Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U SJEVERNOJ ZRAČNOJ LUCI TENERIFE

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife po najnižim cijenama

  Već samim spomenom Tenerifa, najvećeg od sedam Kanarskih otoka, javlja nam se slika dugih pješčanih plaža, tijekom cijele godine okupanih toplim sunčevim zrakama. Bliže Afričkoj nego Španjolskoj obali, ovi otoci već dugi niz godina privlače milijune posjetilaca koji uživaju u fascinantnim vulkanskim krajolicima, šarmantnim gradićima i selima, fantastičnoj hrani, znamenitostima koja se već dugo nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih kulturnih dobara. Kada ne želite istraživati otok, dane možete provoditi izležavajući se na plaži, a noći, sve do ranih jutarnjih sati možete provesti plešući. Ovaj dramatični krajolik može se pohvaliti suptropskom klimom, koja zimi doseže od 20°C – 22°C, a ljeti 26°C – 28°C. Kako bi vaš odmor protekao što ležernije, dopustite da Auto Europe vodi brigu o vašem sljedećem odmoru na Kanarskim otocima i rezervirajte rent a car u zračnoj luci Sjevernoj zračnoj luci Tenerife .

  Uz iskustvo u rent a car industriji dulje od 60 godina, i brojna partnerstva sa renomiranim rent a car tvrtkama diljem svijeta, Auto Europe vam je u mogućnosti ponuditi široku paletu vozila koja zadovoljavaju sve ukuse i potrebe. Kombinacijom sjajne korisničke službe i odličnom suradnjom sa našim partnerima u kontinuitetu vam osiguravamo najbolje ponude i najniže cijene na 24.000 lokacija u više od 180 zemalja svijeta. Tako i ovom slučaju, iskoristite naše ekskluzivne ponude i uštedom na rent a caru, uživajte u svom odmoru još i više. Posjetite našu web stranicu i u rezerviratte svoje vozilo u samo nekoliko koraka. Kada to učinite, shvatit ćete da je za Auto Europe klijent zaista na prvom mjestu. Provjerite naše posebne ponude kao što su globalni popusti, vikend akcije ili besplatni upgrade. Prijavite se na naš newsletter i budite uvijek informirani! Ako svoje vozilo radije želite rezervirati putem telefona, nazovite nas na +49 89 412 097 83 i naši djelatnici će vam uz stručne savjete pomoći pri procesu rezervacije.

  Podatci o zračnoj luci

  Sjeverna zračna luka Tenerife, nekad poznata i kao Los Rodeos je manja od dvije međunarodne zračne luke na otoku Tenerife, i uglavnom se koristi za otočne letove i one prema kopnenom dijelu Španjolske, nešto rjeđe za središnju Europu. U periodu od 1935. do 1939. skupljena su sredstva, sagrađen hangar i proširene postojeće piste, a tek od 1946. se gradi još hangara i aerodrom se otvara za međunaordni promet. 1978. godine se otvara Južna zračna luka Tenerife na kojoj se odvija većina međunaordnog prometa. 2002. se gradi novi terminal sa pripadajućim prakiralištem, pristupnim rampama za autoceste, četverokatna zgrada terminala sa 12 ukrcajnih izlaza. Iako spada u manje zračne luke, putnicima su dostupni svi potrebni sadržaji. Godišnji promet putnika je preko 4 milijuna.

  Sjeverna zračna luka Tenerife (SXF)
  Adresa: 38297 San Cristóbal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife, Španjolska
  Lokacija: Zračna luka je od središta Santa Cruza udaljena je 11 km, i na nadmorskoj visini od 633 m.
  Avioprijevoznici koji lete u zračnu luku Santa Cruz de Tenerife Tegel: Ukupno 14 zrakoplovnih kompanija koriste ovu zračnu luku, a među najpoznatijim su: Air Europa, Air Nostrum, Binter, Canarias, Canary Fly, Evelop, Finnair, Iberia Express, Iberia, Norwegian Air, Privilege Style, Royal Air Maroc, Ryanair, Vueling Airlines. Iz Dubrovnika, Zagreba, Zadra i Splita su po prilično povoljnim cijenama dostupni letovi uz jedno presjedanje.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife

  Sve rent a car tvrtke nalaze se unutar zgrade terminala, nešto dalje od područja za preuzimanje prtljage u sali za dolaske. Prije nego otputujete, preporučujemo da pročitate svoj Auto Europe voucher, kako boiste točno znali koja su vaša prava, ali i obaveze. Na prvoj stranici je također navedena i rent a car tvrtka od koje unajmljujete vozilo, čiji djelatnici će vas uputiti gdje trebate preuzeti i vratiti vozilo. Također se preporučuje da se prije putovanja informirate o prometnim pravilima u Španjolskoj, kako bi vaš najam vozila u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife prošao što bezbrižnije

  Sixt u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife Sixt u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife
  Camino San Lázaro 142,
  San Cristóbal de La Laguna, Španjolska 38206

  +34 871180192
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 07:00-23:30
  Europcar u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife Europcar u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife
  Los Rodeos Aeropuerto-Tenerife,
  San Cristóbal de La Laguna, Španjolska 38297

  +34 911 50 50 00
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 07:00-23:00
  Avis u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife Avis u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife
  Los Rodeos Aeropuerto-Tenerife ,
  San Cristóbal de La Laguna, Španjolska 38297

  Phone: +34 922 635 868
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 07:00-23:00
  Hertz u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife Hertz u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife
  Los Rodeos Aeropuerto-Tenerife ,
  San Cristóbal de La Laguna, Španjolska 38297

  +34 922 635 868
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 07:00-23:00
  Interrent u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife Interrent u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife
  Los Rodeos Aeropuerto-Tenerife ,
  San Cristóbal de La Laguna, Španjolska 38297

  +34 918 341 400
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 07:00-23:30

  Terminali

  Ova zračna luka ima samo jedan terminal sa 12 check-in šaltera te područjem za dolaske i odlaske. Od 2002. kada je izgrađen novi terminal, promet putnika je znatno porastao, ali prvenstveno u međuotočnom, najčešće prema otocima Gran Canaria, Lanzarote i Fuerteventura i europskom prometu. Zračna luka je zatvorenu u vremenu između 23:30 i 06:00, tako da u njoj ne možete provesti noć. Mogućnosti se nude u obližnjim hotelima.

  Sadržaji u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife

  Iako mala, Sjeverna zračna luka Tenerife nudi veliki izbor sadržaja, između ostalog: besplatan WiFi - spojite se na “AIRPORT FREE WIFI AENA”, ATM automati u području za dolaske i odlaske (prije korištenja uvijek provjerite kolike su naknade za korištenje), kolica za prljagu, dječje igralište, mjenjačnicu, Duty free, kao i nekolicina drugih trgovina. Vrijeme možete skratiti i jednom od kafea ili restorana, neki od njih su Dorada, Cafeteria Careca i Café Select, ili u zoni za odmaranje. Vip salon nalazi se na međukatu. Na raspolaganju su vam 5 info pultova. Zatrebate li ljekarnu, naći ćete ju u prizemlju, u području za dolaske. Parking se nalazi u blizini, a prostori su prilagođeni osobama sa ograničenom mobilnošću i posebnim potrebama.

  Kako stići do i od zračne luke

  Zračna luka nalazi se u blizini TF-5, druge njaveće prometnice na otoku. San Cristobal de La Laguna (često nazivan skraćeno La Laguna) nalazi se na samo pet minuta vožnje. Koristite li TF-5 izravno iz zračne luke, dovest će vas izravno u srce glavnog grada, Santa Cruz de Tenerife. Imajte na umu da TF-5 u gradu mijenja ime u Avenue del Tres de Mayo i Avenue Reyes Catolicos. Puerto de la Cruz je također povezan putem TF-5. Najam vozila u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife je idealan izbor za neovisan itinerar koje možete kreirati po vlastitim željama.

  Ako svoje vozilo želite pruzeti u gradu, iz zračne luke redovito prometuju četiri autobusne linije koje prevoze putnike do različitih mjesta na otoku, kao i do glavnog grada. Linije 102 i 340 prometuju do grada Puerto de la Cruz, do Južne zračne luke Tenerife, te do drugih gradova na otoku. Linije 107 i 108 voze do Santa Cruza. Polaznu autobusnu postaju u zračnoj luci naći ćete u prizemlju terminala, ispred područja za dolaske. Na raspolaganju vam je također i taksi služba. Imajte na umu da su cijene vikendom i noću puno veće nego što su to radnim danom. Taksi stajalište ćete naći u prizemlju, u blizini autobusne postaje i područja za dolaske.

  Savjeti za parking

  Sjeverna zračna luka Tenerife nudi nekoliko opcija za parkiranje, koje cjenovno variraju. Možete birati između premium i niskobudžetenih opcija. U blizini zračne luke nude se brojne mogućnosti, no ako ste u potrazi što jeftinijim parkingom, razmislite o online rezervaciji putem ParkVia ili TravelCar. Ove tvrtke će se pobrinuti za to da dobijete parkirno mjesto kakvo želite. Glavno parkiralište ima 3 kata i 900 parkirnih mjesta. Prva dva kata su natkrivena, dok je treći, zadnji nenatkriven. Za rent a car vozila osigurano je nekih 250 parkirnih mjesta. Ako se odlučite za rent a car u Sjevernoj zračnoj luci Tenerife, do glavne zgrade trebate manje od 2 minuta hoda, što je vrlo zgodno. Prvih pola sata parkiranja je besplatno, što je sasvim dovoljno ukoliko se u zračnoj luci ne trebate dulje zadržavati. Parking se kao i u većini zračnih luka, plaća u zgradi treminala.

  Korisne poveznice

  Sjeverna zračna luka Tenerife


  Dodatne informacije o Sjevernoj zračnoj luci Tenerife

  Sjeverna zračna luka Tenerife
  San Cristóbal de La Laguna
  Santa Cruz de Tenerife, Španjolska 38297

  IATA kod: TFN
  IACO kod: GCXO
  Wikipedija
  Geografska širina: 28.4845
  Geografska dužina: 16.3434

  Opće informacije: Sjeverna zračna luka Tenerife smještena je u San Cristóbal de La Laguna i udaljena je od Santa Cruz de Tenerife samo 11 km. Lako je dostupna vozilom, izlaz 11 autoceste TF-5 (Autopista del Norte).