Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U STOCKHOLMU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Stockholmu uz najbolje cijene

  Glavni i najveći grad Švedske nalazi se kod istomenog arhipelaga na jugoistočnoj obali ove države i skandinavskog poluotoka. Izgrađen je na 14 otoka i oko trećinu gradske površine čine vodeni putovi što ovom gradu, često nazivanom „sjeverna Venecija” daje specifičan šarm. Uz svjetlucanje brojnih vodenih površina u gradu, turiste ovdje oduševljavaju i velike zelene površine, koje zauzimaju trećinu gradske površine. Svakako skandinavski šarm, interesantna povijesna dešavanja ali i suvremeni život Stockholma privlače putnike i turiste iz cijelog svijeta. Uz rent a car u Stockholmu možete napraviti plan upoznavanja grada i okolice po osobnim željama i afinitetima. Nudimo vam najam u Stockholmu na lokacijama u zračnim lukama, kako internacionalnoj i najvećoj Arlanda, tako i onim manjim koje uglavnom koriste niskobudžetne zrakoplovne tvrtke, ali i na više lokacija u gradskom središtu.

  Kao međunarodni posrednik za rent a car Auto Europe surađuje već duže od 60 godina sa vodećim svjetskim tvrtkama za najam vozila, i na više od 24000 lokacija, u više od 180 različitih zemalja diljem svijeta, posredstvom našeg rezervacionog sustava pronaći ćemo zajamčeno po najboljoj cijeni baš onu kategoriju vozila koja se najbolje uklapa u vaše planove putovanja. Ako se odlučite za mini kategoriju automobila kako bi se lakše kretali kroz urbano područje Stockholma, ili pak planirate putovanja van grada, posebno tijekom zimskog razdoblja, pa vam je potreban prostran, udoban i prije svega automobil koji je siguran na cesti u vrijeme ekstremnih vremenskih prilika, imat ćemo vam što ponuditi. Za savjete i pomoć pri rezerviranju ili tijekom najma vozila u Stockholmu, uvijek možete računati na potporu naših specijalista za rezervacije jer posebno nam je važan dio poslovanja- visoka razina potpore korisnicima.

  Kakav je promet u Stockholmu?

  Iako se Stockholm smatra gradom u kojem je lakše voziti u odnosu na većinu drugih velikih europskih gradova zbog relativno malog prometa, postoje neke stvari koje biste trebali imati na umu prilikom vožnje automobila u Stockholmu. Na primjer, radnim danom između 6:30 i 18:30 je promet intenzivan tako da u tom dijelu dana morate računati na gužvu na cesti. Kao glavni grad, Stockholm je putem brojnih autocesta dobro povezan s ostalim švedskim gradovima. Ako uz najam vozila u Stockholmu planirate otputovati u još neke švedske gradove na raspolaganju su vam moderne prometnice. Možete se, na primjer, voziti autocestom E4 do Uppsale, udaljene 70km od Stockholma, za manje od sat vremena. Do Geteborga, udaljenog 470km, možete stići za oko četiri i pol sata vožnje E4-om i nastavkom rute 40. Za više informacija o vožnji u Švedskoj, molimo kliknite ovdje.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Stockholmu?

  Besplatno je parkiranje u centru grada teško pronaći, ali postoje i mnoge druge opcije koje omogućuju da ostavite vozilo na prikladnom mjestu i istražite grad. Prvo, u centru postoje brojne garaže za parkiranje s različitim cijenama. Mnogo njih može se naći na području Norrmalma. Drugo, ako možete pronaći parkirno mjesto, možete se odlučiti za parkiranje na ulici i plaćati pomoću automata za parking-karte. Većina brojila prihvaća kovanice i kreditne kartice Visa i Mastercard. Parking se plaća po satu i unaprijed i svoju parking kartu morate jasno istaknuti na autu. Konačno, grad nudi uslugu parkiranja i vožnje u blizini 25 stanica javnog prijevoza, što vam omogućuje da automobil ostavite parkiran po nižoj cijeni i istražite grad koristeći javni prijevoz.

  Zračna luka Stockholm Arlanda

  Najveća od četiri zračne luke Stockholma, i treća po veličini zračna luka u nordijskim zemljama, je Arlanda, smještena u pokrajini Uppland oko 37 km sjeverno od samog grada Stockholm, i isto toliko otprilike jugoistočno od grada Uppsala. Zračne luke Stockholm-Skavsta i Stockholm- Västerås su oko 100 km udaljene od grada, dok se Stockholm Bromma nalazi u samom gradu.

  Zračna luka Stockholm-Arlanda (ARN)
  Originalni naziv: Stockholm-Arlanda flygplats
  Adresa: Swedavia Arlanda Airport, 190 45 Stockholm-Arlanda
  Web stranica: www.swedavia.com/arlanda
  Telefon: +46 (0)10 109 10 00

  Što raditi u Stockholmu?

  Bilo kojim povodom da doputujete u Stockholm, ne propustite da obiđete povijesni centar grada – Gamla stan, smješten na otoku Stadsholmenu. Ljubitelji prirode mogu uživati u brojnim parkovima i rekreacijskim zonama grada kao i posjetu otocima ispred grada. Možda ipak najpopularniji i najposjećeniji je otok Djurgården na kojem se nalazi veliki zabavni park.

  • Gamla stan odnosno Stari grad glavnog grada Švedske je smješten na tri otoka i jedna je od najpoznatijih turističkih atrakcija ne samo grada već i države. Iako se počeo graditi još u 13. stoljeću, današnji izgled uglavnom je dobio tijekom 17. i 18. st. jer je tada izgrađena većina građevina koje i danas postoje. Brojne građevine su izgrađene u stilu baltičke gotike, posebnog gotičkog stila prepoznatljivog po tome što su građevine uglavnom od smeđe cigle. Ovdje se nalaze Kraljevska švedska opera, zgrada parlamenta, kraljevska palača, katedrala i druge znamenitosti. Središte Gamla stana je trg Stortorget za koji se vezuje jedan od najkrvavijih događaja u švedskoj povijesti-Stockholmsko krvoproliće ili Stockholmska krvava kupka, kada je kralj Danske, Kristijan II, nakon što je osvojio grad i proglasio se kraljem Švedske, odrubio glave 82 švedskih plemića. Osim povijesnih znamenitosti, Stari grad nudi i brojne trgovine u svojim uskim ulicama od kojih je najuža Morten Trozigsgrand. Ovdje se nalzi i Nobelov muzej kako i sjedište Švedske akademije koja bira dobitnike Nobelove nagrade.

  • Djurgården je samo jedan od otoka u štokholmskom arhipelagu koji ćete neizostavno posjetiti. Mirna oaza u srcu grada, dio je Kraljevskog nacionalnog gradskog parka, i savršeno je mjesto za šetnju i izlet, kao i dom nekoliko najboljih muzeja i drugih atrakcija Stockholma. Po otoku su raštrkani ugodni kafići, restorani, snack-barovi i hoteli. Možete unajmiti bicikle za istraživanje šumskih staza ili se, ako se osjećate avanturistički, uputiti na plovne putove u kanuu. Najzabavnijin način dolaska do otoka je trajektom iz Gamla Stana ili Slussena ali možete do otoka doći i kopnom: uskočite u tramvaj iz Norrmalmstorga, ukrcajte se na autobus ili prošetajte 15-ak minuta od središta grada do otoka. Ovdje su smješteni popularni muzej Vasa i muzej Abba, kao i muzej na otvorenom Skansen i zabavni park Gröna Lund.

  • Kraljevski nacionalni gradski park obuhvaća 3 kraljevska parka Djurgården, Haga i Ulriksda i zahvata površinu od 27 kvadratnih kilometara. Ljubitelji mogu istražiti, u samom središtu urbanog glavnog grada Švedske, divlja područja sa stoljetnim hrastovima, potocima, jezerima, močvarama, primamljivim mjestima za kupanje i vrtoglavim brežuljcima. Ujedno ovdje se može uživati i u sportskim objektima, povijesnim građevinama, kazalištima, dvorcima i muzejima.

  • Muzeji su značajan dio turističke ponude Stockholma i neki od njih su obavezno mjesto preporučeno za posjetiti prilikom dolaska u grad. Jedan od najoriginalnijih je svakako Skansen, muzej na otvorenom, povijesno selo koje predstavlja i ruralnu i urbanu kulturu i naslijeđe Švedske u raznim razdobljima od 18. do 20. stoljeća. Ovaj, prvi na svijetu muzej na otvorenom, prikazuje pravi život Šveđana nekad i to ne samo kroz građevine i postavke već i kroz manifestacije koje se održavaju redovito kao i zoološki vrt. U kućama, na seoskim gospodarstvima, u radionicama kostimirani tumači i glumci svakodnevno rade, demonstrirajući zanate i vještine, kao i obavljanje kućanskih i seoskih poslova određenog vremenskog razdoblja. Ako vas fascinira švedska pomorska tradicija obavezno posjetite muzej Vasa. Ovdje ćete vidjeti jedini na svijetu sačuvani brod iz 17. stoljeća. Prošetati gotovo u potpunosti originalnim brodom koji je potonuo još davne 1628. godine i sada je repariran, pa djeluje gotovo kao bajka. U ovom najposjećenijem muzeju Skandinavije saznat ćete puno o životu na moru u 17. stoljeću kroz izložbu više od 40.000 predmeta nađenih u i oko broda. Veliku popularnost među turistima ima ABBA muzej. Legendarna švedska pop grupa ABBA poznata je u cijelom svijetu i pravi je švedski brend te je muzej vrlo posjećen. Ovdje istražite šarenu odjeću iz ludog i burnog doba najvećeg uspjeha ABBA-e, pogledajte isječke iz filmova i mjuzikla temeljene na povijesti grupe i njihovim pjesmama, ali i kroz virtualne ture osjetite kako je biti na pozornici sa ABBA-om, kako je pjevati u slavnom Polar studiju, ili kakav je osjećaj biti u legendarnim kostimima članova i članica ove grupe. Fotografiska jedan je od najvećih muzeja fotografije u svijetu. Otvoren u zgradi nekadašnje carinarnice izgrađene u stilu Art Nouveai koja je pod zaštitom, pružit će sigurno više nego što očekujete od izložbe fotografija. Ako ništa drugo oduševit će vas pogled na grad sa krova ove zgrade na kojem se se nalazi vrlo ugodan kafić.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Stockholmu

  Ako ostajete nekoliko dana, uz najam vozila u Stockholmu svakako ne propustite posjetiti neke od atrakcija u blizini grada.

  Sigtuna
  Udaljen oko 45 minuta voženje sjeverno od Stockholma nalazi se Sigtuna, prvi švedski grad, danas značajna turistička destinacija koja se čini kao prava razglednica Švedske. Danas ovo naselje iako ima manje od 10.000 stanovnika, ipak ima status grada. Postoji novi i stari dio naselje, međusobno udaljeni oko 4km. Prvo naselje je ovdje osnovano još u 10. stoljeću, u vrijeme vikinga, na obali jezera Mälaren. Prošlost i razvoj naselja upoznat ćete u ruinama, fascinantnim povijesnim nalazištima: stari vikinški parlament, vikinški prolaz u Täbyju ali i srednjevjekovnom središtu grada- ulicama s nisko izgrađenim drvenim kućicama posebno u staroj glavno ulici Stora Gatan u kojoj se nalaze prodavnice suvenira i rukotvorina te ugostiteljska ponuda.

  Uppsala
  Nastavite li dalje prema sjeveru možete posjetiti srednjovjekovni sveučilišni grad Uppsala. Iako je po veličini četvrti najveći grad u Švedskoj, u Uppsali je središte Švedske crkve i u njoj se nalazi najveća katedrala u Skandinaviji. Ova impresivna građevina dominira gradskim krajolikom i sagrađena je u 13. stoljeću ali joj je prvobitni izgled kasnijim dograđivanjima izmjenjen. Osim nje značajna građevina Uppsale je dvorac iz 16. stoljeća koji je bio najznačajniji za slavnu dinastiju Vasa. Iako je u požaru 1702. godine značajno oštećen, danas je potpuno obnovljen te svojom slikovitošću i bogatom poviješću privlači turiste. Vrijedan pažnje je i Sveučilišni muzej–Gustavianum. Muzej je povezan sa Sveučilištem i nalazi se u njegovoj staroj glavnoj zgradi, a u njemu su izloženi eksponati u vezi sa vikinzima i uopćeno u vezi sa povijeti grada. Sveučilište u Uppsali je najstarije u Skandinaviji i jedno od najuglednijih u sjevernoj Europi. Posebno interesantna je Sveučilišna knjižnica u zgradi Carolina Rediviva u kojoj ćete među 5 milijuna naslova pronaći i čuvenu Srebrnu bibliju iz 6. stoljeća. Osim značajnih povijesnih objekata u Uppsali možete posjetiti i prekrasne vrtove i parkove, između ostalih najstariji botanički vrt u Švedskoj Linnaeus.

  Saltsjöbaden
  Ukoliko se uputite iz Stockholma prema jugo-istoku obavezno navratite u Saltsjöbaden, moderno primorsko naselje u kojem su usidrene jahte, a uživati možete u rekreaciji na brojnim golf i teniskim terenima. Ako imate dovoljno odvažnosti možete i zaplivati u bazenu na otvorenom – Friluftsbadu. Ovo naselje zbog svoje blizine ali i ljepote omiljeno je izletište stanovnika švedske prestonice, koji često vikende provode uživajući u suncu i morskom zraku, odmarajući na plaži ili veslajući u uvali upravo ovog šarmantnog mjesta.

  Jezero Mälaren
  Zapadno od Stockholma nalazi se jezero Mälaren. Ovo treće najveće jezeru u zemlji je zapravo 117km dug vodeni pravac koji povezuje tri velika grada (Stockholm, Uppsala i Västerås) plovnim putem sa Baltikom. U jezeru je više od 1000 otoka a obale, uglavnom plodne, ali djelimično i stjenovite, krase zamkovi, vlastelinski posjedi i prostrana imanja. Ove krajolike svakako treba doživjeti na putovanju Švedskom, pa je vožnja obalama jezera zajamčeno dobra odluka.

  Kako putovati po Stockholmu

  Ako ste odlučili da rent a car u Stockholmu koristite samo za putovanje izvan grada, kroz grad možete putovati autobusima, tramvajima, prigradskim vlakovima i trajektima, a najbrži način putovanja kroz grad je uglavnom metro (Tunnelbana). Metro vozi između 5 ujutro i 1 poslije ponoći radnim danom, dok vikendom prometuje 24 sata. Autobusna linije 69 i tramvajska linija 7 su najlakši način da obiđete najznačajnije gradske atrakcije, a u ponudi su i brodice koje voze između različitih otoka štokholmskog arhipelaga. Svima javnim prijevozom upravlja SL-Stockholmski javni prijevoz. Prijevozne karte je najbolje kupiti unaprijed, a cijene su im različite ovisno o razdoblju (od 1 sata do 1 tjedna) i zonama (ukupno postoje 3 zone) za koje vrijede.

  Korisne poveznice