Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U MARSEILLEU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Marseillesu po najnižim cijenama

  Kao jedan od najstarijih europskih gradova i kao po veličini drugi grad Francuske, Marseille je danas grad isprepleten povijesnim obilježjima sa mnoštvom modernih i nadasve uzbudljivih mjesta koje se jednostavno moraju vidjeti. Također je poznat po velikoj kulturološkoj raznolikosti. Nalazi se na obali Sredozemnog mora, omeđen planinama, najveći je grad u Provence-Alpes-Cote-d'Azur i u potpunosti će vas ostaviti bez daha kada se po prvi put susretnete s njim. Ujedno je i najvažnija francuska luka za krstarenje i nalazi između povijesnih utvrda Saint Nicolas i Saint Jean.

  Kada se odlučite na rent a car u Marseilleu posredstvom Auto Europe budite sigurni da ćete dobiti najniže cijene na tržištu, ali i najbolju korisničku podršku. Na ovaj način ćete imati i mogućnost da planirate svoj odmor kako želite, pa se iz Marseillea možete odvesti i na izlet u Cassis, poznat po svojim stijenama i otočićima, ili jednostavno nastaviti do Nice i tamo provesti predivan dan. Rezervirajte svoje vozilo sa Auto Europe danas i uštedite!

  Kakav je promet u Marseilleu?

  Središte Marseillea prepuno je uskih jednosmjernih ulica i žurno mijenjanje traka je uobičajeno, što neiskusnom posjetiocu može predstavljati prilično veliki izazov. Prometni porpisi se ne poštivaju baš previše, a na zvuk auto sirene se trebate naviknuti od prvog trena, jer ćete taj zvuk stalno čuti. Brojne autoceste izvrsno povezuju Marseille s ostatkom Francuske. Cestarina se naplaćuje za većinu autocesta, ali ako želite negdje brže stići, i ne da vam se voziti kroz prekrasna mala sela, jako su praktičan izbor. Ako se svojim rent a carom zaputite do Pariza iz Marseillea će vam za to trebati 8 sati, ili možete i do Nice za samo 2 sata. Kako bi vaš najam vozila u Marseilleu , prošao što bezbrižnije, na našoj web stranici Najam vozila u Francuskoj pročitajte više o prometnim pravilim a u Francuskoj.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Marseilleu?

  Parkiranje u Marseilleu, kao i u bilo kojem srednjovjekovnom gradu, je teško jer su ulice uske i nisu predviđene za automobile. Postoji otprilike 1000 parkirnih mjesta na 15 parkirališta u cijelom gradu. Stoga, ako je moguće, za najam vozila u Marseilleu bez kazni, pokušajte parkirati vozilo izvan grada i koristite javni prijevoz prilikom posjete centru grada.

  Zračna luka Marseille

  Najam vozila u zračnoj luci Marseille ili kako se službeno zove Aéroport de Marseille Provence udaljen oko 27km sjeverozapadno od Marseillea i nalazi se u području poznato kao Marignane. Najbliže zračne luke do zračne luke Marseille su Toulon-Hyeres i Avignon-Cauont. Zračna luka Marseille peta je najprometnija zračna luka u Francuskoj, a ujedno je i važno čvorište za Air France. Iz Hrvatske postoje direktni letovi za Marseille iz Splita, Dubrovnika i Zadra.
  Telefon: +33 820 81 1414
  Adresa: Marseille Provence Airport, 13727 Marignane, France
  Web stranica: www.marseille-airport.com

  Što raditi u Marseilleu

  Marseille je veliki grad u kojemu možete provesti dane i dane a da ni približno niste vidjeli sve. Ipak, navest ćemo neke od mjesta koja ne smijete propustiti posjetiti prilikom svoj sljedećeg rent a cara in Marseilleu:

  • Muzej civilizacija Europe i Mediterana: Marsaille je 2013 bio europska prijestolnica kulture, i tim povodom je otvoren muzej posvećen europskoj i mediteranskoj civilizaciji. Sastoji se od zbirke koja prikazuje povijesno i kulturno blago iz cijele sredozemne regije. Izgrađen je na melioriziranom zemljištu na samom ulazu u luku Marseille.

  • Notre-Dame de la Garde: Ova katolička bazilika najpopularnije je mjesto u Marseilleu jer predstavlja najpoznatiji simbol grada. Jedno od najposjećenijih, što radi hodočašća, što radi fantastičnog pogleda. Naime, sagrađena je 1852. na antičkoj utvrdi na najvišoj točki Marsseillea, odakle se vidi cijeli grad Marseille. Zaljubljenici u sakralnu umjetnost će ovdje naći svoju oazu.

  • La vieille charite: Bivša ubožnica, danas između ostalog dom muzeju mediteranske arhitekture, ova zanimljiva građevina privlači brojne posjetioce jer plijeni onim nečim posebnim, i popularno je kulturno središte. Sagradili su je braća Puget između 1671 i 1745.

  • Chateau d'lf: Ovo tvrđava se nalazi na otoku neposredno uz obalu Marsejskog zaljeva. Sagrađen je 1480. po nalogu Francois I Francuskog koji je želio građevinu koja će uvijek bdjeti nad gradom, i štititi ga. Između 1580. i 1871. godine ova tvrđava je bila i ozloglašeni zatvor, a danas je uglavnom poznata iz knjige pisca Alexanrde Duma "Grof Monte Cristo" gdje je glavni lik bio zatvoren

  • Palais Longchamp: je spomenik iz četvrte arsende Marseillea. Danas se u njemu nalaze prirodoslovni muzej i muzej lijepih umjetnosti.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Marseilleu

  Postoje mnoga mjesta u okolici Marseillea koje itekako vrijedi posjetiti, uživati u predivnim krajolicima, kulturnom i povjesnom nasljeđu, i ne zaboravimo - finim vinima, pa ćemo uključiti i njih u našu listu:

  Calanque:

  Ovi uski strmi usjeci koji oduzimaju dah svojom ljepotom, nastali su erozijom tla ili kolapsom špilja, nalaze se duž mediteranske obale. Posebno su interesnatni ovi u oklici Marselleisea. Postoje organizirani brodski izleti do njih, a neke kap što su Saména, Callelongue, Sormiou, Morgiou, Sugiton možete posjetiti i svojim rent a carom u Marseilleu

  Pont du Gard:

  Poznati i dobro očuvani rimski akvedukt star preko 2000 godina je uvršten na Unescovu listu kulturnog nasljeđa i nalazi u blizini Nimesa, Uzesa i Avignona. Visok je 48 metara, ima 3 vertikalna reda lukova: 6 na donjem nivou, 11 na srednjem i 35 na trećem i najgornjem novou. Služio je kao akvedukt sve do 6. stoljeća, nakon toga kao brana, a od 18. do 20. stoljeća kao most. Kako se često spominje kao umjetničko djelo, svakako ga vrijedi vidjeti. Od Marseillea je udaljen otprilike sat i pol vožnje.

  Palais des papes:

  Ne propustite posjetiti i najveću gotičku palaču ikad izgrađenu. Dao ju je podići papa Klement V. koji je nakon nemira koji su izbili nakon što je izabran za papu došao u Avignon. Ogromni razmjeri pokazuju kolika je u to vrijeme bila moć katoličke crkve. Okružena zidovima debelim 3 metra, njena unutrašnjost je uglavnom gola, ali imate mogućnost pogledati virtualnu prezentaciju kako je pompezno izgledala u to vrijeme. Sedam stoljeća je služila kao sjedište papinske moći. Od 1995. je uvrštena na Unescovu listu kulturnog nasljeđa.

  Nice:

  Nica je savršena destinacija za dnevni izlet, jer je udaljena 255 km i ima nudi zaista puno. Osnovana od strane Grka 350. prije Krista, a kasnije prešla u rimske ruke. Talijanski utjecaj dolazi od stoljećima duge veze sa Kraljevstvom Piedmont-Sardinia. Od 1860 u francuskim rukama, a njena ljepota privukla je mnoge slavne osobe na odmor ili pak na trajno naseljenje. Obiđite tržnicu Cours Saleya, prošetajte starim gradom, istražite predio oko glavnog trga Masséna, ručajte u jednom od predivnim malih restorana ili bistroa, odite u kupovinu, i ne zaboravite posjetiti neki od poznatih muzeja, kao što je muzej Marc Chagall ili Muzej Matisse. Prije povratka svakako svratite do plaže ili odite na piće na Promenade des Anglais. Ako želite vidjeti još više, onda planirajte izlet na par dana. Isplati se!

  Zemljopis i povijest

  Marseille se nalazi na jugu Francuske, na obali Lionskog zaljeva i urpavno je središte departmana Bouches-du-Rhone. Drugi je najveći i najznačajniji grad u Francuskoj, a najveća je i njena luka. Nastao je istočno od ušća Rhone, a osnovali su ga Grci oko 600. pr. KR. pod tadašnjim nazivom Masalija. U prapovijesno doba ovuda je već vodio put u alpske krajeve. Središteje velikog industrijskoga područja M.-Étang de Berre. U supraništvu sa Kartagom, okrenula se Rimu. Gaj Julije Cezar osvojio je Marseille 49. pr Kr. Za vrijeme seoba naroda nekoliko puta su ga napadali Vizigoti, Burgundi i Ostrogoti. Nakon franačke vlasti 1192. postaje samostalan. vijekovima prelzi iz ruke u ruku, a 1480. postaje dijelom Francuske, ali zadržava svoj buntovnički duh, pa je tako odred dobrovoljaca koji je 1792 došao u Pariz, pronio gradom pjesmu, koja se po njima zove Marseljeza. Jako je bombardiran u 2. svjetskom ratu i od strane Njemaca i Francuza, ali je u 50tim godinama prošlog stoljeća obnovljen i danas je možda jedan od francuskih gradova koji se najbrže razvijaju. Francuskim širenjem u sjevernu Afriku i izgradnjom Sueskog kanala, postaje glavna francuska luka.

  Kako putovati po Marseilleu

  Marseille ima vrlo dobar i učinkovit sustav javnog prijevoza. Vlakovnim sustavom upravlja Regie des transports de Marseille. Postoje dvije glavne željezničke linije. Prva (plava linija) prometuje između Castellanea do La Fourragere, a druga linija (crvena) između Sainte-Marguerite-Dromel i Bougainville. Također postoje i dvije glavne linije metroa koje prolaze kroz grad. Autobusna mreža služi za vožnju oko grada i predgrađa Marseillea. Marseille je uveo tri tramvajske linije 2007. godine koje prometuju od tornja CMA CGM prema Les Caillols. U Marseilleu postoji oko 1000 bicikala za raspoređenih na 130 stanica.

  Korisne poveznice

  Turizam Marseille