Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ŠPANJOLSKOJ

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Španjolskoj – Uživajte u najboljem od južne Europe

  Rent a car u Španjolskoj

  Bogata poviješću i raznolikostima, Španjolska je idealna zemlja za istraživanje automobilom, osobito duž svojih pješčanih obala koje s jedne strane graniče s divljim Atlantikom, a s druge suncem natopljenim Sredozemnim morem. Sva četiri kutka zemlje su prometno dobro povezana, ali da biste otkrili pravu Španjolsku, možda se najbolje uputiti u unutrašnjost i uživati u vožnji cestama koje otkrivaju brojna iznenađenja gdje god se zaputite, kao što su lijepa u bijelo obojena sela Andaluzije, viseće kuće u gradiću Cuenca, visoki rimski hram Mérida i maurska palača Alhambra koja kruni staru četvrt Granade.

  Planiranje ovog uzbudljivog putovanja možete započeti rezervacijom rent a cara u Španjolskoj na Auto Europe web stranici, gdje ćete naći brojne mogućnosti preuzimanja i povrata vozila, što možete napraviti u gotovo svim zračnim lukama i na brojnim lokacijama diljem zemlje. Planirate li prvo posjetiti Madrid koji će vas bez sumnje osvojiti svojim šarmom, ako ste u mogućnosti, odvojite barem nekoliko dana, i uživajte u gradu koji diše punim plućima, ali tek iza 10 ujutro. No, zato će vas iznenaditi gužva i živahnost u 10 uvečer, no ovo ćete susretati u cijeloj zemlji, stoga, ako već niste noćna ptica, malo se pripremite na noćne aktivnosti. Neovisno o tome koji je razlog vašeg posjeta, turistički, poslovni, vjerski ili neki drugi, ovdje će svatko naći nešto u što će se sasvim sigurno zaljubiti. Netko će se oduševiti ljudima i slikom dinamičnog i ineresantnog života, netko gastronomskom ponudom koja je jedinstvena, bez obzira radi li se o tradicionalnoj ili modernoj kuhinji, a vjerojatno svi u poviješću ispisanom arhitekturom, i životom koji ju okružuje.

  Španjolska se može pohvaliti sa puno sunčanih dana u godini, pa turizam nezaustavljivo raste (2019. preko 80 milijuna posjetitelja). No, nije samo vrijeme adut u rukama Španjolaca, nego i brojne atrakcije i zanimljive destinacije. Čak se 47 lokaliteta nalazi pod zaštitom UNESCO-a, i time na trećem mjestu u svijetu po broju zaštićenih područja. Glavni grad Madrid ubraja se u kulturno najinteresantije gradove svijeta, kao u uostalom i Barcelona, kojom se Katalonci ponose i čiji karakter se zrcali u svakom kamenu ovog prelijepog grada. Na suncu okupanom jugu Španjolske ćete opet naići na neodoljivi trougao koji čine Sevilla, Córdoba i Granada koji je u rutama za obilazak Španjolske postao neizostavan. A radi blizine, ljudi uglavnom iskoriste priliku, pa na svoju listu dodaju i posjet Gibraltaru. Drugi popularni itinerari uključuju let do Fuerteventure, koja je idealna za istraživanje i Costa Blance te Costa del Sol. Nakon preuzimanja vozila, možete se uputiti u laganju vožnju i obići vinograde u oblasti Rioja te uživati u opuštajućoj vožnji rutom crnih tartufa iz Maestrazga i pratiti tragove Don Quixota počevši od nestvarno lijepog grada Toleda. Pri tom ne zaboravite i na fascinantne ture po Kanarskim otocima.

  Auto Europe se još u samom početku 1954. godine plasirao na sam u vrh svjetske rent a car industrije, i kao agent u posredovanju se tu zadržao do današnjeg dana. Surađujemo sa svim svjetski renomiranim tvrtkama za najam vozila kao što su Sixt, Hertz, Dollar, Avis, National, Europcar, Budget i Alamo, kao i sa najvažnijim lokalnim dobavljačima, čime svoju uslugu nudimo na preko 24,000 lokacija na kojima možete preuzeti ili vratiti svoje vozilo, i to u 180 različitih zemalja. Osim što nudi najveći izbor automobila za najam uz jamstvo najniže cijene, Auto Europe se može pohvaliti službom za korisnike koja je više puta nagrađivana na globalnom nivou, i to zahvaljujući kvalitetno i visoko obučenim stručnjacima za najam vozila, koji su tu za vas praktički 7 dana u tjednu i koje možete dobiti na +49 89 412 097 83.

  Za više informacija o najmu automobila u Španjolskoj, kliknite na željenu temu navedenu ispod:

  Naši rent a car partneri Najčešća pitanja Ponuda vozila

  Gdje mogu preuzeti unjamljeno vozilo u Španjolskoj

  Auto Europe nudi najam vozila u Španjolskoj na brojnim lokacijama, uključujući sve veće zračne luke, željezničke kolodvore i najbolje gradske lokacije. Kako je zemlja zaista velika, jedan od najboljih načina za obilazak najinteresantnijih područja je svakako automobilom, pogotovo zahvaljujući činjenici da svoje vozilo možete preuzeti ili vratiti u skoro svim poznatijim gradovima, kao što su Malaga, Alicante, Mallorca, Barcelona, Tenerife, Murcia, Madrid, Ibiza, Menorca, ili Almeria. Ako za početnu točku odaberete Malagu imate priliku i uživati u predivnim plažama Costa del Sol, i u prirodnim ljepotama Andaluzije koje su gotovo nadohvat ruke. Alicante, je također idealno pozicioniran za one koji su se uputili do Costa Blance, poznate po svojim plažama zlatnog odsjaja i prekrasnog grada Benidorma. Vijugave planinske ceste koje vas nagrađuju prekrasnim pogledom čine Baleare jednim od omiljenijih odredišta onih koji zemlju obilaze vozilom, a posebno omiljena je tura koja vodi iz Palme do idilične sjeverne obale Mallorce.

  Ako planirate put u Španjolsku, na Auto Europe web stranici ćete naći mnoštvo korisnih informacija o tome gdje putovati i što posjetiti, a na našem blogu možete saznati sve što vam treba prilikom najma vozila i unaprijed se naoružati informacijama o tome gdje se nalazi šalter ili ured gdje trebate preuzeti vozilo, ili što učiniti kada vozilo trebate vratiti izvan redovnog radnog vremena. Sve ove informacije možete naći i u rezultatima pretrage na našoj tražilici, našim Uvjetima i odredbama te na samom vaučeru.

  Usporedite cijene najma vozila u najpopularnijim zračnim lukama i željezničkim kolodvorima u Španjolskoj

  • Željeznički kolodvor Madrid
  • Željeznički kolodvor Barcelona
  • Željeznički kolodvor Sevilla
  • Željeznički kolodvor Malaga
  • Željeznički kolodvor Valencia
  • Željeznički kolodvor Zaragoza
  • Željeznički kolodvor Alicante
  • Željeznički kolodvor Bilbao
  • Željeznički kolodvor Oviedo
  • Željeznički kolodvor Granada

  Rezervirajte sa najboljim rent a car tvrtkama u Španjolskoj

  Kako već vjerojatno i sami znate, Auto Europe ima najbolje rent a car ponude u Španjolskoj, a cijene najma automobila na najpopularnijim destinacijama u zemlji niže su od onih na bilo kojoj drugoj internetskoj stranici. Još jedna prednost rezervacije najma vozila sa Auto Europe je ta da radimo samo s najboljim dobavljačima - tvrtkama za koje znamo da mogu pružiti najveću moguću razinu usluge našim klijentima, uključujući Firefly, Avis, Hertz, Europcar, Budget i Thrifty.

  Firefly - Informacije Budget - Informacije Europcar - Informacije
  Hertz - Informacije Avis - Informacije Thrifty - Informacije

  U rezervacijskom sustavu Auto Europe samo trebate odabrati odredište i željene datume prije nego započente uspoređivati najbolje ponude na tržištu, i to sve sa samo nekoliko klikova. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o bilo kojem aspektu rezervacije, slobodno nazovite naše stručnjake za rezervacije na +49 89 412 097 83. Ako želite, možete im poslati e-mail mailto:hrres@autoeurope.de i oni će vam se javiti što je prije moguće.


  Najčešće postavljena pitanja o najmu vozila u Španjolskoj

  Kontaktirajte nasRezervacija rent a cara u Španjolskoj putem Auto Europe internetske tražilice je samo početak uzbudljivog procesa koji prethodi preuzimanju vozila po dolasku, te njegovog povrata po završetku putovanja.

  Svaki dio procesa najma vozila ima svojih nepoznanica, posebno za mlađe ili manje iskusne vozače, zbog čega smo sastavili listu najčešćih tema koja zanimaju naše klijente.

  U nastavku ćete naći odgovore na najčešće postavljena pitanja vezanih za proces najma vozila, što vam omogućuje pretraživanje po pojedinačnoj temi kako biste saznali više o svakom konkretnom problemu.

  Ako ne možete pronaći ono što tražite u ovom odjeljku, samo nas nazovite na +49 89 412 097 83 i naši stručnjaci za iznajmljivanje će vam rado odgovoriti na sva pitanja, bez obzira radi li se o različitim pokrićima i osiguranjima, satnav opreme, podatcima o kreditnim karticama, naplati cestarine, dobnih ograničenja itd.


  Koliko moram imati godina za unajmiti vozilo u Španjolskoj?

  Općenito uzevši, minimalna starost za najam vozila u Španjolskoj je 21 godina, ali to može varirati ovisno o tome koju rent a car tvrtku odaberete, kao i o lokaciji koju namjeravate posjetiti. Prije rezervacije pročitajte naš blog Moj prvi najam vozila - Mladi vozači i rent a car, kako biste se dodatno informirali i ukalkulirali dodatni trošak za mladog, odnosno starijeg vozača.

  Da biste saznali naplaćuje li se naknada za mlade vozače lokalno, provjerite pojedinosti o cijeni na internetskoj stranici Auto Europe za određenu lokaciju, kategoriju vozila i rent a car tvrtke koje ste odabrali za svoju rezervaciju. Iznos naknade za mladog, odnosno starijeg vozača također možete provjeriti u Uvjetima i odredbama navedenim u voucheru za rezervaciju koji vam se šalje elektroničkom poštom, nakon što ste izvršili rezervaciju.

  Jednako je važno zapamtiti da glavni vozač uvijek treba upisati točnu dob prilikom rezervacije vozila putem sustava Auto Europe, što nam omogućuje pravilno vas obavijestit o eventualnim ograničenjima u vezi s iznajmljivanjem vozila.

  Internetska stranica Auto Europe pruža dovoljno informacija o starosnim uvjetima za one koji planiraju putovanje u Španjolsku, ali i bilo gdje drugdje u svijetu, bilo da se radi o iskusnimm svjetskim putnicima koji uanajmljuju automobile nekoliko puta godišnje ili neiskusnom vozaču koji rezervira svoj prvi najam vozila.

   

  Mogu li preuzeti svoje vozilo za najam u Španjolskoj na jednoj lokaciji, a vratiti ga na drugoj?

  Da. U većini situacija, rent a car tvrtke uglavnom dozvoljavaju jednosmjerne najmove, tj mogućnost da vozilo preuzmete na jednoj, a vratite na drugoj lokaciji, ponekad čak i bez dodatnih troškova. Također je vozilo moguće vratiti i u drugoj zemlji, ali se obično naplaćuje naknada za međunarodni jednosmjerni najam, pri čemu se cijene izračunavaju po pojedinačnoj situaciji.

  Za pojedinosti o naknadi za jednosmjerni najam (bez PDV-a) kliknite na Detalji cijene, no ove informacije su jasno navedene i u voucheru poslanom klijentu nakon potvrde rezervacije.

  Napominjemo da se sve naknade za jednosmjerne najmove plaćaju izravno lokalnoj rent a car tvrtci, a ne Auto Europe. Važno je napomenuti i da svaka tvrtka za najam vozila posluje iz različitih ureda i sa različitih lokacija, što znači da cijene, uvjeti i različite opcije dostupnosti mogu varirati od tvrtke do tvrtke. I unatoč činjenici da svaki dobavljač samostalno određuje iznose naknade, smatramo da je važno obavijestiti naše klijente o svim troškovima koje će snositi tijekom procesa najma, imajući na umu da se takve naknade mogu znatno razlikovati, pri čemu jedna tvrtka naplaćuje manje od druge, dok neke možda uopće pružaju određene dodatne usluge, pa tako ni jednosmjerne najmove.

  Dobra vijest za one koji unajmljuju vozilo u Španjolskoj i planiraju otputovati iz zemlje na nekoliko dana jest da većina rent a car tvrtki koje posluju na lokalnoj razini dozvoljava prelazak granice u Francusku, Portugal i druge zemlje zapadne Europe bez ikakvih ograničenja. Ipak, u slučaju kada unajmljujete vozilo luksuzne kategorije, morat ćete biti svjesni nekih ograničenja prema određenim zemljama. Primjerice, vozilima marke Mercedes, BMW, VW, Audi ili Porsche nije dozvoljeno voziti u Estoniju, Hrvatsku, Latviju, Litvu, Poljsku, Slovačku, Sloveniju, Češku i Mađarsku. Klijenti prilikom rezervacije moraju navesti sve zemlje koje namjeravaju posjetiti, koje će zatim biti navedene na voucheru za rezervaciju. U pravilu, rent a car tvrtka mora odobriti svako prekogranično putovanje te će naknade, čiji je iznos također naveden na voucheru u Uvjetima i odredbama, naplatiti lokalno.

  Da biste provjerili postoje li eventualna ograničenja za vaše planirano putovanje, odaberite željenu rent a car tvrtku i kategoriju vozila u tražilici Auto Europe i kliknite na Detalji cijene - > Osnovni paket - > Opći uvjeti i odredbe za sve potrebne informacije, koje su također uključene u voucher koji ćete dobiti nakon potvrde rezervacije. Više informacija o jednosmjernim najmovima potražite od naših stručnjaka ili telefonskim pozivom, ili putem emaila.

   

  Trebam li kreditnu karticu za najam vozila u Španjolskoj?

  Da. Kreditna kartica obvezna je prilikom najam vozila u Španjolskoj, jer lokalne rent a car tvrtke zahtijevaju sigurnosni depozit, što znači da na vašoj kartici mora biti dovoljno sredstava za pokrivanje svih dodatnih troškova, kao što su novčane kazne, neplaćene cestarine, odnosno oštećenja koja nisu pokrivena vašim osiguranjima, itd. Kreditna kartica je također dokaz tvrtki za najam automobila da vozač nije kreditni rizik. Globalno prihvaćene kreditne kartice su Visa, Mastercard, Diners i American Express, a uvijek moraju glasiti na ime glavnog vozača.

  Imajte na umu da se prilikom preuzimanja vozila na vašoj kreditnoj kartici rezervira određeni iznos novca, i zadržava se kao sigurnosni depozit te se iskorištava samo u slučaju oštećenja vozila tijekom vašeg najma, odnosno za naplatu kazni, neplaćenih cestarina itd. Ako se ne ustanovi nikakva šteta, iznos se oslobađa i novac se vraća na vaš račun, što je standardni postupak. Navedenim iznosom ćete ponovno moći raspolagati kada ih vaša banka oslobodi, pa se prije najma raspitajte kod svoje banke.

  Mnogi vozači pogrešno pretpostavljaju da prilikom preuzimanja vozila mogu koristiti debitnu karticu, ali to u pravilu nije slučaj, iako postoje rijetke iznimke od tog pravila ovisno o tvrtki i lokaciji.

  Molimo imajte na umu da ćete prilikom najma luksuznih i premium vozila trebati predočiti 2 kreditne kartice , koje obje moraju glasiti na ime glavnog vozača, a radi velike vrijednosti takvih vozila.

  Sve informacije o tome koje se kreditne kartice (i vrste kartica) prihvaćaju lako lako ćete naći na Auto Europe internetskoj stranici. Kada koristite tražilicu za pronalazak najboljeg najma vozila u Španjolskoj, kliknite na Detalji cijene da biste otvorili odjeljak s informacijama o uvjetima plaćanja rent a car tvrtke, gdje ćete naći i sve ostale potrebne detalje. Više informacija o kreditnim karticama i depozitu potražite na našem travel blogu.

   

  Koja su najvažnija prometna pravila u Španjolskoj?

  Prije putovanja provjerite valjanost svoje vozačke dozvole te je u svakom trenutku imajte uza se prilikom vožnje po Španjolskoj, kao i sve potrebene dokumente kao što su police osiguranja te knjižicu vozila. Vozi se istom stranom ceste kao i kod nas, a pojasevi su obavezni za sve putnike u vozilu, dok su dječja sjedala potrebna za djecu starosti do 11 godina.

  Razgovorati mobilnim telefonom strogo je zabranjen osim ako koristite hands-free sustav, a reflektirajući prsluk morate imati na sebi prilikom izlaska iz automobila na cesti ili zaustavnoj traci. Prije nego preuzmete vozilo, provjerite nalazi li se u njemu trokut upozorenja, koji će vam trebati u slučaju prometne nezgode ili kvara tijekom trajanja vašeg najma.

  Kao i svugdje drugdje, i u Španjolskoj morate poštivati ograničenja brzine, što znači da na brzim cestama i autocestama smijete voziti 120 km/h, 90 km/h cestama izvan naselja i 50 km/h u naseljenim područjima, dok razina alkohola u krvi ne smije prelaziti 0,5 promila. Kao i kod nas, u cijeloj zemlji lokalna policija nerijetko vrši nasumična testiranja na alkohol i narkotike, tako da je najbolje da prilikom posjete Španjolskoj ne pijete kad vozite, i obratno. Ako je moguće, izbjegavajte vožnju u vremenu između 7.30-9.30 i 17-19h. Napominjemo da se na nekim gradskim cestama nalaze autobusne i taksi trake koje vozači ne smiju koristiti, a koje ćete pronaći u velikim gradovima kao što su Valencia, Barcelona ili Madrid. Ove trake su označene BUS-VAO znakovima ili Vechiculos de Alta Ocupacion. Korištenje ovih traka se smatra velikim prekršajem, a ako vas slučajno uhvate na licu mjesta ili vas snimi kamera, platit ćete poveliku kaznu, posebno u jutarnjim i večernjim satima špice.

  Ne zaboravite da su vremenski uvjeti na sjeveru Španjolske drugačiji nego što su to na sunčanom jugu. Klima u sjevernoj Španjolskoj (Asturija, Galicija i Baskija) vlažna je s mnogo kiše i povremenih bujica snijega tijekom zime, dok je jug suh i topao, pa je ispravan sustav klimatizacije neophodan tijekom ljetnih mjeseci.

  Vrlo često je moguće parkirati na ulici, no ne vrijede svugdje ista pravila, pa prvo provjerite da li je parkiranje uopće dozvoljeno. Plavim linijama označena su parkirna mjesta koja se plaćaju na automatima ili putem mobitela (najviše 4 sata i najčešće besplatno noću). Zelenim linijama označena su parkirna mjesta koja su rezervirana samo za rezidente. Žute linije znače da je parkiranje strogo zabranjeno i da se prostori mogu koristiti samo za ukrcaj i iskrcaj, dok bijele linije ili mjesta koja nisu označena su ona na kojima je parkiranje besplatno.

   

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom u Španjolskoj?

  Da, ali samo na pojedinim cestama i nekim španjolskim autocestama zvanim autopistas de peaje koje su označene plavim znakom AP. Možete platiti gotovinom, kreditnom karticom (prihvaća se većina međunarodnih kartica) ili putem namjenske aplikacije tvrtke koja upravlja španjolskim autocestama Autopistas. Također možete platiti elektronskim uređajem koji možete unajmiti prilikom preuzimanja vozila.

  Cestarine u Španjolskoj nešto su malo povoljnije nego u Hrvatskoj, iako se iznos koji plaćate može razlikovati ovisno o regiji koju posjećujete. Sustav plaćanja je momentalno gotovo isti kao i kod nas. Ako plaćate gotovinom, pobrinite se da imate dovoljno sitnog novca. Prometne trake za plaćanje gotovinom odvojene su od onih za plaćanje karticama.

  Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, automatski naplatni sustavi kao što je Via-T uštedjet će vam vrijeme i nećete morati razmišljati imate li dovoljno novca, ili tražiti kreditnu karticu pri približavanju naplatnim kućicama, što znači da jednostavno možete proći bez potrebe za spuštanjem prozora ili uzimanjem kartice. Zatražite informaciju od osoblja prilikom preuzimanja vozila.

  Oni koji imaju više vremena na raspolaganju trebali bi uzeti u obzir činjenicu da Španjolska ima veliku mrežu dobro održavanih cesta za koje ne treba plaćati cestarinu, takozvanih autovias, koje su idealne za obilazak zemlje autom. Putovanje možete planirati i odabrati rutu s procjenama trajanja i troškova putem web stranice Via Michelin. Više informacija o plaćanju cestarina tijekom posjeta Španjolskoj i Portugalu potražite na našoj blogu.

   

  Kakvu vrstu pokrića trebam za najam vozila u Španjolskoj?

  Cijene za najbolji rent a car u Španjolskoj, prikazane u Auto Europe tražilici uključuju osiguranje od odgovornosti, zaštitu od krađe i CDW (Pokriće za otkup odgovornosti od učešća u šteti nastaloj na karoseriji vozila na umanjen iznos) sa ili bez učešća u šteti, ovisno o rent a car tvrtki. Ovo su takozvane osnovne cijene. Međutim, svakako imajte na umu činjenicu da u Španjolskoj CDW nikad ne pokriva oštećenja guma, prozora, vanjskih ogledala, podvozja, interijera, krova, motora, oštećenja brava i gubitka ključeva vozila.

  Iz tog razloga klijentima se preporučuje kupnja usluge povrat učešća u šteti sa paketom Super Cover, koja itekako ima smisla, jer vam može pružiti potpuni mir tijekom putovanja i pokriti oštećenja na krovu, prozorima, kotačima, podvozju, troškovima vuče, gubitku ključa automobila, ulijevanja tankiranja krivog goriva pogrešne vrste goriva u spremnik, svim administrativnim naknadama i još puno toga. Napominjemo da cijena ovog pokrića varira ovisno o lokaciji, trajanju najma, kategoriji automobila i rent a car tvrtci.

  Kako pokrića izazivaju nesigurnost i nedoumice i kod iskusnih vozača, na našoj stranici naći ćete nešto više o njima prije putovanja, kao i o tome kako funkcionira povrat učešća u šteti .

  Neke rent a car tvrtke prilikom preuzimanja vozila korisnicima nude ovu istu vrstu pokrića. Imajte na umu da odabirom našeg pokrića za otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti, imate već sve pokriveno, i sve što vam tvrtka za najam vozila ponudi, potpuno je opcionalno, i Auto Europe ne vrši nadokandu za lokalno kupljena pokrića, čak i ako klijent po povratu vozila smatra da određeno pokriće nije niti trebao.

   

  Mogu li dodati dodatnog vozača za svoj najam vozila u Španjolskoj?

  Da, prilikom rezervacije najma vozila u Španjolskoj, lako možete dodati još jednog vozača, što je idealno za duge izlete kada umor postaje ozbiljan problem, i kada vas netko može zamijeniti u vožnji. Neke rent a car tvrtke naknadu za dodatnog vozača uključuju u cijene, dok ju druge naplaćuju u trenutku preuzimanja vozila, u kojem slučaju i određuju njenu visinu.

  U oba slučaja, dodatni vozači moraju biti uključeni u ugovor o najmu i kao takvi morat će predočiti iste dokumente kao glavni vozač u trenutku preuzimanja, što uključuje valjanu vozačku dozvolu i putovnicu. Ovo je jako važno, jer u slučaju da prijatelj ili član obitelji nije pravilno prijavljen za vožnju vozilom, prestaju vrijediti sva pokrića, i osoba koja je u momentu nezgode ili prekršaja vozila automobil bez dozvole, postaje odgovorna za ukupnu štetu nastalu tijekom sudara, kao i u slučaju krađe. Stoga je neophodno da svi dodatni vozači budu propisno navedeni u ugovoru o najmu prilikom preuzimanja vozila.

  Koliko će dodatni vozač za vaše predstojeće putovanje stajati, lako možete saznati na Auto Europe internetskoj stranici. Nakon odabira datuma i odredišta te odabira željene rent a car tvrtke, kliknite na gumb Detalji cijene i naći ćete informacije o dodatnom vozaču. Napominjemo da će ova cijena kao i ostali detalji vezani uz dodatnog vozača biti uključeni i u Uvjete i odredbe vouchera koji ćete nakon potvrde rezervacije dobiti elektroničkom poštom.

  Vrlo često ćete prilikom rezervacije putem Auto Europe tražilice imati mogućnost dodati dodatnog vozača besplatno. Da biste to učinili, posjetite našu stranicu sa ponudama besplatnih dodatnih vozača diljem svijeta na kojoj ćete naći najnovije ponude u različitim zemljama svijeta, uključujući i Španjolsku. Na ovaj način možete uštedjeti puno novca, pogotovo ako imamo na umu da visina ovih naknada variraju od zemlje do zemlje i od tvrtke do tvrtke.

   

  Trebam li naljepnicu za emisije štetnih plinova za najam vozila u Španjolskoj?

  Da. Kao i u mnogim zemljama, i u Španjolskoj postoje ograničenja i kategorizacija automobila koji smiju ući u središta velikih gradova, kao što su to Madrid, ili Barcelona, primjerice, gdje postoje zone niskih emisija lokalno poznate kao emisije Zona Baixes (Barcelona) i zona nulte emisije - ZEZ (Zero Emission Zone) u središtu Madrida.

  No, uvidjet ćete da većina vozila za najam mogu ući u ova područja, jer se uglavnom radi o novim automobilima, sa čistim motorima, a ograničenja se uglavnom odonose na starija vozila koja imaju veću emisiju štetnih plinova. U svakom slučaju, ovo je najbolje provjeriti na licu mjesta, prilikom preuzimanja vozila.

  U Španjolskoj se primjenjuje se i pravilo par - nepar, što znači da se na određene dane, ili u određeno vrijeme smiju voziti samo vozila čiji registracijski brojevi završavaju parnim, odnosno neparnim brojevima. Kako biste si pojednostavnili planiranje putovanja, ne zaboravite i ovo provjeriti prilikom pruzimanja.

   

  Važne napomene za parvila o gorivu u Španjolskoj

  Većina low cost tvrtki za najam automobila u Španjolskoj koristi pravilo „full to empty” (pun za prazan rezervoar), gdje predplaćujete gorivo lokalno i vozilo vraćate sa što manje goriva, budući da nema povrata za neiskorišteno gorivo. Važno je napomenuti da je cijena goriva viša od cijene na crpkama, jer joj je dodana naknada za tankiranje. Neki ljudi smatraju takvo pravilo korisnim u tome što ne trebaju tankirati prilikom povrata vozila.

  Naravno, Auto Europe također surađuje i sa tvrtkama u Španjolskoj koje još uvijek prakticiraju tradicionalnije „full to full” (pun za pun rezervoar) pravilo za gorivo, izdajući vozila sa punim rezervoarom koji ne naplaćuju, no klijent vozilo mora vratiti sa istom količinom goriva. U slučaju da klijent vrati manje, obračunava se razlika, i uz to se u većini slučajeva naplaćuje i naknada za tankiranje.

  Uvijek možete provjeriti koja se pravila goriva odnose na svaki automobil na našoj tražilici. Za više informacija o tome jednostavno posjetite naš Vodič kroz opcije za gorivo.


  Dodatne opcije za najam vozila u Španjolskoj

  Španjolska, jedna od najomiljenijih svjetskih destinacija, ima nevjerojatno dobru cestovnu mrežu koja vam omogućuje ugodno putovanje po cijeloj zemlji. Tako bez problema možete posjetiti i Pirineje, Sierra Nevadu i Picos de Europa, ogromna prostranstva poljoprivrednih dobara i parkova prirode, ili odabrati jednu od ruta koje vas vode do prekrasnih gradova kao što su Zaragoza, Salamanca, Cordoba, ili do nekog drugog ne manje lijepog mjesta. Ne smijemo zaobraviti ni fantastične otoke u Atlantiku (Kanari) i Sredozemnom moru (Baleari).

  Kada se odlučite za rent a car u Španjolskoj, mislite i na odabir pravog vozila. Za vožnju po malo brdovitijim terenima, dobro će vam doći nešto iz kategorije SUV vozila, dok će za duge romantične vožnje mediteranskom obalom i posjet mondenim mjestima kao što je Marbella možda više odgovarati neki zavodljivi kabriolet. Ako putujete u grupi od 7 ili više osoba, i još sa dodatnom prtljagom, možda ćete se odlučiti za nešto veće vozilo iz naše popularne kategorije kombija.

  Ako ste u nedoumici i ne znate koje bi vozilo najbolje odgovaralo za jeftin najam vozila u Španjolskoj, slobodno nazovite naše susretljivo i stručno osoblje, ili nam se javite putem e-maila, a na našoj stranici Zašto unajmiti vozilo sa Auto Europe, iskoristite najbolje savjete za svoje putovanje!

  Najam luksuznih vozila u Španjolskoj Najam kombija u Španjolskoj Najam kampera u Španjolskoj

  Najam luksuznih vozila u Španjolskoj - Auto Europe nudi široki spektar visokokvalitetnih automobila koji su idealni za turističke itinerare u nekim od najprivlačnijih španjolskih turističkih regija, kao što su Andaluzija na jugu i Galicija na sjeverozapadu. Isto tako, vožnja kabrioletom po Ibizi ili Mallorci također će osigurati duga sjećanja na vaš posjet Balearskim otocima.

  Najam kombija u Španjolskoj - Kombiji su prilagođeni za duže izlete s obitelji ili prijateljima. Za nešto veće grupe, izbor za jedan od naših kombija sa 7 do 12 sjedala savršeno je rješenje za obilazak zemlje. Ne samo da ćete svi imati obilje prostora za noge tijekom vožnje, već postoji i dodatna prednost extra prostora za svu vašu prtljagu.

  Najam kampera u Španjolskoj - Sa Auto Europe možete uštedjeti i mnogo novca na smještaju i sa moderno opremljenim kamperom istražiti pitoresknu Kantabriju, Galiciju ili Asturiju prije nego što krenete na sjever kako biste uživali u Baskiji, domu čuvenog muzeja Guggenheim u Bilbau.


  Korisne poveznice

  Inspiracija i korisne informacije za vaše putovanje Španjolskom

  Vožnja u inozemstvu