti gotovo na svakom koraku. Minimalna kazna za prebrzu vožnju je 100 funti novčane kazne i 3 kaznena boda dodana na vašu vozačku dozvolu.
  • Kao i u ostatku Velike Britanije, u Engleskoj uvijek morate voziti lijevom stranom ceste. Pažnja: prioritet desno ne postoji. U kružnim tokovima prioritet imaju vozila koji se već nalaze u samom kružnom toku.
  • Maksimalna dopuštena razina alkohola u krvi je 80 mg/100 ml i 35 mg na 100 ml u dahu.
  • Zabranjeno je koristiti telefon tijekom vožnje, osim ako imate hands-free Bluetooth slušalice.
  • Dvostruke žute linije u blizini pločnika pokazuju da je parkiranje zabranjeno. Isto vrijedi i za bijele cik-cak linije. S druge strane, obično je dopušteno parkirati na bijelim crtama. Imajte na umu da obično imate 28 dana za plaćanje parkirne kazne.
  • Prometne gužve su uobičajene u velikim gradovima u vrijeme špice, posebno u Londonu. Općenito, cestovna mreža je u izvrsnom stanju, i zasigurno ćete uživati u svom najmu vozila u Engleskoj. Većina benzinskih postaja otvorena je 24 sata dnevno na autocestama. Neke od najčešćih tvrtki su BP, Texaco, Esso i Shell. Supermarketi kao što je Tesco također imaju i benzinske pumpe, gdje su cijene goriva obično niže.

  Što posjetiti u Engleskoj?

  Moćni dvorci, svjetski poznate turističke atrakcije, veličanstveni vrtovi, moderni gradovi slikovita sela... Bez sumnje, Engleska nudi obilje aktivnosti i zabavnih ideja koje će svakoga zanimati. Pogledajte nekoliko naših najboljih prijedloga:

  Rimske terme i grad Bath

  Grad Bath je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 1987. god. U gradu se nalaze razna kazališta, muzeji i ostale kulturne i sportske lokacije, koje su učinile da postane glavno središte za turizam s preko milijun noćenja i 3,8 milijuna posjetitelja svake godine. Grad ima dva sveučilišta i nekoliko škola i fakulteta.

  Rimske terme – Roman Baths – muzejski je kompleks s rimskim lokalitetom prezentiranim in situ. Rimski grad, koji je nosio ime Aquae Sulis (vode Sulisa), osnovan je u I stoljeću nakon Krista. Rimljani su, po osnutku grada u dolini rijeke Avon, izgradili terme, hram božice Minerve te kružnu građevinu. S obzirom da je grad naseljen u kontinuitetu, rimski kupališni kompleks, koji se nalazi ispod razine današnjeg grada, otkriven je i istražen tek tijekom kasnog 19. stoljeća. Nakon restauracije u neoklasicističkom i vikrotijanskom duhu, ovo kultno mjesto je svečano otvoreno 1897. Muzej je smješten oko Velikog bazena. Audiovodiči na više jezika sadrže informacije o artefaktima. Preporučamo kupnju ulaznice online umjesto čekanja u redu na ulazu. Rimske terme otvorene su od 9 do 17 sati, a cijena ulaznice u prosjeku iznosi 15,50 GBP.

  Nacionalni park Lake District (Jezerska oblast)

  Nacionalni park Lake District je nedavno uvršten na popis Svjetske baštine. Najveći je u Engleskoj te vrste i dom je prirodnim znamenitostima i ljepotama kao što su Scafell Pike Mountain i 12 najvećih jezera u Engleskoj, uključujući i jezero Wastwater. Na 2.362 kvadratnih km, ima dovoljno prostora za razne aktivnosti kao što su šetnja, vožnja biciklom, uživanje u prirodi, plivanje i mnogo drugog. Više od 18,41 milijuna posjetitelja dolazi ovdje svake godine, a ako svoj posjet želite što bolje organizirati, ne zaboravite posjetiti njihovu web stranicu i potražiti kalendar događaja i aktivnosti.

  Fish & Chips

  Fish & Chips je možda najpoznatije englesko jelo, po anketama turista. I vjerujte da vaš posjet Engleskoj neće biti potpun bez tog tradicionalnog toplog obroka koji se sastoji od pržene ribe i krumpirića. Naći ćete ga u pivnicama, restoranima ili kao hrana za uz put. Fish & Chips prvi put u Engleskoj donosi židovska zajednica negdje 1860-im. A prvi Fish & Chips dućan otvara Joseph Mali 1860. godineu Londonu. Do 1930, bilo je više od 35.000 dućana diljem Velike Britanije!

  London

  Za nezaobilazni posjet glavnom gradu Engleske, svakako izdvojite barem tri dana da biste obišli neke od najpoznatijih atrakcija. U srcu Londona nalazi se impozantna zgrada Parlamenta, toranj sa satom Big Ben i Westminsterska opatija, svi izuzetno popularni među turistima. Kada budete prolazili pokraj Buckinghamske palače, vjerojatno nećete vidjeti samu kraljicu Elizabetu, ili nekog iz kraljevske obitelji, ali ćete moći promatrati ceremoniju Promjene straže. Ne propustite ni 135 metara visok London Eye, s kojeg se pruža zapanjujuću pogled na cijeli South Bank. Kupnjom ulaznica online, možete uštedjeti do 10%. Svakako posjetite Tower Bridge i Tower of London, Covent Garden, Sheakspearovo kazalište Globe,Trafalgar Square, Oxford Street, Piccadilly Circus, Camden, Portobello Road....teško je odabrati što od ovoga prije odabrati...Nabrajati Londonske muzeje bi bilo predugo, ali svakako posjetite British Museum, koji je jedan od najvećih na svijetu, Victoria & Albert Museum, Museum of London koji će vam dati potpuni uvid u povijest i život Londona, Natural History Museum, po prosudbi stručnjaka možda i najbolji prirodoslovni muzej na svijetu, ili Tate Britain, muzej suvremene umjestnosti. Napokon, ljubitelji prirode će se dobro zabaviti u šetnji Hyde Parkom, najvećem od četriri kraljevska londonska parka koji povezuje Kensingtonsku palaču kroz Kensingtonske vrtove, preko Hyde park Corner do glavnog ulaza u Buckinghamsku palaču.

  Cornwall

  Južno-zapadna županija Cornwall, dobro poznata po predivnim predjelima sa razglednica je definitvno mjesto koje vrijedi posjetiti. Cornwall je poluotok koji obuhvaća brdoviti teren i stotine pješčanih i stjenovitih plaža. Kombinacija je visokih litica i skrivenih uvala te odlično mjesto za istraživanje! Južna obala, Cornish Riviera, dom je slikovitih lučkih gradića, dok je sjeverna obala poznata po svojim primorskim mjestima poput Newquaya, poznatog po surfanju. Raskošni vrtovi Cornwalla, povijesni dvorci i obilje aktivnosti na otvorenom, je nešto što se ne smije propustiti!

  Stonehenge

  Ovaj prapovijesni spomenik nalazi se u Wiltshireu, u Engleskoj, samo 13 km sjeverno od Salisburyja. Smatra se jednim od najpoznatijih neolitskih nalazišta na svijetu, i odavno je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Stonehenge je od pradavnih vremena inspiriracija za mnoge teorije i priče. Smatra se da je ovo mjesto nastalo između 3000. do 2000. godine prije Krista, a po učenjima arheologa ovo područje služilo je kao groblje.

  Obilazak Engleske rent a carom

  Engleska ima tako promjenjivo vrijeme da je teško izračunati prosjek. U morskim zonama sa umjerenom klimom temperature se kreću od 2 ° C u siječnju do 22 ° C u srpnju. Međutim, u Engleskoj su zabilježene ekstremne temperature od -18 ° C do 32 ° C. Ali nemojte dopustiti da vrijeme utječe na vas, to ne čine ni Englezi. Uskočite u svoj rent a car u Engleskoj i krenite sa istraživanjem. Na raspolaganju vam je preko 200.000 kilometara cesta u Velikoj Britaniji, od kojih su mnoge iznenađujuće slikovite!

  Evo nekoliko naših preporuka vožnje po prekrasnim slikovitim krajolicima: Cheddar Gorge - Somerset (24 km sa fantastičnim pogledom na duboko usječene vapnenačke stijene i Bristolsku okolicu), Snake Pass - Peak District (68 km vožnje sa pogledima na National Trust's High Peak koji oduzimaju dah) I Penrith do mosta Haydon - Cumbria i Northumberland (ovo jednosatno putovanje je kratko, ali prepuno dramatičnih krajolika i veličanstvenih pejzaža).

  Koliko moram imati godina za najam vozila u Engleskoj?

  Trenutno, minimalna starosna dob za vožnju u Engleskoj je 17 godina. Međutim, svaka tvrtka za iznajmljivanje automobila ima svoju vlastitu politiku. Da biste se kvalificirali za najam vozila u Engleskoj, morate imati najmanje 18 ili 21 godinu i imati vozačku dozvolu najmanje 1 godinu. Vozači mlađi od 25 godina loklano plaćaju naknadu za mlade vozače. Također, imajte na umu da neke tvrtke nameću maksimalnu dobnu granicu od 75 godina i mogu zatražiti liječničku potvrdu koja dokazuje sposobnost za vožnju. Pažljivo pročitajte uvjete i odredbe prije nego što potvrdite rezervaciju, ili kontaktirajte naš tim na +49 89 412 097 83

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom u Engleskoj?

  Određeni broj autocesta, mostova i tunela podliježe naplati cestarine unutar cestovne mreže Ujedinjenog Kraljevstva. Autoceste su besplatne, osim za dionice M48, M4, M25 i M6. Cijene se razlikuju prema danu u tjednu i klasifikaciji vozila. Na primjer, cestarina M6 naplaćuje vozilo klase 2 (automobil) 5,90 £ tijekom tjedna i 4,80 £ za vikend. Noću, između 23 i 6 sati, cijene padaju na 3,80 £

  Osim toga, ako planirate voziti automobilom u Londonu od 7 do 18 sati, od ponedjeljka do petka, morat ćete platiti naknadu za zagušenje. "London Congestion Charge" košta £ 11.50. Ova naknada ima za cilj smanjiti promet u središtu glavnog grada. Preporučljivo je platiti isti dan (on-line, na parkiralištu ili na benzinskoj postaji).

  Mala doza povijesti

  S više od 53 milijuna stanovnika koji žive na području od 103.281, četvornih kilometara, Engleska ima vrlo raznoliku i nevjerojatnu povijest, prikazanu u filmovima, romanima i TV serijama. Engleska je naseljena još od prastarih vremena i kroz stoljeća je bila često napadana. Nakon što su je zauzeli Rimljani, keltska plemena su naposljetku preuzela i formirala sedam kraljevstava, koja su vladala cijelom Engleskom do 850. godine, a kasnije su bila poznata kao anglosaksonska heptarhija. Različite dijelove zemlje su osvajali i Vikinzi, takozvani Normani, a mnogi srednjovjekovni dvorci u zemlji su izgrađeni u 10. i 11. stoljeću.

  12. i 13. stoljeće obilježili su kraljevske intrige koje su imale uznemiravajuće posljedice, ali se ništa ne može usporediti sa 14. i 15. stoljećem, kada je došlo do Stogodišnjeg rata i Rata Ruža. Nakon vladavine Lancastera i Tudora, okrunjen je najpoznatiji i povijesno najvažniji vladar Engleske. Henry VIII i njegova kćer, kraljica Elizabeta I, bili su dio renesanse 16. stoljeća. Sljedeće stoljeće je donijelo je više vjerskih problema između katolika i protestanata, kao i građanski rat. S vremenom je Britansko carstvo proširilo svoj teritorij, kontroliralo brojne kolonije i raslo u moći i bogatstvu. Ulaganja u obrazovanje, umjetnost, trgovinu i inovacije rezultiralo je modernom Engleskom s jakim gospodarstvom i raznolikom populacijom.

  Koja je nacionalna valuta u Engleskoj?

  Jedinica engleske valute, kao i Velike Britanije, je britanska funta (GBP). Mjenjačnice možete naći posvuda: u zračnim lukama, željezničkim kolodvorima i bankama. Prije korištenja kreditne kartice svakako provjerite sa svojom bankom uvjete korištenja i visine provizija.

  U kojoj je vremenskoj zoni Engleska?

  Engleska se nalazi u GMT (0) vremenskoj zoni. Tijekom ljetnjeg računanja vremena, satovi se pomjeraju za jedan sat naprijed, što počinje posljednje nedjelje ožujka i završava se posljednje nedjelje listopada. Zanimljivo je da je Ujedinjeno Kraljevstvo bilo jedan od pionira koji je usvojio standardno vrijeme za cijelu zemlju, umjesto da svako mjesto mjeri svoje vlastito lokalno vrijeme. London se iz Londonskog vremena u Greenwich Mean Time 1847.

  Koje su najčešće fraze u Engleskoj?

  Engleski je glavni jezik koji se govori u Engleskoj. U Velikoj Britaniji 59,8 milijuna stanovnika, ili 98% stanovništva, govori engleski ili izvedeni dijalekt, od kojih svi imaju zajednički indoeuropski izvor. Zanimljivo je to da je francuski bio službeni jezik Engleske gotovo 300 godina, od 1066. do 1362. godine.

  Can you help me? - Možete li mi pomoći?

  I am looking for... - Tražim...

  How much is this? - Koliko to košta?

  Could you write it dowm on paper? - Možete li mi ovo zapisati na papiru?

  Where can I buy...? - Gdje mogu kupiti...?

  Can I pay by credit card? - Mogu li platiti kreditnom karticom?

  Excuse me, where can I find the taxi? - Oprostite, gdje mogu naći taksi?

  Where is the nearest police office? - Gdje je najbliža policijska postaja?

  Where is the nearest hospital? - Gdje je nabliža bolnica?

  Thank you - Hvala

  Struja - Da li mi je potreban adapter za struju u Engleskoj?

  Električni napon u Engleskoj, kao i u Velikoj Britaniji iznosi 220/240 AC, 50 Hz. Električni priključci i utičnice su tip G, što znači da imaju tri pravokutne igle i odgovaraju osiguračima od 3, 5 i 13 pojačala. Većina hotela raspolaže utikačima u europskom stilu, no posjetiteljima iz inozemstva i dalje se preporuča ponijeti adapter za punjače telefona, prijenosna računala i druge uređaje.

  Da li mi je potrebna viza za putovanje u Englesku?

  Od 1. srpnja 2013. državljani Hrvatske mogu ulaziti u Veliku Britaniju, samim tim i u Englesku, kao i na područje Gibraltara i sa osobnom iskaznicom. Sa više od 229 veleposlanstava u svijetu, Velika Britanija ima pregršt predstavnika u mnoštvu zemalja, i obrnuto. Unutar njenog teritorija nalazi se ukupno 282 strana veleposlanstva, mahom lociranih u Londonu. U svjetlu nedavnog referenduma i političkih zbivanja glede napuštanja Europske Unije, vrlo je važno informirati se o eventualnim izmjenama u mobilnosti britanskih i EU građana.

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Engleskoj
  Adresa: 21 Conway Street; London W1T 6BN, UK
  Radno vrijeme: pon - čet 11-14h; petak: 10-12h isključivo podizanje gotovih dokumenata
  Tel. +00 44 20 73872022, 685 01770; Fax: 00 44 20 73870310

  Korisne poveznice

  Turističke informacije