Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA NA KRFU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car na Krfu uz najbolje ponude

  Krf, nakon Kefalonije, drugi najveći jonski otok, se nalazi u blizini obala južne Albanije i sjevernog dijela kopnene Grčke. Od 1960. godine, otkada otok postaje sve popularnija turistička destinacija, lokalna primorska odmarališta zamjenjena su hotelima namijenjenim većem broju turista. Međutim, veći dio planinskog terena u unutrašnjosti, ostao je nepromijenjen, prekrivenog maslinicima koji su postali dio krfskog identiteta još u vrijeme vladavine Mletaka, a koji danas otok čine najvećim proizvođačem maslina i maslinovog ulja u Grčkoj. Najviši vrh na otoku je Pantokrator na 906 m, i s njega se tijekom sunčanog, vedrog dana može navodno vidjeti Albanija pa navodno čak i Italija. Posjetiteljima, osim prirode, interesantne su i civilizacijske tekovine na otoku. Arhitektura na otoku podsjeća na povijest Krfa, osim ostataka starogrčkih i rimskih građevina, ovdje su i palače europske aristokracije kao što su Habsburg ili Di Savoia. Na Krfu je viša stopa oborina nego u ostatku Grčke, s tim da je prosinac mjesec u kojem ova razlika dolazi najviše do izražaja. Ljeto je vrlo toplo s prosječnom temperaturom od 32 Celzijeva stupnja.

  Najam vozila sa Auto Europe po najpovoljnijim cijenama moguć ja na više od 24.000 lokacija u svijetu, a s više od 60 godina iskustva u mogućnosti smo ispuniti najviša očekivanja naših klijenata. Zbog uspješne suradnje s domaćim i međunarodnim rent a car tvrtkama nudimo mogućnost izbora automobila u velikom broja različitih kategorija vozila. Uz naše posredovanje možete organizirati rent a car na Krfu u zračnoj luci, u gradu Krfu ili u Acharaviju - malom gradu na sjeveru otoka.

  Kakav je promet na Krfu?

  Krf je znatno prometniji tijekom ljetne turističke sezone i tada posjetitelji koji voze trebaju biti vrlo oprezni na putu. Evo nekoliko ključnih točaka na koje morate obratiti pažnju:

  • Ceste na Krfu su uske i krivudave, pa se preporučuje najam vozila kategorija ekonomična ili kompaktna,
  • Razgovaranje telefonom tijekom vožnje je zabranjeno,
  • Bijele linije na cestama često su izbijeljene od sunca.

  Za više prometnih propisa posjetite našu stranicu s informacijama o najmu vozila u Grčkoj.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo na Krfu?

  Mogućnosti parkiranja u Starom gradu Krfu prilično su ograničene, jer su parkirng mjesta na ulicama obično puna. Možete pokušati parkirati vozilo na javnom parkiralištu u blizini nove luke. Situacija je drugačija, ako se odlučite za najam vozila na Krfu i vožnju otokom, što je najbolji način za vidjeti njegovu prirodu i posjetiti najudaljenija ali i uglavnom i najatraktivnija mjesta. Svoje unajmljeno vozilo možete parkirati u osnovi tamo gdje to prometne oznake na ulici ne zabranjuju.

  Zračna luka Krf

  Zračna luka Krf nalazi se u neposrednoj blizini centra grada, a pista joj se nalazi neposredno uz morsku obalu, što pruža spektakularan pogled tijekom slijetanje i uzlijetanje zrakoplova! Tijekom sezone promet je frekfentniji, a redovne linije postoje kako sa odredištima u Grčkoj tako i internacionalne.

  Zračna luka Corfu Ioannis Kapodistrias (CFU)
  Adresa: Corfu 491 00, Grčka
  Web stranica: www.cfu-airport.gr
  Telefon: +30 2661 089602

  Što raditi na Krfu?

  Ova vrlo popularna destinacije među turistima privlači posjetitelje prelijepom prirodom- divne plaže, spektakularni vidikovci, bogata vegetacije koja ga znatno razlikuje od ostalih grčkih otoka. Uslijed preklapanja uticaja nekadašnjih vladara otoka, prije nego je onu u 19. stoljeću postao dio Grčke, u arhitekturi su vidljivi uticaji različitih kultura od mletačke, preko francuske pa sve do britanske. Ipak ovaj najzeleniji grčki otok nije izgubi šarm i posebnost koja je tipična za Grčku. Uz rent a car na Krfu imate mogućnost obići puno onog lijepog što otok nudi a donosimo spisak onog što svakako ne bi trebalo propustiti.

  • Grad Krf - Kerkira
   U istočnom dijelu otoka, njegov najveći i glavni grad, nastao je oko kamenite stjene na kojoj se danas nalazi gradska tvrđava (Stara tvrđava) iz 6. stoljeća. Grad je mješavina kultura sa istoka i zapada, a stari grad kojim dominira ogromna tvrđava (Nova tvrđava), ostatak nekadašnjeg mnogo većeg utvrđenja, koje su Mlečani podigli radi odbrane od Turaka i gusara, dio je UNESCO baštine. U neposrednoj blizini Stare tvrđave nepropustite posjetiti jedan od najvećih europskih trgova Esplanadu. Ova velika zelena površina koja je nastala za vrijeme francuske vladavine otokom, danas je mjesto sa elitnim ugostiteljskim objektima, platoima sa čestim muzičkim nastupima uživo ali i omiljeni teren za igranje kriketa. U samom središtu grada nalazi se srkva Sv, Spiridona, zaštitnika Krfa, sa kupolom koja je najviša točka grada a koja je izgrađena u klasičnom talijanskom stilu i podsjeća na crkvu u Veneciji, kao još jedan svjedok uticaja kultura nekadašnjih vladara otoka na njegov današnji izgled. Udaljen oko pola sata hoda od starog grada je dio grada Kanoni, u kojem se nalazi znamenitost palača Mon Repos, tekovina vladavine Velike Britanije otokom. Ova neoklasična palča izgrađena 1831. godine, mjesto je rođenja princa Filipa, vojvode od Edinburga, a bila je i ljetna rezidencija grčke kraljevske porodice. U blizini palače je crkva u klasičnom bizantijskom stilu posvećena apostolima Jasonu i Sosipateru koji su donijeli kršćanstvo na otok. Crkva je izgrađena od ogromnih kamenih blokova za koje se vjeruje da su uzeti sa okolnih drevnih građevina. Iz kvarta grada Krfa, Kanoni pruža se pogled na otočić spojeno sa kopnom vještačkim prelazom, i poznatu crkvicu Bogorodice Vlaherne iz 13. st. koja je na njemu. Ovaj otok, koje se zove i Mišji prepoznatljiv je motiv grada Krfa, kao i obližnji otočić Pontikonisi koji je prema legendi ustvari Odisejev brod koji je Posejdon pretvorio u stijenu, a danas se na njemu nalazi kapela iz 11. stoljeća okružena visokim čempresima. U gradu svakako obiđite i Arheološki muzej u kojem će vas oduševiti 17m dug i potpunio očuvan Gorgonin zabat, artrefakt iz 6. st. p n.e, kao i Muzej azijske umjetnosti koji se nalazi u nekadašnjoj kraljevkoj palači, neoklasičnom zamku koji su početkom 19. stoljeća izgradili Britanci.

  • Plaže
   Najveći broj posjetitelja Krfa je ljeti jer je kupanje i uživanje u moru ipak omiljena aktivnost turista. Otok ima nekoliko desetina plaža sa plavim zastavama, Uglavnom su na sjeveru otoka plaže šljunčane, dok su one na jugu pješčane. Vjerojatno najpoznatija pješčana plaža je ona kod mjesta Roda, a za ljubitelje jedrenja i surfanja preporuka je plaža Glyfada. Ako volite ronjenje ne propustite plaže Lefkimi na istočnoj obali južnog Krfa i Halikounas na zapadnoj obali otoka i u neposrednoj blizini najvećeg jezera na otoku, Korissona. Posebno interesantna i omiljena zaljubljenim parovima je plaža u blizini Sidaria- Canal D'Amour (franc. Kanal ljubavi) jer urbana legenda kaže da parovi koji ovdje plivaju će zauvijek ostati zajedno. Ovo romantično mjesto na sjeveru Krfa ujedno je i jedna od njegovih najboljih plaža ali često i prepuna kako zbog ljepote tako i zbog ove priče Od plaža na zapadnoj strani otoka, izdvaja se Roviniju, specifična po tome što se do nje možete doći ili brodom ili puteljkom dugačkim nekih 600 metara, te je zahvaljujući nepristupačnosti ostala netaknuta te prilično pusta čak i usred turističke sezone.

  • Vidikovci
   Vjerojatno odlazak na mediteransko otok za mnoge znači prvenstveno uživanje u obalnim predjelima, ali i unutrašnjost je često interesantna za istražiti. Takav je slučaj i sa Krfom na kojem se sa pojedinih visinskih točaka proteže prekrasan opogled koji nebi trebalo propustiti. Svakako je među najpopularnijim vidikovcima Krfa njegov najviši vrh Pantokratos, koji osim pogleda sve do Albanije, a prema nekim navodima i do Italije, će vas oduševiti i samostanom koji se ovdje nalazi, a u vrijeme najvećih ljetnih vrućina godit će vam i strujanje hladnog zraka koje se uvijek osjeti ovdje, na 909 m visine. Na manjoj nadmorskoj visini je Angelocastro odnono Anđeoski zamak. Na ovom vidikovcu naći ćete ostatke jednog od najznačajnijih bizantijskih utvrđenja u Grčkoj, nastalo u vrijeme vladavine dinastije Angeli (Anđela). Na putu do tvrđave svakako zastanite kako bi uživali u aromama bogatog rastinja od borovai čempresa di maslina i lavande, a svakako nećete pogriješiti ako kupite začine, med, vino ili masline proizvedene u ovoj regiji. Vidikovac koji je među omiljenima posjetiteljima Krfa , pa čak i nekadašnjem njemačkom caru Wilhelmu po kojem je nazvan Keiserov tron, nalazi se iznad plaže Glifade. Pelekas pruža fantastičan pogled na unutrašnjost otoka.

  Najbolji izleti sa rent a carom na Krfu

  Kada se odlučite za ljetovanje uz najam vozila na Krfu, imat ćete mogućnost obilaska brojnih znamenitosti otoka, kako onih kojima je priroda darovala otok tako i onih koji su nastali stoljećima dugim radom i izgradnjom otoka od strane mještana ali i različitih vladara iz drugih europskih kultura. Za posjet nekim od tih tekovina svakako treba izdvojiti bar jedan dan od vašeg boravka na otoku.

  Dvorac Ahilion i Muzej školjki
  Dvorac Ahilion se nalazi 15 kilometara južno od grada Krfa, blizu grada Benica. Dvorac je 1890. godine izgrađen kao ljetnja rezidencija austrougarske carice Elizabete- Sisi, supruge cara Franca Jozefa, jer je upravo ovo mjesto gde je izgrađen dvorac, označeno kao izuzetno pogodno za liječenje plućnih bolesnika. Sama carica Sisi ovdje je boravila nakoj što je izgubila sina . Dvorac je dobio naziv po Ahilu, mitskom junaku kome se divila i sama carica Sisi, ali tek nakon što ga je naslijedio car Wilhelm. Posjetitelje ovdje impresionira kako unutrašnjost rezidencije sa freskama tako i fascinantan vrt sa kopijama antičkih statua od mramora i bronce, postavka mramornih kipova bogova sa Olimpa, kao i 9 muza zaštitnica umjetnosti te pjesnika Shakespearea i Byrona. Najveći utisak svakako ostavljaju kip mirućeg Ahila pogođenog u petu i 11,5 metara visok ip rijumfalnog Ahila koji u ruci drži koplje i štit sa likom meduze. Nedaleko od dvorca Ahilion, na samom ulazu u grad Benicu, nalazi se muzej školjki, koji je po veličini drugi, a po značaju i kolekcijama prvi muzej ove vrste u Europi. U muzeju nisu samo eksponati iz okolnih voda, već i iz daleko udaljenijih mora. Muzej je i nastao tako što je nakon dva desetljeća boravka u Australiji i povratka u rodno selo na Krfu 1989. godine , Napoleon Sagias svoju privatnu zbirku školjki, rakova, koralja, prepariranih riba i dr. morskog svijeta predao muzeju. Najznačajniji eksponati su neke od školjki koje se smatraju najljepšim na svijetu, a nastanjuju samo vode oko Novog Zelanda. Jedna od školjki (Cypraea fultoni) ima procijenjenu vrijednost od oko 20 tisuća dolara.

  Paleokastrisa
  Nasuprot grada Krfa, na zapadnoj obali otoka i od glavnog grada udaljen tek oko 25km, nalazi se Paleokastrisa, mjesto koje leži u tri zaljeva i tijekom sezone prepuno je jahti. Okruženo šumom i sa možda najljepšim morem koje zapljuskuje obale Krfa, čija je voda čak nekad i ljeti osvježavajuće ledena, te sa špiljama koje bude radoznalost, mjesto je poprilično polularno. Iznad mjesta se nalazi i vidikovac Anđeoski zamak sa koje se pruža pogled na prekrasnu luku u jednom od zaljeva a u kojoj je prema legedni boravio i Odisej tijekom svoga putovanja. Prilikom posjeta ovom mjestu svakako je prepotuka odvesti se iznad zaljevam u selo Lakonas, u kojem se kako kažu nalaze restorani sa terasama sa kojih se pruža najfascinantniji pogled na Mediteranu na tirkizne vode Jonskog mora. Ako i ovdje želite osjetiti bar malu dozu povijesti i kulture, nepropustite posjet obližnjem samostanu u kojem se nalazui izuzetna zbirka srednovjekovnih ikona.

  Aqualand
  Za cjelodnevnu zabavu na Krfu svakako je preporuka posjet i vodenom parku u samom središtu otoka. Nastao je devedesetih godina prema idejama tvrtki koje su osmišljavale i Disney parkove, a svake godine osmišljavaju se ovdje nove igre i atrakcije. Okružen je zelenilom a na 75000 četvornih metara pronaći ćete osim brojnih tobogana, vbazena sa vještačkim valovima i rijekama i mjesta za mirniji odmor u hladu javora. Uz svu neophodnu infrastrukturu (mokre čvorove, svlačionice, parking prostor) ovdje ćete imati na raspolaganju i suncobrane i ležaljke kao i ponudu hrane i pića u trgovinama, barovima i restoranima. Radno vrijeme parka je od svibnja do listopada i to o d 10 do 18 sati a ulaznice moćete kupiti za cjelodnevni posjet ili nešto povoljnije za poludnevni boravak od 15 sati.

  Kako putovati po Krfu

  Osim zrakoplovnih na Krfu možete pronaći i autobusne i trajektne usluge. Autobusne linije su lokalne, otočne ali postoje i svakodnevne linije za Atenu ili Solun. Trajekti povezuju Krf s drugim Jonskim otocima, Albanijom i Patrasom na Peloponezu.

  Autobusne linije

  • Plavi autobus: lokalna autobusna linija koja povezuje grad Krf sa gradovima na otoku
   Autobusni kolodvor: Trg San Rocco
  • Zeleni autobus: prijevoz do udaljenijih odredišta- Atene, Lefkimija ili Kadosa
   Autobusni kolodvor: ulica Theotoki

  Trajekti
  Trajektom možete putovati lokalno na otoku, do konpnene Grčke, do drugih grčkih otoka, a postoje i međunarodne linije, npr. do Italije.
  Leteći dupini je trajektna služba do Igoumenitsa u Grčkoj i Sarande u Albaniji. Na otoku se pružaju usluge trajektnog prijevoza kako do Gaiosa i Paxoija na susjednom manjem otoku, tako i rute do udaljenijih odredišta- do Patrasa na Prloponezu.

  Korisne poveznice

  Turističke informacije