Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA NA MADEIRI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car na Madeiri po super cijenama

  Vino Madeire je dobar ali sigurno ne i jedini razlog za posjetiti ovaj veličenstveni otok koji krasi doista jedinstvena povjest, gastronomija i krajolici, uključujući prašume endemskog zimzelenog drveća iz obitelji lovora- Laurisilva, koje su dio UNESCO-ve svjetske baštine. Udaljeni oko 500km od afričke obale i oko 1000km od kontinetalne Europe, u svijetu su poznati kao Otoci vječnog proljeća, "Ilha Jardim" odnosno "Vrtni otok" ili Biser Atlantika. Arhipelag je vulkanskog podrijetla, a sastoji se od više otoka od kojih su samo dva naseljena. Glavni otok Madeira, što na portugalskom znači drvo, najveći je otok, koji pokriva 93% površine arhipelaga. Madeira ipak nije osobito velik otok s obzirom da je dugačak oko 57km i širok samo 23 km. Rimljani su vjerojatno Madeiru i okolno otočje nazivali „Grimizni otoci“ a nakon što su ih u 15. stoljeću ponovo otkrili portugalski pomorci počinje kolonizacija otočja koje je do tada bilo nenaseljeno. Danas je Madeira autonomna regija Portugalske Republike poznata po vinu, cvijeću i voću. Zahvaljujući oceanu i morskim strujama blaga klima (temperature između 20 i 27 ° C) održava proljeće na Madeiri tijekom cijele godine.

  Zrakoplovne veze sa Europom, prvenstveno Lisabonom, uz ugodnu klimu, endemsku floru, spektakularnu obalu i originalnu tradiciju pogoduju sve većem razvoju turizma. Posebice je ova destinacija interesantna onima koji žele uživati u prirodi ali bez da ju remete, jer se na Madeiri poklanja velika pozornost očuvanju okoliša. Kako je turizam značajna gospodarstvena grana Madeire, ponuda turističkih usluga je bogata i posjetitelji mogu birati one koje će im omogućiti što ugodniji boravak na ovom otočju u Atlanskom oceanu. Česta preporuka je istraživanje otoka osobnim tempom i prema osobnim interesima pa je svakako dobra odluka rent a car na Madeiri.

  Auto Europe, jedna od vodećih svjetskih posredničkih rent a car trvrtki s više od 24.000 lokacija za preuzimanje vozila u više od 180 različitih država, nudi obilje mogućnosti najma vozila i na Madeiri. S vozilima različitih kategorija od mini, do velikih i luksuznih auta, Auto Europe zadovoljava male i velike proračune putovanja, nudeći željenu kategoriju vozila po zajamčeno najpovoljnijoj cijeni. Rezervirajte svoj najam vozila na Madeiri sa Auto Europ na našoj stranici uz samo nekoliko klikova. Možete i telefonom pozovati naše suradnike za rezervacije i uvjerit ćete se, kako osim nevjerovatnih cijena i bogate ponude, imamo i izuzetnu razinu korisničkog servisa

  Kakav je promet na Madeiri?

  Vožnja Madeirom vremenom je postala puno opuštenija i sigurnija, iako i dalje uske ceste, strme padine i iznenadni ošti zavoji, čine vožnju otokom poprilično izazovnom. Izgrađeni su novi tuneli kroz planinska područja, koji vozačima omogućuju izbjegavanje zavojitih planinskih cesta, a ujedno i skraćuju vrijeme putovanja. Glavne su autoceste također u dobrom stanju. Lokalni vozači su obzirni prema mnogim turistima koji posjećuju otok. Izleti autom na Madeiri jedan su od najboljih način da doživite otok. Iako ima bezbroj ruta kojima možete krenuti, ovisno koliko vremena imate i koliko avanturističkim želite da napravite svoje putovanje, obalna cesta ER101 omiljena je turistima. Ovo je bila prva cesta na otoku, a najam vozila na Madeiri i vožnja ovom cestom daje vam mogućnost obići cijeli otoka, neprekidno se diveći predivnoj obali. Za bržu rutu možete koristiti autocestu koja vodi od Santane do zračne luke Madeira, Funchala i Ribeira Brava. Opće savjete i pravila u prometu donosimo na našoj stranici Portugal. Svakako vodite računa da je vožnja otokom poprilično nekomplicirana u smislu navigacije i snalaženja na cestama, ali je vožnja kroz najveći grad Funchal znatno drugačija. Grad je pravi labirint malih uskih ulica, sa puno strmina i poprilično gustim prometom.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo na Madeiri?

  Mnogo je lakše pronaći parking mjesto izvan glavnog grada Funchala, u kojem su ona na ulici rijetka i plaćaju se. Za parking mjesto na ulici označeno plavom bojom obavezno kupite kartu na obližnjem automatu i istaknite ju sa unutrašnje strane vjetrobranskog stakla auta. Obratite pozornost na oznake na parking mjestu jer primjerice- ona označena sa „M“ su samo za stanare, dok su ona sa bjelim oznakama besplatna.

  Parkirališta su bolja opcija za parkiranje u Funchalu, od parking mjesta na ulici. Na primjer, parkiralište u trgovačkom centru Dolce Vita ili nasuprot njega, te u šoping centru Anadia mogu biti dobra opcija ukoliko uz turističlki obilazak grada planirate i šoping. Almirante Reis nalazi se središtu grada, u zoni starog grada u blizini terminala uspinjače i vrlo je pogodno kao polazna tačka obilaska starog gradskog jezgra.

  Zračna luka Madeira

  Zbog položaja i spektakularne konstrukcije piste ova zračna luka, četvrta najprometnija u Portugalu, smatra se jednom od najneobičnijih na svijetu. Osvojila je mnoge nagrade za inženjering za svoj jedinstveni dizajn kojim je produžena pista, ranije opasno kratka za slijetanje zrakoplova. O posebnosti ove zračne luke možda najbolje svjedoči to što piloti moraju proći posebnu obuku kako bi mogli slijetati u nju. Punog naziva Međunarodna zračna luka Cristiano Ronaldo Madeira, prema poznatom nogometašu koji je podrijetlom sa ovog otoka, poznata je i kao Zračna luka Funchal jer je glavna zračna luka otoka i njegovog najvećeg grada Funchala udaljenog oko 13km od luke. U luci je jedna zgrada terminala sa 16 kapija i 40 šaltera za prijavu za let, a ne postoje zračni-mostovi pa putnici od terminala do aviona hodaju ili eventaulno budu prevezeni shuttle autobusima.

  Međunarodna zračna luka Madeira (FNC)
  Originalni naziv: Aeroporto da Madeira Cristiano Ronaldo
  Adresa: 9100-105 Santa Cruz, Madeira, Portugal
  Web stranica: www.aeroportomadeira.pt
  Telefon: +351 291 520 700

  Što raditi na Madeiri?

  Otočje Madeira popularno je odredište za turiste svih dobnih skupina, kako zbog svoje klime vječitog proljeća, raznovrsnog i posebnog biljnog i životinjskog svijeta otoka i podvodnog svijeta priobalja, te zbog jedinstvenih krajolika i mogućnosti planinarenja, a naravno i zbog specifične kulture i tradicije od kojih se turisti vjerojatno najviše raduju onoj gastronomskoj, a posebice čuvenim vinima Madeire. Za otkriti i doživjeti što više od bogatstava i raznovrsnosti koje Madeira nudi, najbolji način je rent a car na Madeiri i obilazak što većeg dijela otoka uz otkrivanje znamenitosti kojih ima na svakom koraku.

  • Grad Funchal vjerojatno je jedan od najpoznatijih gradova na Madeiri, a također i glavni grad otoka. Grad je smješten usred slikovite uvale na jugu Madeire i podijeljen je u dva okruga. Postoji povijesni dio, koji datira iz gusarskog razdoblja i krasi ga mnogo starih građevina. Nešto novije gradsko jezgro je dom brojnih sakralnih građevina i zvaničnih institucija. U Funchalu se svakako vrijedna posjeta katedrala koja datira iz 16. stoljeća i koja je najstarija na cijeloj Madeiri. Ono što biste svakako trebali učiniti u Funchalu je otići u šetnju a možda i nešto kupiti na Mercado des Lavadores. Ovdje su zasigurno najukusnija roba- svježa riba i povrće. Zaljubljenici u more i aktivnosti u vezi sa njim pronaći će pregršt uvala u kojima možete plivati i baviti se nekim sportovima na vodi. Nakon večere, preporučujemo opuštenu šetnju rivom.

  • Uspinjača Funchal i tropski vrt Monte Palace moraju biti neizostavno dio vašeg plana upoznavanja otoka kada posjetite njegov najveći grad, za koji se kaže da je jedan od najljepših portugalskih gradova. Posebna atrakcija, ovog uopćeno turističkog središta otoka, je uspinjača koja prevozi turiste do gornjeg predgrađa grada Monte. Vjerojatno ćete ovdje morati čekati u redu, ali oko 15 minuta vožnje žičarom i fantastičan pogled na ocean, terasaste obronke planine sa načičkanim bijelim kućama, vrijedni su čekanja. Nakon uspona, na vrhu, očekuje vas još jedna atrakcija Madeire- tropski vrt Monte Palace. Oko nekadašnjeg istoimenog hotela sa početka 20. stoljeća, na terasastim padinama prošetajte kroz floru podrijetlom iz Škotske, Južne Afrike, Europe i dalekog Japana ali i kroz šume lokalne autohtone i endemske vrste lovora. U japanskom dijelu vrta sigurno ćete uživati uz mirnu vodu ribnjaka nastanjenog šaranom ili u sjeni pagode.

  • Šetnja uz levade je jedinstveno iskustvo koje možete doživjeti na ovom otoku. Lavade su kanali izgrađeni ljudskom rukom koji su u mnogome uticali na prirodu otoka. Kako je sjever i sjeverozapad otoka mnogo bogatiji oborinama, a krajnji jugoistok suh i nepogodan za poljodjelstvo, još u 16. stoljeću otok je ispresjecan kanalima urezanim u vijugavim plainskim putevima, kojima je voda dovedena sa sjeverozapada do jugoistočnog dijela otoka. Ovaj genijalan sustav vodotokova obloženih kamenom i betonom osim što pomažu da cvijeće i usjevi cvjetaju tijekom cijele godine, zbog staza uz kanale namjenjenih održavanju vododtoka, učinili su i nekada nepristupačna središnja područja otoka pristupačnim i prohodnim. Ukupno je oko 1370km ovih kanala koji su danas uglavnom u funkciji planinarskih staza različite razine opasnosti i težine savladavanja. Neke znače opuštajuću, lagodnu šetnju uz uživanje u prekrasnim krajolicima, dok za savladavanje drugih je neophodna profesionalna planinarska oprema i mogu biti čak i jako opasne. Jedna od ruta omiljenih turistima je Levada dos 25 Fontes, koja vodi pored spektakularnog slapa Risco, visokog 100m.

  • Ronjenje i promatranje kitova su vjerojatno neke od glavnih aktivnosti koja privlači turiste na ovaj otok. Brojna su mjesta na obali koja omogućuju ronjenje u čistoj oceanskoj vodi i posmatranje bogatog morskog života priobalnih voda Madeire. Popularnosti otoka kao ronilačkog centra doprinosi izuzetna bistrina vode kao i vrlo male temperaturne razlike vode tijekom cijele godine. Najpopularnija mjesta za ronjenje su uvala Funchal i Ponte de Sao Lourenco. Uz obalu Madeire možete tijekom cijele godine vidjeti nekoliko vrsta kitova i dupina. Stoga ima smisla tijekom boravka na Madeiri planirati turu promatranja kitova i dubina. Ovisno o razdoblju godine u kojem ste se odlučili za posjet ovom otoku, možete vidjeti prugaste dupine, morske kornjače, pilotske kitove... Od 1981. godine more oko Madeire proglašeno je utočištem kitova. Većina tura promatranja kitova i dupina započinje u luci Calheta, ali ima ih i nekoliko koji počinju iz Funchala.

  Najbolji izleti sa rent a carom na Madeiri

  Madeira svojom spektakularnom prirodom mami na stalno kretanje i otkrivanje novih ljepota kojih ovaj otok ima zaista pregršt. Samo neke od točaka otoka možemo da damo kao prijedlog kamo krenuti na izlet, ali ova lista prijedloga sigurno nije konačna i otkrivajući otok uvjerit ćete se u to kako je nemoguće navesti sve njegove atrakcije i čari.

  Rezervat Ponta de São Lourenço
  Ovaj prirodni rezervat nalazi se na krajnjem istoku otoka i nezaobilazno je mjesto za pješačenje svim ljubiteljima prirode. Panoramskim pogledom na Atlantik i spektakularnim vulkanskim kamenim formacijama prošaranim crvenkastim nijansama oduševljavaju se svi posjetitelji ovog rezervata, dok neobične vrste biljnog svijeta ostavljaju u čudu malo bolje poznavatelje flore. Pješačka staza s nedavno dograđenim kamenim stepenicama i sigurnosnim ogradama, nije prenaporna i može se relativno lako i brzo preći. Gotovo svaki zavoj na stazi koja vodi do vidikovca Ponte do Furado, koji se čini kao da je na samom kraju svijeta, oduzima dah. Za još veće oduševljenje i avanturu krenite na putovanje skrivenim draguljima oko Ponta de São Lourenço: posjetite njegove očaravajuće uvale, morske špilje i prekrasne krajolike, dostupne samo čamcom. Vožnja kajakom je opuštajuće ali i uzbudljivo iskustvo, uravnotežen spoj istraživanja i učenja uz veslanje kroz egzotično okruženje Madeire. Ronilački centar smješten je u Ponta de São Lourenço i nudi i ovakve ture. Po povratku sa ovog poluotoka skrenite sa ceste i otkrijte skrovitu plažu Prainhau, jedinu prirodnu pješčanu plaža na otoku. Vrlo je popularna kod mještana.

  Prirodni bazeni Porto Moniz
  Kako kupanje u vodama oko Madeire nije moguće osim u izoliranim područjima, a svakako je jedna od omiljenih aktivnosti turistima ovaj problem je prevaziđen izuzetno domišljato i stvoreno je jedinstveno mjesto za kupanje. Uređeni su brojni prirodni bazene kako bi se turistima olakšalo i ponudilo sigurno i ugodno mjesto za kupanje. Posebno se izdvajaju bazeni oivčeni skamenjenom lavom na samom sjeverozapadu otoka, u Porto Monizu. Oni su napravljeni od vulkanskih stijena i protežu se od obale do otvorenog mora. Kupajući se ovdje možete gledati zapanjujuće velike i jake valove Atlantika dok vi plivate u sigurnim i mirnim vodama prirodnog bazena.

  Gabo Girão i Grutas de Sao Vicente
  Kada se odlučite za putovanje u pravcu sjever-jug svakako ćete imati što za vidjeti, jer unutrašnjost otoka nije ništa manje spektakularna od njegovih obala. Kao polaznu točku predlažemo vam Gabo Girão, najvišu liticu u Europi. Nalazi se na južnoj obali Madeire i sa nje se pruža fantastičan pogled na horizont. Od 2012. godine doživljaj upotpunjuje i platforma za razgledanje (skywalk), a svakako zbog staklenog poda ovu avanturu na Madeiri bi trebalo da izbjegavaju svi koji imaju strah od visine. Uz kratka šetnju od osmatračnice doći ćete do žičare koja vas vodi do Fajãs Gabo Girão. Ako vam ovo ne donosi dovoljno uzbuđenja, i treba vam prava „adrenalinska bomba“ možete se odlužiti za paraglajding s litica. Nakon spusta, uspinjačom se možete vratiti na polaznu točku. Odavde se cestom VE1 provezite kroz samo središte otoka i doći ćete, smejštenog na njegovom sjeveru, samog iskonskog jezgra Madeire- sustava pećina od lave nastalih u trenutku kada je eruptirao vulkan prije 900 000 godina i stvorio u toj erupciji otok Madeira. Ovaj sustav lavskih pećina dugačak oko 700 metara predstavlja labirint hodnika i grotla koji je za tiurističke posjete i obilaske uređen i dostupan od 1996. godine. Tura vas vodi kroz hodnike veličine od pet do šest metara i njima dolazite do točke koja je istinska točka podrijetla otoka Madeire.

  Kako putovati po Madeiri

  Mogućnosti javnog prijevoza na Madeiri su prilično ograničene. Autobusi prometuju između nekih gradova kao i unutar Funchala, ali vozni red može biti zbunjujući i nepravilan. Taksiji su također dostupni ali najam vozila na Madeiri uštedjet će vam znatan iznos novca i pružiti dodatnu udobnost!

  Korisne poveznice

  Turističke informacije Madeira