Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U SALZBURGU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Salzburgu po najnižim cijenama

  Salzburg, nakon Beča, Graza i Linza najveći grad u Austriji, nudi puno toga. Uz Beč i Enns se ubraja u najstarije austrijske gradove, pa osim što je možda najpozantiji po tome što je rodno mjesto svjetski poznatog skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta, nudi veliku raznolikosti u kulturi, gastronimiji i prirodnim bogatstvima. Uz Auto Europe budite i vi jedan od 6,5 miliona turista koje bogati glazbeni i kulturni program tijekom cijele godine privlači iz cijelog svijeta. Svoj rent a car u Salzburgu možete najbolje iskoristiti za istraživanje prekrasnog planinskog okruženja i uživati u dvorcima koji podsjećaju na one iz bajke.

  U okolici Salzburga nalaze se rudnici soli Hallstatta i Dürrnberga, otuda i samo ime grada: Salz - sol, i burg - utvrda se doslovno može prevesti kao utvrda od soli. Sol se ovdje eksploatirala od 800. prije Krista pa sve do 1989. kada je zatvoren i posljednji rudnik. Danas su to vrlo važne turističke atrakcije. Ovo najvažnije kulturno središte zemlje se radi svoje iznimne arhitekture i raznolikog kulturnog nasljeđa često nazivalo i "njemački Rim". Grad ima pet važnih trgova oko kojih se i razvio, a glavni je Residenzplatz, na lijevoj obali Salzacha, pa dalje Mozart-, Dom- i Kapitelplatz. Novi dio grada razvijen je na desnoj obali reijeke Salzach. Povijesno središte grada 1997. godine uvršteno je na UNESCO-vu listu Svjetske baštine. Popularni film "Moje pjesme, moji snovi" je 1964. godine snimljen u Salzburgu. Čak možete rezervirati i vođenu turu po lokacijama na kojima film sniman. Interesantno je spomenuti da je u okolci Salzburga 1816. nastala i najomiljenija božićna pjesma "Tiha noć".

  Auto Europe jedan je od vodećih posrednika u rent a car industriji sa prisustvom na preko 24 000 lokacija u svijetu u 180 zemalja. Naše dugogodišnje iskustvo i brojna partnerstva sa međunaordnim rent a car tvrtkama omogućavaju nam ponuditi vam i osigurati najniže cijene na tržištu. Proces rezervacije vrlo je jednostavan: posjetite našu web stranicu i popunite obrazac za rezervaciju, i u samo nekoliko sekundi dobit ćete najbolje moguće ponude u tom trenutku, i sa lakoćom odabrati željeno vozilo, vrijeme i lokaciju. Saznajte i zašto se isplati unajmiti vozilo putem Auto Europe. Također se možete obratiti i našem stručnom osoblju u odjelu za rezervacije na broj +49 89 412 097 83 i rezervirati telefonski. Naši djelatnici su vam također dostupni za sva pitanja ili nedoumice u vezi sa vašim najmom vozila.

  Kakav je promet u Salzburgu??

  Salzburg je i ljeti i zimi uvijek živo i prometno mjesto. Ceste su općenito u odličnom stanju,i redovito se servisiraju. U osnovi, ako se pridržavate prometnih pravila vaš najam vozila u Salzburgu bi trebao proteći bez ikakvog stresa. Ovisno o tome koju ste destinaciji odabrali, prethodno se uvijek informirajte o stanju na cestama i o vremenskim uvjetima. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta i informacija o prometnim pravilima u Salzburgu:

  • Kod ograničene vidljivosti, potrebno je voziti sa upaljinim kratkim svjetlima.
  • Za vožnju po autocesti u Austriji morate imati vinjetu, koju trebate zalijepiti na vidljivom mjestu ispod vjetrobranskog stakla.
  • Zimske gume su obavezne tijekom zimskih mjeseci. U slučaju jakog snijega, morate koristiti i lance za snijeg.
  • Svako vozilo treba biti opremljeno reflektirajućim prslukom, koji u slučaju kvara ili prometne nezgode morate koristiti. Prije polaska provjerite nalazi li se takav prsluk u vozilu koje unajmljujete.
  • Teleforniranje tijekom vožnje dozvoljeno je samo uz korištenje hands-free sustava.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Salzburgu?

  Kako Salzburg nije samo popularna destinacija za turiste iz cijelog svijeta, već i za same Austrijance, promet u gradu je uvijek gust. Na ulici ćete vrlo rijetko pronaći besplatna parkirna mjesta, kojih i inače ima jako malo. Informacije o cijenama i maksimalno dopuštenom vremenu parkiranja naći ćete na automatima za parkiranje ili na tablama postavljenim pokraj njih. Kako biste izbjegli gubljenje vremena tražeći parking na ulici, svoje vozilo možete ostaviti u jednoj od brojnih garaža. Isto tako, možete svoje vozilo ostaviti na P&R parkiralištu, i do središta grada se odvesti javnim prijevozom.

  Zračna luka Salzburg

  Zračna luka Salzburg, koja se nalazi u samoj gradskoj oblasti, u četvrti Maxglan, druga je po veličini zračna luka u Austriji. Nalazi se oko 4 km zapadno od središta grada, tako da ste u gradu za svega nekoliko minuta vožnje. Iz Hrvatske momentalno nema izravnih letova, karte se mogu naći po prilično povoljnim cijenama, ali morate računati na bar jedno presjedanje.

  Službeni naziv: Salzburg Airport W. A. Mozart (SZG)
  Adresa: Innsbrucker Bundesstraße 95, 5020 Salzburg, Austrija
  Web stranica: www.salzburg-airport.com
  Telefon: +43 662 8580-0

  Što raditi u Salzburgu

  Jedno je sigurno; u Salzburgu vam ne može biti dosadno. Bogata povijest i kulturne znamenitosti će vas potpuno uvući u svoju čaroliju, a događanja kao što su Salzburger Festspiele, koje su osnovane 1842. godine, i od 1917 se neprekidno održavaju kroz srpanj i kolovoz, ili Christkindlmarkt, božićni sajam čija povijest seže još dublje, naime održava se od 1491. godine, samo su neki od neizostavnih eventa. Ako ste se već pripremili na šnicel i kobasice, razmislite još jednom. Gastronomska ponuda se dobrano izmijenila. No, Mozart kugle su i dalje vrlo omiljene, pa ih ne zaboravite ponijeti dragim ljudima. Ispod smo saželi neka od najpopularnijih i najzanimljivijih atrakcija Salzburga, koja ne smijete propustiti posjetiti:

  Tvrđava Hohensalzburg:

  Tvrđava Hohensalzburg simbol je grada i datira iz 11. stoljeća, a današnji izgled dobila je oko 1500, a služila je kao biskupska rezidencija u ratovima koji su se vodili u 15. i 16. stoljeću. Najveća je u potpunosti sačuvana tvrđava u Srednjoj Europi, i svake godine privuče oko milijun posjetitelja. Danas se u njoj nalaze brojni muzeji, uključujući onaj o dvorskom životu, muzej lutaka, staru oružarnicu i muzej pukovnije Rainer. Neke od prostorija tvrđave su još uvijek u izvornom stanju i opremljene su namještajem iz 16. stoljeća, između ostalih i Goldene Stube (Zlatna soba) i Goldene Saal (Zlatna sala). Tvrđava Hohensalzburg otvorena je tijekom cijele godine, a radno vrijeme ovisi o sezoni.

  Mozartova rodna kuća:

  U ovoj kući je 27. siječnja 1756. godine rođen jedna od najvećih glazbenih genija Wolfgang Amadeus Mozart. "Hagenauer Haus" u Getreidegasse 9 jedan je od najposjećenijih muzeja u Austriji . Mozart je ovdje sa svojom obitelji proveo 26 godina. Posjetom njegovoj rodnoj kući možete zaroniti u prošlost i vidjeti kako je Mozart živio. Kuća je opremljena namještajem iz 18. stoljeća, gdje ćete imati priliku vidjeti mnoge Mozartove dokumente, pisma i neke osobne predmete vezane za njegov život. Muzej je otvoren tijekom cijele godine, a vrijeme posjeta ovisi o sezoni. Na upit je moguće organizirati obilaske u pratnji vodiča.

  Muzej grada Salzburga:

  Muzej se nalazi u obnovljenoj Novoj rezidenciji u Starom gradu. Pored muzeja Salzburg nalazi se i Salzburg Heimatwerk kao i Salzburg Glockenspiel iz 15. i 16. stoljeća. Na prvom katu naći ćete brojne izložbe, a na drugom katu možete posjetit riznicu. Podzemni prolaz povezuje muzej grada i muzej Panorama. U dvorištu ćete naći i umjetničku galeriju. Vrijeme otovreno za posjetitelje je od utorka do nedjelje.

  Dvorac Mirabell i njegov vrt:

  Dvorac je 1606. dao sagraditi nadbiskup Wolf Dietriech. Njegova mramorna dvorana jedna je od najljepših svadbenih dvorana na svijetu. U odajama dvorca nalaze se službene prostorije gradonačelnika i gradske uprave. Vrt dvorca Mirabell je redizajniran negdje oko 1690. a za javnost ga je 1854. godine otvorio car Franjo Josip. Vrt vrvi ornamentalnim cvjetnim skulpturama, fontanama i klasičnim kipovima, no ovdje ćete naći i igralište za djecu, vrt ruža, vrt narandži i veliku Pegasusovu fontanu. Dvorac je svakodnevno otovoren od 8:00 do 18:00, no, mramorna dvorana ima različita vremena otvaranja. Vrt dvorca Mirabell otvoren je svakog dana od oko 6:00 sati ujutro do sumraka.

  Zoo Salzburg:

  Salzburški zoološki vrt nalazi se u južnom dijelu grada i udomljava oko 1.500 jedinki koje pripadaju 150 različitih vrsta. Na području od 14 hektara možete se, uz ostalih 3,6 miliona posjetitelja, diviti životinjama sa pet kontinenata. Posebnost salzburškog zoološkog vrta je takozvani noćni zoološki vrt. Svakog petka i subote u kolovozu i rujnu zoološki vrt je otvoren za posjetitelje do 22 sata, i tada možete promatrati životinje, koje su noću puno aktvinije. Točno vrijeme otvaranja zoološkog vrta ovisi o sezoni.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Salzburgu

  Odlučivši se za rent a car u Salzburgu , imat ćete priliku osim samog grada, istražiti i njegovu okolicu - što svakako preporučujemo! Na području Salzburga očekuju vas brojne atrakcije. Evo kratkog popisa najuzbudljivijih mjesta:

  Dvorac Hohenwerfen

  Ova vrlo interesantna utvrda čeka vas na samo 45 minuta vožnje od Salzburga, i nudi zaista puno toga: možete sudjelovati u obilasku dvorca i saznati gotovo sve o njegovoj prošlosti, posjetiti izložbu oružja, uživati u izvrsnoj hrani u dvorskoj krčmi, kupiti memorabilije u viteškom dućanu ili diviti se umijeću sokola čije se let organizira svaki dan. U dvorcu ćete naći i prvi sokolarski muzej u Austriji. Osim toga, ovdje se uvijek organiziraju razne kazališne predstave, srednjovjekovni festivali ili izleti u okolna područja. Do pustolovnog dvorca može se doći pješice ili uz pomoć žičare. Dvorac je otvoren od travnja do studenog.

  Gaisberg

  Gaisberg je od središta Salzburga udaljen svega nekoliko kilometara. Najviši vrh doseže visinu od 1.877 metara i pogodna je za razne slobodno aktivnosti za sve uzraste i to tijekom cijele godine. Ljeti možete uživati u mnogim biciklističkim stazama, planinariti ili se jednostavno odlučiti isprobati paragliding, ako to već niste, dok se zimi, naravno, možete odlučiti za skijanje, klasično ili nordijsko, ili na sankanje. Odavde se pruža fantastičan pogled na grad, a po lijepom vremenu možete promatrati i susjednu Bavarsku. Ako sve ovo ne stignete u jednom danu, ne trebate brinuti, na Gaisberg postoje brojni restorani, hoteli i privatni smještaj.

  Rudnik soli Bad Dürrnberg

  Stari rudnik soli u Bad Reichenhallu, od Salzburga udaljen svega 30 minuta vožnje, je ujedno i najstariji na svijetu koji je otvoren za posjetitelje. U jednosatnom obilasku vlakićem možete istražiti podzemni sustav i utrobu rudnika soli i naučiti sve o procesu prerade soli, a nakon toga možete posjetiti i interaktivni muzej koji obuhvaća pet izložbenih prostorija gdje možete saznati gotovo sve o povijesti soli. Osim toga po rudniku možtete i pješačiti, klizati se drvenim toboganom dugim nekih 40 metara, ili se splavom po neobičnom i tajanstvenom jezeru.

  Kako putovati po Salzburgu

  Javni prijevoz u Salzburgu je dobro organiziran, a na raspolaganju vam je prijevoz autobusom, vlakom i S-Bahnom, ako vam zatreba, ali sam grad je zapravo mali, i obići ga možete i pješice, i na kratko zaboraviti na svoj najam vozila u Salzburgu. Postoje također i brojne linije trolejbusa (11 linija) i autobusa (13 linija). S-Bahn ima 3 linije: S1 vodi od željezničkog kolodvora do Obrndorfa, linija S2 povezuje glavni kolodvor Salzburg i Straßwalchen, a linija S3 Freilassing i Golling. Lokalni prijevoznici integrirani su u jednu prijevoznu mrežu Salzburger Verkehrsverbund, tako da karte vrijede za sve prijevoznike, s tim da morate obratiti pažnju na zone. Na izbor imate redovne karte, karnet sa 5 redovnih karata, karte za kratku vožnju, 24-satnu i tjednu kartu. Salzburg je vlakom izvrsno povezan sa ostalim austrijskim gradovima, tako ste u Beču za maksimalno 3 sata, kao i s međunarodnim odredištima u Njemačkoj, Francuskoj i Švicarskoj.

  Korisne poveznice

  Turizam Salzburg