Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U MILANU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Milanu po najnižim cijenama

  Milano je poznat kao svjetska prijestolnica mode, ali jeste li znali da je Milano drugi najveći grad u Italiji i dom talijanske burze? Kao financijsko i ekonomsko središte, Milano privlači poslovne ljude iz cijelog svijeta. Grad je spoj ogromnih različitosti i nudi jedinstven i moderan spoj turizma, mode i gospodarstva. Njegove ulice uvijek su prepune gomila turista koji rezgledaju skupocjene modne trgovine i uživaju u vrhunskim restoranima. Intrigantno je mjesto koje tijekom svoje cijele povijesti izaziva ili ogromno divljenje, ili oštre kritike. Stvorite vlastiti dojam o Milanu i pogledajte u koju kategoriju spadate.

  Auto Europe će vam zbog svoj uspješne 60-godišnje suradnje sa najboljim svjetskim rent a car tvrtkama, omogućiti odabir najboljeg rent a cara u Milanu. Ne samo da nudimo najpovoljnije cijene, već i bez obzira na cijenu ustrajni smo na kvaliteti usluge. Također nastojimo nadmašiti vaša očekivanja i fantastičnom flotom. Auto Europe nudi mnoštvo dostupnih lokacija za preuzimanje u Milanu, uključujući zračnu luku Linate i Malpensa, kao i niz pogodnih lokacija u centru grada i željezničke stanice Galvini.

  Kakav je promet u Milanu?

  Milano možete posjetit tijekom cijele godine, iako se tijekom ljetnih mjeseci definitivno osjeti pojačan promet posjetilaca. Kako je ovo ipak veliki grad, i ovdje ćete zateći prometna zagušenja u svim sezonama. Ako se središtem Milana namjeravate voziti tijekom radnog vremena, obavezno platite naknadu za zagušenje, čija visina ovisi o kategoriji vozila. Da biste izbjegli novčanu kaznu, ovu naknadu morate platiti u roku od 48 sati od ulaska u centar grada. Kamere fotografiraju pločice vozila, pa su kazne u slučaju neplaćanja neizbježne. Plaćanje se može izvršiti putem interneta ili na gradskim kioscima.

  Druga zona na koju treba obratiti pažnju je zona ograničenog prometa, takozvana ZTL, koja se nalazi u centru Milana sa ulazom samo za stanovnike. Kamere snimaju promet, pa tako i ulazak neovlaštenih registracija u zonu.

  Ulice su često jako uske, prastare i zavojite, pa je pri odabiru vozila pametno potražiti economy ili compact klasu kako bi navigacija ulicama bila što lakša. Milano je poznat po frenetičnim vozačima koji vas mogu zadiviti nevjerojatnim podvizima hrabrosti i brzine. Za više informacija o prometnim pravilima, i što uspješniji najam vozila u Milanu, posjetite naš stranicu o Italiji.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Milanu?

  Dostupna parkirna mjesta u centru Milana su rijetka, a i kad jedno uspijete naći, neće vas malo koštati. Parkiranje na ulici u Milanu plaća se od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati ili 23 sata, ovisno o zoni u kojoj parkirate. Privatnici iznajmljuju prostore za parking, i to po satu ili po danu. U predgrađima postoje podzemne garaže koje su prilično povoljne. Tu možete parkirati svoje vozilo, a do centra grada možete koristiti metro.

  Zračna luka Milano

  Milano ima dvije međunarodne zračne luke: Malpensu i Linate. Malpensa je druga po veličini zračna luka u Italiji i nudi letove unutar zemlje, unutar Europe kao i diljem svijeta. Sastoji se od dva vrlo prometna terminala i nalazi se otprilike 50-tak km od centra Milana. Za Milano možete letjeti iz većine zračnih luka u Hrvatskoj, vrlo često po izrazito povoljnim cijenama

  Zračna luka Milano Malpensa (MXP)
  Web stranica: www.milanomalpensa-airport.com
  Adresa: 21010 Ferno, VA, Italija
  Tel: +39 02 232323

  Zračna luka Milano Linate je manja i starija zračna luka od Malpense. Služi uglavnom za domaće i europske letove, a nalazi se unutar granica grada, a putnički terminali se svi nalaze u jednoj zgradi. U prizemlju se nalazi područje za check-in, područje za preuzimanje prtljage kao i uslužni pultovi i sekundarno područje odlazaka za ukrcaj u autobus. Na prvom katu nalazi glavno područje za odlazne letove s nekoliko dućana, restorana i uslužnih objekata. Drugi kat koristi se za uredske prostore. Pet ukrcajnih izlaza, koliko ih ukupno ima opremljeni su mlaznim mostovima.

  Zračna luka Milano Linate (LIN)
  Web stranica: www.milanolinate-airport.com
  Adresa: Viale Enrico Forlanini, 20090 Segrate MI, Italija
  Tel: +39 02 232323

  Što raditi u Milanu

  Pogledajte naš mini vodič kroz glavne atrakcije Milana. Neki kažu da su dva dana dovoljna za razgledavanje Milana, prvi dan treba posvetiti razgledavanju Milanske katedrale i galerije Vittorio Emanuelle II, a drugi u jedenju pizze. Ipak, Milano je puno, puno više od toga: kulturno je središte s mnogim povijesnim lokalitetima, što svakako zahtijeva duži boravak (ako je ikako moguće) kako biste mogli vidjeti sve što grad nudi.

  • Raj za kupovinu: Moto je: kupovina do iznemoglosti! No, morat ćete zagrabiti malo dublje u džepove, ako želite kupovati u međunarodnoj modnoj prijestolnici. Via Monte Napoleone jedna je od najskupljih trgovačkih ulica na svijetu. Najpoznatiji brandovi u modi, poput Versacea, Valentina, Prade, Dolce & Gabane ili Armanija, svi potječu iz Milana. Ne smijete propustiti posjet najstarijem trgovačkom centru u gradu, Galleriji Vittorio Emanuele II, izgrađenom 1877. godine. Smješten je u srcu Milana u zadivljujućoj četverokatnici sa staklenim arkadama.
  • Milanska katedrala: Duomo di Milano, kako se talijanska katedrala zove na talijanskom, najveća je crkva u Italiji. Za izgradnju mramorne crkve u prevladavajućem gotičkom stilu bilo je potrebno šest stoljeća. Duomo di Milano simbol grada i jedna od najprepoznatljivijih građevina u Italiji. Kako biste izbjegli turističke gužve, katedralu je najbolje posjetiti ujutro.
  • Santa Maria delle Grazie: Crkva i dominikanski samostan uvršteni su na UNESCO-vu listu svjetske baštine, i u njoj možete vidjeti Posljednju večeru, čuveni mural Leonarda da Vincija. Posjete je potrebno rezervirati unaprijed.
  • La Scala: Poznata talijanska operna kuća otvorena je 1778. i mjesto je na kojem su su nastupili neki od najboljih i najpoznatijih svjetskih umjetnika. Rezervirajte balet ili operu, ili posjetite muzej kazališta i jednu od najstarijih opernih kuća na svijetu.
  • Brera: Brera se nalazi izvan središta grada. Ovaj čudan kvart očarat će vas malim restoranima, buticima i odličnim mogućnostima za kupovinu. Ovo je alternativa prepunim središnjim ulicama Milana, koja ima opušteniju atmosferu.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Milanu

  Najam automobila u Milanu omogućava vam da vidite više od samog grada. Uputite se van grada i otkrijte fantastična mjesta poput jezera Como ili jezera Garda. U nastavku navodimo neke ideje za jednodnevne izlete koje je lako kombinirati s vašim boravkom u Milanu.

  Jezero Garda

  Jezero Garda najveće je talijansko jezero i popularno turističko odredište. Jezero privlači turiste svojim slikovitim okruženjem i kristalno čistim vodama u Alpama. Poznato je i po više desetaka vinarija koje se nalaze duž obala jezera. Interesantni su i brodski izleti do otoka Limone.

  Jezero Como

  Jezero Como udaljeno je samo dva sata vožnje od Milana. Nećete požaliti što ste planirali malo više vremena za posjet jezeru; shvatit ćete zašto je dobilo nadimak "talijansko nebo". Jezero se nalazi u podnožju Alpa, čije obale su okružene zelenim brežuljcima s povijesnim vilama, koje se čine kao da su iz neke bajke.

  Bergamo

  Svojim rent a carom iz Milana ćete do Bergama doći za samo jedan sat. Grad je smješten u podnožju južnih Alpa. Bergamo ima šarmantan stari grad s prekrasnom crkvom Santa Maria Maggiore iz dvanaestog stoljeća i brojnim povijesnim lokalitetima. Najistaknutiji od njih, dvorac San Vigilio, rezidencija vladara Bergama, s brda promatra ostatak grada, pružajući savršenu kulisu za panoramsku sliku.

  Zemljopis i povijest

  Milano je glavni grad talijanske regije Lombardije, i smješten je u Padskoj nizini, kojom lako komunicira sa Sredozemljem te alpskim prijevojem sa zemljama srednje i zapadne Europe, što je uvjetovalo već u prošlosti prometnu i trgovačku ulogu Milana. Kao drugi najveći grad u Italiji, ima veliko prigradsko područje, u kojem živi oko 9,2 milijuna stanovnika

  Vrijeme u Milanu je vlažno i umjereno. Alpe na sjeveru stvaraju vremensku barijeru koja štiti grad od oštrijih vremenskih prilika sjeverne Europe. Ljeti temperature dosežu i oko 34 ° C. U hladnim kišovitim zimama temperatura se ponekad spušta ispod nule i tada se grad oblači u bijelo.

  Moderni Milano je predvodnik modnog svijeta, a ima i uspješno razvijenu elektrotehničku i elektroničku, kemijsku, farmaceutsku, tekstilnu i prehrambenu industriju te proizvodnju pneumatika, keramike, obuće i dr. Milano je i poznato bankarsko, trgovačko središte (najveće europsko tržište svile), modno i glazbeno središte. Složena baština grada vidljiva je u ukrašenoj milanskoj katedrali, kao i Navigli, sustavu starih kanala koji su se nekada koristili za lakši transport. Iako je moderan i kozmopolitski, ovaj grad nosi više od 26 stoljeća povijesti.

  Na mjestu današnjega grada postojala je keltska naseobina koju su Rimljani zvali Mediolanum. Godine 222. pr. Kr. došla je pod rimsku upravu. Za uspostave sustava tetrarhije, u doba cara Dioklecijana, Milano je postao jednom od carskih rezidencija. Ondje su se 313. Konstantin I. Veliki, vladar zapadnoga dijela Rimskoga Carstva, i Licinije, vladar istočnoga dijela Carstva, dogovorili da se kršćanstvo izjednači s ostalim vjerama. Srednji vijek obilježava burnu povijest grada. Milano su osvojili vizigoti, ostrogoti i franci. Nažalost, niti stoljeća koja su uslijedila nisu prema gradu bila bolja. Bio je bojno polje i prelazio je iz ruke u ruku između Francuske, Španjolske i Austrije sve dok nije postao dio Kraljevine Italije 1861. Tijekom Drugog svjetskog rata Milano je nekoliko puta bombardiran od strane savezničkih sila.

  Kako putovati po Milanu

  Osim vrhunskih zračnih luka, današnji Milano ima i moderan autobusni i željeznički promet, kao i mrežu tramvajskih i metro usluga koje pokrivaju veće gradsko područje. Azienda Trasporti Milanesi (ATM) je lokalna tvrtka koja upravlja Milanskim prometnim sustavom: autobusnim, tramvajskim i sustavom podzemne željeznice. Unificirane ulaznice dostupne su na automatima i kioscima.

  Vlakovi i podzemna željeznica

  Glavni gradski kolodvor u Milanu glavni je i željeznički kolodvor. Brzim vlakovima i frekventnim voznim redom povezuje talijanske gradove poput Firenze i Rima, kao i gradove diljem Europe, uključujući Barcelonu u Španjolskoj. Milanski Metro sastoji se od 19 linija koje povezuju središte grada i njegova predgrađa. Automati za prodaju karata dostupni su na stanicama metroa.

  Autobus i tramvaj

  Autostradale, nacionalna autobusna linija, i nekoliko manjih i međunarodnih autobusnih kompanija djeluju na kolodvoru MM1 Lampugnano - glavnom milanskom autobusnom kolodvoru. Milano je poznat po širokoj mreži tramvajskih pruga dugih 99 kilometara i 17 tramvajskih linija.

  Mogu li unajmiti kamper u Milanu?

  Istraživanje Italije automobilom je zabavno, ali putovanje kamperom cijelu stvar pretvara u sasvim novo iskustvo. Uronite u kulturu, povijest, gastronomiju i prekrasne krajolike, i sve to potpuno po svom guštu. Auto Europe u Milanu nudi najam kampera po izrazito konkurentnim cijenama.

  Korisne poveznice

  Turizam Milano