Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U PORTUGALU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Portugalu – uživajte u kilometrima pješčanih plaža!

  Rent a car u Portugalu

  Od naboranih planinskih krajeva na sjeveru do ravnica na jugu, Portugal svojim raskošnim i raznolikim krajolicima nudi ponešto za svačiji ukus. Na ovom putu očekuju vas stari dvorci, popločane uličice, kilometri zlatnih pješčanih plaža i gradovi sa iznimno bogatom poviješću, kao što je to na primjer Porto. Za doživjeti i obići sve ovo, pa i još više, najbolja opcija je rent a car u Portugalu. Upijajte tople zrake sunca na obali Algarve, nevjerojatnoj hrani i čaši portugalskog crnog vina, i uživajte u šarenilu i živosti ove prelijepe zemlje. Naravno, Lisabonu, glavnom gradu, ćete morati, a i poželjeti posvetiti malo više vremena, jer ćete se vjerojatno odmah zaljubiti u ovaj brdoviti grad smješten uz more, i u njegov veseli noćni život.

  Portugal je već dugo omiljena turistička destinacija, i ovdje ćete naći brojne lokalne, nacionalne kao i međunarodne rent a car tvrtke. Od svjetski poznatih brendova, kao što su Hertz, Europcar i Sixt, do lokalnih brandova kao što je Rent a Star, lako ćete naći najbolju ponudu za sebe, a mi vam jamčimo najnižu cijenu koja se može naći na tržištu.

  Rezervacija povoljnog vozila za najam u Portugalu ne može biti jednostavnija nego što jeste; Auto Europe je u svojih više od 60 godina iskustva u rent a car industriji izgradio čvrsta partnerstva sa brojnim globalno renomiranim tvrtkama za najam automobila. Nudimo vam veliki izbor vozila za najam, ali i druge mogućnosti kao što su najam kampera ili luksuznih vozila. Ako trebate osobnu pomoć ili jednostavno želite saznati više, pozovite jednog od naših agenata na +49 89 412 097 83 koji će vam rado biti od pomoći. Ako nemate baš previše iskustva sa unajmljivanjem, više informacija o tome zašto unajmiti vozilo sa Auto Europe potražite na našoj web stranici, i informirajte se unaprijed o cijelom procesu unajmljivanja auta te se poštedite nepotrebnih neugodnih situacija.

  Za više informacija o najmu automobila u Portugalu, kliknite na željenu temu navedenu ispod:

  Naši rent a car partneri Najčešća pitanja Ponuda vozila

  Gdje mogu preuzeti unjamljeno vozilo u Portugalu

  Auto Europe diljem Portugala osigurava gotovo neograničen broj lokacija na kojima možete preuzeti ili vratiti vozilo, i to u zračnim lukama, na željezničkim kolodvorima i u središnjim gradskim područjima. S obzirom na veliki broj dobavljača, na izbor imate zaista veliki broj vozila svih kategorija. Tako da, bez obzira gdje letite, svoj automobil možete preuzeti gotovo bilo gdje, u Albufeiri, Faru ili bilo gdje duž Algarvea. Među ostalim popularnim opcijama su Torres Vedras, Cascais ili Viana do Castelo na sjeveru. Možete uživati i u prekrasnim portugalskim otocima, jedan od njih prekrasna Madeira.

  Kao i drugdje najam vozila u Portugalu, je zapravo vrlo jednostavan. Prije dolaska na lokaciju provjerite imate li uz sebe valjanu vozačku dozvolu, voucher za najam i valjanu kreditnu karticu koja mora glasiti na glavnog vozača, koja je potrebna radi depozita. Prilikom preuzimanja imajte na umu da trebate pregledati vozilo kako biste bili sigurni da nema oštećenja koja nisu zabilježena u dokumetnaciji. Ne zaboravite u potpunosti pročitati uvjete najma, a posebno obratite pažnju na pravila o gorivu, kako biste odabrali ono koje vama najbolje odgovara.

  Usporedite cijene najma vozila u najpopularnijim zračnim lukama i željezničkim kolodvorima u Portugalu

  • Željeznički kolodvor Porto Sao Bento
  • Željeznički kolodvor Lisabon
  • Željeznički kolodvor Coimbra

  Rezervirajte sa najboljim rent a car tvrtkama u Portugalu

  Sa više od 24.000 pick-up lokacija u 180 zemalja svijeta, Auto Europe ne omogućuje vam samo najbolji rent a car u Portugalu, već i na prekrasnom otoku Madeira, čiji glavni grad Funchal će vas očarati, te prekrasnim Azorima koji se nalaze u Atlantskom oceanu. Naša sjajna partnerstva i suradnja sa vodećim svjetskim dobavljačima omogućuje nam osigurati vam fantastične ponude i ogroman izbora vozila. Mogućnost besplatnog otkazivanja rezervacije automobila do 48 sati prije preuzimanja jedna je od naših glavnih prednosti. Želimo osigurati potpunu transparentnost tijekom rezervacije, od uvjeta i pravila o gorivu, do dostupnih dodatnih usluga i lokalnih naknada. Uz to ne zaboravite pratiti naše česte promotivne akcije i posebne ponude koje su posebno osmišljene kako bi vam omogućile još bolje iskustvo najma vozila.

  Guerin - Informacije Budget - Informacije Europcar - Informacije
  Hertz - Informacije Avis - Informacije Sixt - Informacije

  Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć prilikom rezervacije rent a cara u Portugalu na našoj internetskoj stranici, nemojte oklijevati kontaktirati naše nagrađivane stručnjake za najam, bez obzira trebate li samo saznati radno vrijeme ureda i šaltera tvrtki za najam, kako funkcionira drop-box u slučaju da vozilo trebate vratiti izvan redovnog radnog vremena, ili trebate savjet o tome kako odabrati najbolju rent a car ponudu u Portugalu, na +49 89 412 097 83, ili pošaljite e-mail na hrres@autoeurope.de .


  Najčešće postavljena pitanja o najmu vozila u Portugalu

  Kontaktirajte nasAuto Europe je tijekom godina akumulirao ogromno znanje i iskustvo koje nam omogućuje da kvalitetno odgovorimo na sva pitanja vezana uz najam automobila. Bez obzira u kojoj ste zemlji, naš lokalni know-how će osigurati vašu konstantnu sigurnost na putu. U nastavku navodimo najčešća pitanja vezana uz unajmljivanje automobila u Portugalu. Dakle, bez obzira gdje želite unajmiti vozilo; u Porto ili Albufeiri, ako se odgovor na vaše pitanje na nalazi ovdje, slobodno nazovite nekog od naših rezervacijskih agenata, koji će vam rado pojasniti sve što vas interesira.


  Koliko moram imati godina za unajmiti vozilo u Portugalu?

  Ako planirate rezervaciju rent a cara u Portugalu morate biti stari najmanje 18 godina, a u posjedu vozačke dozvole morate biti najmanje godinu dana. Iako je ovo pravilo koje uopćeno vrijedi u zemlji, pojedinačni dobavljači mogu nametnuti i vlastita dobna ograničenja i zabrane, i shodno tomu naplaćivati i naknadu, čiji iznos (ukoliko se naplaćuje) možete provjeriti klikom na gumb Detalji cijene prilikom rezervacije. Ove podatke će vam Auto Europe dostaviti zajedno sa voucherom za rezervaciju. Ako niste sigurni, ili nešto ne razumijete najbolje, ne ustručavajte se nazvati nas ili nam se javiti putem e-maila. Ako je ovo vaš prvi najam automobila onda ne brinite, Auto Europe je tu da vas vodi. Pročitajte našu objavu i saznajte sve što kao mladi vozač trebate znati, a potom se oboružajte i informacijama koje će vam dobro doći prilikom najma.

  Avis i Budget su u Portugalu dva naša dugogodišnja partenera koji iznajmljuju automobile klijentima starijima od 18 godina. Drugi dobavljači kao što su Guerin i Europcar osigurat će najam automobila mladim vozačima u dobi od 19 i više godina. Kako biste izbjegli eventualne probleme, od iznimne je važnosti da ste upoznati sa ovim pravilima te da prilikom rezervacije unesete svoju stvarnu dob, kako bi i Auto Europe i vaša rent a car tvrtka imali valjanu informaciju. Na taj način vas možemo i izvijestiti o mogućim naknadama, odnosno ograničenjima, a vi u našoj objavi na blogu potražite savjete o što bržem preuzimanju vozila kako biste što prije mogli početi uživati u svom odmoru.

   

  Mogu li preuzeti svoje vozilo za najam u Portugalu na jednoj lokaciji, a vratiti ga na drugoj?

  Da, moguće je vozilo u Portugalu preuzeti na jednoj lokaciji i vratiti ga na drugoj, mada treba računati sa određenim restrikcijama kao i naknadama. Ova usluga je poznata pod pojmom jednosmjerni najam, a na našem blogu potražite informacije o svim naknadama koje se naplaćuju za dodatne usluge, pa tako i za jednosmjerne najmove. Prilikom online rezervacije, naknada, ukoliko se naplaćuje je vidno istaknuta. Iako brojne tvrtke za najam automobila u Portugalu omogućuju besplatne najmove u jednom smjeru, neke tu uslugu naplaćuju, dok je druge uopće ne dopuštaju. Ograničenja su uglavnom uvjetovana kategorijama vozila,trajanjem najma i odredištem.

  U Portugalu vam dobavljač može dopustiti povrat vozila u nekoj drugoj europskoj zemlji bez dodatnih naknada, no to se obično odnosi samo na susjedne zemlje, kao što je to Španjolska ili zemlje unutar zapadne Europe. Međutim, ograničenja se primjenjuju na luksuzne automobile zbog osiguranja. Ako unajmljujete automobil u nekoj od zapadnoeuropskih zemalja i planirate ga vratiti u neku od istočnoeuropskih zemalja, onda ćete vjerojatno morati platiti naknadu i pridržavati se određenih ograničenja. Ako biste željeli iz Portugala putovati u Hrvatsku, i u Hrvatskoj vratiti vozilo, kako bi vaš jeftin rent a car u Portugalu prošao što bolje, obavezno prvo provjerite sa nama.

  Ako se jednosmjerna naknada naplaćuje, onda će ona biti uključena u vašu online ponudu, a ako ne bude uključena u ponudu, onda će vam je rent a car tvrtka naplatiti prilikom preuzimanja – ovisno o politici naplaćivanja odabranog dobavljača. Tako će se dogoditi da ćete za iste relacije naići na različite iznose naknade, ili ćete se ugodno iznenaditi da se naknada uopće ne naplaćuje, stoga prilikom rezervacije uvijek isprobajte više opcija. Iako Auto Europe nema nikakve koristi od naknada za jednosmjerne najmove, izuzetno nam je važno informirati klijente o svim troškovima najma, i omogućiti im transparentan uvid, i samim tim osigurati realizaciju najboljeg odabira prilikom planiranja putovanja. Još jedna dobrobit rezervacije putem Auto Europe je mogućnost besplatnog otkazivanja rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila.

  Prilikom online rezervacije dužni ste upisati sve zemlje u koje želite putovati, koje će biti navedene i na voucheru, i za koje ćete lokalno najvjerojatnije trebati platiti naknadu. Iznos ove naknade je uvijek jasno naznačen u uvjetima i odredbama navedenim na voucheru.

   

  Trebam li kreditnu karticu za najam vozila u Portugalu?

  Valjana kreditna kartica koja mora glasiti na ime glavnog vozača obvezna je prilikom preuzimanja vozila, kako bi rent a car tvrtka mogla na njoj rezervirati depozit, koji se po povratu vozila oslobađa, pod uvjetom da je vozilo vraćeno u istom stanju u kojem je i preuzeto. U većini slučajeva, lokalne tvrtke ne prihvaćaju debitne kartice, stoga će vam biti potrebna valjana kreditna kartica s dovoljno sredstava za depozit. U suprotnom nećete biti u mogućnosti preuzeti vozilo, a rezervacija će biti nevažeća. Prilikom najma luksuznih automobila, dobavljač će radi velike vrijednosti ovih vozila u većini slučajeva zahtijevati dodatnu kreditnu karticu na ime glavnog vozača, što znači da trebate osigurati da uz sebe imate dvije važeće kreditne kartice sa dovoljno sredstava za polog.

  Viza, Mastercard, Diners i American Express su kreditne kartice koje prihvaća većina lokalnih dobavljača. Dodatne informacije o kreditnim karticama i depozitu potražite na našem travel blogu. Za provjeru koju vrstu kreditne kartice možete koristiti za preuzimanje vozila, samo kliknite na gumb Detalji cijene, nakon odabira željene tvrtke. Sve potrebne podatke o plaćanju pronaći ćete u dijelu Informacije o uvjetima plaćanja odabranog dobavljača.

   

  Koja su najvažnija prometna pravila u Portugalu?

  U Portugalu nećete imati previše iznenađenja što se tiče vožnje i prometnih pravila, jer su otprilike ista kao i u većini europskih zemalja, pa tako i u našoj. Kao i kod nas, posljednjih godina su kontrole na cestama pojačane, i podiže se svijest o poštivanju pravila i propisa, a cestovna infrastruktura je dobro razvijena. Ograničenja brzine za putničke automobile i kombi vozila su 50 km/h u naseljenim mjestima, 90 km/h na cestama izvan naseljenih mjesta, a 100/120 na autocestama i brzim cestama. Svi putnici moraju biti vezani u vožnji, a djeca moraju koristiti odgovarajuću autosjedalicu. Mlađi od 12 godina ne mogu sjediti na prednjem sjedalu, osim ako ne dosegnu minimalnu visinu od 135 cm. Isto tako, za djecu na stražnjem sjedalu do 12 godina potrebna su booster sjedala, osim ako su također dosegnula minimalnu visinu od 135 cm. Zakon propisuje da u vozilu uvijek morate imati sve potrebne dokumente o vozilu te refleksirajući prsluk. Isto vrijedi i za trokut u slučaju prometne nezgode ili kvara tijekom trajanja najma.

  Vožnja u Portugalu će vam se možda učiniti agresivnom, ali je u biti vrlo slična našoj, i ne bitrebalo biti nekih većih nepoznanica. U tunelima i pri slaboj vidljivosti obavezno je voziti pod upaljenim kratkim svjetlima. Kao i kod nas, pretječe se na najneočekivanijim mjestima, ali tu praksu ipak prepustite lokalcima, ako nije sasvim sigurno. Oprezno vozite i držite razmak, jer ćete često vidjeti vozilo koje skreće bez prethodne signalizacije. Pretjecanje desnim trakom nije dozvoljeno i često završava kaznom u iznosu i do 1.000 eura. Također nije dozvoljeno tijekom vožnje koristiti mobilne uređaje bez odgovarajućeg hands-free uređaja. Osim iz sigurnosnih razloga, ovoga se treba pridržavati i radi novčane kazne koja može iznositi i do 600 eura, a može doći i do zabrane vožnje. Kada govorimo o kaznama, također imajte na umu da istu možete dobiti i radi parkiranja u smjeru suprotnom od toka prometa.

  Važno je znati da morate dati prednost putnicima koji se iskrcavaju iz tramvaja, sa čime ćete se glavnom susretati u većim gradovima. Benzinske crpke duž autoceste i gradovima su često otvorene od 8 do 20 sati a nekada, pogotovo one na autocestama i u velikim gradovima, rade non-stop. Uvijek sa sobom imajte svu potrebnu dokumentaciju i dovoljno gotovine za plaćanje eventualnih kazni na licu mjesta.

  Rent a car tvrtka će vam proslijediti sve novčane kazne i njima pripadajuće administrativne naknade dobivene tijekom najma vozila. Isto tako je na zahtijev ovlaštenih službi zakonski obavezna proslijediti vaše podatke. Ne manje važna informacija je ta da je zakonska granica koncentracije alkohola u krvi (BAC) u Portugalu je 0,5 mg / ml. Alkoholna pića u Portugalu često su jača od onih koja se služe u Hrvatskoj. Naša topla preporuka je da ne pijete prije nego što sjedate za volan, jer su kazne prilično rigorozne. Ako na primjer, prilikom testiranja imate 1,2 grama po litri, očekujte kaznu zatvora.

   

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom u Portugalu?

  Da, portugalske autoceste se naplaćuju, a sustav je postavljen slično kao i kod nas. Prilikom ulaska na autocestu uzimate karticu, a plaćate po napuštanju. Na klasičnim autocestama još uvijek postoje naplatne kućice, no sve sve više ima traka za plaćanje samo karticom, ili putem „Via Verde” za vozila s transponderima koji se postavljaju ispod vjetrobrana. Preko oba mosta u Lisabonu postoji trak pod nazivom „Via Card”, koji je samo za registrirane korisnike, i ako ne spadate u tu grupu, trebate ga izbjegavati.

  Novi sustavi naplate cestarine, poznati kao e-cestarine, funkcioniraju putem transpondera. Rent a car tvrtke u Portugalu aktivirat će ih na zahtjev prilikom preuzimanja, uz određenu naknadu. Transponderi su povezani s vašom kreditnom karticom ili bankovnim računom i na taj način se vrši naplata. Neke autoceste sa e-plaćanjem imaju i naplatne automate smještene na odmorištima uz autocestu, iako se uglavnom nalaze samo u Algarveu. Ako prođete naplatnu točku bez transpondera, registarska oznaka vašeg vozila se svejedno registrira. U tom slučaju ćete iznos koji dugujete morati uplatiti u službenom poštanskom uredu u roku od pet dana, ali tek nakon 2 dana.

  Elektrotransponderi su zahvaljujući „Via Verde” i e-cestarinama brz i efikasan način korištenja autocesta i odličan su način za izbjegavanja prometnih gužvi te olakšavaju slobodan protok prometa. Za više informacija o cestarinama u Portugalu možete pogledati odredbe i uvjete, odjeljak o lokalnim naknadama tijekom online rezervacije. Više informacija o cestarinama ili ako želite izračunati cijenu rute potražite na službenoj internetskoj stranici portugalske službe za infrastrukturu. .

   

  Kakvu vrstu pokrića trebam za najam vozila u Portugalu?

  Ukoliko planirate unajmiti vozilo u Portugalu, dobro je znati da svaki najam napravljen putem Auto Europe u svom osnovnom paketu uključuje osiguranje od odgovornosti, zaštitu od krađe i CDW (Pokriće za otkup odgovornosti od učešća u šteti nastaloj na karoseriji vozila na umanjen iznos) sa ili bez učešća u šteti, što ovisi o rent a car tvrtki koju odaberete za svoj najam. Ne zaboravite da CDW nikad ne pokriva oštećenja guma, ogledala, stakala, podvozja, interijera, krova, motora. Oštećenje brava i gubitak ključeva vozila također nije pokriveno.

  Da ne biste morali razmišljati o ovakvim stvarima, Auto Europe preporučuje kupnju Poptpuno pokriće štetnog događaja, koja će vam podariti potpuni mir tijekom putovanja i omogućiti vam fokus na uživanje u samom putovanju, a ne o mogućim oštećenjima, troškovima vuče, gubitku ključa automobila, ulijevanja tankiranja krivog goriva pogrešne vrste goriva u spremnik i eventualnim administrativnim naknadama. Imajte na umu da se cijena ovog pokrića razlikuje ovisno o lokaciji, trajanju najma, kategoriji automobila i tvrtci za najam automobila.

  Za lakše snalaženje sa osiguranjima i pokrićima, na našoj stranici saznajte više i informirajte se prije putovanja, a ne propustite ni priliku informirati se kako funkcionira povrat učešća u šteti, kao i sve komponente najma.

  Prilikom preuzimanja vozila ćete od lokalne rent a car tvrtke vjerojatno dobiti ponudu za dadatna osiguranja. Prije bilo kakve kupnje, provjerite što ste već kupili od Auto Europe. U slučaju da ste kupili punu zaštitu, dodatna vam neće niti trebati. Važno je napomenuti da vam Auto Europe ne može refundirati novac za bilo koju uslugu kupljenu lokalno. Naši partneri će vam vjerojatno ponuditi i druge opcije, kao što je to dodatno pokriće putnika i vozača u slučaju ozljeda i smrti, koje pokriva troškove lječenja i hitnih intervencija - (PAI), dodatno Relax osiguranje, pomoć na cesti i slično, koji se naplaćuju svakodnevno i nisu obvezni.

   

  Mogu li dodati dodatnog vozača za svoj najam vozila u Portugalu?

  Da, ako želite, prilikom rezervacije rent a cara u Portugalu putem Auto Europe, možete odabrati opciju dodatnog vozača. Neki od naših partnera u Portugalu često imaju akciju besplatnog dodatnog vozača, pa se prije rezervacije isplati posjetiti našu stranicu sa ponudama besplatnih dodatnih vozača diljem svijeta na odabranom odredištu. Svi vozači, uključujući i dodatne, moraju biti registrirani na ugovoru o najmu. Ukoliko to ne napravite, u slučaju provjere, odnosno nezgode, sve opcije osiguranja ili pokrića se poništavaju, pa automatski postajete u potpunosti odgovorni za sve troškove nastale prilikom štetnog događaja, prometne kazne, ili krađe vozila. Kao i glavni vozač, svaki dodatni treba predočiti sve tražene dokumente, uključujući osobnu iskaznicu, odnosno putovnicu, vozačku dozvolu, dokaz o adresi stanovanja, itd.

  Iznos naknade za dodatnog vozača prilikom online rezervacije možete provjeriti pod Detalji cijene koji se nalaze odmah ispod informacija o automobilu. Kada odaberete rent a car tvrtku, kliknite na Informacije o vozaču. Ove informacije ćete naći i na svom voucheru.


  Dodatne opcije za najam vozila u Portugalu

  Auto Europe osigurava brz i jednostavan način usporedbe troškova najma i odabira najboljeg najma vozila u Portugalu. Pored velikog izbora vozila od vodećih domaćih i međunarodnih brendova u rent a car industriji i brojnih dodatnh usluga, Auto Europe uz zajamčenu najnižu cijenu na tržištu za vas uvijek ima pravi automobil za pravu priliku. Birajte od kategorija Mini do SUV vozila.

  Za one koji vole putovati sa obitelji ili grupom prijatelja nudimo i kombi vozila, što olakšava i uljepšava istraživanje velike portugalske obale. Naši kabrioleti idealni su za one koji traže malo glamura i uživanja u portugalskom vremenu i vjetru u kosi. Ako tražite malo više komfora i prostora unutar vozila, onda su naše economy i intermediate kategorije odličan izbor, jer će vam osigurati i malo više prostora za noge, ali svejedno štedjeti gorivo.

  Ako još niste sasvim sigurni, i ne možete se odlučiti koje bi vozilo najbolje odgovaralo za povoljan najam vozila u Portugalu, javite nam se putem e-maila, ili telefonski, a na našoj stranici Zašto unajmiti vozilo sa Auto Europe pročitajte sve što bi vam moglo koristiti za putovanje Portugalom!.

  Najam luksuznih vozila u Portugalu Najam kombija u Portugalu Najam kampera u Portugal

  Najam luksuznih vozila u Portugalu - Ako Portugal želite obići u glamuroznom vozilu, onda je naša kategorija luksuznih vozila upravo tu za vas, i možete birati između klase Mercedes C, Volva V90 ili serije BMX 5, da navedemo samo nekoliko njih. Na drugim lokacijama možete očekivati da ćete pronaći na raspolaganju automobile kao što su Maserati, Lamborghini, Audi i Porsche.

  Najam kombija u Portugalu - Idealna opcija ako putujete sa obitelji ili grupom prijatelja. Kombi je izrazito popularan i kod poslovnih korisnika, posebno onih koji posjećuju poslovne evente ili kongese. U vozilima je predviđeno dovoljno prostora za prtljagu, ali i za udobnost putnika.

  Najam kampera u Portugalu - Portugal je savršena destinacija za obilazak kamperom. Ujedno je i dovoljno mala da ne predstavlja zamor prilikom obilaska, i dovoljno velika sa velikim brojem zanimljivosti, koje će vaše putovanje učiniti vrlo uzbudljivim. Krajolici se od juga prema sjeveru ekstremno razlikuju. Sjever je planinska oblast puna prekrasnih šuma, dok jug obilježavaju ravničarski krajevi.


  Korisne poveznice

  Inspiracija i korisne informacije za vaše putovanje Portugalom

  Vožnja u inozemstvu