Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U KEFLAVIKU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Keflaviku po najboljim cijenama

  Keflavik (što na islanskom znači zaljev naplavljenog drveta) i obližnji grad Reykjavik su središte turističke regije prepune prirodnih atrakcija i rastućeg broja znamenitosti.

  Čvrsto smješten na čelu ekoturističke industrije, Island je danas u samom vrhu turističkih destinacija za mnoge neustrašive putnike, uključujući planinare, bicikliste, turiste na proputovanju i pejzažne fotografe.

  Riječ „miroljubiv“ pada na pamet kada se opisuje veličanstvena zemlja i obale Islanda, što je sasvim razumljivo jer su ogromna prostranstva unutrašnjosti zemlje nenaseljena, a činjenica je i da je Island europska zemlja sa najnižom gustoćom naseljenosti stanovništva.

  Dom nekih od svjetskih najvećih ledenjaka, kao i najstarijeg parlamenta na svijetu (osnovanog 830. g.), Island (posebno Keflavik i njegova okolica) je zemlja polja lave i visokih fjordova, crnih plaža i vrućih izvora smještenih u sjeni snjegom pokrivenih litica. Ukratko, to je mjesto avanture na otvorenom i bezbroj mogućnosti u jedinstvenom okruženju tik ispod Arktičkog kruga i u neposrednoj blizini Greenlanda.

  Otočne geotermalne vode i druge pojave koje su posljedica vulkanske aktivnosti, su dobro iskorištene za potrebe lokalnog stanovništva i posjetitelja kroz gotovo 200 priorodno-grijanih bazena lociranih u veličanstvenoj okolici Keflavika i drugdje diljem Islanda. Kada planirate svoje putovanje imajte na umu da su ljeti dani dugi i imaju gotovo 24 sata snunčeve svjetlosti, dok su zimi znatno kraći, sa znatno manje dnevnog svjetla, što znači da je posjet Islandu u niskoj sezoni potpuno drugačije iskustvo putovanja.

  Dobra vijest za putnike koji Island otkrivaju uz rent a car u Keflaviku sa Auto Europe je činjenica da je lokalno područje je uglavnom nenaseljeno sa manje od 200.000 ljudi koji žive u glavnom gradu Reykjaviku i okolici, pa je obilazak autom uglavnom lagodan i bez problema gustog prometa i neočekivanih prepreka koje postoje u većini drugih destinacija.

  Posjetitelji (sve češće i iz Hrvatske) koji dolaze prvi put često osjećaju strahopoštovanje pred divovskom prirodom otoka, naizgled beskrajnog prostranstva polja lave prekrivenih mahovinom koji okružuju poluotok Reykjanes dokle pogled seže. Cijelo podružje Keflavika i Reykjavika naselili su Norvežani iz Skandinavije i Kelti sa Britankog otočja u 9. i 10. stoljeću, a zapisi pokazuju da je sam grad Keflavik već bio dobro utvrđeno naselje sa uspješnim ribarskim gospodarstvom početkom Srednjeg stoljeća, iako je službeno osnovan stoljećima kasnije.

  Auto Europe jedna od vodećih svjetskih rent a car trvrtki s preko 24000 lokacija za preuzimanje vozila u više od 180 različitih država, nudi obilje mogućnosti najma vozila u Keflaviku. S vozilima kategorija od mini, kompakt, srednjih i velikih do luksuznih auta, kampera, elegantnih terenaca i klasičnih kabrioleta, Auto Europe zadovoljava sve proračune, male i velike, nudeći odgovarajući auto po odgovarajućoj cijeni, bez obzira da li se radi o opuštajućem vikend-odmoru u Reykjaviku ili uzbudljivom putovanju oko otoka poznatom cestom Ring Road. Rezervirajte svoj najam vozila u Keflaviku sa Auto Europe na našoj stranici uz samo nekoliko klikova ili pozovite naše specijaliste za rezervacije i osim nevjerovatno povoljnih cjena otkrijete i našu fantastičnu korisničku podršku.

  Kakav je promet u Keflaviku?

  Keflavik je mali grad od nekoliko tisuća stanovnika pa kao takav rijetko ima prometne probleme čak i tijekom jutarnjih i večernjih špica. Budući da je Međunarodna zračna luka Keflavik vrlo blizu, ponekad se intenzivira promet na glavnoj cesti Route 41, koja povezuje grad sa glavnim gradom Reykjavikom, koji se nalazi samo 50-ak kilometar sjeveroistočno.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Keflaviku?

  Osim zračne luke u kojoj ima puno parking mjesta za kratka i duga razdoblje, Keflavik nudi i niz mogućnosti parkiranja u središtu grada ili uz dugu, slikovitu obalnu šetnicu, dok mnogi lokalni hoteli imaju svoj parking ili ga osiguravaju u suradnji sa lokalnom upravom. Na mnogim turističkim atrakcijama lociranim oko Keflavika, uključujući Viking World i uvijek popularnu Plavu lagunu, postoje također i druge mogućnosti parkiranja.

  Zračna luka Keflavik

  Keflavik i islandska prestonica Reykjavik dobro su, u smislu zračnog prometa, opsluženi Zračnom lukom Keflavik, sagrađenom tijekom Drugog svjetskog rata od stane vojske SAD-a. Otkad je 1987. godine otvorena njena zgrada glavnog terminala, zračna luka je enormno rasla sa sve većim brojem zrakoplovnih tvrtki (trenutačno više od trideset) i sa sve većim protokom putnika uz očekivanja da će broj putnika tijekom godine doseći 10 milijuna. Među najvećim zrakoplovnim tvrtkama koje posluju u zračnoj luci Keflavik su American Airlines, Air Canada, Delta, United Airlines, Austrian, easyJet, Lufthansu i British Airway koje povezuju Keflavik sa Los Angelesom, Bruxellesom, New Yorkom, Genevom, Orlandom, Torontom, Londonom, Bostonom, Dallasom, Manchesterom, Chicagom, Washingtonom, Frankfurtom i Moskvom. Tijekom ljetne sezone postoje letovi između Keflavika i hrvatskog primorja, odnosno Splita.

  Zračna luka Keflavik (KEF)
  Web stranica: www.isavia.is/
  Telefon: +354 425 6000
  Adresa: Keflavíkurflugvöllur, 235 Keflavík, Island

  Što raditi u Keflaviku

  Zbog idiličnog položaja na poluotoku Reykjanes i neposredne blizine zračne luke, Keflavik je izvrsna baza za istražiti zapadnu obalu Islanda i obližnji glavni grad Reykjavika. Također su na dohvat ruke mnoge najpopularnije turističke atrakcije otoka koje su navedene niže, tako da ćete ima puno mogućnosti da vidite veliki dio Islanda uz rent a car u Keflaviku sa Auto Europe.

  • Plava laguna: Kratka vožnja (20-ak km) jugoistočno od Keflavika, dovodi vas do jedne od najunikatnijih prirodnih atrakcija Islanda - prekrasne i vrlo primamljive Plave lagune. Okruženo poljima lave u obliku mladog mjesec, ovo eterično okruženje sa mineralima bogatim geotermalnim vodama je savršeno za oraspoložiti se i porazgovarati sa lokalnim stanovnicima u opuštajućoj i vrlo umirujućoj atmosferi.

  • Reykjavik: Neke od najcjenjenijih turističkih atrakcija Islanda nalaze se u glavnom gradu, Rejkyaviku samo 50-ak km sjevero-istočno od Keflavika. Glavne turističke znamemnitosti grada su izvanredan Nacionalni muzej s bogatom zbirkom neprocjenjivih artefakta i Izložbom naselja u kojoj se susreću moderni Island i Vikinzi. Ostala mjesta koja morate vidjeti su: Culture Hause, Wilderness Centre i ledena špilja Langjökull.

  • Poluotok Reykjanes: Keflavik se nalazi na poluotoku Reykjanes, najslikovitijem dijelu jugozapadnog Islanda. Cijelo područje ima aktivan vulkanski sustav ispod površine koji uključuje i veliki broj vrućih izvora i geotermalnih aktivnosti u i oko grada.

  • Muzej Duus: Blizu moderne marine sa pogledom na Keflavik zaljev, prostrani Duus muzej, fascinatni kultruni centar, prikazuje mnoge aspekte lokalne povijesti, a također je i koncertna dvorana. U njemu je niz izložbi koje pokrivaju niz oblasti kao što je likovna umjetnost i mnoge prirodne znamenitosti.

  • Viking World: Jedna od ključnih turističkih atrakcija Keflavika je muzej Viking World, u čijem središtu je vikinški brod „Íslendingur“, replika slavnog broda Gokstad iz 9. stoljeća, iskopanog 1882. g. u Norveškoj. Zgrada također sadrži regionalni restoran i izložbe s prikazom važnih događaja iz povijesti Islanda.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Keflaviku

  Uz najam vozila u Keflaviku sa Auto Europe imate mogućnost širokog izbora što raditi u Keflaviku, jer su najbolji dijelovi otoka dostupni cestom, prvenstveno spektakularne obalne regije zahvaljujući obilaznici uz obalu - Ring Roadu.

  Ring Road

  Duga, ležerna vožnja duž islandske slavne Rute 1, poznate kao Ring Road, je jedan od najboljih načina da upoznate opseg raznolikih i kontrastnih krajolika zemlje. Ova moderna prometnica sa dva traka u dužini od 1385km vodi uglavnom okolo cijelog otoka prolazeći uz lednjake, snijegom pokrivene planine i krajolike koji liče na mjesečeve, i do nekih od najljepših svjetskih vidikovaca.

  Nacionalni park Vatnajökull

  Osnovan 2008.g, Vatnajökull na jugoistoku Islanda, jedan je od najvećih nacionalnih parkova u Europi i područje koje je najpoznatije po gigantskoj ledenoj kapi koja pokriva prostor tri puta veći od Luxemburga. U cijelom parku su vidikovci, posebno u južnom dijelu koje karakterizira niz veličanstvenih planinskih grebena pokrivenih lednjacima koji se spuštaju u nizine.

  Gullfoss

  Jedna od najnevjerovatnijih prirodnih atrakcija otoka je Gullfoss (što znači "Zlatni vodopadi"), za koju vam treba samo ugodna dvosatna vožnja sjeveroistočno od Keflavika. Gromoglasni slojevi ledene vode koji se slijevaju niz blistave stijene posjetitljima oduzimaju dah, pružajući mogućnosti za spektakularne fotografije.

  Westfjords

  Iz Keflavika je autom dostupan širok spektar neusporedivih vidikovaca koji očekuje posjetitelje prekrasne regije Westfjords na sjeverozapadu Islanda. Regija je smejštena u neposrednoj blizine Greenlanda (samo 290 km udaljen i vidljiv tijekom vedrog dana) i turistički je jako atraktivna sa slapovima, dugim zlatnim plažama i zdravom regionalmom kuhinjom.

  Kako putovati po Keflaviku

  Ukoliko svoj rent a car prijevoz u Keflaviku sa Auto Europe, želite kombinirati sa javnim potrebno doboro planirajte putovanje. Javni prijevoz funkcionira prilično ekonomično između zračne luke i središta grada Keflavika, dok je taksi prijevoz (iako skup) redovit u i oko središta grada. Sam grad je mali i lako ga je istražiti pješice kao i biciklom, a za one koji putuju sa lakoćom moguće je i hodati od Keflavika do zračne luke duž staze koja završava na ogradi područja zračne luke.

  Autobus

  Lokalni autobusni prijevoz Strætó ima linijski prijevoz između Keflavika i glavnog grada Reykjavika. Iz Reykjavika (gdje odsjeda najveći broj posjetitelja), autobus prometuje do i od Zračne luke Keflavik, a putovanje traje približno 45 minuta. Upravljana Flybusom, ova izuzetno učinkovita usluga opslužuje sve međunarodne letove i pruža posjetiteljima pouzdanu uslugu transfera u i iz hotelas.

  Taksi

  Zbog blizine zračne luke, najprometnije na Islandu, u Keflaviku ima dosta taksija. Dobar izbor tvrtki, uključujući A-Stödin, Borgarbilastodin, BSR, City Taxi i Hreyfill, nudi pouzdanu uslugu do Keflavika, Reykjavika i šire.

  Korisne poveznice

  Turizam Keflavik i poluotok Reykjanes

  Turizam Island