Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U MAKARSKOJ

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Makarskoj po najnižim cijenama

  Zaštićena planinom Biokovo, Makarska se smjestila na jug Dalmacije i predstavlja pravi magnet za turiste. Sa svojom 2 km dugačkom šljunčanom plažom, mediteranskom klimom i bujnom vegetacijom, privlači veliki broj posjetilaca svakog ljeta. Poznata je po fantastičnoj klimi i velikom broju sunčanih dana u godini, kao i borovom šumom, tirkiznim morem i luksuznim hotelima.

  Kontaktirajte Auto Europe kako bismo vam pronašli jeftine ponude za rent a car u Makarskoj. Zahvaljujući suradnji sa brojnim tvrtkama, možemo vam ponuditi najniže cijene na rent a car tržištu i to ne samo za automobile. Sa nama možete unajmiti i moderne kampere za cijelu obitelj.

  Makarska se nalazi na putu između Splita i Dubrovnika, a blizu nacionalnog parka Biokovo, što je čini omiljenim mjestom za odmor mnogima. I baš radi toga, preporučamo da rezervirate automobil unaprijed ukoliko planirate putovati u Makarsku preko ljeta. Automobili za najam su vrlo traženi u ljetnoj sezoni.

  Kakav je promet u Makarskoj?

  Makarska nije veliki grad i prometne gužve nisu česta pojava van sezone. Međutim, u ljetnim mjesecima grad preplave turisti pa se broj vozila značajno uveća. Tada u špici može doći do gužvi i zakrčenja prometa, ali se i oni brzo raščiste. Vozite pažljivo i obratite pozornost na lokalne propise. Naš savjet je uvijek – nemojte piti prije nego što sjedate za volan, a tijekom vrućih dana naoružajte se strpljenjem u prometu.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Makarskoj?

  Najam vozila u Makarskoj je odlična ideja kada želite istraživati okolicu, no ako dolazite tijekom ljeta, možete očekivati manjak parkirnih mjesta u centru i oko rive. Uprava grada rješila je rasteretiti postojeće kapacitete javnih parkirališta te ih podijeliti u dvije zone i povisiti cijenu u užem centru. Prvoj zoni pripadaju Obalja kralja Tomislava, ulica Stjepana Radića i Marineta, gdje se parking plaća, a postoji i vremensko ograničenje. Duga zona obuhvaća sva ostala ulična i izvanulična mjesta. Parking je besplatan nedjeljom i praznicima, to samo prije 1. lipnja i poslije 30. rujna. Na većini plaža oko Makarske možete besplatno pored ceste parkirati automobil.

  Zračna luka

  U Makarskoj ne postoji zračna luka, a one najbliže nalaze se u Splitu, Dubrovniku i Mostaru.

  Što raditi u Makarskoj

  Makarska se možda ne diči toliko velikim brojem povjesnih znamenitosti kao Dubrovnik i Split, ali ono što je izdvaja od ostalih su prirodne ljepote i fantastične plaže duz cijele Makarske rivijere. Pročitajte više o mjestima koje vrijeti posjetiti u gradu i okolici.

  • Ulica Kalelarga
   I baš kao što svaki grad ima svoju žilu kucavicu, u Makarskoj je to ulica Kalelarga ili Široka ulica, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga u srcu starog dijela grada. Ovo je tipična primorska ulica popločana kamenom, koja vrvi od ljudi, finih restorana i malih dućana.

  • Riva
   Što je posjet Makarskoj bez šetnje po makarskoj rivi? Oivičena palmama, riva je jedno od omiljenih šetnica u gradu. Kupite sladoled i prošećite se uz more, posmatrajte ljude i razna plovila usidrena uz rivu.

  • Malakološki muzej
   Najpoznatiji muzej školjki i morskih puževa u Hrvatskoj, Malakološki muzej u Makarskoj, otvoren je 1963. godine u sklopu Franjevačkog samostana, zaštićenog spomenika kulture. Osim onih ih Jadrana, ovdje se nalaze i brojne školjke i ljušture mekušaca iz suptropskih i tropskih mora.

  • Astro park Makarska
   Makarska zvjezdarnica nedavno je otvorena i to na memorijalnom kamenom spomeniku NOB-u na brdašcu imena Glavica. Oko nje se nalazi borova šuma, a u blizini su riva i plaža. Zvjezdarnica je istovremeno i edukativno igralište za djecu i mlade, i sve one željne znanja o astronomiji.

  • Park šuma Osejava
   Osejava je park šuma na samoj obali mora, smještena na liticama obraslim gustom borovinom. Ovdje je uobličena sama srž Sredozemlja – mirisi i boje svjetlucavog mora, miris i hlad borovine, bijele stijene i puteljak kroz šumu idealan za rani jutarnji jogging, kuda možete doći i do nudističke plaže Nugal, smještene ispod strmih litica. Osejava je pravo mjesto za odmor kad se umorite od gradske vreve.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Makarskoj

  Kako Makarska ima odličan položaj na Jadranskoj obali, uz rent a car u Makarskoj vam neće teško pasti obilazak prirodnih ljepota u okolici. Grad je trajektom povezan i sa otokom Brač. Prije nego što krenete na neki od otoka, obavezno provjerite sa rent a car trtkom da li automobil smije na trajekt i koliko iznose eventualne naknade. Ne propustite:

  Park prirode Biokovo

  Iznad Makarske uzdiže se planinski masiv Biokovo, nacionalni park na krševitom terenu površine od oko 200 km2. Biokovo obilježava mnoštvo špilja i jama, podzemne vode, kao i razne endemične vrste biljaka i životinja. Gore u parku miješaju se primorska i kontinentalna klima, pa su vremenske promjene česte, a zimi ima i snijega, pa sa sniježnih vrhova možete posmatrati more. Posjetite i botanički vrt Kotišina u sklopu biokovskog nacionalnog parka.

  Brela

  Brela su zvijezda Makarske rivijere. Zahvaljujući obali dugoj preko 6 km i predivnim šljunčanim plažama, u Brela svakog ljeta dolaze tisuće turista. Najpoznatija plaža Punta Rata uvrštena je u najljepše plaže svijeta! U Vruji vas čekaju skrivene plažice i uvale, a sa djecom posjetite Soline, gdje se nalazi dječje igralište. Još jedna prekrasna plaža sa prirodnom sjenom je i Maestral.

  Tučepi

  Ovo mjestašce nalazi se na oko 5 km južno od Makarske. Idealno je za jednodnevni izlet, gdje ćete uživati na poznatoj plaži dugoj skoro 4 kilometra, kupati se i sunčati se.

  Crveno i Modro jezero

  Kada rezervirate najam vozila u Makarskoj, možete se otisnuti i put Imotskog, gdje vas čeka potpuno drugačija mikroklima i dva specifična jezera. Crveno i Modro jezero u dalmatinskoj Zagori postat će geopark pod zaštitom UNESCO-a u skorijoj budućnosti. Oba jezera su krška i dok Crveno jezero okružuju crvene stijene pod kutom od skoro 90 stupnjeva i nije lako dostupno kupačima, Modro jezero predstavlja omiljeno kupalište među lokalnim stanovništvom.

  Slapovi Krke

  Na oko dva sata vožnje od Makarske nalaze se Slapovi Krke i još jedan nacionalni park u kom možete napuniti baterije. Park se prostire na površini od 109 km², te su neki njegovi dijelovi prilično udaljeni jedan od drugog ili čak razdvojeni prirodnim granicama. Planirajte svoj posjet unaprijed, obiđite slapove, manastir Sv. Arhanđela, Oziđanu pećinu i mnogo drugih sadržaja. Iznimno su interesantne restaurirane vodenice iz 19. stoljeća sa autohtonom etno postavkom.

  Zemljopis i povijest

  Makarska se nalazi u biokovskom zaleđu na obali Jadranskog mora. Planinski lanac Biokovo često je štiti je od padavina, a odlikuje je sredozemna klima sa bujnom mediteranskom vegetacijom. Izvjesno je postojanje prapovijesnog i kasnoantičkog naselja na području današnje Makarske. Primorski dio oko grada postao je dijelom Neretvanske kneževine u IX stoljeću. Mletački dužd imao je pretenzije na ovu oblast i bezuspješno je napao Neretvane, nakon čega je Mletačka Republika bila u obvezi plaćati im danak za plovidbu morem.

  Između 11. i 14. stoljeća, Makarska će pripasti hrvatskom kralju Petru Krešimiru IV, odnosno Austrougarskom carstvu. No 1324. godine vlast preuzima bosanska obitelj Kotromanići, a zatim Mletačka Republika, koju će 1498/99. godine ovdje poraziti Otomani i preuzeti vlast nad Makarskom. Kasnije je grad prešao u ruke Venecije i Austrougarske. Za vrijeme 2. svjetskog rata, Makarska je bila jedno od važnijih uporišta u borbi protiv fašizma. Danas grad živi mahom od turizma.

  Kako putovati po Makarskoj

  Promet Makarska d.o.o. zaduženo je za javni prijevoz autobusima između Makarske i drugih mjesta u županiji, širom zemlje, pa i nekih u Europi. U samom mjestu ne postoji gradski prijevoz, te je rent a car najlogičniji izbor.

  Mogu li unajmiti kamper u Makarskoj?

  Auto Europe ide korak dalje i omogućava vam ne samo najam automobila na hrvatskom primorju, nego i kampera, modernih i udobnih vozila za cijelu obitelj. Kamperi su opremljeni krevetima, toaletnim čvorom i kuhinjom i različite su veličine. Ukoliko želite istraživati Makarsku rivijeru u kamperu, preuzmite kamper u Splitu i uživajte u ovom jedinstvenom iskustvu!

  Korisne poveznice

  Turizam Makarska