Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U FRANKFURTU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Frankfurtu po super cijeni

  Čini se gotovo nestvarno da je grad čije obrise čine visoki tornjevi i poslovne zgrade, stari europski grad, mjesto rođenja možda najslavnijeg njemačkog književnika i mislioca Goethea, središte regije u kojoj su braća Grimm pisala svoja djela opisujući, vjerojatno inspirirana baš pejzažima svog kraja, bajkovite predjele sela i krajolika, koja nikako ne podsjećaju na današnji Frankfurt na Majni. Danas se ovaj grad često naziva europskim Manhattanom, kako zbog toga što je značajno poslovno središte, tako i što je izgledom sličniji New Yorku i njegovom poslovnom središtu Manhattanu, nego drugim njemačkim gradovima. Duga i bogata povijest, prekrasni spomenici kulture, muzeji, galerije ali i značajne manifestacije kao što je primjerice jedan od najznačajnijih sajmova automobila na svijetu, mogu biti povod vašeg turističkog posjeta Frankfurtu. Veliki broj putnika u Frankfurt dovede to što je ovaj grad, inače peti najveći grad u Njemačkoj, bankarsko središte i u njemu se nalazi sjedište Europske središnje banke, a njegova zračna luka je, poslije londonske i pariške, treća najveća zračna luka u Europi.

  Bez obzira na razlog vašeg dolaska u grad, za putovanje po osobnim potrebama i željama, rent a car u Frankfurtu pravo je rješenje. Pružit će vam fleksibilnost i slobodu istražiti ovaj, sa 700.000 stanovnika, najveći grad u njemačkoj saveznoj zemlji Hessen, diviti se njegovim futurističkim obrisima koji otkrivaju kako je on bankarsko europsko središte ili pak šarmu povijesnim znamenitostima koje otkrivaju da je Frankfurt nekoć bio slobodni carski grad u kojem su se birali i krunisali njemački carevi. Kada se odlučite za put u Frankfurt, istražite i mogućnosti otkrivanja njegove okolice, jer ova regija obiluje uzbudljivim mjestima. Ako ste i poslovno u gradu, vjerojatno ćete imati prilike odvesti se i izvan samog grada jer se procjenjuje da područje od skoro 2,5 milijuna staovnika gravitira ovom gradu.

  Odlična opcija za pronaći najbolju ponudu za najam vozila u više od 180 zemalja svijeta, na više od 24.000 lokacija, od koje su neke u Frankfurtu, je naš rezervacioni sustav kroz koji ćete u samo nekoliko klikova, ili u kratkom telefonskom razgovoru sa našim suradnicima za rezervacije, dobiti ponudu automobila u svim kategorijama i sa svim pouzdanim rent a car tvrtkama, našim partnerima, koji su dostupni u razdoblju za koji vam je najam potreban. Naše redovne cijene najma su uvijek zagarantirano najpovoljnije a uz to vrlo često ćete otkriti i posebne pogodnosti i akcije pa će vam se najam posredstvom Auto Europe višestruku isplatiti.

  Kakav je promet u Frankfurtu?

  Glavne prometnice u gradu, kao i ceste u okolici Frankfurta, su uglavnom dobro označene i nećete imati problem u navigiranja tijekom vožnje. Pozornost obratitie na vrijeme kada vozite, jer kao i u većini drugih gradova, postoje razdoblja kada su gužve u prometu velike, jutarnje i poslijepodnevne prometne špice, i tada morate računati na nešto dužu vožnju, odnosno kašnjenja u prometu. Prometna pravila kojih se morate pridržavati tijekom vožnje u Frankfurtu i okolici, nisu značajno različita od onih u Hrvatskoj, ali kontrole i kazne mogu biti znatno rigoroznije pa svakako najvažnija pravila vožnje provjerite na našoj stranici Njemačka, a mi izdvajamo neka ne tako tipična za naše uvijete vožnje:

  • Radarski detektori koji se koriste za otkrivanje policijskih radara nisu dopušteni.
  • Tijekom vožnje kroz tunele, prednja svjetla moraju biti kratka, a dugo svjetlo ne smije se koristiti uopće u urbanim područjima.
  • Ne vozite previše blizu auta ispred sebe. Njemačka ima stroge zakone u vezi s držanjem rastojanja u prometu.
  • Njemačka ima vrlo stroge zakone o vožnji pod utjecajem alkohola, koji tolerira kod vozača razinu alkohola u krvi od 0,5 miligrama po mililitru, što je ekvivalent samo jednom pivu ili čaši vina. Kazna za vožnju pod utjecajem alkohola je stroga.

  Zbog svog položaja kao i poslovno-turističke funkcije, Frankfurt je jedno od raskrižja najvažnijih europskih prometnica, pa je čak i važniji prometni čvor u svjetskim razmjerama. Primjerice, raskrižje Frankfurter Kreuz, gdje se ukrštaju autoceste A3 i A5, od kojih svaka ovdje ima po 10 traka, sa više od 300.000 vozila koja tijekom jednog dana prođu ovuda, je najprometnije čvorište u EU. Zbog njegove povezanosti autocestama čini se da je iz Frankfurta lakše nego iz bilo kojeg drugog grada napraviti sjajan izlet u okolicu koja nudi pregršta zanimljivosti i znamenitosti za posjete. Također odavde se relativno lako stiže i do drugih većih njemačkih gradova. Do Stuttgarta, koji slovi za sjedište automobilske industrije, je potrebno manje od 3 sata vožnje. Vozeći na sjeverozapad, stižete za oko 2 i pol sata, do Bonna, romantičnog grada na Rajni slavnog i kao mjesto rođenja čuvenog skladatelja Beethovena, a odatle imate tek sat vožnje da preko Koellna, turistima posebno interesantnog zbog fascinante gotske katedrale, dođete do Duesseldorfa, kako kažu grada mode i glamura.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Frankfurtu?

  Ponekad posjetitelji Frankfurta žele izbjeći vožnju samim središtem grada, prvenstveno u određenim vremenskim razdobljima i u odgeđenim kvartovima. Primjerice subotom u tržnoj četvrti Sachsenhausen iznimno je teško pronaći slobodno mjesto za parking. Ako rizikujete i parkirate se na mjestima koja imaju posebna ograničenja i uvijete parkiranja, novčana kazna koju bi mogli morati platiti je velika. Veliki broj parkirnih mjesta rezerviran je samo za lokalne stanare i na oznakama tih parking mjesta moći ćete pronaći upozorenje kako vam je za parkiranje neophodno dopuštenje lokalnih uprava. Za parkiranje na takvim mjestima u nedopuštenim razdobljima, što je također naznačeno na oznaci parkinga, sljedi novčana kazna. Kada parkirate u Frankfurtu, razmislite o parkiranju automobila u tzv. Parkhaus, velikim parkiralištima gdje su cijene parkiranja razumne. Na neki parkinzima bit će vam neophhodni diskovi za parkiranje (Parkscheibe) koji se posavljaju iza vjetrobranskog stakla i na kojima se označava vrijeme dolaska, odnosno početka korištenja parkingom.

  Zračna luka Frankfurt

  Zračna luka Frankfurt,najprometnija zračna luka Njemačke, je oko 15 km udaljena od središta istoimenog grada. Otvorena je davne 1936. godine, a dograđivana i proširivana u više navrata tako da joj je sadašnji kapacitet oko 65 milijuna putnika godišnje, uz plan da se dogradnjom još jednog terminala kapacitet poveća na 90 milijuna putnika godišnje. Ova zračna luka domaćin je velikom broju najvećih avio-tvrtki, a svakako i Lufthansi čije je glavno prometno središte ovdje, a zbog velikog broja letova i ograničenog kapaciteta ove zračne luke, nacionalna njemačka avio-kompanija je uspostavila Zračnu luku Muenchen kao svoje drugo prometno čvorište.

  Međunarodna zračna luka Frankfurt
  Adresa:: 60547 Frankfurt, Njemačka
  Web stranica: www.frankfurt-airport.com
  Telefon:+49 180 6 3724636

  Iako nosi naziv Zračna luka Frankfurt - Hahn, ova zračna luka udaljena je od grada Frankfurta više od 100 km, otprilike kolika je i njena udaljenost od Luxembourga, te oba grada opslužuje kao njihova sekundarna zračna luka. Najbliži veći gradovi su joj Koblenz i Mainz. Uglavnom ovu zračnu luku koriste nisko-budžetne tvrtke, prvenstveno Ryanair, čije je ona prometno-čvorište, i Wizzair. Godišnji promet u ovoj zračnoj luci je višestruko manji nego u ZL Frankfurt, tek oko 2 milijuna putnika.

  Zračna luka Frankfurt-Hahn
  Adresa:55483 Hahn-Flughafen, Njemačka
  Web stranica: www.hahn-airport.de
  Telefon:+49 6543 509200

  Što raditi u Frankfurtu?

  Najbolji način za upoznati se sa najznačajnijim obilježjima grada i istaknutim znamenitostima je kratka šetnja i obilazak kvartova između trgovačke četvrti Zeil, starog grada i bankarske četvrti. Tako ćete otkriti kako je Frankfurt najbolje istražiti pješice! Ako su naše cijene bile tako neodoljive, a željeli ste i da iskoristite naše posebne pogodnosti i akcije, pa ste se odlučili za najam vozila u Frankfurtu, savjetujemo da ni tada ne propustite obilazak najvećih zanimljivosti grada, uz uporabu parkirališta u blizini znamenitosti.

  • Toranj Majna (Main Tower) )- Toranj je frankfurtski četvrti najviši neboder i smješten je u neposrednoj blizini istoimene rijeke. Visok 200m (računajući i antenu čak 240m), sa 56 nadzemnih i 5 podzemnih katova, te 26 putničkih dizala, sigurno je impresivan i posjet njemu će vam se isplatiti. Posebice turisti i posjetitelji budu oduševljeni kada stignu do 54. kata i vidikovca, jedinog otvorenog za javne posjete u frankfurtskim neboderima, odakle se pruža prekrasan pogled na grad. Ako ste romantik ali i ljubitelj urbanog krajolika, može vam se učiniti sjajna i ideja da u ovom tornju, na njegovom 53. katu rezervirate termin za vjenčanje. Svakog petka ujutro, oni koji žele da se obvežu na vječitu ljubav na posebnom mjestu, mogu to baš ovdje uraditi.

  • Gradska vijećnica i Roemerberg- U više od 600 godina povijesti gradske vijećnice vršene su stalne rekonstrukcije i proširenja ovog zdanja dodavenjem okolnih zgrada koje su strukturno integrirane u jedinstven kompleks gradske vijećnice. Tijekom Drugog svjetskog rata kompleks je pretrpio velika oštećenja jer je Frankfurt gotovo potpuno srušen. Kasnije je cijeli grad pa i Roemerberg obnovljen uz nastojanje da se očuva stari duh grada i njegov prijeratni izgled. Trg Roemerberg pravi je kontrast poslovnom, modernom Frankfurtu i njegovim neboderima, jer je ovdje tijekom obnove, očuvan romantičan izgled starog njemačkog grada. Ovaj dio grada je jedan od najdražih turistima jer evocira nekadašnji život grada i sve one sajmove, festivale i gradske svečanosti, ali i javna pogubljenja, koja su se u srednjovjekovnom Frankfurtu baš ovdje odvijala. Sam prostor vijećnice- Roemerhallen je dugo vremena, još od doba Ludwiga von Bayerna, služio kao izložbeni prostor za frankfurtski sajam.

  • Palmin vrt- Ovaj najveći njemački botanički vrt datira još iz 1871. godine, a i danas oduševljava posjetitelje posebnim ozračjem koje ovdje vlada zahvaljujući bogatstvu boja, posebnim temperaturama, najneobičnijem lišću, stablima pa i bodljama i cvijetovima koje ovdje možete vidjeti! Smješten je u četvrti Bockenheim, u neposrednoj blizini sveučilišta Johann Wolfgang Goethe i lako je dostupan s glavnog željezničkog kolodvora. Iako je otvoren tijekom cijele godine, bolje ga je posjetiti u razdolju proljeća, ljeta i jeseni, nego tijekom zime.

  • Eisernersteg i četvrt Sachsenhausen- Eisernersteg je jedan od najatraktivnijih mostova preko rjeke Majne. Dužina od 170 m i čelična konstrukcija, zbog koje je most i dobio naziv koji u prijevodu znači željezni mostić, povezuju lijevu obalu grada, odnosno povijesni centar ali i gradske kvartove Bornheim, živopisnu četvrt sa puno trendi kafića i barova, kao i kvart Bockenheim u kojem se nalazi Univerzitet J. W. Goethe pa je studentski kraj sa brojnim parkovima, sa kvartom Sachsenhausen na desnoj obali Majne. Ovaj kvart je vrlo popularan među turistima kako zbog brojnih muzeja umjetnosti uz obalu rijeke, tako i zbog pubova koji nude lokalni specijalitet– Apfelwein, alkoholno piće od jabuke koje se služi iz keramičkih bokala i posebnih rebrastih čaša, i koje je, za razliku od ostatka njemačke gdje je pivo najpoznatiji i simbolični proizvod, omiljeno piće u Frankfurtu.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Frankfurtu

  Kada ste odlučili da svoj najam vozila u Frankfurtu sa nekim od naših partnera-rent a car tvrtki, iskoristite na najbolji mogući način, okolina ovog grada pružit će vam obilje mogućnosti za jednodnevne izlete. Samo neke od njih ovdje možemo da ukratko predstavimo kao odličnu opciju, a vaša ljubav i afiniteti prema povijesti ili prirodi sigurno će biti ključna točka za odabrati one koji će sigurno ispuniti vaša očekivanja.

  Heidelberg
  Kažu da je ovo najromantičniji grad Njemačke, a nalazi se južno od Frankfurta, udaljen samo oko sat vremena vožnje. Otkrijte dvoraca Heidelberg, mješavinu gotičke i renesansne arhitekture, koji se uzdiže na brdu Koenigstuhl, i sa kojeg se pruže pogled na cijeli grad i dolinu Neckra. Dvorac je okružen prekrasnim parkom i u njegovom dvorištu tijekom ljetnog festivala održavaju se brojni konerti, kazališne predstave i opere. Svakako obiđite i staro gradsko središte na južnoj obali rijeke Neckar- uzan i dugašak Altstadt sa gotskom crkvom Heliggeistkirche na Marktplatzu a u blizini je i slavni most Karl Theodor, na rijeci Neckar. Nikako ne propustite posjetiti Sveučilište Heidelberg osnovano još u 14. stoljeću, najstarije njemačko i jedno od najuglednijih europskih sveučilišta.

  Dolina Rajne
  Krenite na putovanje od oko 40-ak km na istok do ušća Majne u Rajnu, na kojem se smjestio Mainz, jedan od najvažnijih povijesnih njemačkih gradova i najstarijih njemačkih biskupija. Nastavite na sjever 30-ak km do slikovitog gradića Ruedesheima koji očarava posebnim ugođajem za koje su vjerojatno prvenstveno zaslužne stare plemićke vile koje daju posebno ozračje gradu, ali i vinski podrumi i gostionice u kojima možete degustirati poznata pjenušava vina iz ovog regiona. Predlažemo i da se odvezete do brežuljka iznad grada, odnosno do spomenika Germanije posvećenom ujedinjenje Njemačke u 19. stoljeću, jer se s ovog vidikovca pruža prekrasni pogled na Rajnu.
  Za nezaborvni obilazak rijeke jedna od najboljih opcija je svakako plovidba njome. Zato odavde predlažemo plovidbu Rajnom do Koblenza u trajanju od oko 4 sata. Ova turistička tura slovi za jednu od njaljepših panoramskih plovidbi europskim rijekama i tijekom nje očarat će vas ljupki gradovi, brežuljci obrasli vinogradima te brojni romantični dvorci na obalama rijeke, kao i slavna stijena Lorelay, simbol njemačkog romantizma. Preporuka je svakako ne propustiti ni posjet Koblenza, grada koji se smjestio na ušću rijeke Mossele u Rajnu- Deutsches Eck je točka susreta ove dvije rijeke i samo je jedno od mjesta koje će vas oduševit u ovom nekad važnom rimskom gradu. Iz starog dijela grada nepropustite spektakularnu vožnju žičarom preko Rajne do utvrde Ehrenbreistein.
  Pri povratku za Frankfurt svakako navratite i u Wiesbaden, glavni iako ne najveći grad u njemačkoj pokrajini Hessen. Grad je od davnina poznat kao otmjeno lječilište europske aristokratije zahvaljujući izvorima tople ljekovite vode na kojima se grad nalazi.

  Dvorac Eltz
  Za manje od dva sata vožnje od Frankfurta dolazite do slavnog zamka Eltz, jednog od najljepših i najbolje očuvanih dvoraca u Njemačkoj, čija vizura je možda najpoznatija po tome što je bila prikazana na novčanici od 500 DM izdavanoj od 1961. do 1995. godine. Smejšten je na 70 m visokoj stijeni u slikovitim brdima; skriven u šumi i okružen sa tri strane rijekom. Sa 8 tornjeva visine do 40 m i kamenim vanjskim zidinama, ovaj zamak iz 12. stoljeća i danas je u posjedu iste obitelji kao i kada je sagrađen i nikada nije bio osvojen od strane neprijatelja. U više od 100 prostorija dvorca danas pretvorenog u muzej, proučite povijest kroz razgledanje originalnog namještaja u spavaćoj sobi i posuđa u kuhinji koji su služili za svakodnevni život u dvorcu, kao i viteških oklopa i oružja kojima se dvorac branio. Oduševit će vas riznica u podrumu dvorca prepuna zlata i srebra kao i umjetnina, koje obitelj Eltz skuplja već gotovo 9 stoljeća. Svoj posjet dvorcu i upoznavanje povijesti kroz njegovo razgledanje, možete završiti romantičnim objedom u restoranima dvorca, a za ponijeti uspomenu ili poklon sa ovog sjajnog mjesta na raspolaganju je posjetiteljima suvenirnica u kojoj osim knjiga, razglednica ili drugih predmeta sa forografijama dvorca, možete pronaći i replike pojedinih eksponata ovog muzeja.

  Kako putovati po Frankfurtu

  Ako ste se odlučili za rent a car u Frankfurtu ali ipak želite da određene relacije pređete javnim gradskim prevozom na raspolaganju su vam različite opcije javnog prijevoza koje nudi Rajna-Majna prijevoznik. Za područja nešto udaljenija od samog gradskog jezgra na raspolaganju su S-bahn linije koje središte povezuju sa primjerica Zračnom lukom, Stadionom i većinom stambenih perifernih područja. Podzemna željeznica (U-bahn) kao i gradski autobusi i tramvaji, pokrivaju nešto uže gradsko područje. Svakako na strojevima koji se nalaze na postajama kupite karte za prijevoz i pri tome birajte optimalnu opciju s obzirom na razdoblje u kojem ćete imati potrebu koristit javni prijevoz, i u zavisonsti od toga da li vam više odgovara individualna ili grupna karta ukoliko putujete kroz grad sa obitelji ili prijateljima ili pak sami.

  Glavni željeznički kolodvor u Frankfurtu odlična je polazna točka i za nastaviti proputovanje Europom jer je važno prometno čvorište za breze vlakove ICE, koji su veza ovog grada sa nekoliko značajnih njemačkih turističkih odredišta, ali i europskim gradovima koji privlače brojen posjetitelje i turiste iz cijelog svijeta. Na ovom željezničkom kolodvoru sa 25 platformi u 5 dvorana, svakodnevno prometuje oko 350.000 putnika.

  Korisne poveznice

  Turizam Frankfurta