Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U FARU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Faru po super cijenama

  Grad Faro nalazi se u provinciji Algarve, na jugu Portugala, i glavni je grad i administrativno središte regije. Prekrasan grad prepun restorana, kafića i spomenika, ali ipak miran tijekom večeri u odnosu na druge gradove. Ovdje se nalazi međunarodna zračna luka regije koja, prema mišljenju mnogih turista, predstavlja ulaz i izlaz provincije. Međutim, ne bi ga trebalo tako doživljavati, jer i sam Faro može mnogo toga ponuditi.

  Usluge rent a car u Faru pružamo već duži niz godina i zato imamo obilje lokalnog iskustva i znanja, koje će vam pomoći u pronalasku savršenog automobila. Auto Europe kao međuanarodni posrednik za najam vozila u više od 180 zemalja svijeta i na više od 24000 lokacija, jamči vam, osim vrhunske korisničke usluge i suradnje sa renomiranim rent a car tvrtkama, i najpovoljnije cijene, koje su rezultat naše suradnje sa tvrtkama duže od 60 godina kao i nekoliko milijuna rezervacija kroz naš sustav. Samo nekoliko klikova potrebno vam je da provjerite ponude na našoj web stranici, a možete nas i kontakirati telefonski i dobiti sve značajne informacije od naših suradnika za rezervacije.

  Kakav je promet u Faru?

  Promet u Faru općenito nije baš gust, već čak i prilično slab u usporedbi s drugim gradovima. Najprometnije ceste obično vode van grada prema A22. Otkako se na A22 naplaćuje cestarina, velik dio prometa ide prema cesti EN125, koja je veza s drugim gradovima unutar Algarvea. Ako se planirate voziti regijom Algarvea, važno je znati da autocesta A22, na kojoj se prije cestarina nije naplaćivala, sada ima elektroničku naplatu cestarine. Mnogi unajmljeni automobili imaju ugrađene uređaje koji olakšavaju plaćanje cestarine. Da biste rabili ovaj uređaj, obično je potrebno platiti dnevnu naknada. Cestarinu možete platiti i u portugalskoj pošti ili na Pay Shopu. To se mora učiniti 48 sati nakon što ste koristili cestu, ali najkasnije nakon 5 dana. Ako želite, pretplatničku karticu za cestarinu možete kupiti i u pošti.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Faru?

  Većina uličnih parkinga u Faru se plaća. Parking koji se naplaćuje možete prepoznati po plavim kvadratnim natpisima s bijelim slovom P. Postoje duž ulica uređaji na kojima trebate platiti parkiranje, a zatim morate parking kartu ostaviti na nadzornoj ploči, iza vjetrobranskog stakla kako bi bila vidljiva. Ako znak za parkiranje uključuje i riječ "Residentes", to znači da je tu parkiranje dozvoljeno samo za lokalne stanare.
  U Avenidi 5 de Outubro nalazi se podzemno parkiralište. Parkiranje tamo se plaća, ali to je dobra opcija ako imate problema s pronalaženjem parkinga na ulici. Ovo parkiralište je smješteno vrlo pogodno, u blizini središta grada.
  Postoji i besplatno parkiralište u blizini Largo de São Francisco, što je prikladno mjesto za ostaviti na nekoliko sati vozilo radi razgledanja grada, jer se ovaj trg nalazi u blizini gradskih zidina i odatle je do središte grada moguće doći šetajući. Iako se radi o besplatnom parkiralištu, često postoje "profesionalni pomoćnici za parking" koji pomažu ljudima da pronađu mjesta za svoje automobile. Iako nije obvezno, toplo se preporučuje svima koji brinu za lak na autu, da se tim pomoćnicima daruje simboličan iznos.

  Zračna luka Faro

  Zračna luka Faro, poznata i kao Zračna luka Algarve, nalazi se otprilike 4 km zapadno od grada Faro, u regiji Algarve u južnom Portugalu. Zračna luka osnovana je 1965. godine i brzo joj je rasla popularnost kod turista koji odmaraju u Algarveu. U 2015. godini u ovoj zračnoj luci promet putnika je bio 6,4 milijuna putnika. Najam vozila u Faru sa Auto Europe moguć je iz njegove zračne luke, a svakako savjetujemo i da provjerite, prije nego se odlučite za najam, promotivne ponude i pogodnosti koje su trenutačno aktualne.

  Aeroporto de Faro (FAO)
  Adresa:Aeroporto de Faro. 8006-901 Faro, Portugal
  Web stranica: www.ana.pt
  Telefon:+351 289 800 800

  Što raditi u Faru?

  Ako ste se u najveći grad regije Algarve uputili sa namjerom osim da uživate u suncu i svježoj vodi Atlanskog oceana, i da upoznate povijest i kulturu ovog kraja svakako će vam dobro doći nekoliko prijedloga što posjetiti.

  • Museu Minicipal de Faro: Faroov muzej sadrži mnoge arheološke zbirke iz regije Algarve. Sve su prikazane u tri dvorane. Ovo intrigantno putovanje vodi vas kroz rimsko, željezno, latinsko i islamsko razdoblje. Muzej se fokusira na Farovu povijest i podrijetlo te vam pokazuje kako su ljudi živjeli u određenom razdoblju. Mali, ali zanimljiv muzej vrijedan je posjeta.

  • Forum Algarve: Ako volite kupovinu, onda je Forum Algarve mjesto koje treba posjetiti. Smješten u zapadnom Faru, ovaj je trgovački centar jedan od najvećih u regiji. Centar sadrži 120 dućana, 20 restorana, kino, te oko 2250 parkirnih mjesta. Šetajući ovim kompleksom naići ćete na poznate marke kao što su Zara, Mango, Gant, pa čak i Appleovu trgovinu.

  • Stari grad Faro: Faro turisti često previđaju, i uglavnom ga koriste samo kao mjesto ulaza u druga turistička naselja. Farov stari grad, međutim, ne treba zanemariti. Sa svojim pješačkim uličicama, živahnim kafićima, restoranima i zapanjujućim arhitektonskim draguljima, ovo malo mjesto treba vidjeti. Posjetite katedralu, kapelu-kosturnicu ili jednostavno se zabavite uz nekog od brojnih uličnih zabavljača.

  • Gledanje dupina i kitova: Zašto ne biste uzeli dan da biste vidjeli lokalnu divljinu i promatrali delfine i kitove u njihovim prirodnim staništima. Izleti brodom polaze od Ria Formose i vode do pučine. Na otvorenom plavom moru ćete vidjeti dupine, kitove, morske kornjače i ptice. Izleti se mogu rezervirati na jedan sat ili na dulje trosatno putovanje. Sama plovidbena vozila su vrlo udobna, sigurna i savršeni za cijelu obitelj.

  • Ilha Deserta, Faro: Ako se želite isključiti i maknuti od svega, onda je Ilha Deserta fantastična opcija. Nakon samo 40 minuta vožnje trajektom, dolazite na ovaj je otok, zadivljujuće mjesto za posjetiti. Uz bistro tirkizno plavo more i zlatne pješčane plaže mogli biste pomislili da ste na Karibima. Ova plaža koja oduzima dah ima restoran i snack barove. Preporučuje se ponijeti suncobran sa sobom, jer je skupo unajmiti ih.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Faru

  Sagres

  Ako uz najam vozila u Faru planirate daljni obilazak regije, predlažemo da se se uputite prema zapadu i za oko sat i pol vožnje cestom A22 stići ćete do onoga što je nekad bio kraj svijeta- Sagresa. Ovo jedinstveno mjesto puno je povijesti. Ovdje je utemeljena prva nautička škola princa Henrika Pomorca u 15. stoljeću. Zbog svoje povezanosti sa razdobljem portugalskih velikih otkrića, Sagres posjeduje brojne utvrde razbacane u njegovom krajolikom. Mjesto ima samo oko 2.000 stanovnika, zemlja je uglavnom neplodna, a impresivne litice se uzdižu iz Atlantskog oceana u kojem su dva svjetionika- Ponta de Sagres i São Vicente.

  Albufeira

  Nakon samo 40 minuta vožnje od Faroa duž ceste A22 naići ćete na primorski grad Albufeira. Daleko jedno od najpopularnijih turističkih mjesta. Albufeira ima vrlo bogat noćni život s brojnim barovima, kafićima i restoranima koji nude portugalska, engleska, nizozemska i irska jela, a pubovi i klubovi također su brojni u uskim ulicama (The Strip) ili u njegovom starom gradu. Izvorno ribarsko selo, sada ima oko 41.000 stanovnika, ali tijekom ljeta čak i do 300.000 stanovnika. S prekrasnim plažama, svjetski poznatim golf terenima i izvrsnim hotelima, ovaj mali grad može mnogo toga ponuditi.

  Tavira

  Nakon što ste preuzeli rent a car u Faru, uputite se cestom A22-om i nakon samo 32 minute voženje dođite do morskog grada Tavira. Smješten na pragu Algarvea, ovaj grad datira iz brončanog doba i bio je važno naselje Feničana. Zbog brojnih kultura koje su prisutne, Tavira je prekrasan spoj arhitektonskih građevina. Sadrži 37 crkava, mnoge građevine iz 18. stoljeća, dvorac Tavira i rimsko-mavarski most na rijeci Gilão koji povezuje dva dijela grada. Sam grad je vrlo ugodan; ima samo oko 26.000 stanovnika i vrlo je mirno kada se luta po starom gradu. Opustite se, popijte kavu u jednom od brojnih kafića ili restorana i promatrajte svijet kako prolazi.

  Kako putovati po Faru

  Gradskim javnim prijevozom upravlja Eva Transportes. Postoje brojne autobusne rute koje prometuju u gradskim i međugradskim područjima. Dva autobusna pravca- 14 i 16 prometuju i do Zračne luke Faro i do plaže Faro. Prijevozne karte možete kupiti izravno od vozača. Estação Ferroviária de Faro – Željeznički kolodvor Faro nalazi se u blizini marine, u neposrednoj blizini centra grada, u Largo da Estação dos Caminhos de Ferro. Željeznički kolodvor nalazi se na pješačkoj udaljenosti od starog grada. Faro ima željezničke veze s drugim glavnim gradovima u Algarveu, kao što su Lagos i Portimão. Vlakovi iz grada također voze i do Lisabona.

  Regionalne linije u Algarveu:

  • Lagos - Portimão - Albufeira - Loulé - Faro
  • Faro - Olhão - Tavira - Vila Real de Santo António

  Na istom se području nalazi i međugradski autobusni kolodvor, u Avenidi da República, a autobusi svakodnevno sa njega polaze za Porto i Lisabon.

  Korisne poveznice

  Turističke informacije Portugal