Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U NIZOZEMSKOJ

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Nizozemskoj po najpovoljnijim cijenama

  Kada rezervirate najam vozila u Nizozemskoj sa nama, moći ćete birati između 35 različitih gradova i mjesta gdje preuzeti vozilo. To uključuje velike gradove kao što su Amsterdam, Utrecht i Haag, kao i Amsterdam Schiphol zračna luka. Auto Europe posvećena je svojim klijentima; sa nama ćete uvijek pronaći najpovoljnije cijene vozila, a sa našim savjetima za obilazak, otkrit ćete svaki kutak Nizozemske.

  Naše višegodišnje iskustvo u branši izrodilo je uspješnom suradnjom sa poznatim rent a car tvrtkama diljem svijeta, te smo u mogućnosti ponuditi Vam cijene niže od onih kada rezervirate direktno kod rent a car tvrtki. Uz pomoć tražilice na našoj stranici pronađite idealno vozilo za Vas, ili nas jednostavno nazovite, a naši će Vam ljubazni agenti za rezervacije rado pomoći oko svih pitanja i nedoumica, pa i rezervirati automobil za Vas putem telefona.

  Iznajmljivanje automobila u Nizozemskoj omogućit će vam slobodan obilazak predivnim krajolikom i slikovitim gradovima ove zemlje poznate po klompama, tulipanima, vjetrenjačama i velikim slikarima. Nizozemska se često naziva i Holandija, iako se ovo ime službeno odnosi samo na dvije pokrajine u Nizozemskoj, Sjevernu i Južnu Holandiju, koje zajedno čine " Holandiju ". Nizozemska je postala poznata usljed gospodarske moći ovih pokrajina u 17. stoljeću. Mnogi veliki gradovi, kao što su Amsterdam, Rotterdam i Haag, nalaze se u ovoj regiji.

  Koja su najvažnija prometna pravila u Nizozemskoj?

  • U Nizozemskoj se vozi desnom stranom ceste.
  • Protuzakonito je imati detektore radara u automobilu.
  • Kada nema znakova koji navode drugačije, vrijedi pravilo prvenstva desne strane.
  • Biciklizam je vrlo popularan u Nizozemskoj, a svakako najpopularniji vid prijevoza u Amsterdamu. Obratite posebnu pozornost na obilježene biciklističke staze, a kada prelazite preko biciklističke staze, obvezno je dati prednost biciklistima.
  • Ulice u nizozemskim gradovima imaju tendenciju da budu uske i imaju mnogo uspornika (ležećih policajaca). Također obratite pozornost na stubove protiv parkiranja, koji nisu jako visoki, pa se nekad teško daju zamijetiti sa ceste.
  • Kada vozite autocestom, imajte na umu da ne smijete obilaziti sa desne strane. To je dozvoljen osamo ukoliko je promet jako zagušen.
  • Benzinske crpke se lako mogu naći u većim gradovima i uz glavne autoceste, a mnoge su otvorene 24 sata. Benzin je često jeftiniji na samouslužnim crpkama bez osoblja, gdje se plaćanje može izvršiti samo karticama.

  Što posjetiti u Nizozemskoj?

  Amsterdam

  Poznati Amsterdam sa obiljem znamenitosti je izvrsno mjesto za početak godišnjeg odmora. Obiđite kultnu četvrt Jordaan sa mnoštvom modernih restorana i ateljea, posjetite noćne klubove, gdje Vas čeka izuzetno bogat noćni život, prošetajte kroz liberalnu ulicu crvenih fenjera. Sljedeći dan se odmorite od ludog provoda na glavnom trgu Dam. Kupite si kavu i slatke vafle, jednostavno posmatrajte prolaznike, ili se osvježite u obližnjem vrtu Keukenhof, punom mirisnog cvijeća, koji je otvoren samo osam tjedana u godini. Kada ste napunili baterije, unajmite bicikl, jer to je najpopularniji vid prijevoza u samom gradu, te krenite u obilazak amsterdamskih kanala. Sagrađeni još u 17. vijeku a danas pod zaštitom UNESCO-a, kanali su romantični, lijepi i popularni, i nalaze se gotovo na svakoj razglednici Amsterdama. Navečer posjet kanalima stvara poseban ugođaj radi ugodnih svijetla kojima su osvjetljeni, a “kuće koje plešu” uzduž kanala izgledaju još interesantnije. Ono što mnogi ne znaju je tajna koju krije kuća na broju 40 u Oudezijds Voorburgwal, stara skoro 400 godina. U njoj strmo stepenište vodi ka vrhu gdje se nalazi minijaturna katolička crkva, nastala u vrijeme progona katolika iz Nizozemske. Sljedeći dan je dan za kulturu.

  Stari nizozemski slikari poput Van Gogha, Vermeera i Rembrandta ostavili su neizbrisiv trag u povijesti umjetnosti, a njihova dijela su naširoko cijenjena i popularna. Preporučamo posjet muzejima Rijksmuseum i onom Van Gogha, gdje se možete diviti klasicima ovih velikih majstora slikarstva. Za nešto drugačije, preporučamo posjet muzeju Anne Frank, koji je u kući gdje je djevojčica provela dobar dio djetinjstva krijući se od nacista. Interesantni muzeji potpuno drugačije tematike su Vrolik i Muzej mučenja, gdje možete vidjeti anatomske eksponate ljudskih mutanata i sprave za mučenje iz ranijih stoljeća.

  Posjet jednom tako šarolikom gradu kao što je Amsterdam ne bi bio potpun bez obilaska manje poznatih tipičnih mjesta, pa navedimo nekoliko takvih. Ulica Nieuwe Spiegelstraat je krcata antikvarnicama od kojih je svaka posvećena nekoj drugoj oblasti. Razgledajte stare modele planetarija, znanstvene instrumente, stare komplete za seciranje i slične predmete.

  Utrecht

  Ako ste se zaputili put jednog od univerzitetskih centara Nizozemske, Utrehtu, budite sigurni da Vas čekaju bajkoviti prizori u starom gradu. Pored kanala i bisera arhitekture, Utreht slovi za grad kulture. Jedan interesantan projekat je ”De Letters van Utrecht”, pjesma bez kraja na ćošku ulica Lange Smeestraat i Oudergracht, čije stihove pišu pjesnici Utrehta jedan za drugim, a namjera je da se projekt nastavi cijelo 21. stoljeće, pa i poslije. Lijepo je posjetiti i maestralnu katedralu staru skoro 700 godina i svratiti na čašu vina u jedan od kafića u podrumima.

  Otoci Wadden

  Između Nizozemske i Danske smjestio se lanac od 50 otoka od kojih je svaki poznat po nečemu. Ono što ih sve krasi je neobična priroda i obilje aktivnosti pogodnih za cijelu obitelj. Popularna je šetnja po blatu, odnosno pijesku, za vrijeme oseke, posmatranje ptica ili kitova i pješačenje šumskim stazama.

  Obilazak Nizozemske rent a carom

  Rent a car u Nizozemskoj će Vam omogućiti još bolje razgledanje i obilazak mnogih mjesta na koje bi bilo naporno i vremenski zahtjevno ići javnim prijevozom. Preporučamo Vam Put tulipana i obilazak nizozemskih gradova. Krenimo redom.

  Put Tulipana

  Započnite putovanje na sjeveru u Haarlemu i putujte 70 km milja južno putem Bloemen do gradova Lisse, Leiden i Naaldwijk, kako biste uživali u pogledu na cvjetna polja koja se protežu širom ravne Nizozemske. Sve do horizonta, dokle Vam seže pogled, pred Vama će biti cvjetna nizozemska polja.

  Ovaj izlet može se jednostavno završiti u jednom danu, ali ako želite maksimalno iskoristiti svoje vrijeme i priuštiti si još veće zadovoljstvo, produljite putovanje na 3 dana i odsjednite u svakom gradu koji posjećujete. Boje cvijeća i prekrasan miris vrtova uz cestu su više nego inspirativne za prekrasne fotografije koje ćete kao suvenire sa puta ponijeti doma.

  Put kroz sedam nizozemskih gradova

  Ako se odlučite za najam vozila u Nizozemskoj, budite sigurni da ćete maksimalno iskoristiti svoj godišnji odmor. Uz Amsterdam, postoji još niz gradova koji su iznimno interesantni za posjetiti. Krenite od Haarlema prema Utrehtu, a za ovu vožnju će Vam trebati samo oko pola sata. Nastavite od Utrechta ka Leidenu, u koji ćete stići za pedesetak minuta. Ovdje napravite stanku i doznajte više o vetrenjačama u muzeju vetrenjača, te o nizozemskoj kolonijalnoj prošlosti i povijesnim izumima poznatih znanstvenika. Kako je ovo univerzitetski grad, očekujte bogat noćni život, a odmoriti se možete sljedećeg dana u botaničkom vrtu.

  Vaša sljedeća stanica je Den Haag, centar političkih zbivanja. Sa obiljem povijesnih znamenitosti za posjetiti i vidjeti, vrijeme će sigurno proletjeti tijekom posjete ovom simpatičnom gradiću. Nakon Den Haaga, put Vas vodi dalje i to u samo sat vremena vožnje udaljen Delft, grad umjetnosti sa prirodnim rezervatom u blizini. Sljedeća dva grada koja ćemo posjetiti su Gouda, mjesto odakle poznati i omiljeni sir vodi podrijetlo, te Maastricht, jedan od najstarijih nizozemskih gradova. Za ljubitelje moderne arhitekture svakako preporučamo Rotterdam, a za one koji bi voljeli doživjeti nizozemsko selo i vjetrenjače, isplatit će se put u Kinderdijk.

  Koliko moram imati godina za najam vozila u Nizozemskoj?

  Generalno pravilo za vožnju u Nizozemskoj je da morate imati najmanje 18 godina da biste sjeli za volan. Međutim, za rent a car u Nizozemskoj, predviđena je donja dobna granica od 21 godinu, s tim da se za mlade vozače – one mlađe od 25 godina – plaća dodatna naknada. Gornja starosna granica ne postoji.

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom u Nizozemskoj?

  Cestarine se plaćaju u dva tunela a to su Kiltunnel i Westerscheldetunnel, kao i za vožnju mostom Tolbrug u južnoj Holandiji u Nieuwerbrugu.

  Mala doza povijesti

  Prvobitni stanovnici ove oblasti koje povijest bilježi bili su Kelti i razna germanska plemena. Iako, geografski gledano, ovo područje nije bilo lako za život, sa svim svojim močvarama, šumama i rijekama, ono im je istovremeno pružalo sigurnost i utočište od osvajača. Međutim, osvajanje je ipak pošlo za rukom Rimljanima, koji su zauzeli južni dio ovih zemalja, i sa sobom donijeli napredak. No kako je Rimsko carstvo slabilo, germanska plemena su sve češće napadala, a najjači od njih, Franci, donijeli su u 5. stoljeću sa sobom i kršćanstvo, a na vlasti je do 800. godine bilo franačko carstvo Charlemagnea. Nakon njegove smrti, dio teritorija je bio podijeljen na više manjih državica kojima su vladale vojvode i grofovi. A tijekom tog vremena, srednjovijekovna Nizozemska bila je već prilično bogata i privredno razvijena feudalna oblast sa poljoprivredom, razgranatim trgovačkim mrežama koje su sezale i do Afrike i Azije, kao i bogatim gradovima.

  U renesansnom periodu povijest Nizozemske obilježena je nemirima, borbama za prijestol između burgundskih vojvoda i dinastije Habsburg, i, kao krajnjim rezultatom, podignutom nacionalnom sviješću. U to vrijeme je jedan habsburški vladar svome sinu Filipu II, kralju Španjolske, dodijelio Nizozemsku. Nakon mučnog 80-godišnjeg rata Nizozemci su proglasili neovisnost od Španjolske, ali su ipak ostali pod vladavinom Habsburgovaca sve do 1794. godine. S druge strane, Nizozemci su nastavljali osvajanje, širenje i otkrivanje novih pomorskih ruta, pa su bili najjača pomorska sila u Europi toga vremena, zbog čega je došlo do ratova sa Englezima i Francuzima. Okruženoj apsolutističkom Francuskom, Austrijom, Rusijom, Pruskom i Velikom Britanijom, maloj Nizozemskoj opstanak nije bio ni lak ni zagarantiran. No međutim, druga polovica 19. stoljeća donosi državi ustavne reforme, privredni rast i modernizaciju. Tijekom 2. svjetskog rata Nizozemsku okupiraju Nijemci, a ona ostaje neutralna. Nakon rata slijedi postepen razvoj, a danas je Nizozemska jedna od razvijenijih zemalja svijeta.

  Koja je nacionalna valuta u Nizozemskoj?

  Nizozemska je dio Eurozone i nacionalna valuta, kao i u većini europskih država, je Euro. U zračnim lukama, na željezničkim kolodvorima, kao i na obilju mjesta u gradu pronaći ćete mjenjačnice. Savjetujemo, međutim, da prije puta provjerite tečaj i kune zamjenite u Eure možda još u Nizozemskoj.

  U kojoj je vremenskoj zoni Nizozemska?

  Nizozemska je na istom računanju vremena kao i Hrvatska, tako da se ne morate brinuti o namještanju sata. Sat se pomjera, radi zimskog i ljetnjeg računanja vremena, krajem ožujka i krajem listopada.

  Koje su najčešće fraze u Nizozemskoj?

  U državi se govore dva zvanična jezika a to su nizozemski i frizijski. Frizijski jezik, međutim, govori se rjeđe i to samo u provinciji Friesland. Većina stanovništva dobro govori i engleski jezik.

  Neformalni pozdrav - Hallo

  Dobro jutro - Goedemorgen

  Gdje je najbliža policijska postaja? - Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau?

  Gdje je najbliža bolnica? - Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis?

  Koliko košta? - Hoeveel kost dit?

  Hvala - Dank je wel

  Jednosmjerna ulica - Eenrichtingsstraat

  Zabranjen parking - Verboden te parkeren

  Radovi na putu - Wegwerkzaamheden

  Struja - Da li mi je potreban adapter za struju u Nizozemskoj?

  Strujni utikači i utičnice su isti kao kod nas, pa Vam neće biti potreban putni adapter za struju.

  Da li mi je potrebna viza za putovanje u Nizozemsku?

  Za putovanje u Nizozemsku nije potrebna viza, a od 1. srpnja 2013. državljani Hrvatske mogu u Nizozemsku ulaziti i sa osobnom iskaznicom. Glavno Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Nizozemskoj nalazi se u Den Haagu, a to je ujedno i jedino veleposlanstvo naše države u Nizozemskoj.

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Nizozemskoj
  Adresa: Surinamestraat 11; 2585 GG, Den Haag
  Uredovno vrijeme za stranke: pon/uto/sri/čet 10 – 13 sati
  Tel. + 31-70 363-2942; Fax: +31-70 392-7823
  e-mail: konzulat.haag@mvep.hr

  Mogu li unajmiti kamper u Nizozemskoj?

  Povedite čitavu obitelj na putovanje Nizozemskom i to u modernom kamperu. Na taj način ne trebate raditi kompromis između posjeta gradu ili prirodi i uvijek možete prekinuti i nastaviti putovanje kako Vama odgovara! Uz kampere Auto Europe je još jedna briga manje – a to je skupi smještaj. Preuzmite svoj kamper u Amsterdamu i krenite u obilazak Nizozemske!

  Korisne poveznice

  Nizozemska turizam