Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  OTKUP UKUPNE ODGOVORNOSTI PREMA UČEŠĆU U ŠTETI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Što znači "Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti" kada unajmljujem vozilo?

  Izraz povrat učešća u šteti znači iznos koji ćete morati platiti u slučaju ako je unajmljeno vozilo oštećeno ili ukradeno tijekom vašeg najma. Iznos se procijenjuje procentualno u odnosu na štetu, i naveden je tijekom postupka rezervacije i u uvjetima i odredbama vašeg najma. Visina iznosa ovisi o kategoriji vozila i odredbama lokalne rent a car tvrtke.

  Da biste u potpunosti uklonili ovu naknadu, Auto Europe vam nudi prednost kupnje Otkupa ukupne odgovornosti prema učešću u šteti tijekom postupka rezervacije. Lokalni dobavljači također nude ovu opciju, međutim kupnjom ovog proizvoda od nas direktno, tijekom postupka rezervacije ubrzat će postupak preuzimanja vozila. Važno je napomenuti da se ovo pokriće odnosi samo na određene vrste oštećenja, a određeni elementi poput kotača, krova, podvozja, stakla i guma nisu uključeni. Ako se neki od ovih dijelova oštete za vrijeme najma, vi ćete i dalje biti odgovorni za njih i shodno tomu će vam biti naplaćena i štata.

  Kako pokriće "Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti" funkcionira u SAD-u?

  Kada unajmljujete posredstvom Auto Europe u SAD-u , ovo pokriće je uobičajeno uključeno u sve najmove. Većina rent a car tvrtki, u standardnu cijenu uključuje i prošireno pokriće koje uključuje; točkove, staklo, podvozje i krov vozila. Ako ste za najam izabrali Avis ili Budget, standardni paket uključuje ovo pokriće i u sluačju krađe ili oštećenja karoserije, kao i Potpuno pokriće štetnog događaja za staklo i kotače. Obavezno pročitajte uvjete i odredbe ponude koju odaberete jer se uvjeti mogu razlikovati ovisno o odabranoj rent a car tvrtki i kategoriji vozila. Za potpunu bezbrižnost, Auto Europe nudi i specifično pokriće za stranke koje žele putovati unutar SAD-a. Uz sve gore navedene prednosti pokrića Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti , naš posebni paket koji se zove "Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti sa paketom Super Breakdown Cover" pokriva i povrat sljedećeg:

  • Naknada za obradu kreditnih kartica do maksimalnog iznosa od €150
  • Administrativnih naknada do maksimalnog iznosa od €150
  • Naknada za vuču vozila
  • Neiskorišteni najamni dani uzrokovani osobnim povredama ili oštećenjem vozila
  • Oštećenja nastala na podvozju vozila, krovu, kotačima, staklu i gumama
  • Oštećenja dodatne opreme kao što su to GPS, dječeje autosjedalo, itd.

  Ako trebate podnijeti zahtjev za povrat sredstava, prvo morate platiti rent a car tvrtki od koje ste unajmili vozilo, a zatim taj iznos zatražiti od Auto Europe. Važno je da kada podnosite zahtjev prema Auto Europe dostavite sve potrebne dokumente kako biste dobili povrat što je prije moguće.

  Što učiniti prilikom prometne nezgode ili krađe vozila?

  Što učiniti prilikom prometne nezgode?Ukoliko ste nekim slučajem sudjelovali u prometnoj nezgodi, vozilo vam je ukradeno ili ste otkrili oštećenja na vozilu kojih nije bilo prilikom preuzimanja vozila - nemojte paničariti i ostanite mirni. U svim slučajevima Auto Europe je tu da vam pomogne i pruži savjet. Važno je da napravite sljedeće:

  • Pozovite policiju:
   Ključno je dobiti policijsko izvješće bez obzira na to koliko je šteta beznačajna ili u slučaju krađe vozila. Ako je u nezgodu uključena treća strana, onda je obavezno zatražiti i ishoditi policijdko izviješće, pri čemu su potrebni i detaljni podatci o trećoj strani.
  • Kontaktirajte rent a car tvrtku od koje ste unajmili vozilo:
   Jako je važno kontaktirati lokalnu rent a car tvrtku unutar 24 sata od prometne nezgode i oštećenja vozila. Detalji kao što su telefonski broj rent a car tvrtke možete naći na svom ugovoru o najmu i na svom voucheru.
  • Fotografirajte/Snimite video:
   Ukoliko ste u mogućnosti, detaljnim fotografiranjem ili videopm snimite sva oštećenja.
  • Popunite Izviješće o oštećenju koji ste dobili od svoje rent a car tvrtke:
   Po završetku najma trebate popuniti Izviješće o oštećenju koje ćete dobiti od svoje rent a car tvrtke .

  Što učiniti ukoliko lokalna rent a car tvrtka inzistira na kupnji dodatnog pokrića?

  Zaposlenici lokalnih rent a car tvrtki također su često zaduženi i za prodaju dodatnih proizvoda i usluga. Jedan od takvih zadataka je pokrivenost osiguranjem, koje se često spominje pri preuzimanju vozila. Općenito, sve mogućnosti pokrića koje se nude lokalno nisu obavezne. Ako vam se prilikom preuzimanja vozila ponudi pokriće radi umanjenja iznosa učešća u šteti, moguće je da tu uslugu nećete ni trebati, jer ste ju već najvjerojatnije kupili posredstvom Auto Europe.

  Možda će vam se ponuditi dodatno pokriće određenih dijelova vozila koje osnovno pokriće koje dobavljač nudi poredstvom Auto Europe ne pokriva. Odluka o kupnji ovog dodatnog pokrića lokalno je potpuno neobavezna, i leži u potpunosti na vama. Auto Europe nudi proizvod Potpuno pokriće štetnog događaja koji u osnovi pokriva ove dijelove vozila, stoga vam toplo preporučujemo da to pokriće kupite tijekom postupka rezervacije.

  Ukoliko imate ikakvih daljnjih pitanja vezanih za Auto Europe pokriće Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti i Potpuno pokriće štetnog događaja, onda vas molimo da nazovete naš rezervacijski odjel na +49 89 412 097 83 . Naši proizvodi osmišljeni su tako da vam pruže potpunu bezbrižnost tijekom vašeg odmora, pružajući vam ugodno iskustvo najma vozila bez ikakvog stresa.