Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  RENT A CAR POKRIĆA

  Imate li odgovarajuće pokriće za svoj najam vozila?
  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car pokrića – Vaše opcije sa Auto Europe

  Vožnja u nepoznatoj zemlji često može biti zastrašujuće i zabrinjavajuće iskustvo. Ako niste sigurni u rezumijevanje prometnih pravila i propisa ili osjećate bojazan zbog vožnje u područjima sa gustim prometom, uglavnom možete biti spokojni; mnoge zemlje imaju ista prometna pravila i oznake koja poznajete u svojoj domovini, a za sve ostalo Auto Europe pruža izvrsna pokrića za vozila u slučaju da se nešto nepredviđeno dogodi dok ste na putu. Odlučite li se platiti malo više, dobit ćete i sigurnost i bezbrižnost - što će vam omogućiti bezbrižan odmor i putovanje. U nastavku smo saželi najvažnije informacije i pitanja vezana uz pokrića od odgovornosti i pojedinosti koje trebate znati prilikom najma vozila.

  Trebam li pokriće prilikom najma vozila posredstvom Auto Europe?

  Kada unajmite vozilo posredstvom Auto Europe, sva vozila svih naših dobavljača uključuju neophodno i obavezno pokriće za vožnju u određenoj zemlji. To je naš standardni paket.

  Što je uključeno u standardni paket?

  Pokriće za otkup odgovornosti učešća u šteti nastaloj na karoseriji vozila na umanjen iznos (CDW) i Zaštita od krađe (TP) ne pokriva vaše vozilo samo u slučaju prometne nezgode, nego i u slučaju krađe, umanjeno za odbitnu franšizu. Ovaj trošak je uvijek uključen u standardni paket i plaćen je prilikom prvobitne uplate.

  Osim toga, naš standardni paket uključuje i odgovornost za eventualnu štetu nanešenu trećim osobama i zaštitu od požara. Odgovornost prema trećim osobama pokriva bilo kakvu štetu nanesenu imovini i osobama izvan vozila, a naša zaštita od požara omogućava vam pokriće u slučaju mehaničkog požara vozila za najam.

  Mogu li kupiti opcionalna dodatna pokrića?

  Auto Europe rent a car pokrićeOvisno o rent a car tvrtki i lokaciji , dodatno pokriće može se kupiti lokalno pri preuzimanju vozila - ta se naknada obično naplaćuje na dnevnoj bazi. Vrste pokrića mogu obuhvaćati pokriće od nezgode (PAI) i pokriće od osobnih učinaka (PEC). Ova neobavezna osiguranja osmišljena su kako bi vas zaštitila od bilo kakvih potencijalnih zdravstvenih računa za ozljede nastale prilikom vašeg najma vozila i kako bi pokrila gubitke ili krađu vaših osobnih stvari.

  Kada planirate voziti izvan zemlje u kojoj unajmljujete vozilo, važno je imati na umu koje zemlje planirate posjetiti tijekom procesa rezervacije. Ako rezervirate online, ovo možete unijeti tijekom posljednjeg koraka procesa rezervacije. Ovisno o rent a car tvrtki, putovanje vozilom izvan zemlje unajmljivanja se dodatno naplaćuje, no ponekad i ne. U nekim slučajevim rent a car tvrtke ne dozvoljavaju putovanje vozilom u inozemstvo. U svakom slučaju, važno je obavijestiti nas i rent a car tvrtku u koje se sve zemlje želite voziti. Ako to ne učinite, vaše pokriće može biti nevažeće. Uvijek se detaljno upoznajte s rezervacijskim uvjetima i odredbama kako biste imali sve potrebne informacije

  Što znači učešće u šteti?

  Često ćete naići na pojam učešća u šteti prilikom unajmljivanja vozila. Slično osiguranju koje imate s vlastitim automobilom, izraz učešće u šteti jednostavno znači iznos koji ćete morati platiti ako je vaše unajmljeno vozilo oštećeno ili ukradeno. Na primjer, ako pretrpite štetu u iznosu od 1500 eura, tada vaše učešće u šteti može biti ograničeno na samo 700 eura. Ovo je iznos koji ćete morati platiti tijekom obrade štetnog slučaja. Za svaki najam naznačen je iznos učešća u šteti i može ga se pregledati tijekom procesa rezervacije ili u uvjetima i odredbama najma.

  Ako ne želite platiti gore navedeno učešće u šteti, u slučaju bilo kakve štete ili krađe vozila, mi nudimo opcionalno pokriće Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti na odabranim destinacijama, s odabranim rent a car tvrtkama. Ovu opciju možete odabrati tijekom procesa rezervacije, a time jednostavno umanjujete iznos učešća u šteti.

  Uz gore spomenuti Otkup ukupne odgovornosti prema učešcu u šteti, Auto Europe nudi i opciju Potpuno pokriće štetnog događaja tijekom postupka rezervacije. Kupovinom ovog rent a car pokrića imate mogućnost zatražiti puni povrat ako vas rent a car tvrtka tereti za štetu ili krađu. Ova opcija pruža pokriće i za predmete koji nisu obuhvaćeni pokrićem za otkup odgovornosti učešća u šteti nastaloj na karoseriji vozila na umanjen iznos, i uključuje karoseriju, brave, prednja vrata, krov, stakla, vjetrobransko staklo, naplatke, gume i tako dalje. Također vas štiti od administrativnih troškova i gubitka ključeva

  Popis dostupnih pokrića

  Ukratko, evo glavnih opcija dostupnih rent a car pokrića sa kojima ćete se susresti za vrijeme svog najma. Imajte na umu da je za sve niže navedene opcije sigurnosni polog obavezan i blokira se na kreditnoj kartici glavnog vozača. Ovaj iznos se vraća nakon što se vozilo vrati u istom stanju u kojem je bilo preuzeto. Iznos pologa nije isti kod svih rent a car tvrtki, pa za dodatne informacije pročitajte uvjete rezervacije.

  1. Rezervacija sa standardnim paketom
  2. Rezervacija sa dodatnim pokrićem Potpuno pokriće štetnog događaja
  3. Rezervacija sa uključenim pokrićem Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti
  4. Rezervacija sa osnovnim paketom, kupnja dodatnog pokrića lokalno kod rent a car tvrtke. Treba napomenuti da je ova opcija praktično uvijek skuplja od kupnje sveobuhvatnog pokrića unaprijed tijekom procesa rezervacije.

  Što mi je činiti u slučaju prometne nezgode?

  Ukoliko ste nekim nesretnim slučajem sudjelovali u prometnoj nezgodi ili vam je ukradeno unajmljeno vozilo, uvijek morate zatražiti i ishoditi policijsko izviješće. Pažljivo pročitajte uvjete i odredbe svog pokrića i osiguranja, uključujući i svoj voucher za najam, da biste u potpunosti razumjeli koje su vaše obveze, ako ih ima. Molimo vas da napravite sljedeće:

  1. Pozovite policiju radi policijskog izviješća
  2. Kontaktirajte rent a car tvrtku od koje ste unajmili vozilo (unutar 24 sata od nezgode)
  3. Ukoliko je moguće, napravite što više fotografija nezgode i oštecenja, ili snimite video
  4. Po povratu vozila, sa osobljem rent a car tvrtke popunite Izviješće o nezgodi
  5. Ukoliko ste odabrali opciju Potpuno pokriće štetnog događaja, popunite obrazac i pošaljite natrag na Auto Europe sa svom traženom dokumentacijom. Popis je dostupan na ovoj stranici.

  Ako imate dodatnih pitanja ili vam je potrebna pomoć, molimo nazovite naš rezervacijski odjel na +49 89 412 097 83 - mi smo tu da vaše iskustvo najma vozila učinimo što ugodnijim.