Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U PORTUGALU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra od ponedjeljka do subote
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Portugalu po najnižim cijenama

  Portugal se nalazi u zapadnoj Europi na Iberijskom poluotoku a također obuhvaća i Madeiru i Azore, otoke u Atlantiku. Današnji Portugal datira još od 868. godine i kao takav obiluje povijesnim šarmom, rustikalnim krajolicima, dvorcima i utvrdama, kao i dugim plažama. Sunce tijekom cijele godine kao i odlična i zdrava nacionalna kuhinja su neki od razloga koji privlače ne samo turiste, nego i one koji se u Portugalu žele stalno nastaniti.

  Ukoliko se odlučite na posjet, Auto Europe Vam može organizirati jeftin rent a car u Portugalu, jer to je odličan način za istražiti cijelu zemlju a ne ovisiti o javnom prijevozu i često skupim taxi uslugama. Obratite nam se za sva pitanja i nedoumice a mi ćemo se potruditi pronaći povoljan paket baš po Vašoj mjeri.

  Auto Europe je međunarodna tvrtka za posredovanje između klijenata i rent a car tvrtki širom svijeta sa uredima na četiri kontinenta. Sa radom smo počeli davne 1954. godine a do sada smo se razvili u veliku i uspješnu tvrtku koja Vam, sem najma automobila, nudi i najam kampera, luksuznih vozila, pa čak i osobnog vozača po najnižim cijenama. U Portugalu putem Auto Europe možete preuzeti željeno vozilo na velikom broju lokacija – od zračnih luka i kolodvora sve do većih gradova i manjih sela.

  Koja su najvažnija prometna pravila u Portugalu?

  Portugal ima razgranatu mrežu autocesta tako da se ne morate brinuti da li je najam vozila u Portugalu pravi izbor za proputovanje zemljom. Cestarinu na autocestama možete platiti gotovinom i kreditnom karticom na naplatnim rampama. U suprotnom, morate imati transponder u automobilu, koji je povezan sa Vašim bankovnim računom. Sa ovom opremom možete jednostavno proći kroz naplatne rampe. U gradovima općenito ne postoje posebna ograničenja kada se radi o prometu u centru, a neki čak imaju i besplatni parking. Automobili parkirani na rubu pločnika su uobičajen prizor u portugalskim gradovima.

  Veliki gradovi, kao što su Lisabon i Porto, imaju više propisa i ograničenja. Preporuča se korištenje organiziranih parkirališta ili čuvanih parkinga kako Vam vozilo ne bi odnio pauk. U jezgri starog grada odnosno u središnjem dijelu Lisabona nalazi se zona niskih emisija (LEZ) gdje je starijim automobilima zabranjen pristup. Auti napravljeni prije 2000. godine ne smiju ući u ovu zonu između 7 i 21 sat.

  • Automobili u Portugalu voze desnom stranom ceste a pretječu lijevom trakom.
  • Upotreba sigurnosnih pojaseva obvezna je i za vozača i za putnike.
  • Djeca mlađa od 12 godina ne smiju sjediti naprijed tijekom vožnje.
  • Zakonska granica koncentracije alkohola u krvi (BAC) u Portugalu je 0,5 mg / ml. Alkoholna pića u Portugalu često su jača od onih koja se služe u Hrvatskoj. Naša topla preporuka je da ne pijete prije nego što sjedate za volan.
  • Benzinske crpke duž autoceste i gradovima su često otvorene od 8 do 20 sati a nekada, pogotovo one na autocestama i u velikim gradovima, rade non-stop.

  Što posjetiti u Portugalu?

  Iako u Portugalu uvijek ima mnogo za vidjeti, evo nekoliko prijedloga koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoj boravak u ovoj lijepoj zemlji. Od prekrasnih nacionalnih parkova do mističnih palača, u Portugalu je sve nadohvat ruke. Preuzmite svoj rent a car u Portugalu i krenite na put!

  Vožnja vlakom kroz regiju Douro: Ova ruta smatra se jednom od najslikovitijih putovanja željeznicom u Europi. Željeznička pruga Douro prvo prati dolinu rijeke prema istoku a zatim odlazi ka vinogradima na obroncima brda, od čijeg se grožđa pravi čuveno vino Port."Linha do Douro" prolazi kroz središnji Porto a zatim vodi dalje ka brojnim tradicionalnim gradićima na putu. Naš bonus savjet: zašto ne biste putovali ovom linijom povijesnim parnim vlakom?

  Nacionalni park Gerês, regija Minho: Nacionalni park Gerês na sjeveru Portugala udaljen je 100 km od grada Porto. Prekrasno i veličanstveno mjesto, Gerês obuhvaća brojna sela od granita koji datiraju još iz vremena stvaranja Portugala u 12. stoljeću. U samom nacionalnom parku pronaći ćete puno lokalne divljači; od vukova, jelena, jazavaca do divljih ponija i divljih svinja – ovo je idealno mjesto za sve koji žele prirodu i lekciju iz povijesti.

  Most 25 de Abril - Miradouro, Lisabon: Lisabon ima brojne vidikovce (miradouros) razasute po gradu. Iz tih strateški smještenih platformi za posmatranje okolice, možete vidjeti cijeli grad Lisabon, njegove palače, kvartove i crkvenje tornjeve. Najnovija platforma za gledanje koja se dodaje je viseći Most 25 de Abril, koji po mnogočemu podsjeća na onaj u San Franciscu. Otiđite liftom sve do vrha odakle puca zadivljujući pogled na rijeku i grad.

  Arrábida, Setúbal: Nacionalni park Arrábida nalazi se pored grada Setúbala, oko 80 km južno od glavnog grada Lisabona. Sa zadivljujućim pogledom na plažu Sado, povijesne dvorce Palmela, Forte São Filipe i jedan prekrasan samostan, ovaj park ima mnogo toga za ponuditi. Vozeći prema obali, također ćete naići na mnoštvo plaža, uključujući i plažu Galapinhos, koja je 2017. godine proglašena najboljom europskom plažom. Jeftin najam vozila u Portugalu znači da ćete moći potrošiti više novca razgledajući znamenitosti!

  Palača Pena, Sintra: Smještena na samom vrhu povijesnog grada Sintre, Palacio da Pena, palača potječe iz perioda romantizma u 19. stoljeću. Palaču kao iz bajke usred bujnog vrta sagradio je kralj Ferdinand II i udaljena je samo 29 km od Lisabona. Obilazak raskošnih soba palače prebacit će Vas natrag u vrijeme i pružiti vam uvid u život aristokracije tijekom tog doba. U vrtu oko palače, kao i na zemljištu okolo, nalazi se drveće iz svih krajeva svijeta i mnoštvo manjih privatnih palača i dvoraca.

  Obilazak Portugala rent a carom

  Iako je jedna od najmanjih zemalja u Europi, Portugal ima pregršt destinacija koje možete posjetiti. Da li ste znali da je najam vozila u Portugalu moguć i samo u jednom smjeru? To znači da ćete automobil preuzeti u jednoj a vratiti u drugoj filijali, što je posebno zgodno ako planirate dulji put kroz Portugal i razgledanje raznovrsnih znamenitosti. Radi zemljopisnog oblika Portugala, bilo bi idealno proputovanje započeti na jugu i krenuti ka sjeveru, zaustavljajući se na bitnim mjestima usput. Portugal je lako preći autom – od zapada prema istoku trebat će Vam samo 2,5 sata, dok put sa juga na sjever traje ukupno 7 sati.

  Preporučamo proputovanje Dao regijom u sjevernom Portugalu. Dao je carstvo vina, kulture, povijesti i poljoprivrede. Pošto u Portugalu nikada niste daleko od plaže, obvezno skoknite do jedne od čuvenih plaža kao što su, na primjer,  Praia do Guincho, Figueirinha, poluotok Troia, Praia da Rocha, São João da Foz i Ericeira, svjetski centar za surfanje. Ako pak preferirate kraće izlete, možete sletjeti u Lisabon a kolima se odvesti do Sintre. Prvo istražite nasleđem bogat Lisabon, a zatim posjetite Sintru, koja ima posebnu mikroklimu, obilje palača, vrtova i, jednostavno, okruženje iz bajke. Ako letite u Porto, vozite duž rijeke Douro i istražite poznate vinograde odakle potječe slatko i pitko vino Port. Ovo je područje ogromne ljepote koje morate vidjeti.

  Koliko moram imati godina za najam vozila u Portugalu?

  Da biste uopće vozili rent a car u Portugalu, morate imati minimalno 18 godina, a vozačku dozvolu morate posjedovati najmanje godinu dana. Ovo je opće pravilo, a postoje i izuzetci kada dob varira u odnosu na klasu vozila i rent a car tvrtku čiji je automobil. Nekada će vozači koji imaju manje od 25 godina morati platiti naknadu za mlade vozače pri preuzimanju auta. Sve informacije o ovome naći ćete u Vašem voucheru za najam, u Odredbama i Uvjetima ili tijekom procesa rezervacije.

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom u Portugalu?

  Sa par izuzetaka, vožnja autocestom u Portugalu se naplaćuje. Na starijim autocestama još postoje naplatne kućice gdje cestarinu možete platiti bilo gotovinom ili karticom. Novije autoceste, međutim, imaju potpuno automatiziran sustav gdje automobil mora biti opremljen malim uređajem znanim kao transponder, ili se plaćanje može izvršiti na pošti odnosno za to predviđenim trgovinama.  Neke novije autoceste također imaju naplatne automate prije nego se uđe u zonu gdje se primjenjuje cestarina. Tu možete unajmiti transponder, koji ćete nakon uporabe vratiti u bilo koji od automata duž autoceste.
  Većina iznajmljivača oprema svoja vozila ovim uređajima a klijentima nudi aktiviranje istih za određenu naknadu. Više o ovome pročitajte u informacijama o proizvodu, Uvjetima i Odredbama i Lokalnim Naknadama na našem sustavu za rezervacije.

  Mala doza povijesti

  Portugal je tijekom svoje povijesti doživio mnogo raznih utjecaja. Brojne civilizacije prošle su kroz njega i donijele svoj utjecaj i novine kao što su uzgoj životinja, te proizvodnja bronce i željeza. Civilizacija kao što je Lusitania doživjela je svoj provat dok je nisu porazili Rimljani.
  Područje današnjeg Portugala nastanjeno je još od ledenog doba. Oko 700. godina prije Krista sa sjevera su stigla keltska plemena. Feničani i Grci stigli su oko 800 prije Krista, Rimljani u 210 p.n.e., dok su Suevi došli 409 nove ere a Mauri nakon toga 711. godine. Ratovi i pobune doveli su do stvaranja brojnih pojedinačnih kraljevstava a jedno od njih izdvojilo se kao Kraljevina Portugal.

  Tek 1140. godine Portugal je postao neovisno kraljevstvo, s granicama koje će se tek mijenjati sve do modernih vremena. U 15. stoljeću Portugal je postao glavna pomorska sila, udaljavajući se daleko od svojih obala i otvarajući trgovačke putove ka zemljama koje u Europi nisu bile poznate. Tada su otkriveni Madeira i Azorsko otočje i potom nastaje zlatno doba otkrića. Portugalski pomorci plovili su uz obalu Afrike, uspostavljajući trgovinske odnose, a 1488. godine Bartolomeu Dias postao je prvi Europljanin koji je oplovio Rt Dobre Nade u Južnoj Africi. Godine 1498. Vasco da Gama otvorio je prvi prekomorski put u Indiju pa je vremenom portugalsko kraljevstvo dosezalo od Brazila (Južna Amerika) na zapadu do Istočnog Timora (Azija).

  Portugalski istraživač Magellan u dijelo je sproveo prvi kružni obilazak zemaljske kugle 1519. godine, a pomorski avijatičari Gago Coutinho i Sacadura Cabral prvi su uspijeli prijeći zrakoplovom južni dio Atlantskog oceana 1922. godine.

  S Napoleonovim ratovima, potresom 1755. i naknadnim atentatom na kralja 1910. godine, globalni utjecaj i carstvo Portugala počeli su se smanjivati. Godine 1910. formirana je prva republika, ali nije dugo trajala, a 1926. godine državni je udar doveo zemlju u diktaturu koja je trajala sve do 1974. godine. 25. travnja 1974. vojska je srušila diktaturu i ponovno je uspostavljena demokracija. Nezavisnost su ubrzo nakon toga dobili i svi portugalski prekomorski teritoriji. Danas je Portugal, između ostalog, član NATO-a, EU-a, UN-a i UNESCO-a.

  Koja je nacionalna valuta u Portugalu?

  Portugal je dio Eurozone i kao nacionalnu valutu koristi Euro. Sa jednom od najmodernijih mreža bankomata u cijeloj Europi, ne morate brinuti o podizanju gotovine dok ste na putu. I dok većina restorana i trgovina prihvaća plaćanje karticama, u nekima od njih postoji minimum koji morate potrošiti da biste mogli platiti karticom.

  U kojoj je vremenskoj zoni Portugal?

  Kontinentalni dio Portugala (Lisabon i Porto), uključujući i otok Madeira, nalaze se u vremenskoj zoni GMT, što znači da je kod njih sat vremena manje nego kod nas. U Azorima je vremenska zona GMT-1, što čak dva sata manje nego kod nas. Ljetno računanje vremena primjenjuje se od posljednjeg vikenda ožujka do posljednjeg vikenda u listopadu.

  Koje su najčešće fraze u Portugalu?

  Portugalski jezik je romanski jezik kojim se služi gotovo dvjesto milijuna ljudi. Postoje dvije varijante: dominantni, brazilski portugalski kojim se služi oko 80% svih govornika portugalskog jezika, i europski ili luzitanski portugalski koji je službeni jezik u Portugalu

  Pripremili smo za Vas nekoliko korisnih fraza na portugalskom:

  Neformalni pozdrav - Olá

  Dobro jutro - Bom dia

  Dobar dan - Bom tarde

  Dobra večer - Boa noite

  Gdje je najbliža policijska postaja? - Onde fica a esquadra de polícia mais próxima?

  Gdje je najbliža bolnica? - Onde fica o hospital mais próximo?

  Gdje je najbliži bankomat? - Onde fica o multibanco mais próximo?

  Gdje je [naziv mjesta]? - Onde fica [mjesto]?

  Mogu li platiti kreditnom karticom? - Posso pagar com cartão de crédito?

  Mogu li platiti debitnom karticom? - ¿Puedo pagar con tarjeta de débito?

  Koliko košta? - Quanto custa?

  Hvala - Obrigado

  Zadržite kusur - Pode ficar com o troco

  Struja - Da li mi je potreban adapter za struju u Portugalu?

  Napon struje u Portugalu je 220-240 V, a vrsta utičnice je, kao što je uobičajeno u Europi, Europlug tip C ili šuko tipovi E i F, tako da Vam adapter neće biti potreban.

  Da li mi je potrebna viza za putovanje u Portugal?

  Za putovanje u Portugal nije potrebna viza, a od 1. srpnja 2013. državljani Hrvatske mogu ulaziti u Portugal i sa osobnom iskaznicom. Glavno veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu dok su konzulati u Funchalu i u Portu. Ovo su kontakt informacije veleposlanstva u Lisabonu:

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalu
  Adresa: Rua D. Lourenco de Almeida, 24; 1400-126 Lisboa
  Uredovno vrijeme: ponedjeljak – petak 9 - 17h
  Tel. 0035 121 302 1033, 302 1053, 302 1077; Fax: 0035 121 302 1251
  e-mail: lisabon@mvep.hr

  Mogu li unajmiti kamper u Portugalu?

  Jedan od najboljih načina da vidite Portugal je, naravno, tijekom vožnje automobilom. Ukoliko želite još više od toga, zašto ne probate najam kampera u Portugalu sa Auto Europe? Moderni udobni kamperi su idealni za istraživanje cijele zemlje a sa njima nećete morati brinuti o smještaju. Ova vozila možete preuzeti u Lisabonu, Portu i Ponta Delgadi.

  Korisne poveznice

  Portugal - Turizam

  Povratak na vrh