Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA GRAN CANARIA

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car na otoku Gran Canaria po najnižim cijenama

  Gran Canaria je drugi najpopularniji otok na Kanarskom otočju. Kako se više od pola otoka sastoji od fantastičnih plaža, ovo je odličan odabir za odmor koji želite provesti na suncu. Naravno, osim plaža, Gran Canaria nudi i puno više, pa tako osim zabave možete vidjeti i mnoge povijesne znamenitosti, kao što je to na primjer katedrala Las Palmas. Zaronite u naše ponude i uživajte u prekrasnom sunčanom odmoru u Las Palmasu i drugim živopisnim gradovima!

  Auto Europe je vodeći posrednik u iznajmljivanja vozila u više od 180 zemalja širom svijeta. Osnovan 1954. godine, Auto Europe ima preko 60 godina iskustva u rent a car industriji. Kroz naše partnerstvo s najboljim međunarodnim i lokalnim dobavljačima koji posluju u Španjolskoj, u mogućnosti smo vam ponuditi kvalitetan najam automobila po nevjerojatno niskim cijenama. Mogućnost preuzimanja i povrata vozila u zračnim lukama i na brojnim lokacijama na cijelom otoku uveliko pridonosi vašoj udobnosti. Stoga smo sasvim sigurni da ćete sa vašim rent a carom na otoku Gran Canaria biti posebno zadovoljni.

  Kakav je promet na otoku Gran Canaria?

  Zakoni o vožnji za Gran Canariu isti su kao i u ostatku Španjolske. Vozači mogu unajmiti vozilo s važećom vozačkom dozvolom, putovnicom/osobnom iskaznicom i kreditnom karticom. No, postoje neka pravila koja su tipična za ovaj otok, pa ćemo ih i navesti, kako bi vaš najam vozila na otoku Gran Canaria bio što opušteniji. Možda će vas malo začuditi što vas nitko ne želi pustiti da se uključite u promet, ne radi se o nepristojnosti, već o načinu vožnje. Kao i svugdje drugdje u svijetu, pješaci imaju prednost na pješačkom prelazu; no kada ovdje propuštate pješaka, trebate usporiti i uključiti lijevi smjerokaz kako biste obavijestili i pješake i vozila iza sebe. Također trebate imati na umu da je skretanje u lijevo ovdje vrlo rijetka pojava. Kada je dozvoljeno, jasno je i označeno. Ukoliko ipak odlučite tek tako skrenuti lijevo, možete očekivati kaznu, a i udar sa zadnje strane.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo na otoku Gran Canaria?

  Možda će bit malo teško naći parking, pogotovo vikendom, jer i lokalci idu na plaže, pa su parkirališta prilično zakrčena. Pravila za parkiranje su zapravo vrlo jednostavna. Na prostorima koji su iscrtani žutom bojom strogo je zabranjeno parkirati. Na prostorima iscrtanim bijelo-plavom bojom parking se plaća na obližnjim automatima, a na prostorima iscrtanim samo bijelom bojom parking je besplatan.

  Zračna luka Gran Canaria

  Zračna luka Gran Canaria je jedina komercijalna zračna luka na otoku. Nalazi se na istočnom dijelu Gran Canarie, 20-tak kilometara južno od središta Las Palmas. Jedna je od najprometnijih zračnih luka u cijeloj Španjolskoj. Ponekad se spominje kao zračna luka Las Palmas, a nekada je bila poznata kao zračna luka Gando. Ima samo jedan terminal koji je podijeljen je na tri zone. Zona A je za letove unutar Europske unije, Zona B je za međunarodne letove izvan Europske unije, a Zona C je za letove na druge Kanarske otoke.

  Službeni naziv: Gran Canaria Airport (LPA)
  Web stranica: www.airport-grancanaria.com
  Adresa: Carretera General del Sur, s/n, 35230 Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Španjolska
  Tel: +34 928 579130

  Što raditi na otoku Gran Canaria

  Na ovom prekrasnom otoku postoji pregršt mjesta koje treba posjetiti, bez obzira da li ste u potrazi za uživanjem na prekrasnim plažama ili imate na umu aktivni odmor. Navest ćemo samo neke, kako biste maksimalno iskoristili svoj rent a car na otoku Gran Canaria.

  • Plaža Las Canteras: Ova pješčana plaža duga preko 2 kilometra i stara preko 100.000 godina, poznata je kao jedna od najljepših u cijeloj Europi. Nekad se zvala Playa de Arrecife ili Plaža grebena po grebenu lave koji je štitio sjeverni dio plaže. Ime se promijenilo u Las Canteras ili Plaža kamenoloma kada su ljudi počeli vaditi blokove iz grebena za potrebe vodovoda i izgradnju katedrale. Na južnom dijelu plaže naći ćete zrnca magnetnog pijeska radi visokog sadržaja željeza (možete i sami lako provjeriti). Taj pijesak mijenja boju svaki dan. Nitko nije siguran kako, ali jedan dan je pijesak zlatne boje, a drugi dan potpuno crne. Pretpostavlja se da velika plima ima veze sa ovom neobičnom pojavom./li>
  • Park Palmitos: Najpopularnija obiteljska atrakcija Gran Canarie, park Palmitos, subtropska je oaza u zelenoj dolini palmi, u kojoj se nalazi više od 200 vrsta ptica, uključujući toucane, paune, ždralove, flamingose itd...te druge atrakcije kao što su akvarij, kuća leptira, vrt kaktusa, kuća orhideja ... popis se nastavlja. Palmitos Park se može pohvaliti brojnim atrakcijama koje morate posjetiti i trebali biste si uzeti barem nekoliko sati ili čak pola dana kako biste obišli park i uživali u svim znamenitostima, zvukovima, sa više od 1.000 stabala palmi i 15.000 endemskog i drugog bilja. Posebno se preporučuju predstave koje oduzimaju dah, gdje orlovi, sove i sivi sokolovi prelijeću preko publike u slobodnom letu. Druge spektakularne atrakcije koje ne smijete propustiti su predstave sa papagajima, gdje ćete vidjeti kako ove inteligentne ptice izvode nevjerojatne trikove, od vožnje bicikla do slaganja, slikanja i brojanja do deset. Popularni projekti poput ovog pomažu financirati programe očuvanja koji uključuju mnoge ugrožene vrste koje žive u parku.
  • Casa de Colon: Casa de Colón je jedna od najatraktivnijih zgrada u Las Palmasu s ukrašenim vratima, prekrasnim rešetkastim balkonima, velikim dvorištima i rezbarenim drvenim stropovima, što predstavlja brojne aspekte otočne arhitekture. Ova je palača bila rezidencija prvih upravitelja otoka i tvrdi se da je Kristofor Kolumbo boravio tu 1492. godine dok je jedan od njegovih brodova popravljan, otuda i ime Casa de Colón (Kolumbova kuća). Ova šarmantna zgrada obnovljena je 1777. godine, a od 1952. godine u njoj je smješten muzej s 13 stalnih izložbenih prostora, knjižnicom i studijskim centrom, kao i nekoliko mjesta rezerviranih za privremene aktivnosti, kao što su predavanja, seminari i izložbe. Izloženi su predkolumbijski artefakti, modeli brodova, replika kabine La Niña, jednogod brodova Kolumbove flote, navigacijski instrumenti, nautičke karte, slike kao i mnogi drugi predmeti vezani uz putovanja poznatog navigatora i povijest Kanarskih otoka i njihov odnos s obje Amerike. Muzej je otvoren tijekom cijele godine, a ulaz je besplatan.
  • Svjetionik Maspalomas: Svjetionik Maspalomas je, bez sumnje, jedna od glavnih turističkih znamenitosti Gran Canarie. Nemoguće je pronaći vodič ili razglednicu bez slike svjetionika u vrijeme zalaska sunca na plaži Maspalomas. Nalazi se dijelu plaže poznatom kao "Punta Maspalomas". Svjetionik je obojen plavo-sivim tonovima i ima male kvadratne prozore kako bi dnevno svjetlo moglo osvijetliti vijugavo stubište. Svjetionik je aktivan od 1890. godine, a svrha mu je bila signalizirati brodovima koji su putovati između Europe i Amerike. Kako je ovo bilo potpuno napušteno područje, nije ga bilo lako sagraditi. Prvo je sagrađena mala luka, a zatim su morskim putem doveženi građevinski materijali. Objektiv i svjetiljka su nakon 5 godina gradnje donešeni iz Pariza. Cijela građevina je visoka 60 metara i uključuje bazu (koja je služila kao dodatna zaštita za konstrukciju od jakih vjetrova), toranj i prostoriju za svjetiljku. Snop svjetlosti koji može se vidjeti sa 19 nautičkih milja. Toranj se prema vrhu sužava. Na vrhu je promjer 6,2 metra. Promjer prostorije svjetiljke je 3,7 metara. Ova prostorija sadrži halogenu žarulju od 1000 W, objektiv i reflektore. Ovo zaista ne želite propustiti!
  • Museo Elder de la Ceincia y la tecnologia: Ovaj muzej 21. stoljeća prepun je stvari koje zuje, zveckaju i pjevuše. U obnovljenom skladištu pristaništa u Parque Santa Catalina, gdje je mujez smješten, možete provesti nekoliko jako zabavnih sati. Možete pilotirati nadzvučnim zrakoplovom, vidjeti kako rakete šalju satelite u orbitu ili voze Robocoaster gdje vas robotska ruka čarobno vodi u mnoge pustolovine. Djeca će biti ushićena - space pod i Van de Graaff generator su osobito popularni

  Najbolji izleti sa rent a carom na otoku Gran Canaria

  Gran Canaria je zapravo mali otok i moguće ga je istražiti unutar 24 sata. Odabrali smo za vas nekoliko mjesta na kojima ćete se zasigurno željeti zadržati malo dulje, a zahvaljujući svom najmu vozila na otoku Gran Canaria biti ćete u potpunosti fleksibilni.

  Agüimes

  Grad Agüimes je od Ingenia odvojen klancem Barranco de Guayadeque. Ovaj mali, ali strašno šarmantan grad ima slikovito, dobro očuvano staro središte sa srednjovjekovnim uskim ulicama i lijepim terakotnim kućama, kojima dominiraju dvije visoke kule Parroquia de San Sebastián smještene u Plaza del Rosario. Ova trobrodna bazilika, koja je proglašena povijesnim kulturnim spomenikom, jedan je od najboljih primjera neoklasične arhitekture Kanarskih otoka. Uz ogromnu kupolu s orijentalnim štihom, u njoj se nalaze kipovi svetaca, djela José Lujána Péreza. U rujnu, za vrijeme Festival del Sur grad poludi. To je međunarodni kazališni festival na kojem nastupaju tvrtke iz Južne Amerike, Afrike i Europe. Ovaj kulturni događaj se smatra kao vrhunac godine i za domaće i za posjetitelje. No, najveća atrakcija ovog područja, međutim, tijekom cijele godine ostaje Zoološki vrt Agüimes 'Parque de Cocodrilos Zoo, mali zoološki park s predstavama treniranih krokodila i papiga. Duž obale Ingenio i Agüimes naći ćete plaže Playa de Vargas, idealno mjesto za jedrenje na dasci, i Playa del Cabrón, jednu od najboljih ronilačkih lokacija na otoku.

  Artenara

  Artenara je najviši i najmanje naseljeni grad u Gran Canariji. Prvo što ćete vidjeti je statua Isusa Krista koji podsjeća na onu u rio de Jeneiru. Ona vam može bit i orijentir. Može se reći da je Artenara veliki balkon s kojeg se može uživati u prekrasnim pejsažima. Grad se također može pohvaliti bogatom etnografskom tradicijom, uključujući seljačke običaje, lončarstvo, zanatstvo i široku lepezu festivala tijekom cijele godine. Sve ovo zajedno čini vrijednu ostavštinu. Jedan od najkarakterističnijih elemenata ove etnografske baštine je špiljska kuća, ostaci trogloditske populacije na otoku. I danas mnogi mještani žive u modernim špiljskim kućama, a gradnja je prisutna u svim selima općine.

  Arucas

  Ono što je nekad bilo Arehucas postaje Arucas nakon španjolskog osvajanja Gran Canarie u 15. stoljeću. Doista, grad i njegova okolica bili su poprište slavne bitke između španjolskih osvajača i pokorenog lokalnog stanovništva. Destilerija Arehucas, osnovana 1884. da bi iskoristila obližnje plantaže šećerne trske, se vraća na izvorni naziv imena mjesta. Dom je za više od 6.000 bačvi ruma, koje potpisuju Julio Iglesias i Placido Domingo. Svakodnevno se održavaju besplatni izleti kojima je vrhunac degustacija širokog spektra alkoholnih pića tvrtke Arehucas. Jedna zgrada dominira obzorom Arucasa, a to je Iglesia de San Juan Bautista, koju su mještani nježno nazvali Catedral de Arucas. Možda će vas iznenaditi otkrijete da je crkva najnovija zgrada na trgu. Katalonski arhitekt Manuel Vega March, suvremenik Gaudija (što se vidi u svakom detalju), nadzirao je gradnju 1909. godine.

  Las Palmas de Gran Canaria

  Kao jedan od najtraženijih turističkih destinacija u svijetu, privlačnost Las Palmasa teško je ignorirati. Međutim, prije nego što odletite na luksuzan i ugodan odmor u ovom dijelu svijeta, evo nekoliko stvari koje biste trebali znati o Las Palmasu. Tijekom cijele godine, grad Las Palmas uživa u fantastičnom vremenu, jer je klima blaga ili topla i mještani su je nazvali Vječnim proljećem u kojem uživaju na svoje čak četiri glavne plaže. Prosječne temperature u Las Palmasu se zapravo kreću oko 21 ° C tijekom cijele godine. Najstariji dio Las Palmasa je okrug nazvan Vegueta, gdje se nalazi i većina povijesnih i kulturnih artefakata i ruševina iz prošlosti Las Palmasa. Područje je službeno proglašeno UNESCO-vom svjetskom baštinom 1990. godine. Sa 400.000 stanovnika najnastanjeniji je španjolski grad, i deveti po veličini. Gradu ne manjka kulturnih događanja. Održava se nekoliko velikih festivala tijekom cijele godine, između ostalih film festiva, i Canary Islands Music Festival. Osim toga, vrlo su ozbiljno shvaćaju sport i imaju zavidne rezultate. Uglavnom, ovaj grad nudi sve što kao turist možete poželjeti, izvrsnu hranu i smještaj, dućane u kojima jednostavno morate kupovati, znamenitosti koje vas ostavljaju bez daha!

  Maspalomas

  Široke avenije, bijele fasade, mnogo palmi vas čekaju na jednoj od najdužih i zasigurno najpopularnijih plaža na Gran Canariji. Uz elegantnu šetnicu uz plažu Playa de Maspalomas nalaze se dobri restorani i kafei, a gosti mogu uživati u cappuccinu ili čak koktelu u klubovima na plaži prostranih hotelskih kompleksa. Iza plaže, vremenom su izgrađene predivne španjolske gradske vile. Do danas Maspalomas ima svoju jedinstvenu atmosferu i bez sumnje je grad izuzetnog karaktera i modernog turizma.U Maspalomasu se možete zabaviti i na vodi i na kopnu. I ovjde ćete naći spomenik kristoforu Kolumbu, no kopija je one u Barceloni. Osim golf terena tu ćete naći i nekoliko botaničkih vrtova koji su prave oaze mira. Posjetite i La Charcu, gdje se ptice zaustavljaju prilikom godišnje migracije iz Europe u Afriku.

  Zemljopis i povijest

  Gran Canaria je drugi po broju stanovnika i treći po veličini na Kanarskom otočju. Glavni grad, Las Palmas, također je najveći grad na otočju. Kanarsko otočje nalazi se u Atlantskom oceanu uz afričku obalu (1672 km udaljeno od Malage). Gran Canaria leži jugoistočno od Tenerifa. Na otoku živi 829.597 ljudi. Promjer otoka iznosi oko 50 kilometara i dužinu obale od 236 km.Godišnje oko 2,2 milijuna ljudi posjeti Gran Canariu, posebice turističke centre na jugu otoka s gradovima Maspalomas, Playa del Inglés i San Agustin. Otočna fauna i flora je jedinstvena jer Kanarski otoci nikada nisu bili povezani s kopnom.

  Po arheološkim saznanjima, otok je već 500.g. prije Krista naseljavalo sjevernoafričko pleme Canari. U srednjem vijeku ga osvajaju Kastiljci. U trenutku potpunog osvajanja otoka Gran Canaria Kastiljom i Aragonom vladali su znameniti Katolički monarsi: Izabela Katolička i njen suprug Ferdinand Aragonski. Oni su bili sponzori i kasnijeg znamenitog putovanja Kristofora Kolumba preko Atlantskog oceana. Kristofor Kolumbo je na svom prvom putovanju 1492. godine nakon isplovljavanja s europske obale Španjolske pristao upravo na otoku Gran Canaria kako bi obnovio zalihe i tek se tada uputio na povijesni put preko oceana, tijekom kojeg je otkrio Novi svijet.

  Kako putovati po otoku Gran Canaria

  Na otoku nema željezničkih postaja, ali po otoku možete putovati autobusom (javna tvrtka Global te lokalni autobusi), ili taxijem, koji je dostupan na cijelom otoku. No, rent a car je možda najpraktičnije i najpovoljnije rješenje. Ceste na otoku su dobro održavane, ali vozači bi trebali biti svjesni da su često vrlo zakrivljene i uske, pa je potrebno poduzeti dodatne mjere opreza za vrijeme vožnje.

  Korisne poveznice

  Turizam Gran Canaria