Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U SAN FRANCISCU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u San Franciscu uz najbolje cijene

  Grad kao nijedan drugi, San Francisco, i vožnja kabrioletom preko mosta Golden Gate zasigurno je jedna od fantazija brojnih zaljubljenika u putovanja. Valoviti brežuljci na kojima se smjestio grad, fascinatni Tihi ocean, viktorijanske kuće u upečatljivim strmim ulice kojima vozi tramvaji-uspinjače, koji ne sliči niti jednom drugom u svijetu, prizori su koji mame na posjet već i na prvi pogled na razglednicu ovog četvrtog najvećeg grada Kalifornije, i odmah nakon New Yorka najgušće naseljanog grada SAD-a.

  Auto Europe vam daje mogućnost otkriti i doživjeti ovaj fascinantni grad uz zagarantirano najbolje cijene najma automobila. Zahvaljujući našem višegodišnjem partnerstvu s tvrtkama za najam vozila u mogućnosti smo ponuditi našim klijentima širok izbor kategorija vozila, kvalitetnu uslugu i konkurentne niske cijene najma diljem svijeta, u 180 zemalja, na više od čak 24000 lokacija. Za rent a car u San Franciscu na našoj web stranici u samo nekoliko klikova odaberite lokaciju i razdoblje najma i na raspolagaju vam je obilje ponuda najma baš onog auta koji se najbolje uklapa u vaše planove putovanja. Potporu tijekom rezerviranja ili najma vozila, ukoliko vam je potreban, pružaju vam naši suradnici za rezervacije. U razgovoru sa njima uvjerit ćete se da osim nevjerovatnih cijena i bogate ponude Auto Europe pruža i izuzetno visoku razinu korisničkog servisa.

  Kakav je promet u San Franciscu?

  Kada se odlučite za najam vozila u San Francisu, svakako će vam dobro doći nekoliko informacija o prometu u ovom gotovo milijunskom gradu. Smatra se da je ovdje promet među najgorim u SAD-u, te je preporuka da vozite oprezno i bez žurbe. Svakako je preporučljivo i da obratite pozornost na osiguranja koji su dio vašeg ugovora o najmu vozila. Grad ima široku mrežu autocesta. Na sjeveru gradskog područja među najvažnijim je autocesta US 101. Ona povezuje San Francisco preko poznatog mosta Golden Gate s Marine Cityjem i San Rafaelom. Do Sacramenta se iz San Francisca stiže preko Oaklanda do kojeg iz San Francisca preko Oaklandskog zaljeva vodi cesta I-80.Ceste US 101 i međudržavna 280 veza su za San Jose, a nastavite li dalje cestom US 101 na jug dovest ćete se do Los Angelesa.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u San Franciscu?

  Opće pravilo parkiranja u San Franciscu je da, osim ako nije propisano drugačije, automobil možete parkirati najviše 72 sata na istom mjestu. Automobil parkirajte na 45cm od ruba ivičnjaka i to okrenut u smjeru toka prometa na toj strani ulice. Ako parkirate na nizbrdici, usmjerite prednje kotače prema ivičnjaku jer će tako, u slučaju da popusti kočioni sustav automobil udariti u rubnik kolovoza. Obratite pažnju na znakove za parkiranje koji vas informiraju o ograničenim područjima parkinga, najdužem dozvoljenom vremenu parkiranja kao i vremenu u kojem se parkiranje naplaćuje. Parkiranje na ulici uopćeno se plaća 7 dana u tjednu, od 9 do 18 sati. Automati za plaćanje parkiranja prihvaćaju kovanice, parkirne kartice koje je izdala Općinska prometna agencija San Francisco (SFMTA) i kreditne kartice. Plaćanje putem mobilnog telefona također je moguće, i to putem aplikacije PayByPhone. Imajte na umu da nije dopušteno parkiranje u crvenim zonama. Javna parkirališta koja se plaćaju i garaže raštrkani su po cijelom gradu.

  Zračna luka San Francisco

  Sa oko 57,5 milijuna putnika godišnje Međunarodna zračna luka San Francisco je druga najprometnija zračna luka u državi California. Peto je najznačajnije zrakoplovno čvorište američke zrakoplovne kompanije United Airlines i smatra se kapijom ka Aziji ali i europskim odredištima. Nalazi se oko 21 km južno od grada San Francisco, u blizini mjesta San Bruno i Millbrea, u okrugu San Mateo ali je u vlasništvu grada San Francisco.

  Zračna luka San Francisco (SFO)
  Adresa:San Francisco International Airport, San Francisco, CA 94128-8097a
  Web stranica: www.flysfo.com
  Telefon: 800 435 9736

  Što raditi u San Franciscu?

  San Francisco se smatra jednim od njaljepših gradova Sjeverne Amerike i draguljem Californie. Iako mu je simbol most Golden Gate i otok Alcatraz, ovaj grad ima za ponuditi znatno više. Slavna Kineska četvrt u San Franciscu, najveća u Sjevernoj Americi, tramvaji-žičare na strmim ulicama, ribarski kej, nekada nazivan Mala Italija, Lincoln park sa muzejem Legije časti, samo su neka od odredišta u gradu koja neizostavno treba posjetiti tijekom boravka u San Franciscu.

  • Most Golden Gate je vjerojatno ono na što većina ljudi prvo pomisli kada se spomene San Francisco.Iako u prijevodu znači zlatna kapija, most je narančasto-crvene boje koja je odličan kontrast plavoj vodi ili, vrlo često, bijelim oblacima i izmaglici kojima je most obavijen. Ovo najfotografiranije mjesto San Francisca impozantno djeluje i noću, kada je obasjano zbog osvjetljenja mosta. Most nosi naziv zapravo prema tjesnacu koji povezuje zaljev San Franciso sa Tihim oceanom, i ujedno dijeli San Francisco od okruga Marin. U vrijeme kada je izgrađen, 30-ih godina 20. stoljeća, bio je najveći viseći most na svijetu dok je danas tek osmi. Iako više nije građevisnko čudo, što je bio u vrijeme kada je građen, i danas pogled na njega i njegovu okolicu djeluje fascinatno i mami vas da pređete most bilo automobilom, biciklom ili čak u laganoj šetnji preko mosta, što je dozvoljeno tijekom ljetne sezone. Na obje obale pronaći ćete idealne točke za pogled i fotografiranje mosta, a među najspektakularnije prizore San Francisca ubraja se pogled na most Golden Gate sa otoka Alcatraz.

  • Otok Alcatraz, smješten u zaljevu San Francisco, jedan je od najslavnijih zatvora SAD-a, poznat diljem svijeta. Ovdje je kaznionica bila 30-ak godina, do 1963. kada je zatvoren, a onda deset godina kasnije ponovno otvoren ali u drugom ruhu- kao turistička atrakcija koja osim razgledanje nekadašnjeg zatvora nudi i mogućnost posmatranja morskih ptica koje sada su sada najbrojniji i najznačaniji stanovnici otoka. Interesantno je da i sam naziv otoka zapravo potječe od originalnog španjolskog imena Isla de los Alcatraces što u prijevodu znači Otok pelikana.

  • Fisherman´s Wharf, odnosno Ribarsko pristanište, uglavnom je neizostavan dio obilaska San Francisca. Ovaj stari dio grada nekada je nazivan Mala Italija, jer su se ovdje prvi doselili talijanski ribari. Ovdje ćete osjetiti duh San Francisca kroz brojne restorane, trgovine te prekrasno okruženje uz obalu i pogled na grad. Također, posjetite ovdje i neke od glavnih atrakcija grada- Madam Tussauds Muzej, Trg Ghirardelli, Nacionalni povijesni park San Franciso Maritime i brojne druge

  • Tramvaji-uspinjače koji voze duž strmih ulica grada su sigurno jedan od njegovih najupečatljivijih krajolika i simbola.Ova prijevozna sredstva uvedena su 70-ih godina 19. stoljeća kako bi olakšalastanovnicima kretanje brdima na kojima je grad izgrađen. Od sredine 20. vijeka ovaj jedinstven sustav javnog prijevoza je proglašen povijesnim spomenikom i danas je ostalo tek nekoliko tramvaja-žičara koji su u funkciji turizma i koji su doista odličan način obilaska i istraživanja grada.

  • Kineska četvrt u San Francisu je iznimno poznata i ne propustite ju obići. ovdašnji China Town je ne samo i najstarija kineska četvrt u Sjevernoj Americi već i najveća izvan Azije. Uništena je početkom 20. stoljeća u potresu ali je potom obnovljena u kineskom stilu i sada sa ne samo trgovinama, antikvarnicama i radionicama već i hramovima i kazalištima predstavlja značajnu atrakciju grada posebice u vrijeme obilježavanja kineskih praznika kada se ovdje održavaju manifestacije. Tako primjerice proslava Kineske nove godine u ovoj četvrti, smatra se najspektakularnijom u cijeloj Sjevernoj Americi.

  Najbolji izleti sa rent a carom u San Franciscu

  Posjet San Franciscu uglavnom ne znači istraživanje samog grada već svakako obilazak atrakcija u blizini grada. Uz najam vozila u San Franciscu, za početak krenite u vožnju duž obala Zaljevskog područja San Francisca, a zatim se uputite dalje i na nekoliko 100km udaljenosti od grada otkrit ćete neke od najvećih atrakcija ne samo Kalifornije već i cijelih SAD.

  Zaljevskog područja San Francisca
  Zaljev je premošćen na 5 lokacija od kojih je najpoznatiji most, Goden Gate najkraći, tako da već i vožnja preko mostova može oduševiti turistu jer primjerice najduži most u zaljevu San Mateo, dug je više od 11km. Vožnja duž obale, bez prelaska mostova duga je više od 250km, i osim kroz i kraj malih gradova, vojnih baza, prirodne i nacionalke parkove, vodi vas i kroz tri velika grada San Jose, Oakland i San Francisco. Iako je ovo urbana regija sa više od 9 milijuna stanovnika, vrlo je značajno stanište dobro očuvane i raznolike flore i faune, specifičnih geomorfoloških oblika uslijed žive tektonske aktivnosti, umjerene klime što rezultire brojnim sportskim i rekreativnim zonama i aktovnostima. Ovdje možete posjetiti slavnu Silikonsku dolinu, sveučilišne centre Berkeley i Stanford, famozne plaže u Point Reyes...

  Napa Valley
  Ako ste raspoloženi za malo dulju vožnju svakako se uputite ka manje od 100km udaljenoj Napa Valley, možda najpoznatijem vinogradarskom području ne samo Sjeverne Amerike već i svijeta. Slikoviti obronci brežuljaka sa vinogradima i stotine vinarije u kojima možete degustirati i jedno od najcjenjenijih svjetskih vina Cabernet Sauvignon jamči užitak za sva čula. Neizostavno krenite u obilazak područja vintage vlakom sa vagon-restoranom, posjetite neku od vinarija i priuštite si bar malo luksuza u nekom od vrhunskih restorana.

  Nacionalni park Yosemite
  Za ljubitelje prirode i zaljubljenike u vožnju, pravi užitak će svakako biti uz odgovarajući rent a car u San Franciscu provozati se do oko 300km udaljenog slavnog Nacionalnog parka Yosemite u kalifornijskim planinama Sierra Nevada. Drevna stabla sekvoja, kultni pogled na granitne litice te čudesni slapovi samo su dio začuđujuće ljepote i bogatsta ovog nacionalnog parka, koji je dio UNESCO svjetske baštine. Za obilazak ovog veličanstvenog mjesta možete koristititi sustav javnog prijevoza YARTS koji vas vodi do nekih od atrakcija parka. Za posjetitelje koji žele pravu adrenalinsku avanturu penjanje na granitni monolit El Capittan bit će pravi izbor, dok onima koji žele nešto mirniji odmor rafting rijekom Merced će biti draži. Bez obzira da li vam je draži avanturistički ili relaksirajući odmor, nikako ne propustite posjetiti Yosemite slapove visoke oko 740m

  Kako putovati po San Franciscu

  Gradskim javnim prijevozom San Francisca upravlja općinska željeznica (SFMTA) a od prijevoznih sredstava na raspolaganju u gradu su autobusi (tzv. Muni), trolejbusi, lagana željeznica, i tramvaji-Uspinjače. Bay Area Rapid Transit (BART) uvezuje cijeli zaljev San Francisco, pružajući usluge brze željeznice i podzemne željeznice od San Francisca do gradova u zaljevu, poput Richmonda, Oaklanda, Pittsburgha ili Fremonda, kao i zračne luke San Francisco. Važan dio javnog prijevoza su svakako i trajekti koji rade u dva sustava- jedan pokriva istočni dio zaljeva i ima tri terminla u San Franciscu i 6 pristaništa na otocima ili u drugim naseljima na obalama zaljeva; drugi, tzv. Golden gate uvezuje sjeverni dio zaljeva.

  Korisne poveznice

  Turizam San Francisca