Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U NICI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Nici po najnižim cijenama

  Auto Europe već preko 60 godina ima vodeću ulogu u rent a car industriji, i nudi kvalitetne usluge na preko 24,000 lokacija u 180 zemalja širom svijeta. Prioritet nam nije samo ponuditi najniže cijene na tržištu, nego i kvaltetnu uslugu podređenu našim klijentima. Mi smo shvatili da je svaka stranka različita, i da ne postoji univerzalno rješenje za sve. Po tom principu smo razvili web stranicu, kako bi svatko mogao pronaći vozilo baš za svoje potrebe. Zahvaljujući jakim vezama sa međunarodnim i lokalnim rent a car tvrtkama, u mogućnosti smo vam ponuditi pravi izbor, tako da možete imati uslugu najma automobila prilagođenu vašim specifičnim potrebama.

  U namjeri da vam osiguramo što veću fleksibilnost, u Nici možete svoje rent a car vozilo preuzeti na osam različitih lokacija, uključujući zračnu luku Nica, dvije željezničke stanice i pet lokacija u centru grada. Uz Auto Europe uživajte u svom rent a caru u Nici i doživite nezaboravnu vožnju po Francuskoj!

  Kakav je promet u Nici?

  Promet se u Nici povećava početkom glavne sezone, praktički u kolovozu, dok je u proljeće, jesen i zimske mjesece sasvim opušten, i najam vozila u Nici u ovim mjesecima je idealna opcija. Najveći promet na Francuskoj rivijeri se može očekivati u St. Tropezu i Monaku, no uvijek je bolje izbjegavati vožnju za vrijeme špice.

  Centar grada je labirint jednosmjernih ulica, stoga poduzmite dodatne mjere opreza. Ulične svjetiljke su ugrađene u pločnike, i vrlo lako ih je previdjeti. Uz to su u Nici aktivne i kamere za brzinu. U tunelu ispod Promenade du Paillon i autocesti za Monako se naplati najviše kazni za brzinu u cijeloj Francuskoj. Autocesta A8 je najbolja opcija ako se želite odvesti u Cannes ili u obližnji Monako.

  Nica je nažalost poznata po krađi "vol à la Portière". Mladi prijestupnici na skuterima prilaze vozilima na semaforu, otvaraju nezaključana stražnja ili vrata suvozača, ukradu torbicu, ili druge vrijedne stvari i pobjegnu. Najčešće to rade turistima, ili ljudima koji voze vozila sa stranim registarskim oznakama i sa autoceste žele ući u centar grada.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Nici?

  Možda će vam biti teško pronaći parking na ulicama Nice. Loklani automobili su često parkirani na biciklističkim stazama, što opet bicikliste tjera da manevriraju između vozila prilikom vožnje. Parking na ulicama grada se plaća 7 dana u tjednu između 09:00 do 20:00h, a uređaji za parkiranje prihvaćaju samo kovanice. No, s druge strane postoje brojna višekatna parkirališta, gdje ćete bez problema naći parking i pristojne cijene istog. Također imate mogućnost besplatno koristiti P&R koje se nalaze duž tramvajske pruge. Navesti ćemo neke mogućnosti parkinga za vaš rent a car u Nici:

  Parking Semiacs Arénas
  455 Promenade des Anglais
  06200 - Nica

  Parking Vinci Park Barla
  Rue Auguste Gal
  06300 - Nica

  Parking Semiacs Corvesy
  Rue Alexandre Mari
  06300 - Nica

  Zračna luka Nica

  Zračna luka Nica je od centra grada udaljena svega 6 km, i po prometnosti je treća u Francuskoj. Prima i domaći i međunarodni zračni promet i glavna je zračna luka za Azurnu obalu (Côte d'Azur ). Služi i kao središte Air Francea, a i kao operativna luka za easyJet. Također je i glavna zračna luka za Monako. Uglavnom sa jednim presjedanjem za Nicu iz Hrvatske možete letjeti iz većine zračnih luka.

  Nice Côte d'Azur International Airport (NCE)
  Web stranica: www.nice.aeroport.fr
  Tel: +33 820 42 33 33
  Email:CS@cote-azur.aeroport.fr

  Što raditi u Nici

  Popis stvari koje možete raditi u Nici je zaista poduži. Koliko god je teško zadovoljiti sve ukuse, nabrojat ćemo neke ideje koje bi mogle privući različite putnike.

  • Castle Hil: Castle Hill pruža posjetiocima spektakularan pogled na Nicu. Također poznat kao Nice Chateau, danas je zelena oaza prošarana drevnim ruševinama i vidicima od kojih vam zastaje dah. Možete se pješice popeti uzbrdo od stare Nice ili Trga Garibaldi. Manje zamorna opcija je besplatno uspinjanje do vrha brda. Dizalo se nalazi na samoj obali mora, uz hotel Suisse; potražite znak "Ascenseur de la Chateau".
  • Vieux Nice - Stari grad: Kada je Castle Hill postao premali za brzo rastuću populaciju, u podnožju brda se pojavljuju nova naselja i razvijaju se u ono što se danas naziva Stari grad. Uživat ćete u slikovitim uličicama, brojnim buticima i živahnoj tržnici Cours Saleya.
  • Promenade des Anglais: Prošećite šetnicom uz more koja je simbol Nice. Promenade des Anglais je dom brojnim umjetnicima, uličnim izvodžačima, klizačima i roller skakačima. Poznata kao i “La Prome” domaćin je brojnim događanjima i festivalima, uključujući i onu najpoznatiju, Bitku za cvijeće koja je dio godišnjeg karnevala koji se u Nici održava potkraj veljače.
  • Chagallov muzej: Ovo i nije baš običnan muzej. Marc Chagall je sudjelovao u njegovu stvaranju kao njegov kustos. Umjetnik je tako odabrao koji će njegovi radovi tu biti izloženi te odredio i mjesta na kojim će biti izloženi. Ovdje se također nalazi najveća zbirka umjetnikovih djela. Chagall je također i dizajnirao izgled vrtova koji okružuju zgradu muzeja.
  • Muzej Massena: muzej se nalazi u prekrasnoj vili sa još ljepšim vrtovima, smještenim uz Promenade des Anglais. Vilu je izgradila obitelj Massena koja je bila povezana sa Napoleonom. Posvećem je povijesti Nice, kao i Napoleonu, pa ćete tu naći i neke osobne stvari koje su pripadale Josephini i Napoleonu samom.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Nici

  Budući se nalazi na Francuskoj rivijeri, toliko poznatom dijelu mediteranske obale, Nica je idealno polazno mjesto za brojne dnevne izlete, gdje ćete moći iskoristiti ono najbolje od svog najma vozila u Nici. Neke od njih vam predstavljamo u nastavku teksta.

  Monako

  Kada ste već i Nici, bio bi grijeh propustiti posjet Monaku. Smješten samo 13 km od Nice, Monako ne smijete propustiti! Doživite Monte Carlo iz prve ruke, mjesto koje je svjedočilo fascinantnoj povijesti obitelji Grimaldi i američke glumice Grace Kelly. Državne odaje Princove palače u Monaku, službene rezidencije Princa od Monaka, otvorene su za javnost tijekom ljeta. Postoje dvije opcije rute; obalnim putem M6098 ili cestom M6007 sa zadivljujućim pogledom, ili, ako želite uštedjeti neko vrijeme, ali ne i novac, možete odabrati vožnju autocestom A8, (A8 se plaća).

  St Tropez

  Mjesto radnje mnogih filmova, St. Tropez, igralište bogatih i slavnih, nalazi se 111 km zapadno od Nice. Cestovna dionica između dva grada navodno je najprometnija cesta na Azurnoj obali. Kao alternativa stresnoj vožnji automobilom, postoji nešto više opuštajući način dolaska u St. Tropez: brodovi iz Nice voze svaki dan tijekom sezone u srpnju i kolovozu, gdje ćete moći uživati u slikovitom pogledu na Francusku rivijeru. Prije povratka u Nicu imat ćete pet sati za istraživanje grada, ili za obilazak otmjenih i skupih kafića i restorana.

  Cannes

  Izvorno malo ribarsko mjesto, Cannes je postao svjetsko filmsko središte zbog svog međunarodnog filmskog festivala. Možda je najbolji trenutak da tada posjetite grad kako biste maksimalno iskoristili boravak i (ako ste obožavalac) sreli svoje idole i druge svjestki poznate filmske zvijezde. Kako je cesta Nica-Cannes također vrlo prometna, preporučujemo vožnju vlakom, koja traje samo 40 minuta. Postoji nekoliko mjesta za besplatno gledanje festivalskih filmova, uključujući projekcije uz plažu uz osigurane stolice i deke.

  Zemljopis i povijest

  Nica se nalazi na jugoistoku Francuske, u podnožju Alpa na mediteranskoj obali, na Francuskoj rivijeri. Peti je grad po veličini u Francuskoj i popularno turističko odredište. Umjerena mediteranska klima regije čini je savršenim mjestom za odmor, ljeta su vruća i suha, a zime su uglavnom blage. Čak i tijekom zime, oborine nisu glavna briga i Nica u prosjeku uživa u preko 300 sunčanih dana tijekom cijele godine. Stoga je najam vozila u Nici odličan izbor za putovanje Francuskom rivijerom u bilo koje doba godine.

  Prethodno spomenuti Castle Hill je mjesto drevnog naselja koje su osnovali Grci 350. prije Krista. Zahvaljujući svojoj izvrsnoj lokaciji sa pogledom na cijelli zaljev, koju je bilo izuzetno teško osvojiti Grci su ovo naselje nazvali Nikaia, po Niki, božici pobjete. Talijani su je za vrijeme svoje vladavine ovim prostorima nazvali Nizza, i otuda današnji naziv grada.

  U srednjem vijeku je ovo naselje postalo prenapučeno, pa se gradi novo naselje u podnožju brda, danas poznato kao Stari grad. Nakon mnogih neuspjelih pokušaja raznih osvajanja, konačno to polazi za rukom Louisu XIV 1706. koji je naredio rušenje gradskih zidina i tvrđave. Većina ovog materijala se iskoristila za izgradnju Promenade des Anglais. Tijekom Drugog svjetskog rata Nicu su prvo okupirali Talijani, a zatim i Nijemci koji su izgradili dizalo koje bi nosilo oružje na Castel Hill. To je ono isto dizalo kojim se danas besplatno možete uspeti na to čarobno mjesto.

  Kako putovati po Nici

  Kao prometno turističko središte, Nica ima dobro razvijen transportni sustav koji uključuje autobusni, tramvajski, željeznički i brodski prijevoz.

  Autobus&Tramvaj

  Autobusna mreža Nice, pod nazivom "Lignes d'Azur", prometuje sa preko 100 autobusnih linija i povezuje veći dio grada. Kartu možete kupiti izravno u autobusu. Osim ulaznica za jednokratnu vožnju, imate i mogućnost kupnje dnevne karte ili sedmodnevne propusnice. Važno je napomenuti, međutim, da se većina autobusa prestaje voziti vrlo rano navečer. Stoga provjerite unaprijed red vožnje. Autobusne karte također se mogu koristiti u tramvajima koji voze do ponoći. Tramvajska linija je u-oblika i omogućuje pristup centru grada za ljude koji žive u predgrađu Nice, a povezuje glavnu željezničku i autobusnu stanicu, sveučilište i centar grada. Za razliku od autobusa, tramvajske se karte mogu kupiti na strojevima na tramvajskim stanicama.

  TAM, međugradski autobusni sustav povezuje istočnu rivijeru, gradove i sela između Cannesa i Mentona. Postoje i dvije autobusne veze do Monako.

  Vlak

  Stanica Nice-Ville, Gare de Nice-Ville, glavni je željeznički kolodvor u Nici, a izgrađena je 1867. godine. Danas je centralno pozicionirana, ali nije oduvijek bilo tako; grad je rastao oko kolodvora tijekom godina. Nice-Ville je povezan s drugim francuskim gradovima, kao što su Marseille, Toulouse i Bordeaux. Postoje i željezničke veze do Monaka, Rima, Milana i Venecije. Vlakom za Moskvu proći ćete kroz Minsk, Varšavu i Beč. Mreža brzih vlakova TGV povezuje Nicu s Parizom, a putovanje traje oko šest sati. Glavna željeznička mreža je nacionalna francuska željeznica SNCF, koja povezuje obalne i velike gradove. Tu su i lokalni vlakovi TER koji povezuju glavne gradove na rivijeri od Cannesa do Monaka i talijanskog Ventimiglia.

  Trajekt

  Kako je Nica najbliža Korzici, grad i otok povezani su i trajektom koji redovito vozi. Usluge pružaju dvije tvrtke, SNCM i Corsica Ferries - Sardinia Ferries. Molimo da sa lokalnom rent a car tvrtkom provjerite da li se unajmljeno vozilo smije prevoziti trajktom, i kolika je naknada u slučaju da je prijevoz trajektom dozvoljen.

  KORISNE POVEZNICE

  Turizam Nica