Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U PISI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Pisi po najnižim cijenama

  Izvrsna povezanost koju Auto Europe ima sa vodećim svjetskim rent a car tvrtkama, što nam omogućava pružanje vrhunske usluge rent a cara najviše kvalitete na brojnim lokacijama diljem Italije - u zračnim lukama, na željezničkim kolodvorima i gradskim centrim. Naše stranke osim što prema svojim potrebama mogu odabrati gdje žele preuzeti vozilo, mogu biti sigurni i u to da će uvijek dobiti najbolju cijenu. Momentalno svoje rent a car vozilo u Pisi možete preuzeti u zračnoj luci i na 2 gradske lokacije.

  Rent a car u Pisi je izvrstan odabir za one koji žele istražiti ne samo sjeverno-zapadni dio italije, uključujući i jako popularnu regiju Cinque Terre (Pet zemalja) i Genovu, već i šarmantnu Toskanu. Započnite svoju talijansku avanturu u Pisi i dobit ćete na dlanu i slikovita sela Toskane i čarobnu Ligurijsku Rivijeru. Već toliko opjevanu Toskanu skoro ni ne treba više posebno predstavljati, a Talijanska Rivijera, također poznata kao Ligurijska Rivijera nudi obilje prekrasnih mjesta koja morate posjetiti.

  Pisa je glavno kulturno, intelektualno i ekonomsko središte regije koju na godišnjem nivou posjeti tisuće i tisuće turista. Prvo što nam pada na pamet pri spomenu ovog grada je njen simbol Kosi toranj u Pisi. Iako je arhitektonski propust, toranj još uvijek privlači tisuće turista i neizostavni je detalj fotografija sa odmora. Kosi toranj ipak “krade” pažnju sa drugih izuzetno vrijednih znamenitosti, što je šteta, jer u Pisi postoje brojne romaničke, gotičke i renesansne građevine itekako vrijedne pažnje. Nastavite čitati kako biste saznali ne samo o najmu vozila u Pisi, nego i o tome što obavezno posjetiti u gradu, ali i njegovoj okolici.

  Kakav je promet u Pisi?

  Budite posebno pažljivi kada vozite u Pisi, i pokušajte izbjeći tipičnu grešku koju rade gotovo svi stranci, a to je vožnja u zonama sa prometnim ograničenjima (na talijanskom “zona traffico limitato” ili skraćeno ZLT). Slučajni ulazak u ove zone je vjerojatno najuobičajeniji način za dobivanje prometne kazne prilikom vožnje po Pisi. Kao i u mnogim drugim talijanskim gradovima, radi se o centru grada gdje je promet zabranjen svima osim stanovnicima i javnom prijevozu.

  Budite posebno pažljivi da svojim vozilom slučajno ne biste ušli u srednjovjekovni dio grada koji je ograđen zidinama. Zato budno pratite sve oznake, ograničenja vožnje po određenim cestama i početak zone u kojoj je zabranjen promet. Ukoliko primijetitie da parkirana vozila pokraj kojih prolazite imaju uglavnom domaće registarske tablice, ili posebne naljepnice na vjetrobranu, onda ste vjerojatno već u zoni u kojoj je promet zabranjen. Sasvim sigurno ste u njoj ako ste iz svog vozila u mogućnosti iz bliza vidjeti turističke atrakcije i poznate spomenike. Dakle, ukoliko ste ušli u jednu od ovih zona, dobit ćete kaznu bez imalo sumnje, čak što više, moguće je da dobijete i više njih u roku od samo nekoliko minuta, odnosno svaki put kada prođete pokraj kamere. Potom ćete kaznu dobiti na kućnu adresu, a lokalna rent a car tvrtka će vam naplatiti i administrativnu naknadu po svakoj pojedinačnoj kazni. Molimo imajte na umu da ste odgovorni za ulazak u ZLT zonu čak i kada niste svjesni da ste u nju ušli!

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Pisi?

  Dok će vam u većini drugih gradova trebati dosta sreće za naći parkirno mjesto u blizini centra grada, ovdje je situacija potpuno drugačija i čini vaš najam vozila u Pisi još boljim. Parking na Via Pietrasantina, koji se nalazi u blizini stadiona i odmah izvan gradskih zidina, na odličnoj lokaciji između centra grada i poznatog Trga čuda, je idealno mjesto za vaše unajmljeno vozilo. Uz ovu “Park & Ride” mogućnost, u blizini centra grada postoji još parkinga na kojima uvijek ima dovoljno parking mjesta. U zonama slobodnim za parkiranje i vožnju ćete naći i parking na ulici koji je označen plavim linijama. Plaćanje je isključivo gotovinom na automatima koji izdaju parking karticu, koju potom trebate staviti na vidljivo mjesto ispod vjetrobrana.

  Zračna luka Pisa

  Galileo Galilei je glavna zračna luka za toskansku regiju, i svega je kilometar udaljena od centra Pise. Preuzmite svoje vozilo u zračnoj luci Pisa i započnite svoj odmor na najbolji mogući način.

  Galileo Galilei -Pisa International Airport (PSA)
  Web stranica: www.pisa-airport.net
  Adresa: Aeroporto Galileo Galilei, 56121 Pisa
  Tel: +39 050 849111

  Što raditi u Pisi

  Iako se ne može porediti sa Firencom po umjetničkom i povijesnom blagu, Pisa itekako ima što za ponuditi. Navest ćemo najinteresantnije znamenitosti.

  • Kosi toranj u Pisi: Campo dei Miracoli ili Trg čuda je poznati katedralni kompleks sa zvonikom prilično neobičnog izgleda. Nekada davno, još u srednjem vijeku sagrađen je prekrasan osmerokatni mramorni zvonik, čija slava još i danas živi. Toranj je vrlo impresivan sa svojim razrađenim dvojnim spiralnim stubištem i sjajnim bijelim mramorom. Meko tlo pod tornjem je razlog zašto je masivna gradnja potonula na samom početku. Ovaj ozbiljni problem uočen je tek nakon izgradnje trećeg kata. U pokušaju kompenzacije gubitka visine s jedne strane i dodavanja protuteža, dodana je veća visina na sljedeće etaže. Međutim, ovaj plan nije uspio jer je dodatna težina još više gurnula toranj u zemlju. Srećom, građevisnki radovi su nekoliko puta prekinuti, što je omogućilo da se toranj stailizira i ne uruši. Visok je 55 m, promjera 16m, a vrh mu je nagnut 4m u odnosu na temelje. Naginjao se u prosjeku 1mm godišnje te je od 1999. do 2001. bio zatvoren za javnost zbog građevisnkih radova kojima se pokušalo zaustaviti naginjanje. Uspješno je ispravljen 45 cm te je ponovno otvoren za javnost.

  • Santa Maria della Spina: Ova mala čudesna crkva koja tiho promatra rijeku Arno, izgleda potpuno nestvarno u svom okruženju. Izvrstan je primjerak gotičke arhitekture u Pisi. Prekrasne rozete i bogato izrezbarene skulpture čine ovu izuzetnu građevinu svakako vrijednu posjeta.

  • Palazzo Blu: U srcu povijesnog centra Pise naći ćete zgradu neobične plave boje. Nazvana je po boji nađenoj prilikom restauracije zgrade, a vjeruje se da odražava ukus vlasnika iz 18. stoljeća. Palazzo Blu je mjesto gdje se danas drže umjetničke radionice i seminari, kao i galerija koja prikazuje djela suvremene umjetnosti.

  • Orto Botanico di Pisa: Dio nasljeđa obitelji Medici, Orto Botanico di Pisa je prvi europski botanički vrt stvoren za potrebe sveučišnih studija. Vrt je u 16. stoljeću naručio Cosimo I de Medici za Luku Ghinija iz Imole, jednog od najboljih botaničara tog vremena. Orto Botanico može se pohvaliti velikom zbirkom rijetkih i ugroženih vodenih biljaka, primjercima iz staroegipatskih grobnica i starim stablima gingko bilobe. Kombinirajte popodnevnu šetnju kroz vrtove s posjetom Kosom tornju u Pisi jer je udaljen samo 1,6 km.

  • Muzej ljudske anatomije: Muzej ljudske anatomije fantastično je mjesto, ali nažalost često ga zaobilaze i domaći i turisti. Pisa se može pohvaliti jednim od najstarijih sveučilišta na svijetu koje je utemeljeno u 14. stoljeću. Zahvaljujući dugogodišnjem ugledu i tradiciji, sveučilište ima mnogo zanimljivih odjela i ima nekoliko zanimljivih i povijesno važnih zbirki raznih vrsta, među kojima je i Muzej ljudske anatomije. Broji oko 1.600 arheoloških i medicinskih eksponata lubanja, fetusa, kostura, te mumija iz starog Egipta i Kolumbije. Ako niste previše osjetljivi na gore spomenuto, svakako posjetite ovo mjesto. Ulaz je besplatan.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Parizu

  Zahvaljujući povoljnom položaju grada, najam vozila u Pisi odvest će vas do nekih od najljepših mjesta na talijanskoj rivijeri, Toskani, ili čak do druge obale Jadranskog mora i mikrodržave San Marino. Dakle, počnimo:

  Cinque Terre

  Tipično talijansko obilježje svakog vodiča je Cinque Terre na Ligurskoj rivijeri. Strme litice koje se dramatično spuštaju u plavo more s vedrim bojama kuća na vrhu su jednostavno savršene slike. Pet starih ribarskih sela od kojih se sastoji Cinque Terre uvršteno je na UNESCO-ov popis svjetske baštine i od tada njihova popularnost samo raste. Sela Cinque Terre datiraju prije otprilike tisuću godina, a njihov zapleteni krajolik - vrtovi, polja i staze na liticama koje se strmo uranjaju u more - daju im posebnu draž i veličanstven izgled. Kuće na liticama su u pastelnim tonovima i poredane su bez posebnog reda, dok brojne planinarske staze prolaze kopnom i čine neke od najboljih pješačkih staza u južnoj Europi.

  Genova

  U glavni grad Ligurije, Genovu, se iz Pise može stići za nešto manje od 2 sata. Ovo je izvrstan izbor ako želite provesti dan lutajući labirintom starih uskih ulica, udišući povijest i fotografiranjem ovjekovječiti prekrasne uspomene. U srednjem vijeku Genova je bila moćna mediteranska pomorska sila, a to je nasljeđe još uvijek živo prisutno na njegovim starim ulicama. Prošećite po Via Garibaldi i divite se palačama iz 16. stoljeća s prekrasnim umjetničkim djelima, pogledajte Paganinijevu violinu u Gradskoj vijećnici, kao i pisma Kristofora Kolumba. Uske vijugave povijesne ulice poznate su kao "caruggi" i omogućuju pješačku turu po moćnoj prošlosti Genove.

  Nacionalni park Appenino Tosco-Emiliano

  Nacionalni park obuhvaća više od 26 000 hektara u blizini Parme, Lucce i Reggio Emilia te uključuje nekoliko visokih vrhova sjevernih Apenina. Njegova biološka raznolikost čini park posebnim i zanimljivim za turiste svih dobi i životnih uzrasta. Osim prekrasne prirode koja vas poziva da se opustite i obnovite svoju energiju, u okolnim selima možete posjetiti i povijesno značajne dvorce, crkve i muzeje.

  Siena

  U srcu Toskane se nalazi Siena, popularni talijanski grad sa dugogodišnjom tradicijom i prekrasnom baštinom. Provedite dan u Sieni i posjetite njene poznate znamenitosti koje se nalaze između slavnog trga Piazza Campo i katedrale. Usudite li se uspeti uz skoro četiri stotine stuba tornja Torre del Mangia, bit ćete nagrađeni prekrasnim pogledom. Usput posjetite i Gradski muzej i kupite kombiniranu kartu kako biste uštedjeli nešto novca. Freske koje ćete tu vidjeti su posebno popularne među turistima. Piazza del Duomo je puna spomenika koje morate posjetiti, a jedan od njih je i katedrala. Ukoliko nemate vremena za obići sve znamenitosti, onda svakako odvojite vrijeme za katedralu i za knjižnicu Piccolomini čijem oslikanom stropu se jednostavno morate diviti. Zaokružite svoj posjet Sieni večerom u jednom od tradicionalnih talijanskih restorana u centru grada.

  Toskana - Vino i povijest

  Ovaj dnevni izlet će vas odvesti u samo srce Toskane. Smješten usred toskanskih brežuljaka, Volterra, grad s rustikalnim zidinama izgrađen od strane Etruščana, očarava svoje posjetitelje povijesnim palačama i prekrasnom katedralom. Grad postoji više od dvije tisuće godina. Tijekom povijesti bio je to obrtnički centar i prosperitetna točka alabasterne industrije. Još se uvijek možete vratiti unatrag u vrijeme i posjetiti etruščanske i rimske ruševine dok uživate u tipičnim toskanskim delicijama. Sljedeći korak na današnjoj turneji je pravi toskanski dragulj i dio je UNESCO-ve Svjetske baštine. Dobrodošli u San Gimignano, drevni grad na vrhu zelenih toskanskih brežuljaka. Rezervirajte vinariju unaprijed i uživajte u kušanju vina gdje ćete naučiti kako se vino proizvodi i kako određene vrste vina nadopunjuju domaću hranu. To će biti pravo iskustvo toskanskog odmora!

  Zemljopis i povijest

  Pisa se nalazi u središnjoj Italiji, u regiji Toskana. Poput mnogih drugih talijanskih gradova, i Pisa mnogo duguje radovima i arhitektonskim podvizima velikih renesansnih majstora. Klima je mediteranska, što zanči da su zime blage a ljeta topla. Prosječna temperatura ljeti je 30ºC, a temperature zimi obično ne padaju ispod 0ºC.

  Sve do 15. stoljeća Pisa je bila pomorska sila smještena izravno na morskoj obali. Tek kasnije je grad bio odrezan od mora zbog velike nakupine mulja rijeke Arno. Zahvaljujući velikom pomorskom položaju, Pisa je postala rimska kolonija i pomorska baza koja je preživjela čak i pad Rimskog Carstva i nastavila se razvijati kao uspješan trgovački centar kroz povijest.

  Kako putovati po Pisi

  Pisa je relativno mali grad sa svim znamenitostima u blizini. Zračna luka je također udaljena samo pet minuta od centra grada. Autobusnom mrežom upravlja CPT (Compagnia Pisana Trasporti), a autobusne karte možete kupiti u kioscima, dućanima, u zračnoj luci i na autobusnom terminalu (koji se nalazi na trgu Piazza S. Antonio). Autobusnu kartu možete kupiti i putem tekstualne poruke na mobilnom telefonu. Glavni željeznički kolodvor je čvorište za vlakove za Rim, Luccu i Firencu, pa kada ne koristite svoj rent a car u Pisi, imat ćete mnogo drugih mogućnosti za obilazak grada i okolice.

  KORISNE POVEZNICE

  Turizam Pisa