Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U PULI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Puli po najnižim cijenama

  Smještena na južnom dijelu prelijepog istarskog poluotoka, Pula je grad pun povjesne baštine i starinskog šarma. Posjetitelje privlači amfiteatar iz doba starih Rimljana, koji je nekada služio za borbe gladijatora, brojne ljetne manifestacije, kao i tirkizno plavo more i bezbroj interesantnih gradova i sela u blizini. Odlučite li se za rent a car u Puli, sigurno ćete uživati u slobodi putovanja i niskim cijenama najma sa Auto Europe.

  U Puli, kao i u ostalim mjestima, surađujemo sa vrsnim rent a car stručnjacima i tvrtkama za najam vozila, kako stranim, tako i onim domaćim. Pogledajte našu ponudu na internetskoj stranici, a automobil za lipanj, srpanj i kolovoz unajmite blagovremeno, s obzirom na veliku potražnju tijekom ljetne sezone.

  Auto Europe posluje već dugi niz godina i nudi najniže cijene na tržištu, lako preglednu internetsku stranicu gdje možete usporediti cijene svih rent a car tvrtki sa kojima surađujemo, te telefonske ili brze online rezervacije vozila. Povjerite nam najam vozila u Puli na vašem sljedećem godišnjem odmoru i uvjerite se u našu stručnost i profesionalnost. No, ako niste još uvijek sigurni što, kako i gdje odabrati, pročitajte recenzije Auto Europe klijenata na našoj stranici Recenzije rent a car u Puli i bez stresa uživajte u svom sljedećem najmu vozila.

  Kakav je promet u Puli?

  Promet u Puli zna biti pomalo zagušen u ljetnim mjesecima u špici radi povećanog broja posjetilaca i turista, no vožnja po gradu ne predstavlja veći problem, jer se gužve brzo raščiste. Obratite pozornost na pješačku zonu u samom centru grada gdje nećete moći proći automobilom. Vozite pažljivo, pogotovu ljeti kada ima puno turista i pješaka.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Puli?

  U Puli se možete parkirati na brojnim parkinzima širom grada, a svi se plaćaju. Kupite kartu za parking na automatu i postavite je unutar vozila na vidljivo mjesto, najbolje ispod vjetrobranskog stakla, ili pošaljite SMS poruku na odgovarajući broj telefona. U širem centru Pule postoje tri zone za parkiranje, gdje trenutna cijena iznosi od 4 do 15 kuna po satu, a možete kupiti i dnevnu kartu. Parkiranje je besplatno nedjeljom i blagdanima, kao i nakon 20.00 sati ili nakon 22.00 sati od početka lipnja do kraja rujna. Besplatan parking se može naći u gradskim kvartovima između zgrada. Ukoliko odsjedate u hotelu ili u apartmanu, parking za vaš rent a car u Puli ne bi trebao biti problem. Ipak se raspitajte prije polaska.

  Zračna luka Pula

  Zračna luka u Puli je na samo pet kilometara udaljena od grada, a od samog centra nalazi se na udaljenosti od oko sedam kilometara. Kada vozite prema gradu, idite cestom D401 i Valtursko polje sve do D66. Nastavite ovim putem, te Šijanskom cestom do Ulice 43. istarske divizije u Puli. Skrenite u Koparsku, a zatim Mletačku ulicu i stići ćete na Narodni trg.

  Zračna luka Pula
  Tel: +385 52 550 926

  Što raditi u Puli

  • Arena
   U prošlosti namjenjena borbama snažnih gladijatora, više od dvije tisuće godine stara pulska Arena je danas najpoznatiji simbol ovog grada i mjesto održavanja brojnih koncerata i predstava. Veliki koloseum koji prima oko 25,000 ljudi građen je jedno čitavo stoljeće, a završni radovi izvedeni su 81. godine. Tijekom ljeta pozornica arene domaćin je ne samo filmskom festivalu, nego i brojnim popularnim glazbenicima, kao i otvorenju festivala elektronske glazbe.

  • Sveta Srca
   Prije više od 100 godina, sagrađena je crkva Srca Isusova i Marijina ili crkva Svetih Srca, koju su redovnice napustile, kao i pripadajući samostan, krajem 2. svjetskog rata. Danas je ovo moderna galerija i multimedijalni prostor koji obiluje interesantnim izložbama.

  • Zerostrasse
   Uzevši u obzir strateški položaj Pule kao glavne luke i pomorske odbrambene točke u Austrougarskoj, postojanje skladišta za municiju kao i skloništa za vojsku i stanovništvo je više nego logično. Upravo jedno takvo skladište u pulskom podzemlju je još očuvano i da se i dan-danas vidjeti ispod Kaštela. U pitanju je tunel Zerostrasse dužine oko 400 metara. Za simboličnu cijenu ulaznice možete prošetati tunelom te doznati nešto o ratnoj mornarici Austrougarske Monarhije.

  • Rt Kamenjak
   Park prirode Kamenjak nalazi se nadomak Pule na krajnjem jugu istarskog polutooka, pored sela Premantura. Netaknuta priroda, stijene, kristalno-čista voda i simpatičan beach bar u džungla stilu su dovoljni razlozi za cjelodnevnu posjetu Rtu Kamenjak. Osim što je sjajno mjesto za kupanje i sunčanje, u Rtu Kamenjak nalazi se 28 vrsta orhideja, ugrožene vrste leptira, kao i otisci dinosaurusa.
  • Enoteca Istriana
   Vinski bar i trgovina sa istarskim vinima nalazi se u jezgri grada, odmah ispred rimskog hrama Augustu na pulskom Forumu. Ljubitelji i vrsni poznavaoci vina ovdje će pronaći bogatu ponudu i niz vina iz istarskih vinarija. Enoteca Istriana je idealno mjesto za kupovinu autohtonih vina iz Istre koji su uvijek lijep souvenir ili poklon dragim ljudima.

  • Titov park
   Uz samu pulsku rivu smjestio se Titov park, skupa sa brojnim bistama heroja iz borbe protiv fašizma, kao i spomenikom palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Puli. Titov park djeluje kao da je iz nekog drugog vremena i dobro je mjesto za odmor u hladu ogromnih platana, borova i oleandera.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Puli

  Opredijelite li se za rent a car u Puli, na raspolaganju će vam biti niz mjesta koje možete posjetiti, počevši od romantičnih primorskih gradića, preko prirodnih ljepota, pa sve do konoba u unutrašnjosti Istre. Ispod ćete naći nekoliko prijedloga za proputovanje najpoznatijim hrvatskim poluotokom.

  Brijuni

  Još jedan nacionalni park u blizini Pule, Brijuni, sastoji se od Velikog i Malog Brijuna, i 12 manjih otočića. Ukrcajte se na katamaran u Fažani i otplovite do Brijuna. Tamo unajmite bicikl i razgledajte otok, ili idite na obilazak bogatih arheoloških nalazišta na Brijunima sa profesionalnim vodičem.

  Limski Kanal

  Spektakularni pogled sa magistrale pruža se niz Limski kanal i smaragdno zeleno more, kao i litice obrasle gustom borovom šumom. Jedinstven po svojim obilježjima i često uspoređivan sa norveškim fjordovima, Limski kanal je dio Istre koji zaista morate posjetiti. Najam vozila u Puli pružit će vam mogućnost vidjeti i doživjeti više. Krenite uz obalu prema Italiji i uskoro ćete stići do Limskog kanala ili zaljeva. Osobit je ne samo po ljepoti, nego i mješanju morske i slatke vode iz rijeka ponornica. Ova mješavina se naziva boćata voda i pogoduje uzgoju raznih školjki, po čemu je Limski kanal također poznat.

  Poreč

  Biser Jadrana bogat povjesnom baštinom i spomenicima kulture je svakako Poreč, ekstremno popularan u ljetnoj sezoni. Ako ne volite gužve, pokušajte izbjeći srpanj i kolovoz. No u svakom slučaju, Poreč će vas očarati svojim kamenim uličicama, mramorom, bazilikama i šarmom starog primorskog grada.

  Rovinj

  Rovinj je još jedan od bisera hrvatskog primorja, piktoresknog, romantičnog izgleda i šarma. Nalazi se na poluotoku a uz njega se nalazi mali arhipelag od ukupno 14 otočića, od kojih su najpopularniji Sveta Katarina i Crveni Otok. Na samo kilometer i pol ugodne šetnje ka jugu, stići ćete do šumovitog parka Punta Corrente i Zlatnog rta. Rovinj je luksuzno ljetovalište i vrijedan je posjeta u svako godišnje doba.

  Motovun

  U unutrašnjosti Istre, na oko 70 km od Pule, nalazi se neobičan gradić Motovun sazidan na vrhu stijene. Nakon otprilike sat vremena vožnje stići ćete do Motovuna koji izgleda čudesno sa svojim srednjovjekovnim zidinama, 1052 stepenika do grada, i pogledom na Motovunsku šumu, gdje se vade skupocjeni, fini istarski tartufi. Na putu nazad svratite u Konobu Dolina u Gradinju, gdje se možete okrijepiti autohtonom istarskom kuhinjom u autentičnom ambijentu.

  Zemljopis i povijest

  Pula je smještena na istarskom poluotoku u jugozapadnom dijelu Hrvatske, na samoj obali Jadranskog mora. Klimu u Puli karakteriziraju duga, topla ljeta i blage, ali vlažne zime. Vjeruje se da su grad u antičko vrijeme osnovali Histri, ilirsko pleme poznato po gusarenju, prije 3000 godina. No prava, zabilježena povijest započet će tek sa Rimljanima, koji grad nazivaju Colonia Pietas Iulia Pola. Već od 7. stoljeća u blizinu Pule stižu prvi slavenski doseljenici. Slijede godine uspona i padova, obilježene epidemijama, a nakon toga procvat europske culture u period humanizma i renesanse, kada se javlja i pojačan interes za pulske povjesne spomenike iz antičkog doba. Od 16. do 18. stoljeća, Pulu su posjetili mnogi umjetnici u želji da vide i zabilježe na crtežima Augustov hram, arenu, i druge znamenite građevine. Pula je bila dijelom Mletačke Republike od srednjeg vijeka pa sve do kraja 18. stoljeća.

  Nakon Napoleonove pobjede nad Mlecima, Pula je postala dio Habsburške Monarhije. Kada je Austrougarsko Carstvo propalo 1918. godine, grad je pripao Italiji, koja je patila pod fašističkim režimom Mussolinija. Građani Pule su tijekom ove uprave doživjeli brojne nedaće i vrlo teško razdoblje. Tek nakon kapitulacije 1943. godine i nakon oslobođenja Pule 1945. godine, grad su zauzeli partizani. Partizanske snage su prije toga oslobodili cijelu Istru od fašista i pripojili je Hrvatskoj. Nakon raspada Jugoslavije, Pula je ostala u Hrvatskoj, i danas je jedno od važnijih mjesta i turističkih središta na Jadranu.

  Kako putovati po Puli

  U Puli će vam na raspolaganju biti gradski autobusi, koji povezuju centar grada sa svim drugim dijelovima, uključujući i one prigradske poput Vodnjana, Premanture ili Medulina. Najvažnije gradske linije su one koje voze do plaže, a to su linija 1 između Autobusnog kolodvora i Stoje, zatim linija 2, koja također kreće od kolodvora a prometuje do Verudele, i linija 3 koja spaja Šijansku šumu sa Verudelom. Karta za prijevoz kupuje se direktno kod vozača, vrijedni isključivo u jednom smjeru i traje samo sat vremena. Trenutačna cijena karte je 11 kn, pa ako planirate više vožnji tijekom boravka u Puli, pogotovu ako ne putujete sami, puno povoljnija varijanta je svakako rent a car u Puli.

  Mogu li unajmiti kamper u Puli

  Ljetujte na nov način i obiđite cijelu Istru i Kvarner u modernom kamperu. Auto Europe vam pruža mogućnost unajmiti kamper po povoljnim cijenama, a u njega može stati cijela obitelj. Ne samo da ćete biti potpuno slobodni glede itinerara i duljine trajanja puta, nego nećete morati ni brinuti o cijenama smještaja ili pak traženju adekvatnih apartmana ili hotela.

  Korisne poveznice

  Turizam Pula