Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U RIJECI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Rijeci po najnižim cijenama

  Rijeka je treći po veličini grad u Hrvatskoj, a po kosmopolitskom duhu i otvorenosti ka svemu novom, možda i prvi. I dok je imidž grada još pomalo nejasno određen poznatom lukom, industrijom, širinom uma i baštinom iz doba Habsburgovaca, Rijeka danas hrli ka dodatnom etabliranju kao prijestolnica kulture. Poznata je također i kao kapija za cijeli Kvarner, Istru, Opatiju i otoke u sjevernom Jadranu.

  Opredijelite li se za rent a car u Rijeci sa nama, Auto Europe vam garantira najniže cijene i kvalitetna vozila. Preporuča se rezervacija vozila što je prije moguće ako se radi o ljetnim mjesecima, pošto je potražnja velika.

  Započnite svoj godišnji odmor slijetanjem u Zračnu luku Rijeka na otoku Krk. Odatle možete lako i brzo stići kako do Istre, tako i do Crikvenice, Dramlja, otoka Raba i drugih prekrasnih mjesta na Jadranu.

  Kakav je promet u Rijeci?

  Promet u Rijeci i njegov intenzitet ne razlikuje se puno od onog u drugim hrvatskim gradovima slične veličine. Tijekom ljetnih mjeseci može doći do manjih zastoja i gužvi na najužurbanijim prometnicama, ali se i one brzo raščiste. Bitno je prilagoditi brzinu uvjetima prometa i dobro se upoznati sa automobilom. Tvrtke za najam vozila u Rijeci će vam rado izaći u susret i objasniti pojedinosti o vozilu koje unajmite.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Rijeci?

  U Rijeci možete parkirati vozilo u mnogim otvorenim javnim parkiralištima. Ona se plaćaju, a vrijeme je ograničeno u ovisnosti od zone. Također možete nabaviti i dnevnu ili mjesečnu kartu za parking po povoljnim cijenama. Parkirna mjesta na kojima se primjenjuje naplata označena su plavim linijama. Automati na parkiralištima prihvataju isključivo kovanice, a parking možete platiti i putem SMS poruke koristeći uslugu M-parking ili gradskom karticom. Na onim parkiralištima gdje rade djelatnici Rijeka plusa, parking možete platiti i kod njih gotovinom i karticama.

  Zračna luka Rijeka

  Na otoku Krku nalazi se Zračna luka Rijeka, nedaleko od grada Omišlja. Ukupno 17 km dijeli zračnu luku od željezničkog kolodvora u Rijeci. Velika je prednost za turiste rastući broj niskobudžetnih avio tvrtki koje nude jeftine letove iz cijele Europe ka Rijeci. Sa nama možete preuzeti vozilo po niskim cijenama odmah po slijetanju. Doznajte više o ponudama u Zračnoj luci Rijeka.

  Zračna luka Rijeka
  Tel: +385 51 842 040

  Što raditi u Rijeci

  • Korzo
   Korzo je vjerojatno najpoznatija riječka institucija i omiljeno mjesto svih Riječana. Ovdje se ljudi sastaju, ispijaju kavice, posmatraju druge ljude i uživaju u slobodnom vremenu. Prošetajte korzom i sjednite u neki od mnogobrojnih lokala, kupite nešto za uspomenu u jednoj od suvernica, i oslušnite pravi ritam grada.

  • Gradski toranj
   Poznati simbol Rijeke, gradski toranj, nekada je predstavljao prohodnu kulu na samom ulazu u utvrđeni, stari grad. Na njemu se nalazi sat, a ispod njega riječki grb, koji je gradu dodijelio car Leopold I Habsburg. Na grbu se nalazi dvoglavi orao čije obje glave gledaju u istom smjeru. On drži u kandžama urnu iz koje teče mlaz vode, simbol nepresušne odanosti Rijeke i njenih građana austrijskom caru. Pored tornja se nalazi niz zgrada iz perioda ranog klasicizma.

  • Trsatski kaštel
   Trsat, brijeg nad Rijekom visine oko 138 metara, bio je središte župe u 13. stoljeću. U rimsko doba zvao se Tarsatika i bio je grad-utvrda, savršeno pozicioniran za posmatranje puta od unutrašnjosti ka moru. Kaštel na Trsatu je jedna od bolje očuvanih i najstarijih fortifikacija na hrvatskoj obali. Tu vas danas čekaju i brojne umjetničke izložbe u galerijama, kazališne predstave pod vedrim nebom, i pjesničke večeri.

  • Riječki tunel
   Ovo je iznimna prilika da kročite u nekadašnje vojne objekte i to ispod površine zemlje! U samom centru grada nalazi se prvi tunel otvoren turistima, koji svjedoči o vojno važnoj povijesti Rijeke. Trusno područje u vojno-političkom smislu i mjesto gdje su se često pomjerale granice, Rijeka je dom mnogim utvrdama iz perioda prije Drugog svjetskog rata. Tada se gradio Alpski bedem sa ciljem zaštite granice između Kraljevine Jugoslavije i Italije. U ovaj otvoreni vojni tunel dužine 330 metara možete ući odmah kad prođete crkvu Svetog Vida, a on se prostire ispod starog grada sve do jedne osnovne škole. Interesantno je da je sazidan u stijeni kako bi se lokalno stanovništvo zaštitilo od bombardiranja. Talijanska vojska ga je gradila, a na nekim mjestima on seže u dubinu od cijelih 10 metara. Na mnogim mjestima u tunelu možete vidjeti natpise iz Drugog svjetskog rata. Temperatura je prijatnih 15 stupnjeva, a cijeli je tunel prohodan.

  • Stube Petra Kružića
   Naizgled možda ne tako ugledne, ove stube vode podrijetlo iz 16. stoljeća, a dao ih je izgraditi knez Petar Kružić. Nazivaju se još i Trsatske stube, vremenom su nadograđivane, a uz njih su polako nicale i kapelice. Stube su bile namjenjene hodočasnicima, a vode do crkve Marije Trsatske na Trsatu. Na samom početku stuba nalazi se mali slavoluk u baroknom stilu.

  • Tvornica Torpedo
   Da li ste znali da je prva tvornica torpeda na svijetu baš ona u Rijeci? Ovo oružje široke namjene a prvenstveno one protiv brodova blizu obale proizvodilo se u 19. stoljeću u Rijeci. U istoj tvornici napravljeno je i nekoliko podmornica. Danas ova tvornica stoji prazna i napuštena, kao jedna ruševina na obali mora.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Rijeci

  Radi svog fantastičnog položaja, Rijeka je idealno mjesto za jednodnevne izlete u mnoge krajeve Hrvatske, pa i šire. Rent a car u Rijeci je vaš saveznik u proputovanjima Kvarnerom, Istrom i drugim dijelovima zemlje. Pripremili smo nekoliko ideja što biste mogli posjetiti:

  Nacionalni park Sjeverni Velebit

  Veličanstveni pogledi i priroda koja oduzima dah vas čekaju u nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Preporučamo šetnju jednim komadom Premužićeve staze, inače dugačke oko 57 km. Njen prvi dio prolazi kroz područje nacionalnog parka. Idite od Zavižana, pored botaničkog vrta, pa sve do Rossijeve kolibe. Odmah nakon kolibe će započeti posebna etapa puta – Rožanski kukovi, rezervat prirode. Nakon duže šetnje ovom prelijepom prirodom, vrijeme je za još jedan dragulj, a to je uvala Zavratnica, jedna od najljepših na Jadranu. Ovdje možete vidjeti ostatke broda potopljenog u Drugom svjetskom ratu. Litice oko uvale se dižu u visinu od 100 metara, a Zavratnica obiluje specifičnom florom i faunom.

  Padova

  Na oko tri sata vožnje od Rijeke nalazi se Padova, dom drugom po starosti univerzitetu i gradić obilat poviješću. Priuštite si jednodnevni izlet u Padovu, posjetite Scrovegni kapelu, Palazzo del Bo, i baziliku San Antonio. Ova bazilika je posebna po stilu gradnje jer predstavlja mješavinu mnogih stilova, poput bizantskog, gotičkog i romaničkog. U njoj se nalaze reljefi koje je oslikao majstor renesanse Donatello. Zaokružite posjet dobrim ručkom u jednom od tipičnih talijanskih restorana.

  Otok Cres

  Provjerite da li smijete uzeti najam vozila u Rijeci, a trajektom se odvesti na otok Cres. Nekada vožnja trajektom nije dozvoljena za unajmljeni automobil ili se moraju platiti dodatne takse. Nakon što ste sve to rješili, vrijeme je za polazak na otok Cres. Cres je poznat po skrivenim uvalama, kristalno čistom moru i prelijepim plažama. Također je poznat po napuštenim seocima i mnogim lokalnim legendama. Obilazak Cresa automobilom bez nekog posebnog plana i sa pauzama gdje god poželite je odličan način za provesti makar jedan dan godišnjeg odmora, ako ne i više.

  Zemljopis i povijest

  Smještena na moru, u zapadnom dijelu Hrvatske, Rijeka se odlikuje umjereno toplo-vlažnom klimom. Ljeti je toplo, dok zime znaju biti umjereno hladne i vlažne, a snijeg je vrlo rijetka pojava.

  U prapovijesno vrijeme su područje današnjeg Riječkog zaljeva naseljavala ilirska plemena, Liburni. Rimljani su pomjerili naselje malo bliže moru, na mjesto gdje se danas nalazi Stari grad. Naselje je išlo iz ruke u ruku raznih vladara nakon pada Rimskog carstva, pa su tako ovdje živjeli i vladali Ostrogoti, Bizant, Lombardi, Franci, Austrougari i Hrvati. Od 4. stoljeća je Sveti Vid zaštitnik grada a u srednjem vijeku naselje dobija ime Rika Svetog Vida. U gradu se polako razvija trgovina i proizvodnja željeza, vune, stoke, ulja i kože, a u 17. stoljeću osniva se i prva gimnazija. No, tada nakratko i prestaje ovaj zlatni period bogaćenja Rijeke radi čestih turskih napada.

  Rijeka će ipak dobiti status slobodne luke sredinom 18. stoljeća. Oko stotinu godina kasnije, Rijeka se spojila sa hrvatskom banovinom, a tada je opet pala u ruke mađarske vlade. Nakon raspada Austro-Ugarske, Rijeka je anektirana Državi Slovenaca, Hrvata i Srba. No, kako su Italijani bili vrlo brojna etnička skupina u gradu, brojni stanovnici se udružuju i mole Italiju da pripoje grad upravo ovoj državi. U Rijeci su 1922. godine lokalni fašisti izveli puč, a razmirice su okončane 1924. godine, kad je Rijeka i zvanično pripala Italiji. U Drugom svjetskom ratu Rijeka je bila jedno od uporišta borbe protiv fašizma. Dodijeljena je državi Jugoslaviji. Danas je Rijeka treći po veličini grad u Hrvatskoj.

  Kako putovati po Rijeci

  U Rijeci prometuju autobusi na ukupno 19 gradskih linija koje pokrivaju cjelokupno gradsko područje. Mnoga mjesta u županiji spojena su sa Rijekom posebnim prigradskim linijama. Karte za autobus možete kupiti direktno kod vozača i to samo za gotovinu, nakon čega ih morate poništiti u za to predviđenom stroju u vozilu. Također možete kupiti dnevnu ili tjednu kartu.

  Mogu li unajmiti kamper u Rijeci?

  Ako želite probati nešto novo, pogledajte našu ponudu za najam kampera u Rijeci. Uštedit ćete novac na hotelskom smještaju, a putovat ćete gdje god i kad god vi to poželite. Naši moderni i udobni kamperi pružaju smještaj za dvoje ili za cijelu obitelj.

  Korisne poveznice

  Turizam Rijeka