Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA EUROPCAR TIJEKOM KRIZE COVID-19

  Sigurnosne i zdravstvene mjere prilikom najma vozila sa rent a car tvrtkom Europcar tijekom krize COVID-19

  Rent a car sa tvrtkom Europcar - Auto EuropeEuropcar Mobility Group je u Parizu 1949. osnovao Raoul-Louis Mattei pod nazivom "The Automobile Subscription", a pod imenom "Europcar" rađa se 1951. Ranije poznat kao Europcar Groupe SA, današnji Europcar Mobility Group SA sa sjedištem u Francuskoj se specijalizirao za iznajmljivanje vozila. Svojim iskustvom starijim od 60 godina i brojkama od nekoliko milijuna klijenata godišnje, Europcar je postao uspješan i cijenjen u cijelom svijetu i smatra se jednom od vodećih rent a car tvrtki u Europi. Što putem korporativnih, što putem franšiznih lokacija te suradnjom sa drugim partnerima, Europcar djeluje u preko 100 zemalja. Najznačajnija tržišta su Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska, Australija, Novi Zeland, Portugal, Belgija i Austrija. ova grupacija ostavlja utisak svojim bogatim iskustvom u sektoru rent a cara i voznim parkom od oko 200 000 vozila.

  Sa Auto Europe i sa tvrtkom Europcar ne rezervirate samo povoljan najam vozila, nego i stručnost stečenu dugogodišnjim iskustvom te izvrsnu korisničku uslugu tijekom cjelokupnog procesa najma, pa i nakon njega. Sa mogućnošću najma vozila u 180 zemalja diljem svijeta, s vrlo respektabilnim partnerima poput Europcara, na raspolaganju vam je veliki izbor vozila. Rent a car sa tvrtkom Europcar tijekom korona/COVID-19 krize sa Auto Europe je zapravo jako jednostavan. Rezervaciju možete napraviti ili putem naše web stranice, ili ako vam to nije drago, jednostavno nas nazovite na +49 89 412 097 83 i bez stresa uživajte u svom odmoru i svom zasluženom najmu vozila!

  Rent a car Europcar - sigurnosne mjere za zaštitu klijenata tijekom koronavirusa

  U nesigurnim vremenima kao što su ova kroz koja upravo prolazimo, kada državne i zdravstvene vlasti poduzimaju izvanredne mjere za obuzdavanje pandemije COVID-19, koje uveliko oblikuju i naš svakodnevni život, Europcar radi nešto jako bitno: doprinosi sigurnoj mobilnosti ljudi, ali i dobara kao što su to hrana i lijekovi. Došlo je do neočekivano velike potražnje za kombijima, no i za normalnim automobilima, koji su u situacijama kada je distanca izuzetno važna, korisna alternativa javnom prijevozu. Momentalno si je Europcar kao prioritet nametnuo nastavak pružanja ove usluge svojim klijentima te ustrajnost i fleksibilnost.

  Mjere i procedure čišćenja

  Sigurnost klijenata i uposlenika najveći je prioritet! Kako bi osigurao najvišu razinu kvalitete i sigurnosti, Europcar surađuje s vodećim proizvođačima automobila. Prosječna starost vozila je između četiri i osam mjeseci, a svako se vozilo pregledava i čisti prije svakog najma. Pored već pojačanih mjera čišćenja vozila sustavnom uporabom dezinfekcijskih sredstava, na lokacijama se trenutno provode dodatne mjere: redovita dezinfekcija pultova nakon svakog korištenja te mjera „nulti kontakt“ u kojoj se ključ vozila dezinficira te se klijentu predaje u kuverti.

  K tomu, za dodatnu sigurnost klijenti sada mogu koristiti novi proizvod pod nazivom Rent a car sa uslugom Europcar Premium Pick-Up, koja će im omogućiti da se unaprijed registriraju i preuzmu ključeve vozila direktno sa automata, što će im znatno uštedjeti na vremenu i svesti kontakte na minimum.

  Često postavljana pitanja

  Mogu li ovim vozilom putovati u sve zemlje EU?

  Sam Europcar trenutno nema ograničenja putovanja za svoja vozila. Ono na što morate obratiti pažnju su smjernice i ograničenja putovanja lokalnih vlasti pojedinačne zemlje.

  Možete li mi jamčiti da se prilikom najma vozila neću zaraziti? Držite li se posebnih mjera prilikom pripreme vozila?

  Apsolutno svako vozilo se čisti prije najma, i Europcar je uveo dodatne mjere čišćenja, koje uključuju dezinfekciju svih kontaktnih površina unutar vozila.

  Koji je proces povratka vozila tijekom COVID-19 krize?

  • U Europcar poslovnici dopuštena su samo 2 klijenta u isto vrijeme: 1 stranka po najmu. To se ne odnosi na klijente sa ograničenom mobilnošću koji mogu doći i sa pratećom osobom.
  • Kako bismo i dalje zadržali visoke standarde i zaštitili ostale klijente i uposlenike, molimo da održavate minimalnu udaljenost od 2 metra. Molimo da sačekate dok se od vas ne zatraži da svoje dokumente stavite u pretinac, a zatim se vratite korak unatrag i ostanite na sigurnoj udaljenosti.
  • Molimo imajte strpljenja i dopustite dodatnih 5 minuta za čišćenje svih dodornih površina u vozilu, prije nego što Europcar pregleda vozilo i zaključi ugovor o najmu vozila.
  • Europcar trenutno koristi opciju beskontaktnog povrata vozila. Status vozila potvrđuje se usmeno i na dokumentima za povrat vozila se navodi sljedeće: "COVID-19 [povrat] - Potpis nije potreban"

  Što se događa s mojim vozilom unajmljenim od Europcara u slučaju kada sam se zarazio/la ili je rezultat testa pozitivan i moram biti u karanteni?

  U slučaju ako se zarazite tijekom svog rent a cara sa Europcarom tijekom korona krize/ COVID-19 ili samo sumnjate da ste se zarazili i iz tog razloga niste u mogućnosti vratiti vozilo, molimo vas da odmah obavijestite Europcar. Vozilo se odmah stavlja u karantenski period od 9 dana kako bi se smanjio rizik od infekcije za ostale klijente i u tom periodu ostaje kod vas, no taj period vam se naravno ne naplaćuje, samo pod uvjetom ako ste kontaktirali Europcar. Naplata prestaje od onog dana kada nas kontaktirate. Tijekom karantenskog razdoblja ne smijete koristiti, pa čak niti dirati vozilo. U slučaju da ne obavijestite Europcar i ne vratite vozilo, moguća je naplata dodatnih dana, što Europcar sigurno nije imao na umu ako ste ste se zarazili i ako ste stavljeni u karantenu.