Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  Najam vozila u Makarskoj

  Najam vozila diljem svijeta
  Rent a car tvrtka
  Rent a car tvrtka
  Rent a car tvrtka
  Rent a car tvrtka
  Rent a car tvrtka
  Rent a car tvrtka
  Rent a car tvrtka
  Rent a car tvrtka
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Makarskoj

  Zaštićena planinom Biokovo, Makarska se smjestila na jug Dalmacije i predstavlja pravi magnet za turiste. Sa svojom 2 km dugačkom pješčanom plažom, mediteranskom klimom i bujnom vegetacijom, privlači veliki broj posjetilaca svakog ljeta. Poznata je po fantastičnoj klimi i velikom broju sunčanih dana u godini, kao i borovom šumom, tirkiznim morem i luksuznim hotelima.

  Kontaktirajte Auto Europe kako bismo vam pronašli jeftine ponude za rent a car u Makarskoj. Zahvaljujući suradnji sa brojnim tvrtkama, možemo vam ponuditi najniže cijene na rent a car tržištu i to ne samo za automobile. Sa nama možete unajmiti i moderne kampere za cijelu obitelj.

  Makarska se nalazi na pola puta između Splita i Dubrovnika, a blizu nacionalnog parka Biokovo, što je čini omiljenim mjestom za odmor mnogima. I baš radi toga, preporučamo da rezervirate automobil unaprijed ukoliko planirate putovati u Makarsku preko ljeta. Automobili za najam su vrlo traženi u ljetnoj sezoni.

  Promet

  Makarska nije veliki grad i prometne gužve nisu česta pojava van sezone. Međutim, u ljetnim mjesecima grad preplave turisti pa se broj vozila značajno uveća. Tada u špici može doći do gužvi i zakrčenja prometa, ali se i oni brzo raščiste. Vozite pažljivo i obratite pozornost na lokalne propise. Naš savjet je uvijek – nemojte piti prije nego što sjedate za volan, a tijekom vrućih dana naoružajte se strpljenjem u prometu.

  Parking

  Najam vozila u Makarskoj je odlična ideja kada želite istraživati okolicu, no ako dolazite tijekom ljeta, možete očekivati manjak parkirnih mjesta u centru i oko rive. Uprava grada rješila je rasteretiti postojeće kapacitete javnih parkirališta te ih podijeliti u dvije zone i povisiti cijenu za turiste. Prvoj zoni pripadaju Obalja kralja Tomislava, ulica Stjepana Radića i Marineta, gdje se parking plaća, a postoji i vremensko ograničenje. Duga zona obuhvata sva ostala ulična i izvanulična mjesta. Parking je besplatan nedjeljom i praznicima, to samo prije 1. lipnja i poslije 30. rujna. Na većini plaža oko Makarske možete besplatno pored ceste parkirati automobil.

  Zračna luka

  U Makarskoj ne postoji zračna luka, a one najbliže nalaze se u Splitu, Dubrovniku i Mostaru.

  Što obvezno posjetiti

  Makarska se možda ne diči toliko velikim brojem povjesnih znamenitosti kao Dubrovnik i Split, ali ono što je izdvaja od ostalih su prirodne ljepote i fantastične plaže duz cijele Makarske rivijere. Pročitajte više o mjestima koje vrijeti posjetiti u gradu i okolici.

  • Ulica Kalelarga
   I baš kao što svaki grad ima svoju žilu kucavicu, u Makarskoj je to ulica Kalelarga ili Široka ulica, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga u srcu starog dijela grada. Ovo je tipična primorska ulica popločana kamenom, koja vrvi od ljudi, finih restorana i malih dućana.

  • Riva
   Što je posjet Makarskoj bez šetnje po makarskoj rivi? Oivičena palmama, riva je jedno od omiljenih šetnica u gradu. Kupite sladoled i prošećite se uz more, posmatrajte ljude i razna plovila usidrena uz rivu.

  • Malakološki muzej
   Najpoznatiji muzej školjki i morskih puževa u Hrvatskoj, Malakološki muzej u Makarskoj, otvoren je 1963. godine u sklopu Franjevačkog samostana, zaštićenog spoenika kulture. Osim onih ih Jadrana, ovdje se nalaze i brojne školjke i ljušture mekušaca iz suptropskih i tropskih mora.

  • Astro park Makarska
   Makarska zvjezdarnica nedavno je otvorena i to na memorijalnom kamenom spomeniku NOB-u na brdašcu imena Glavica. Oko nje se nalazi borova šuma, a u blizini su riva i plaža. Zvjezdarnica je istovremeno i edukativno igralište za djecu i mlade, i sve one željne znanja o astronomiji.

  • Park šuma Osejava
   Osejava je park šuma na samoj obali mora, smještena na liticama obraslim gustom borovinom. Ovdje je uobličena sama srž Sredozemlja – mirisi i boje svjetlucavog mora, miris i hlad borovine, bijele stijene i puteljak kroz šumu idealan za rani jutarnji jogging. Osejava je pravo mjesto za odmor kad se umorite od gradske vreve.

  Dnevni izleti

  Kako Makarska ima odličan položaj na Jadranskoj obali, uz rent a car u Makarskoj vam neće teško pasti obilazak prirodnih ljepota u okolici. Grad je trajektom povezan i sa otokom Brač. Prije nego što krenete na neki od otoka, obvezno provjerite sa rent a car trtkom da li automobil smije na trajekt i koliko iznose eventualne naknade. Ne propustite:

  Park prirode Biokovo

  Iznad Makarske uzdiže se planinski masiv Biokovo, nacionalni park na krševitom terenu površine od oko 200 km2. Biokovo obilježava mnoštvo špilja i jama, podzemne vode, kao i razne endemične vrste biljaka i životinja. Gore u parku mješaju se primorska i kontinentalna klima, pa su vremenske promjene česte, a zimi ima i snijega, pa sa sniježnih vrhova možete posmatrati more. Posjetite i botanički vrt Kotišina u sklopu biokovskog nacionalnog parka.

  Brela

  Brela su zvijezda Makarske rivijere. Zahvaljujući obali dugoj preko 6 km i predivnim šljunčanim plažama, u Brela svakog ljeta dolaze tisuće turista. Najpoznatija plaža Punta Rata uvrštena je u najljepše plaže svijeta! U Vruji vas čekaju skrivene plažice i uvale, a sa djecom posjetite Soline, gdje se nalazi dječje igralište. Još jedna prekrasna plaža sa prirodnom sjenom je i Maestral.

  Tučepi

  Ovo mjestašce nalazi se na oko 5 km južno od Makarske. Idealno je za jednodnevni izlet, gdje ćete uživati na poznatoj plaži, kupati se i sunčati se. U Tučepima se nalazi i nudistička plaža Nugal, smještena ispod strmih litica, do koje se dolazi kroz gustu borovu šumu parka Osejava.

  Crveno i Modro jezero

  Kada rezervirate najam vozila u Makarskoj, možete se otisnuti i put Imotskog, gdje vas čeka potpuno drugačija mikroklima i dva specifična jezera. Crveno i Modro jezero u dalmatinskoj Zagori postat će geopark pod zaštitom UNESCO-a u skorijoj budućnosti. Oba jezera su krška i dok Crveno jezero okružuju crvene stijene pod kutom od skoro 90 stupnjeva i nije lako dostupno kupačima, Modro jezero predstavlja omiljeno kupalište među lokalnim stanovništvom.

  Slapovi Krke

  Na oko dva sata vožnje od Makarske nalaze se Slapovi Krke i još jedan nacionalni park u kom možete napuniti baterije. Park se prostire na površini od 109 km², te su neki njegovi dijelovi prilično udaljeni jedan od drugog ili čak razdvojeni prirodnim granicama. Planirajte svoj posjet unaprijed, obiđite slapove, manastir Sv. Arhanđela, Oziđanu pećinu i mnogo drugih sadržaja. Iznimno su interesantne restaurirane vodenice iz 19. stoljeća sa autohtonom etno postavkom.

  Zemljopis i povijest

  Makarska se nalazi u biokovskom zaleđu na obali Jadranskog mora. Planinski lanac Biokovo štiti je od jakih vjetrova i padavina, a odlikuje je sredozemna klima sa bujnom mediteranskom vegetacijom. Izvjesno je postojanje prapovijesnog i kasnoantičkog naselja na području današnje Makarske. Primorski dio oko grada postao je dijelom Neretvanske kneževine u IX stoljeću. Mletački dužd imao je pretenzije na ovu oblast i bezuspješno je napao Neretvane, nakon čega je Mletačka Republika bila u obvezi plaćati im danak za plovidbu morem.

  Između 11. i 14. stoljeća, Makarska će pripasti hrvatskom kralju Petru Krešimiru IV, odnosno Austrougarskom carstvu. No 1324. godine vlast preuzima bosanska obitelj Kotromanići, a zatim Mletačka Republika, koju će 1498/99. godine ovdje poraziti Otomani i preuzeti vlast nad Makarskom. Kasnije je grad prešao u ruke Venecije i Austrougarske. Za vrijeme 2. svjetskog rata, Makarska je bila jedno od važnijih uporišta u borbi protiv fašizma. Danas grad živi mahom od turizma.

  Javni prijevoz

  Promet Makarska d.o.o. zaduženo je za javni prijevoz autobusima između Makarske i drugih mjesta u županiji, širom zemlje, pa i nekih u Europi. U samom mjestu ne postoji gradski prijevoz, te je rent a car najlogičniji izbor.

  Najam kampera u Makarskoj

  Auto Europe ide korak dalje i omogućava vam ne samo najam automobila na hrvatskom primorju, nego i kampera, modernih i udobnih vozila za cijelu obitelj. Kamperi su opremljeni krevetima, toaletnim čvorom i kuhinjom i različite su veličine. Ukoliko želite istraživati Makarsku rivijeru u kamperu, preuzmite kamper u Splitu i uživajte u ovom jedinstvenom iskustvu!

  Korisne poveznice

  Turizam Makarska

  Povratak na vrh

  Poboljšajte iskustvo

  Preglednik koji koristite nije podržan od naše internetske stranice. Molimo nadogradite Vaš preglednik kako biste poboljšali svoje iskustvo i bezbjednost na internetu.

  Preporučamo najnoviju verziju preglednika Chrome ili Firefox