Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U FRANCUSKOJ

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Francuskoj po najnižim cijenama

  Francuska je trenutačno najposjećenija zemlja svijeta u koju se sliva ogroman broj turista iz cijelog svijeta. Svi žele vidjeti Pariz, prestolnicu mode i grad zaljubljenih. Francuska se povezuje sa vrhunskom elegancijom, umjetnošću i najboljim vinom, te nije nikakvo čudo što cijele godine mami posjetitelje svojim šarmom, kulturom, obiljem povijesnih znamenitosti, romantičnim gradovima, poljima lavande i veličanstvenim vinogradima.

  Bilo da putujete u Francusku na blagdane ili poslovno, Auto Europe će vam pomoći pronaći savršeni automobil baš za Vaše potrebe. Uz više od 400 gradova i sela gdje možete preuzeti rent a car u Francuskoj, zahvaljujući suradnji sa vodećim tvrtkama, u mogućnosti smo Vam ponuditi izuzetno niske cijene najma. Usporedite cijene svih rent a car tvrtki na našoj tražilici prije nego što odaberete najjeftiniji najam vozila u Francuskoj.

  Koja su najvažnija prometna pravila u Francuskoj?

  • Automobili u Francuskoj voze desnom stranom ceste a pretječu lijevom trakom.
  • Vožnja pod utjecajem alkohola najstrože je zabranjena i primjenjuju se velike kazne. Ograničenje sadržaja alkohola u krvi (BAC) iznosi 0,5%. Međutim, za mlađe vozače koji vozačku dozvolu imaju manje od dvije godine vrijedi drugačije pravilo – oni ne smiju imati više od 0,2% alkohola u krvi.
  • Nemojte koristiti mobilni telefon tijekom vožnje; dopušteno je samo razgovarati na mobitel ukoliko imate hands-free set.
  • Svi u autu moraju imati sigurnosne pojaseve tijekom vožnje.
  • Mnoge benzinske crpke otvorene su 24 sata u većim gradovima. Gotovinske, kreditne i debitne kartice se općenito prihvaćaju kao sredstvo plaćanja. Međutim, preporučljivo je imati gotovinu za kupnju goriva u malim gradovima ili selima.
  • Vozila moraju biti opremljena ugrađenim alkometrima koja morate predočiti policijskoj kontroli.
  • U gradskim središtima i ruralnim područjima uvedene su posebne ekološke zone koje mogu ući samo automobili s posebnim naljepnicama. Svi unajmljeni automobili iz usluge rent a car u Francuskoj opremljeni su naljepnicom za zaštitu okoliša. Obratite pažnju na prometne znakove koji savjetuju prometne zone ograničenja. Preporučljivo je preuzeti tzv. mobilnu aplikaciju za zelenu zonu kako biste lako mogli procijeniti u kojoj se zoni nalazite.

  Što posjetiti u Francuskoj?

  Ako vam pri pripremi savršene francuske avanture možemo pomoći sa par savjeta i ideja, bit će nam drago! Ovo su samo neke od stvari koje ne smijete propustiti:

  Eiffelov toranj

  Pogled na Pariz, grad svjetlosti, neprocenljiv je sa Eiffelovog tornja. Godine 1889. kada je gradnja tornja dovršena, to je bila najviša umjetnička struktura na svijetu. Sada je teško povjerovati da je upravo ovaj toranj trebao biti rastavljen samo 20 godina nakon postavljanja. On je danas najposjećeniji spomenik na svijetu i najpoznatija znamenitost Pariza. Ne propustite priliku razgledati glavni grad Francuske baš sa ovog kultnog mjesta!

  Montmartre

  Posjetite povijesnu četvrt koja se nalazi na velikom brdu u sjevernom Parizu. Tijekom Belle Epoque na početku XX stoljeća, Montmartre je bio dom svjetskih umjetnika i njihovih ateljea. Danas je ova četvrt preskupa za umjetnike i neprestano je obilaze turisti. Slobodno se izgubite u slikovitom labirintu povijesnih ulica i trgova, i doživite jedinstveni duh starog umjetničkog Pariza baš na ovom mjestu!

  Arena Nimes

  Jedan od najbolje očuvanih rimskih amfiteatara, Arena Nimes, nalazi se u gradiću Nimes, oko sat vremena autom od Montpelliera na jugu Francuske. Izgrađena oko 70. godine, arena se i dan-danas koristi za javne događaje kao i ozloglašene borbe s bikovima. Ima kapacitet za ugostiti oko 24 000 gledatelja.

  Camargue

  Dobrodošli u najegzotičniji dio sa naše liste, Camargue, prirodnu regiju smeštenu u delti rijeke Rhone uz Sredozemno more. Camargue je poznat po flamingosima i poludivljim istoimenim konjima. Zaštićen je kao nacionalni park i diči se prekrasnim lagunama, močvarama i romantičnim obalama.

  Ile de Porquerolles

  Jedna od najluksuznijih destinacija u Francuskoj, sa čuvenom plažom Plage de Notre Dame je Porquerolles, na samo 20 minuta vožnje brodom od Hyeresa. Kao jedan od tri otoka, očarat će Vas svojom netaknutom prirodom, mirisom bora i eukaliptusa, kristalno čistim morem azurnoplave boje i fascinantnim plažama. Ovo je pravo mjesto za odmor nakon halabuke u Kanu i Nici.

  Obilazak Francuske rent a carom

  Evo par ideja za proputovanje Francuskom za razne ukuse!

  Corsica: Provozajte se slikovitim otokom Corsica, južno od Francuske u Sredozemnom moru. Dvije trećine otoka su prekrivene planinama koje obiluju prekrasnim stazama za pješačenje i planinarenje. Magnet za turiste je svakako i obala Corsice, prepuna lučkih gradića i povijesnih mjesta. Ajaccio, rodno mjesto Napoleona i glavni grad otoka, je ujedni i najveći grad na otoku i njegov privredni i kulturni centar.

  Côte d'Azur: Također poznata i kao Francuska rivijera, najpopularnija turistička regija na jugu Francuske godišnje ugosti oko milijun posjetitelja. Pored brojnih primorskih odmarališta, Francuska rivijera poznata je i po uzbudljivom noćnom životu, kockarnicama, noćnim klubovima i ukusnim restoranima. Rivijera se širi od Cassisa, grada koji se nalazi istočno od Marseilla, sve do talijanske granice, uz mediteransku obalu, a prepuna je živahnih lučkih gradova i marina s luksuznim jahtama. Saint Tropez, igralište bogatih i slavnih, jedan je od najistaknutijih gradova na rivijeri vrlo cijenjeno turističko odredište.

  Dolina Loire: Ovo je povijesna regija u središnjoj Francuskoj sa preko 300 dvoraca i palača izgrađenih uz rijeku. Središnji dio doline je uvršten u UNESCO-ovu Svjetsku baštinu. Cijela regija poznata je po vinarijama i tradicionalnoj kuhinji.

  Koliko moram imati godina za najam vozila u Francuskoj?

  Dobna ograničenja na snazi su uglavnom za mlade vozače koji žele unajmiti automobil u Francuskoj. Vozači moraju imati najmanje 18 godina (minimalna dob može se razlikovati od iznajmljivača). Neke tvrtke primjenjuju dodatne "naknade za mlade vozače" ako ste mlađi od 24 godine. Sve informacije o ovome možete naći na našem sustavu za rezervacije. Također imajte na umu da glavni vozač mora posjedovati kreditnu karticu na svoje ime, na kojoj će biti blokiran sigurnosni polog za vrijeme trajanja najma.

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom u Francuskoj?

  Na autocestama u Francuskoj, poznatim kao "autoroutes", naplaćuje se cestarina. Kada uđete na autocestu, dobit ćete karticu i na temelju pređene kilometraže plaćate određeni iznos na izlazu. Na primjer, vožnja od Pariza do Bordeauxa košta oko 55 eura. Dopuštene metode plaćanja uključuju gotovinu, Mastercard ili Visa kartice. Vozači također mogu platiti putem elektronskog transpondera koji se na francuskom jeziku zove télépéage. Naplatne kućice za plaćanje gotovinom označene su zelenim strelicama. Logotipovi kreditne kartice ukazuju na naplatne ceste gdje možete platiti samo kreditnim karticama.

  Mala doza povijesti

  Francuska je država šarolike povijesti i bogate kulturne baštine. Osim što je iznjedrila neke od najpoznatijih svjetskih vojskovođa, ostavila je neizbrisiv trag u povijesti umjetnosti. Danas ne možemo zamisliti slikarstvo bez umjetnika kao što su Claude Monet ili Pierre-August Renoir, ili utjecajnih pisaca kao što su Marcel Proust, Victor Hugo i genijalni skladatelji poput Claudea Debussyja, Mauricea Ravela ili Georgesa Bizeta.

  Kao kolonijalno carstvo, Francuska je promijenila geopolitički svjetski poredak; imala je svoj teritorij u obje Amerike, Africi, Aziji, Oceaniji i na Antarktiku. Rezultat toga je francuski jezik kao službeni u 29 zemalja svijeta. Za vrijeme kralja Luja XIV Francuska je bila najnaseljenija zemlja Europe, a potom na scenu stupa Napoleon pod čijom vlašću Francuska zauzima dominantan položaj na starom kontinentu. I nakon njegovog pada, zemlja ostaje jaka i kreće u osnivanje drugog kolonijalnog carstva osvajanjem teritorija u Africi i Indokini. Trenutačno je Francuska najveća zemlja u Europskoj uniji.

  Koja je nacionalna valuta u Francuskoj?

  U Francuskoj, kao članici Eurozone, Euro kao nacionalna valuta na snazi je od siječnja 1999. godine. Širom zemlje su automati gdje možete podići novac sa kreditnom karticom iz Hrvatske.

  U kojoj je vremenskoj zoni Francuska?

  Francuska se nalazi u istoj vremenskoj zoni kao i Hrvatska. Kada putujete u Francusku, ne morate brinuti o pomjeranju sata. Ono na šta ćete se možda morati naviknuti je da ljeti sunce zalazi vrlo kasno, u nekim mjestima čak i poslije 23h.

  Koje su najčešće fraze u Francuskoj?

  Jezik koji nazivamo francuski je izveden iz govornog latinskog jezika Rimskog carstva. Francuski je evoluirao iz Galo-romanskog, govornog latinskog u Galiji, i specifičnije u Sjevernoj Galiji. Također je bio pod utjecajem maternjih keltskih jezika sjeverne rimske Galije. Prema istraživanju Europske komisije, francuski je četvrti najšire korišteni maternji jezik u Europi.

  Pripremili smo za Vas nekoliko korisnih fraza na francuskom:

  Neformalni pozdrav - Salut

  Dobro jutro - Bonjour

  Dobar dan - Bon après-midi

  Dobra večer - Bonsoir

  Gdje je najbliža policijska postaja? - Où se trouve le poste de police le plus proche?

  Gdje je najbliža bolnica? - Où se trouve l'hôpital le plus proche?

  Gdje je najbliži bankomat? - Où se trouve le guichet automatique le plus proche?

  Mogu li platiti kreditnom karticom? - Puis-je payer par carte de crédit?

  Mogu li platiti debitnom karticom? - Puis-je payer par carte de débit immédiat?

  Koliko košta? - Combien ça coûte?

  Hvala - Merci

  Zadržite kusur - Gardez la monnaie

  Struja - Da li mi je potreban adapter za struju u Francuskoj?

  Napon struje u Francuskoj je sličan onom u Hrvatskoj no ponekad je struja malo jača (240 V) te ako želite biti sigurni da će Vaš mali električni aparati poput sušila za kosu dobro raditi, možete spakirati i putni adapter za struju.

  Da li mi je potrebna viza za putovanje u Francusku?

  Za putovanje u Francusku nije potrebna viza, te je ulazak u zemlju moguć i uz putovnicu, i uz osobnu iskaznicu. Osobne iskaznice moraju biti izdane nakon 1. siječnja 2013.

  Glavno i jedino veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj nalazi se u Parizu.

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj
  Adresa: 7, Square Thiers; 75116 Paris
  Tel. 0033 1 5370 0280 Fax: 0033 1 5370 0290
  e-mail: vrhpariz@mvep.hr

  Mogu li unajmiti kamper u Francuskoj?

  Da li ste znali da sa Auto Europe sada možete rezervirati ne samo najam vozila u Francuskoj nego također i kampera! Najam modernih kampera će Vam pružiti dodatnu udobnost kao i fleksibilnost tijekom proputovanja i istraživanja Francuske a vozila spremna za preuzimanje čekaju Vas u Parizu, Marseilleu, Lyonu i na Corsici.
  Korisne poveznice

  Francuska - Turizam

  Povratak na vrh