Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA NA ŽELJEZNIČKOM KOLODVORU MUENCHEN

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car na Glavnom željezničkom kolodvoru Muenchen

  Treći po veličini njemački grad, Muenchen može puno ponuditi posjetitelju i odlično je lociran za ljude koji planiraju putovanje kroz prekrasne krajolike južne Njemačke. Jedan od najboljih način za istražiti ovaj veličanstveni grad i njegovu okolicu, je iznajmljivanje automobila na željezničkom kolodvoru Muenchen-Hauptbahnhof, glavnom prometnom čvorištu smještenom u samom srcu grada. Uz rent a car na Glavnom željezničkom kolodvoru Muenchen brzo i jednostavno doći ćete do svih glavnih turističkih znamenitosti i najpopularnijih trgovačkih četvrti u gradu. Gavni grad Bavarske, Muenchen, kozmopolitski je grad prepun arhitektonskih ljepota i blagoslovljen je nekim od najcjenjenijih galerija i umjetničkih zbirki u Europi. Jedna od gradskih popularnih atrakcija nadomak kolodvora Hauptbahnhof je Residenz, bivša kraljevska palača u Muenchenu koja potiče iz 14. stoljeća. U njoj se nalazi obilje prekrasnih antikviteta i neprocjenjivih predmeta, kao i nevjerojatna komora poznata kao Antikarij. Ostale turističke znamenitosti u blizini kolodvora Hauptbahnhof u Muenchenu su Deutsches Museum, koji ima najveću svjetsku zbirku znanstvenih i tehnoloških eksponata i jedno je od najpopularnijih njemačkih turističkih odredišta, kao i divna crkva Asamkirche u stilu rokokoa sa pozlaćenom unutrašnjosti i ukrašenim oltarom. Za ljubitelje gradskih atrakcija na otvorenom, od Glavnog željezničkog kolodvora Hauptbahnhof lako se stiže do prelijepih minhenskih parkova, od kojih najviše pažnje vjerojatno plijeni Englischer Garten, jedan od najljepših parkova u cijeloj Njemačkoj. Za ukusan bavarski objed ili osvježavajuće piće izaberite neki od ugostiteljskih objekata u okolici središnjeg gradskog trga Marienplatza.

  Jedan od razloga za najam vozila na Glavnom željezničkom kolodvoru Muenchen je istraživanje odavde južne Njemačke, odnosno očaravajućih regija Bavarske do kojih se iz Muenchena lako dolazi autom. Bavarska se može pohvaliti mnogim šarmantnim mjestima, od lijepog gradića Bamberga sa slikovitom arhitekturom na sjeveru ove njemačke pokrajine, do slavnog i zadivljujućeg zamka Neuschwanstein, romantičnog skloništa Ludviga II u blizini granice sa Austijom. Od Glavnog željezničkog kolodvora u Muenchenu unajmljenim autom sa Auto Europe možete se uputiti na uzbudljiva putovanja nekim od slavnih ruta poput njemačkog Alpskog puta (Deutsche Alpenstrasse) kojim, krenete li na zapad, kroz slikovite krajolike bavarskih Alpa doći ćete sve do granice sa Švicarskom i Bodenskog jezera. Uputite li se od Muenchena na sjeverozapad, uključujete se u rutu tzv. Romantične ceste (Romantische Strasse) koja se proteže duljinom od skoro 500 kilometara kroz neke od najslikovitijih krajolika u središnjoj Europi, povezujući Hohenschwangau i slavni dvorac Neuschwanstein, smješten jugo-zapadno od Muenchena, sa Frankfurtom. Još jedan popularni itinerar je tzv. Pivska tura koji nudi ležernu vožnju dugu oko 275 km kroz raskošni bavarski krajolik uz obilazak mjesta poznatih po tradiciji pravljenja piva, ali koja mogu ponuditi i puno više od pivnica i degustacije piva.

  Veliki i moderan, Muenchen je vrlo dobro povezan s brojnim odredištima opsežnom mrežom autocesta, što je jako značajno za putnike koji odavdje žele krenuti u obilazak ovog dijela Europe. Krećući se prema zapadu, autocestom A8 doći ćete za oko 2 i pol sata do Stuttgarta. Vozeći se istom autocestom A8, ali u suprotnom pravcu- jugoistočno, doći ćete do Salzburga u Austriji, nakon nešto više od sat i pol vožnje rutom dugom oko 150 kilometara. Autocestom A9 prema sjeveru od Muenchena doći ćete sve do Berlina ali za oko 6 sati, odnosno skoro 600 km. Do spektakularnih planinskih cesta Južne Njemačke dolazi se vozeći na jug od Muenchena autocestom A95, koja vodi ravno do Bavarskih Alpa i poznatog skijališta Garmisch-Partenkirchen i to za samo sat vremena vožnje.

  Čini se kako je Muenchen gotovo središte Europe, a u njemu središnji dio zauzima baš Glavni željeznički kolodvor-Hauptbahnhof, i kako ćete obići u njemu ili vozeći se iz njega u bilo kojem smjeru, zaista veličanstvena i svjetski poznata turistička odredišta. Zato se kao logičan izbor polazne točke vašeg putovanja ovim dijelom Europe, čini upravo najam vozila na glavnom željezničkom kolodvoru u središtu grada. Auto Europe, kao jedan od posrednika za najm vozila sa najdužim iskustvom jer poslujemo od 1954. godine, svakako će moći biti od znatne pomoći tijekom odabira i najma pravog automobila za putovanje koje planirate u ili oko Muenchena. Ne samo da surađujemo sa svim vrhunskim tvrtkama za najam vozila uključujući Alamo, Avis, Hertz, Alamo, Dollar, Enterprise, Europcar i Sixt, već i jamčimo najbolju cijenu, a uvijek nam je na prvom mjestu klijent te je razina našeg korisničkog servisa izuzetno visoka.

  Podatci o kolodvoru

  Prvobitni željenički kolodvor Muenchen Hauptbahnhof izgrađen je 1839. godine i nalazio se oko 800 metara udaljen od mjesta na kojem se kolodvor nalazi danas. Tijekom godina obnavljan je nekoliko puta, posebno nakon Drugog svjetskog rata kada je bio znatno oštećen. Hauptbahnhof je kao najveći željeznički kolodvor u Muenchenu klasificiran od strane nacionalnog željezničkog prijevoznika Deutsche Bahn (DB) kao postaja kategorije 1, što znači da nije samo jedna od najprometnijih željezničkih postaja u Njemačkoj, već i jedna od najvećih u Europi. Sa svoje 32 platforme odnosno pruge koje prolaze kroz postaju i integriranim podzemnim postajama željeznica S-Bahn (s dvije platforme) u prvoj podzemnoj razini i U-Bahn u drugoj podzemnoj razini (sa 6 platformi), ovo je po broju platformi i pruga njaveća njemačka i željeznička postaja. Kolodvor se sastoji od tri dijela:

  • Holzkirchner krilo kolodvora koriste regionalna vlakovi ka Muehlgorfu i Salzburgu. Na južnoj je strani zgrade kolodvora, platforme su niže postavljene u odnosu na većinu ostalih i nisu natkrivene, a označene su brojevima od 5 do 10 i do njih se dolazi ne iz glavne dvorane već je potrebno hodati duž tračnice 11 i tako doći do ovih platfromi.
  • Središnji kolodvor i platforme od broja 11 do broja 26 u glavnoj je dvorani, ispod čelične konstrukcije sagrađene 1960. Ovdje de također nalazi Putnički centar Deutsche Bahna.
  • Krilo Starnberg čine tračnice za lokalne vlakove koji voze u pravcu Memmingena, Lindaua, Garmisch-Partenkirchena te za BOB-Bayerishe Oberlandbahn. Platforme su označene brojevima od 27 do 36, a nalaze se u sjevernom dijelu zgrade.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo na Glavnom željezničkom kolodvoru Muenchen

  Većina glavnih tvrtki za rent a car na Glavnom željezničkom kolodvoru Muenchen, Hauptbahnhofu (poput Europcara, Sixt-a, Hertza i Avis-a) posluju u velikom i vrlo dobro organiziranom DB (Deutsche Bahn) putničkom centru. Uredi za iznajmljivanje automobila naših partnera- rent a car tvrtki uglavnom su otvoreni od 8 do 21 sat, ali neke tvrtke rade kraće tijekom vikenda i državnih praznika.

  Avis rent a car na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof Avis na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof
  Bayerstraße 10A,
  Muenchen, Njemačka 80335

  +49 895 502 251
  Radno vrijeme:
  pon - pet 7:00 - 21:00
  sub - ned 08:00-17:00
  Budget rent a car na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof Budget na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof
  Bayerstraße 10A,
  Muenchen, Njemačka 80335

  +49 895 502 251
  Radno vrijeme:
  pon - pet 7:00 - 21:00
  sub - ned 8:00-17:00
  Sixt rent a car na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof Sixtu na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof
  Bayerstraße 10A,
  Muenchen, Njemačka 80335

  +49 89 66 060 060
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:00 - 21:00
  Europcar rent a car na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof Europcar na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof
  Bayerstraße 10A,
  Muenchen, Njemačka 80335

  +49 895 490 240
  Radno vrijeme:
  pon - pet 7:00 - 21:00
  sub - ned 8:00-17:00
  Hertz rent a car na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof Hertz na željeničkom kolodvor Muenchen Hauptbahnhof
  Bayerstraße 10A,
  Muenchen, Njemačka 80335

  +49 895 502 256
  Radno vrijeme:
  pon - pet 7:00 - 21:00
  sub - ned 9:00-17:00

  Sadržaji na Glavnom željezničkom kolodvoru Muenchen

  Na Kolodvoru se nalazi mnogo kafića, barova, restorana i dobro opskrbljenih supermarketa koji su otvoreni 365 dana u godini. Na istoku glavne dvorane u prizemlju i na prvom katu nalazi se nekoliko prodavaonica hrane, tiska, prodavaonica cvijeća i suvenira. U podrumu na sjeveru i istoku nalazi se i široka trgovačka arkada, kao i izravan pristup susjednim trgovinama u unutrašnjosti grada kroz trgovačku arkadu. Jedno od najpopularnijih mjesta za preuzimanje svježe pripremljenih grickalice je francuska pekara Brioche Dorée koja turistima i putnicima nudi ukusne slastice. Muzej posvećen mladima iz Muenchena od 1995. godine smješten je u krilu kolodvora nazvanom Starnberg, dok u južnom dijelu zgrade stoji moderan hotel odlične lokacije. Vlakovi iz mnogih država, kao i mnogi lokalni vlakovi iz drugih bavarskih gradova, zaustavljaju se na stanici Hauptbahnhof u Muenchenu, što ga čini idealnim čvorištem za veliku gradsku mrežu javnog prijevoza koja obuhvaća S-Bahn (nadzemna željeznica), U- Bahn (podzemna željeznica), tramvaje i autobuse, a svi oni imaju stajališta ili u samom kolodvoru ili u neposrednoj blizini. Ostali sadržaji na kolodvoru Muechen Hauptbahnhof uključuju ostavu za prtljagu, odjel za turističke informacije, prostor za presvlačenje beba i brzu Wi-Fi internetsku vezu.

  Kako stići do i od Glavnog željezničkog kolodvora Muenchen

  Više od 25 linija S-Bahn, U-Bahn, autobusnih i tramvajskih linija prometuju na minhenskom željezničkom kolodvoru Hauptbahnhof, čime se osigurava brzo i nekomplicirano putovanje prema većini lokacija u Muenchenu i okolici. Dva sustava (nadzemni i podzemni) čvrsto su integrirani i koriste zajedničku shemu izdavanja karata. Najočitija razlika između ova dva je boja vlakova: Vlakovi U-Bahn su plavo-bijeli, a vlakovi S-Bahn crveno-bijeli. Sedam linija S-Bahna prolazi kroz ovaj kolodvor: S1, S2, S3, S4, S6, S7 i S8, a on ima i dvije U-Bahnove stanice koje opslužuju šest U-Bahnovih linija U1, U2, U4, U5, U7 i U8. Postoje također i četiri tramvajska stajališta u blizini kolodvora i autobusna stajališta. Kamo god išli u Muenchenu, vjerojatno ćete proći kroz minhenski kolodvor Hauptbahnhof. Pored povezivanja s drugim glavnim gradskim prometnim centrom Ostbahnhofomo, kolodvor je izravno povezan i sa nekoliko ključnih turističkih znamenitosti, uključujući Marienplatz i Karlsplatz. Iz Zračne luke Muenchen linije S-Bahna S1 i S8 imaju stajališta na željezničkom kolodvoru Hauptbahnhofa, a putovanje na ovoj relaciji traje oko 40 minuta. Minhenski javni prijevoz nudi i tramvajske i autobusne mreže koje voze između minhenskog kolodvora Hauptbahnhof i mnogih atraktivnih odredišta u gradu poput Allianz Arene, BMW muzeja, Olimpijskog parka i Oktoberfesta. Ako putujete u Muenchen vlakom, najvjerojatnije ćete stići na kolodvor Hauptbahnhof, a odatle ćete imati razne mogućnosti za obilazak Muenchena. Ponuda taksija je također bogata, a taksi stajališta su ispred južnog i sjevernog izlaza Hauptbahnhofa.

  Savjeti za parking

  Ako ste se odlučili otkriti glavni grad Bavarske uz najam vozila na na Glavnom željezničkom kolodvoru Muenchen neophodno je i informirati se o mogućnostima parkiranja u blizini kolodvora. Možete koristiti jedno od tri parkirališta namjenjena kratkotrajnom razdoblju parkiranja, a za dulji boravak, najbolje je koristiti višekatno parkiralište ili neko od mnogih podzemnih parkirališta u blizini kolodvora. Ako imate kartu za gradski prijevoz BahnCard, platit ćete samo pola uobičajene tarife za parkiranje. Dvije platforme za parkiranje na četvrtom i petom katu kolodvora dostupne su iz ulica Bayerstrasse i Arnulfstrasse.

  Vremenski ograničeno parkiranje na ulici dostupno je i u središnjem dijelu grada tijekom radnog vremena, a u večernjim satima vremenska ograničenja duljine parkiranja ne postoje. Parkiranje za posjetitelje dopušteno je samo na parkirališnim mjestima sa plavim oznakama. Parkiranje na ulicama bez plavih oznaka zabranjeno je.

  Napominjemo da je veliki dio središnjeg područja Muenchena označeno kao zona s niskom emisijom ispušnih plinova (Umweltzone) te je neophodno ako želite da vozite kroz ovu zonu da vozilo ima oznaku da mu je dozvoljeno tuda voziti. Vrijedno je napomenuti i da je jeftino parkiranje dostupno na brojnim parkiralištima Park and Ride (P + R) na periferiji grada, koja su odlično povezana javnim gradskim prijevozom sa središtem grada.

  Korisne poveznice

  Turizam Muenchena

  Javni gradski prijevoz Muenchena

  Zračna luka Muenchen