Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U NEW YORKU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u New Yorku po najnižim cijenama

  O New Yorku se može pisati nadugačko i naširoko. O njemu se mogu raspredati priče, slikati slike i snimati filmovi. Ali grad New York se nikada ne može opisati detaljno jer to je grad vječite promjene i rasta, grad koji nikad ne spava i grad koji važi za centar svijeta. New York je dinamičan, kosmopolitski grad i san mnogih putnika. Ako ste jedan od sretnika koji će ga uskoro posjetiti, povjerite najam vozila tvrtki Auto Europe i bit ćete u sigurnim rukama. Za najam vozila u New Yorku kao i drugim američkim gradovima garantiramo najniže cijene na tržištu i automobile od najboljih svjetskih rent a car tvrtki.

  Auto Europe je broker sa iskustvom dugim preko 60 godina. Na našoj web stranici možete usporediti cijene i ponude velikog broja domaćih i inozemnih tvrtki za najam automobila, te direktno rezervirati najam po povoljnim cijenama.

  Kakav je promet u New Yorku?

  Od jednog od najvećih gradova svijeta nerealno bi bilo očekivati da promet teče neometano i brzo. New York nije samo jedan od najvećih gradova svijeta, nego i treći po zagađenosti, kao i drugi po gužvi u prometu. Prvi po zakrčenosti prometa je Los Angeles. Rent a car u New Yorku je ipak dobar način za doživjeti više u gradu, a pogotovu u okolici jer niste upućeni na često prepun javni prijevoz ili skupi taxi, već ste slobodno ići kamo i kada želite. Ovo je ujedno i jeftinija opcija. No,ipak izbjegavajte vožnju po Manhattanu, jer je gotovo sigurno da ćete ostati zaglavljeni u prometu, a na ulici je gotovo nemoguće pronaći parking.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u New Yorku?

  Unatoč podatku da 80% domaćinstava u NYC ne posjeduje automobil, situacija u prometu, pa i ona za parking je vrlo problematična. Kako je parking na ulici rijedak a zna biti i vrlo skup ukoliko ne parkirate propisno ili ukoliko ne obratite pozornost na vrijeme, preporučljiva mjesta za parkiranje su javne i privatne parking garaže. Ponekad su uređaji za parking u kvaru i ne pokazuju točno vrijeme, no to vozačima, nažalost, nije izlika, te će im vozila vrlo brzo odnijeti pauk. Iz tih razloga su garaže zaista najbolji izbor kada tražite parkirno mjesto za svoj najam vozila u New Yorku. Planirajte parking unaprijed i pazite na prevaru – često reklame pokazuju cijenu za samo pola sata parkinga, dok je prava cijena znatno drugačija. Pazite da se ne parkirate blizu hidranata i požarnih izlaza. Bez obzira na doba dana ili noći, za nepropisno parkirana vozila dobit ćete kaznu ili će ih odnijeti pauk.

  Zračna luka New York

  U New Yorku i okolici postoji čak četiri zračne luke, no one glavne su John F. Kennedy Airport (JFK) i Newark Airport (EWR). Zračna luka John F. Kennedy nalazi se na Long Islandu, a kroz nju godišnje prođe nevjerojatnih 60 milijuna putnika.

  John F. Kennedy International Airport (JFK)
  Web stranica: www.panynj.gov/airports/jfk.html
  Tel: +1 718-244-4444

  Newark Liberty International Airport (EWR)
  Web stranica: www.newarkairport.com
  Tel: (212) 435-7000

  Što raditi u New Yorku

  Lista mjesta koja su „must do“ u New Yorku je zaista pozamašna i trebalo bi nam puno vremena za vidjeti i doživjeti sve ono zbog čega New York slovi za jedan od najuzbudljivijih gradova na svijetu. Pokušat ćemo vam dočarati makar ona mjesta koja su se nas dojmila i za koje smatramo da ih nikako ne treba propustiti. Naravno, kada rezervirate rent a car u New Yorku, imat ćete punu slobodu i fleksibilnost za razgledanje, a i mjesta u blizini grada će vam biti nadohvat ruke!

  • Times Square

  Istinski simbol grada, trg Times Square prepoznatljiv je po šljaštećim reklamama, ogromnim billboardima i gužvi, te predstavlja zaštitni znak New Yorka. Ovdje dođite kako biste osjetili pravi duh grada, upili nevjerojatnu energiju i posmatrali ljude. Ono što mnogima promakne, ali vama ne mora, je čudan zvuk koji dopire iz metalne konstrukcije po kojoj se hoda u pješačkoj zoni. Riječ je o umjetničkoj instalaciji koja proizvodi jedva čujan zvuk koji treperi non-stop duž Times Squarea.

  • Grand Central Station

  Ovo je mjesto koje vrvi ljudima u bilo koje doba dana ili noći i poznati simbol grada. Grand Central Station je sve samo ne obični željeznički kolodvor. Uz mnoštvo restorana i trgovina, ovo mjesto je platforma za razne umjetničke evente. Kuriozitet je svakako „galerija šapata“ u galeriji Gustavino. Zahvaljujući izvanrednoj akustici savršenih svodova i za vrijeme najvećih gužvi ovdje možete čuti čak i najtiše šaputanje iz kuta preko puta. Tavanica kolodvora prikazuje 12 znakova zodijaka oslikanih zlatom u obrnutom smjeru, a poznat je i Tiffany Clock, sat na ćošku 42. ulice i Park Avenue. Kada ste već ovdje, obavezno posjetite i Campbell Apartment, luksuzni cafe uređen po uzoru na florentinske palače sa 300 tisuća dolara vrijednim persijskim ćilimom.

  • One World Observatory

  Na samom vrhu najviše zgrade na svijetu – One World Trade Centera – smjestio se ovaj opservatorij i to na 100., 101. i 102. katu. Sa visine od 540 metara puca pogled na cijeli New York. Hodajte po staklenom podu ako smijete i pustite neka vas očara pogled na visoke nebodere i svjetla grada. Ovo je zaista jedno posebno iskustvo!

  • Manhattan

  Većina navedenih atrakcija nalazi se na Manhattanu, najmnogoljudnijem dijelu grada. Posjet Manhattanu je posjet New Yorku u malom. Preporučamo turistički obilak ovog dijela grada sa različitim tematikama. Vrlo su popularne i takozvane „free walking tours“ koje se organiziraju svakog dana, a gdje će vas iskusni mještani i turistički vodiči provesti po interesantnim kutkovima i ispričati priče koje ne zna svatko...Ture su besplatne i bazirane na donacijama učesnika. Na samom kraju, ako to želite, platite koliko god želite i mislite da je vrijedilo. U Manhattanu obavezno posjetite i legendarni muzej moderne umjetnosti MoMA između 5. i 6. avenije.

  • Soho, Little Italy i Chinatown

  Kvartovi Soho, Little Italy i Chinatown (kineska četvrt) jedni su od povijesno najinteresantnijih u New Yorku i najposjećenijih na Manhattanu. Rezervirajte turistički obilazak ovih kvartova sa vodičem na jednoj od gore spomenutih tura i doznat ćete više o prvim pizzerijama, zgradi Flatiron, poznatim mjestima gdje se okupljala mafija, zatim ćete proći pored čuvenih modnih butika, a u kineskoj četvrti vidjet ćete egzotične biljke i životinje spremne za kuhanje. U Cheesecake Factory počastite se tradicionalnim kolačem od sira, a u blizini je i pekara poznata po „cronutu“, jedinstvenom spoju krafni i kroasana.

  • Brooklyn i Williamsburg

  Potpuno hipsterski Williamsburg, najpopularniji kvart u Brooklynu, jedinstven je spoj starog i novog, modernog industrijskog dizajna i stare arhitekture, kao i mladih, suvremenih ljudi i tradicionalne židovske ortodoksne zajednice. Pređite pješke preko Brooklynskog mosta, a u Brooklynu posjetite neku od tržnica polovne robe i dobro se zabavite uz izuzetnu gastronomsku ponudu i bogat noćni život.

  • Harlem

  Upoznajte se sa afro-američkom kulturom u Harlemu. Harlem je poznat kao mjesto raznih umjetničkih pokreta i središte afro-američke kulture u New Yorku. Čak su i neki poznati svjetski umjetnici poput Elle Fitzgerald potekli upravo odavde. Uživajte u jazz glazbi i točenom pivu ili koktelima u jednom od tradicionalnih harlemskih barova.

  • Broadway

  Posjet New Yorku ne bi bio potpun ako ne odete na kazališnu predstavu u jedno od magičnih kazališta na Broadwayu. Po osnivanju grada ovaj kvart bio je mjesto gdje se trgovalo konjima, a danas je to jedan od najpoznatijih kvartova na svijetu. Rezervirajte karte za predstave unaprijed online kako bi ostvarili dodatne popuste.

  • United Palace Theater

  Posljednje preostalo kino od niza takozvanih Wonder Theaters ili čudesnih kina koji su nastajali u New Yorku 1929. i 1930. godine i bila ljepša, luksuznija i puno raskošnija u odnosu na obična kina. Namjena prostora se postupno mijenjala kako je opadala popularnost ovakvih kina. Naposljetku ga je kupio TV evanđelist koji ga je renovirao, a osim kao crkva, ono danas služi i kao prostor za prikazivanje filmova i koncertna dvorana. Među zvučnijim imenima koja su ovdje nastupala nalaze se Adele, Iggy Pop i berlinska filharmonija.

  Najbolji izleti sa rent a carom u New Yorku

  • Fire Island

  Fire Island znači otok vatre a smjestio se na samo sat i pol vožnje od Manhattana. Ovo je idealno mjesto za bijeg od gradske vreve. Sa kilometrima dugom plažom, nacionalnim parkom i pješčanim dinama, Fire Island je utočište za sve koji traže odmor i mir. Kako prometovanje motornim vozilima nije dozvoljeno u svim dijelovima otoka, informirajte se unaprijed, te također priopćite rent a car tvrtki da želite putovati na Fire Island, kako bi bili sigurni da ne postoje ograničenja u vezi sa prijevozom vozila trajektom.

  • Vermont

  Ako slučajno putujete u New York u jesen, odvojite dan dva za posjet Vermontu. Očarat će vas boje drveća u Vermontu u jesen, po čemu je ova savezna država itekako poznata. Šume i parkovi u Vermontu dobiju potpuno novo ruho u jesen i jedan potpuno idiličan izgled. Kako vam do tamo treba oko 4 sata vožnje, bilo bi idealno ostati makar dva dana.

  • Rijeka Delaware

  Rijeka Delaware prolazi kroz ukupno 5 država u SAD-u. Na manje od dva sata vožnje od New Yorka možete već započeti avanturu na rijeci. Unajmite kajak i spustite se niz rijeku Delaware, prošetajte kroz šumu, a u povratku svratite u usputnu vinariju i naučite više o proizvodnji vina.

  • Kent, Connecticut

  Još jedno mjesto za opuštanje čeka vas na dva sata vožnje od New Yorka. Prijatno povijesno seoce nudi aktivnosti za cijelu obitelj. Spakirajte stvari za piknik, pecajte na rijeci, prošetajte do slapova, ili jednostavno odaberite jednu od staza za pješačenje. Preko 140 km takvih staza se nalazi oko sela, te je izbor zaista velik.

  Zemljopis i povijest

  New York se nalazi na ušću rijeke Hudson i na istočnoj obali Atlantika. Grad je sastavljen od 5 dijelova: Staten Island i Manhattan su pravi otoci, Brooklyn i Queens se prostiru duž Long Islanda, a Bronx se nalazi u kopnenom dijelu grada. Najizrazitiji utjecaj na klimu u gradu ima upravo blizina Atlantskog Oceana, a sama klima klasificira se kao suptropska sa hladnim, snježnim zimama, prijatnim proljećem i vrućim, vlažnim ljetima. Ljeti su tipične i oluje, pa čak i tornado. Prijetnja gradu su i uragani, no srećom ne dešavaju se često.

  Prvo naselje na području današnjeg New Yorka nastalo je 1624. i to je bila nizozemska kolonija odnosno mjesto za trgovinu. Dvije godine kasnije Peter Minuit kupit će otok Manhattan od Indijanaca. Kolonija se održavala prodajom kože i krzna i privlačila je sve više i više doseljenika. Osim trgovine, nizozemski doseljenici bavili su se i poljoprivredom. Godine 1664. New Amsterdam, kako se tada zvao, postaje britanskim i ubrzo mijenja ime. Početkom 18. stoljeća u gradu se otvara prvo brodogradilište, sinagoga, kazalište, a grad dobija i prve novine. U drugoj polovici 18. stoljeća došlo je do niza požara za koje se smatralo da su nastali kao dio zavjere tijekom borbe za oslobođenje robova. Cijelo 19. stoljeće bilo je doba gradnje i prosperiteta, doba napretka i pojačane migracije stanovništva iz svih krajeva svijeta, a taj trend se nastavio i u 20. stoljeću. U 21. stoljeću New York postaje jedan od najmnogoljudnijih gradova svijeta, no na samom početku 2001. godine dolazi do katastrofe gdje je u napadu na Svjetski trgovinski centar stradalo 2800 ljudi. New York se postepeno oporavio, a 2014. godine otvorio se One World Trade Center. Danas New York slovi za jedan od najuzbudljivijih gradova na svijetu i nalazi se na listi svakog svjetskog putnika. Ovo je grad koji nikad ne spava, centar zabave, inovativnosti, gastronomije i američkog sna.

  Kako putovati po New Yorku

  Sa preko osam milijuna stanovnika grad New York ima vrlo razgranatu mrežu javnog prijevoza. Najbrže sredstvo javnog prijevoza svakako je podzemna željeznica, a uz metro na raspolaganju su vam i trajekti do Staten Islanda i gradski autobusi. Ukoliko kupite kartu za javni prijevoz, do Staten Islanda možete potpuno besplatno jer je vožnja već uključena u cijenu karte. Na putu do tamo vidjet ćete čuveni Kip slobode i cijeli obalni dio Manhattana – zaista prekrasni prizori!

  Mogu li unajmiti kamper u New Yorku?

  Kamperi su izvrstan način da uštedite na troškovima smještaja u New Yorku. Uz mnoštvo organiziranih kampova gdje bezbedno možete parkirati kamper, a koja su dobro povezana sa centrom grada, razgledanje ne bi trebalo predstavljati problem. Doznajte više o našoj ponudi za najam povoljnih kampera u New Yorku – pozovite nas!

  Korisne poveznice

  Turizam New York