Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U VELIKOJ BRITANIJI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Velikoj Britaniji - osjećajte se i vi kao kralj na cesti

  Rent a car u Velikoj Britaniji

  Ujedinjeno Kraljevstvo unija je između Engleske, Walesa, Škotske i Sjeverne Irske, zemalja koje dijele zajedničku povijest i kulturu, s tim da svaka od njih ima posebne karakteristike i jedinstvene razlike. O Londonu, glavnom gradu, ne treba previše govoriti. Njegova povijest, arhitektura, spomenici, način života koji respektira i čuva staro i punim plućima živi novo, san je gotovo svakog tko bar malo voli putovati. No, rent a car u Velikoj Britaniji vam može omogućiti ne samo posjet glavnoj metropoli, nego i drugim, ne manje važnim i lijepim gradovima diljem zemlje. Ne smijemo zaboravit gradove poput Edinburgha, koji svojim impozantnim dvorcem samo još upotpunjuje osjećaj da je ovo grad pun intrige, čuda i zadovoljstva. Glavni grad Škotske nudi obilje festivala i kulturnih manifestacija tijekom cijele godine.

  Globalni imidž Ujedinjenog Kraljevstva magnetski privlači turiste iz cijelog svijeta, njih 37,9 milijuna 2018. godine, i zbog toga je rent a car industrija ovdje uvijek bila jaka i pouzdana. U Velikoj Britaniji su prisutni svi vodeći dobavljači, od Avisa, Hertza i Europcara, pa do manje poznatih, ali jednako pouzdanih kao što su Green Motion ili Easi Rent, s mnogo pogodnih lokacija diljem zemlje. Bez obzira koji dio UK poželite posjetiti, shvatit ćete da je iznimno lako preuzeti vozilo i u prekrasnom Yorku, glavnom gradu engleske najveće županije, Yorkshira, kojeg su 71. godine osnovali Rimljani i koji još i danas obiluje znamenitostima koje jako dobro pričaju povijest grada, te brojnim muzejima.

  Kada putem Auto Europe unajmite vozilo u Velikoj Britaniji, osiguravate sebi dodatni mir i sigurnost ako nešto krene po zlu. Naš stručni tim uvijek je dostupan ukoliko trebate bilo kakvu pomoć i prilikom rezervacije kao i u rješavanju neočekivanih situacija. Zahvaljujući partnerstvima sa mnogim rent a car tvrtkama u Velikoj Britaniji, u mogućnosti smo vam osigurati odlične ponude, popuste i dodatne pogodnosti. Uz najam automobila nudimo i najam kampera kao i luksuznih vozila. Obratite nam se na +49 89 412 097 83 ukoliko vam je potrebna bilo kakva pomoć.

  Za više informacija o najmu automobila u Velikoj Britaniji, kliknite na željenu temu navedenu ispod:

  Naši rent a car partneri Najčešća pitanja Ponuda vozila

  Gdje mogu preuzeti unjamljeno vozilo u Velikoj Britaniji

  Pronalaženje optimalne lokacije za najam vozila u Velikoj Britaniji sa Auto Europe je zapravo jako jednostavno, jer omogućavamo brojne lokacije za preuzimanje vozila u glavnim središnjim područjima, zračnim lukama i željezničkim kolodvorima diljem Velike Britanije. Kombinacijom brojnih rent a car tvrtki u mogućnosti smo osigurati zaista veliku flotu automobila. Kada se odlučite na rezervaciju putem nas znači da možete preuzeti svoje vozilo na lokaciji koju vi odaberete, bilo da je to Newcastle, grad koji nosi ime po normanskom dvorcu sagrađenom 1080. godine na rijeci Tyne, poznat po svojih 7 mostova, ali i puno drugog, Manchester taj fantastični grad sa modernim središnjim četvrtima, legendarnim sportskim terenima, prekrasnim trgovinama, kafićima i restoranima. Ne zaboravimo da je Manchester i industrijsko srce Velike Britanije, po veličini drugi grad Engleske koji se ubraja među najveća financijska i trgovačka središta. Kad već spominjemo jaka industrijska središta, moramo spomenuti i Bristol, UNESCO-ov grad filma, poznat po svojoj luci, kapetanu Blackbeardu, spoju arhitektonskih stilova i svom doprinosu umjetnosti i znanosti, i još puno toga...2019. je proglašen gradom koji je najbolje posjetiti u cijeloj Europi. Treba spomenuti i Cardiff, ili potpuno udaljeni Inverness – izbor je praktički beskonačan.

  Kada se odlučite gdje želite preuzeti svoje vozilo, po dolasku se samo uputite do ureda ili štanda rent a car tvrtke koju ste odabrali za svoj najam. Za brži postupak unaprijed pripremite potrebnu dokumentaciju, što uglavnom uvijek uključuje vozačku dozvolu, Auto Europe voucher za najam vozila, osobnu iskaznicu ili putovnicu te kreditnu karticu koja glasi na vaše ime. Kreditna kartica je potrebna u svrhu autorizacije depozita, pa se pobrinite da imate dovoljno sredstava na njoj. Prilikom preuzimanja provjerite odgovara li stanje vozila onom u dokumentaciji, i postoje li neka oštećenja koja nisu navedena. Također provjerite količinu goriva, te je li ista točno navedana u ugovoru o najmu. Depozit se oslobađa po završetku najma, pod uvjetom da se vozilo vrati u istom stanju u kojem je i preuzeto. Također, važno je da pažljivo pročitate svoj voucher za najam, uvjete i odredbe kako biste znali na što sve trebate obratiti pažnju, kao i svoja prava i obaveze.

  Usporedite cijene najma vozila u najpopularnijim zračnim lukama i željezničkim kolodvorima u Velikoj Britaniji

  • Željeznički kolodvor London Euston
  • Željeznički kolodvor London King's Cross
  • Željeznički kolodvor London Victoria
  • Željeznički kolodvor London Waterloo
  • Željeznički kolodvor Edinburgh Waverly
  • Centralni željeznički kolodvor York
  • Centralni željeznički kolodvor Newcastle
  • Željeznički kolodvor Manchester Oxford Road
  • Željeznički kolodvor Manchester Piccadilly
  • Željeznički kolodvor Manchester Victoria
  • Međunaordni željeznički kolodvor Birmingham
  • Centralni željeznički kolodvor Glasgow

  Rezervirajte sa najboljim rent a car tvrtkama u Velikoj Britaniji

  Uz snažnu globalnu prisutnost, Auto Europe može osigurati najbolji najam vozila u Velikoj Britaniji, bez obzira radi li se o Engleskoj, Walesu, Škotskoj ili Sjevernoj Irskoj. Na našoj stranici ćete naći ponude svih ozbiljnijih rent a car tvrtki, pa samim tim imate najbolje šanse naći onu najbolju za sebe. Naši dobavljači uključuju međunarodne brendove kao što su Hertz, Avis, Europcar i Sixt, kao i lokalne i nacionalne tvrtke, kao što su Green Motion i Easi Rent. Osim toga, izuzetno je važna činjenica da rezervaciju možete besplatno otkazati do 48 sati prije početka najma. Ono što je izvrsno je da je naša usluga potpuno transparentna, i da tijekom cijelog procesa imate lak i jednostavan pristup uvjetima, lokalnim naknadama, pravilima goriva i cijenama naknada i dodatnih usluga, i sve ovo uz zajamčeno najniže cijene na tržištu. Posjetite našu stranicu Zajamčena najniža cijena najma, i uvjerite se sami.

  Alamo - Informacije Enterprise - Informacije Europcar - Informacije
  Hertz - Informacije Avis - Informacije Key'n Go - Informacije

  Koliko god jednostavan naš sustav bio, svejedno smo tu za vas ako nam se poželite javiti na neki drugi način. Naše stručno osoblje će vam rado pomoći, pozovete li nas na +49 89 412 097 83, ili nam pošaljete e-mail na hrres@autoeurope.de . Imate li bilo kakvih pitanja vezanih za rezervaciju rent a cara u Velikoj Britaniji, želite znati koliko će vas koštati dodatni vozač, koje je radno vrijeme ureda tvrtke od koje ćete unajmiti vozilo u Velikoj Britaniji, gdje ostaviti ključeve ako je ured zatvoren, ili jednostavno provjeriti koje su posebne ponude aktivne i dostupne.


  Najčešće postavljena pitanja o najmu vozila u Velikoj Britaniji

  Kontaktirajte nas S više od 60 godina iskustva u rent a car industriji u 180 zemalja diljem svijeta, Auto Europe je više nego kvalificiran odgovoriti na bilo koje pitanje vezano uz najam automobila. Naše znanje i poznavanje lokacija je najbolje na koje možete naići, što će vam uveliko olakšati putovanje i omogućiti vam da se posvetite zabavnijim stvarima. Tu smo kako biste vi bili sigurni dok ste na putu, bilo da se odmarate ili ste u Velikoj Britaniji poslom, bez obzira želite li unajmiti vozilo u Bathu, Glasgowu ili Nottinghamu. Ispod za vas navodimo najčešća pitanja o najmu automobila u Velikoj Britaniji, no ako svoj odgovor ne nađete ispod, molimo javite nam se!


  Koliko moram imati godina za unajmiti vozilo u Velikoj Britaniji?

  Da biste upravljali vozilom u Velikoj Britaniji morate imati minimalno 17 godina. Međutim, tvrtke za najam vozila imaju nešto drugačija pravila kada je u pitanju starost vozača. Minimalna starost za rent a car u Velikoj Britaniji je između 18 i 22 godine. Ako spadate u ovu dobnu skupinu najvjerojatnije ćete prilikom preuzimanja vozila platiti naknadu za mlade vozače. Svi vozači moraju biti u posjedu vozačke dozvole najmanje godinu dana – pravilo je koje primjenjuju svi dobavljači. Neki dobavljači naplaćuju ovu naknadu samo mlađima od 21 godine, dok ju drugi dodaju i starosnoj skupini od 21 do 26 godina. Ako je ovo vaš prvi najam automobila, imajte ovu nakandu na umu i pripremite se za ovaj potencijalni dodatni trošak prilikom preuzimanja svog vozila.

  Ako spadate u dobnu skupinu od 75 i više godina, vjerojatno ćete trebati platiti naknadu za starije vozače, a bit će i nekih ograničenja. Potvrdu o sposobnosti za vožnju i dobrom zdravstvenom stanju će vam tražiti većina tvrtki za najam vozila. Prilikom rezervacije obavezno pročitajte sve informacije na našim internetskim stranicama, uključujući i detalje o cjeni. Uvjeti i odredbe navedeni u voucheru će vas također informirati o svim ograničenjima i naknadama. Kako biste se što bolje pripremili, pročitajte i našu objavu o svemu što trebate znati prilikom unajmljivanja vozila.

   

  Mogu li preuzeti svoje vozilo za najam u Velikoj Britaniji na jednoj lokaciji, a vratiti ga na drugoj?

  Da,i kada se odlučite na jeftin rent a car u Velikoj Britaniji, vozilo možete preuzeti na jednoj i vratiti ga na drugoj lokaciji - usluga je inače poznata kao jednosmjerni najam, i obično je unutar Velike Britanije besplatna. No, ako svoje vozilo želite vratiti na neku lokaciju izvan UK, kao na primjer u Sjevernu Irsku, Irsku ili kontinentalnu Europu, tvrtka za najam automobila će vam najvjerojatnije naplatiti naknadu. Hoće li povrat vozila na neku drugu lokaciju izvan UK biti dozvoljen, ili će biti nametnuta posebna pravila i ograničenja ovisi i o kategoriji vozila. Svaki dobavljač sam određuje visinu i naplaćuje jednosmjernu naknadu, ovisno o kategoriji automobila, ugovorenim datumima, te lokaciji preuzimanja i povrata. Ova naknada se plaća izravno dobavljaču prilikom preuzimanja i Auto Europe ne ostvaruje nikakav profit na njoj, no svejedno vas želimo informirati o svim mogućim stavkama vašeg najma. Stoga pročitajte našu objavu na Auto Europe travel blogu o o naknadama sa kojima biste se mogli susresti, pa tako sa jednosmjernim najmom.

  Putovanje između zemalja Velike Britanije (Engleska, Wales, Škotska i Sjeverna Irska) često je dopušteno bez ograničenja ili naknada. Neki dobavljači ne dopuštaju ukrcaj na trajekt, što znači da prije putovanja morate obavijestiti Auto Europe i rent a car tvrtku od koje unajmljujete automobil o svojim namjerama. Sa ovim ćete se susresti prilikom putovanja između Velike Britanije i Sjeverne Irske ili obratno. Dobavljač odlučuje o odobrenju jednosmjernog najma.

  Nakon što dovršite svoju rezervaciju, na voucheru za najam vozila ćete naći sve podatke i iznose naknada jednosmjernog najma. Cijenu i uvjete također možete pratiti tijekom same online rezervacije, samo kliknite na Detalji cijene. Naknade su navedene bez PDV-a. Sve važne informacije o eventualnim ograničenjima i zabranama potražite u Općim uvjetima poslovanja.

   

  Trebam li kreditnu karticu za najam vozila u Velikoj Britaniji?

  Da, kada unajmljujete vozilo u Velikoj Britaniji morate imati valjanu kreditnu karticu koja mora glasiti na vaše ime. Bez kartice uopće ne možete preuzeti vozilo, jer je neophodna za autorizaciju depozita. Visina istog će biti navedena na voucheru za najam automobila. Iznos blokiran za depozit se oslobađa po povratu vozila, ali pod uvjetom da se vozilo vrati u istom stanju u kakvom je i preuzeto. Provjerite sa svojom bankom kada ćete opet biti u mogućnosti raspolagati ovom sumom. Pre-paid kartice se ne prihvaćaju.

  Ako ste rezervirali luksuzni automobil, morat ćete predočiti najmanje 2 kreditne kartice prilikom preuzimanja. I ne zaboravite; obje kartice moraju glasiti na vaše ime. Uglavnom se prihvaćaju sve glavne kreditne kartice, kao što su Mastercard, Visa, Diners i American Express. I u ovom slučaju se morate osigurati da na karticama ima dovoljno sredstava za depozit, jer će vam u protivnom najam biti odbijen. Za popis najčešćih pitanja molimo pročitajte najvažnije o kreditnim karticama i depozitu na našem travel blogu.

  NAPOMENA: Rent a car tvrtke ne prihvaćaju debitne kartice. Stoga je prilikom preuzimanja vozila obavezna valjana kreditna kartica.

   

  Koja su najvažnija prometna pravila u Velikoj Britaniji?

  UK ima Propise o cestovnom prometu (The Highway Code) s pravilima o sigurnosti na cestama i vozilima koja se primjenjuju za sve zemlje, osim nekoliko izuzetaka u Sjevernoj Irskoj. S više od 345 000 kilometara asfaltiranih cesta i 3 500 kilometara autocesta, važno je znati pravila vožnje kada se otisnete put Velike Britanije.

  Ono što je jako važno je nikad ne zaboraviti da morate voziti lijevom stranom ceste, dakle upravo suprotno od one kojom vozite u Hrvatskoj. Olakšavajuća okolnost je ta da se sve zaista brzo naviknu na ovo pravilo. Općenito, ograničenje brzine na autocestama iznosi 70 milja na sat (112 km/h), ali na seoskim cestama usporava se na 40 mph (ca 65 km/h) ili 50 mph (80 km/h). Dozvoljena brzina po naseljenim mjestima nikad nije veća od 30 mph (48 km/h) ali često ćete naići i na ograničenje od 20 mph (32 km/h) ili manje. Kamere za brzinu naći ćete na svim prometnicama u cijeloj Velikoj Britaniji, posebno u gradskim središtima, zato imajte na umu ta ograničenja. Kazne za prebrzu vožnju iznose minimalno 100 funti i 3 boda na vozačkoj dozvoli. Sigurnosni pojas se mora uvijek koristiti tjekom vožnje - novčana kazna za nepoštivanje ovog pravila može iznositi do 500 funti. Nezakonito je koristiti telefon tijekom vožnje, a kazna iznosi 6 bodova i 200 funti. Međutim, možete koristiti opremu za telefoniranje bez ruku, kao što je glasovna naredba ili Bluetooth slušalica. Ne smijete parkirati u prostorima rezerviranim za invalide, rezidente ili motocikle. Isto vrijedi i za dvostruke žute linije u blizini pločnika, bijelih cik-cak linija i crvenih ruta. S druge strane, obično je dopušteno parkirati na bijelim crtama. Uobičajen je rok od 28 dana za plaćanje parkirne kazne, iako se ta brojka razlikuje u Škotskoj i Sjevernoj Irskoj. Djeca moraju imati ispravnu auto-sjedalicu za svoju visinu ili težinu dok ne budu visoki 1,34 metra ili stari 12 godina. Za vozače vrijede stroga ograničenja za konzumiranje alkohola. U Engleskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj, razina alkohola ne smije biti veća od 80 miligrama po 100 mililitara u krvi i 35 mikrograma po 100 mililitara u dahu. U Škotskoj, ove granice padaju na 50 i 22.

  Prilikom preuzimanja vozila, provjerite ima li vozilo svu potrebnu dodatnu opremu, kao što je fluorescentni prsluk i trokut za upozorenje, a prije putovanja na našem blogu potražite detaljnije upute što napraviti u slučaju prometne nezgode ili kvara tijekom trajanja vašeg najma.

   

  Moram li platiti cestarinu za vožnju unajmljenim vozilom u Velikoj Britaniji?

  Da, u Ujedinjenom Kraljevstvu postoje ukupno 23 ceste s naplatom cestarine, što znači da je većina cesta oslobođena naplate cestarine. Naplatne kućice se nalaze na pojedinim dionicama autocesta M4, M6, M8 i M25 kao i ispred tunela Mersey. Od navedenih cestarina većina, njih 18 cestarina se odnosi na mostove i tunele, kao što su Second Severn Crossing, Dartford Crossing i Tyne Tunnel. Cijena cestarine ovisi o kategoriji vozila i dobu dana. Na primjer, tijekom noći često je jeftinije nego danju i u vrijeme špice. Plaćanje se uglavnom vrši gotovinski izravno osobi na naplatnoj kućici, kovanicama ubačenim u automat ili bankovnom karticom. Dodatne informacije o korištenju cestarina u Velikoj Britaniji potražite na službenim stranicama Britanske vlade.

   

  Kakvu vrstu pokrića trebam za najam vozila u Velikoj Britaniji?

  Kada ste se odlučili za najam vozila u Velikoj Britaniji sa Auto Europe, znači da ste si osigurali i zaštitu od požara, odgovornost prema trećim osobama, pokriće za otkup odgovornosti učešća u šteti nastaloj na karoseriji vozila na umanjen iznos (CDW) i zaštitu od krađe. Ako pak želite biti potpuno bezbrižni prilikom svog putovanja u UK, Auto Europe svojim klijentima nudi uslugu Potpuno pokriće štetnog događaja, koju možete kupiti po vrlo razumnoj cijeni i imati potpunu zaštitu. Na ovaj način imat ćete pokriće za svaku štetu nastalu na staklu, ogledalima, krovu, podvozju, oštećenju ili u slučaju gubitka ključeva, kod tankiranja krivog goriva, pokrivene troškove vuče, administrativne naknade itd. Imajte na umu da cijena ovog paketa može varirati ovisno o lokaciji, trajanju najma, kategoriji vozila i rent a car tvrtki.

  Ovisno o pojedinačnom slučaju, postoji maksimalna granica pokrića od £300 ili £3000. Ako ste zainteresirani za dodavanje pokrića potpune zaštite vašoj rezervaciji, tada se naknada naplaćuje na dnevnoj bazi i može se dodati prilikom online rezervacije. Cijena varira ovisno o kategoriji automobila, lokaciji i dobavljaču. Na našoj stranici saznajte kako funkcionira povrat učešća u šteti.

  Dodatna pokrića možete prilikom preuzimanja kupiti i izravno od rent a car tvrtke od koje unajljujete vozilo, no trebate imati na umu da vam u tom slučaju Auto Europe ne može izvršti povrat lokalno plaćenih pokrića ili naknada, bez obzira hoće li vam isto biti potrebno ili ne.

  Iz iskustva znamo da pokrića za najam vozila izazivaju glavobolje i onima koji su nešto iskusniji, stoga se unaprijed pripremite i pročitajte više o pokrićima prije putovanja, te budite potpuno informirani i spremni na svoju novu pustolovinu.

   

  Mogu li dodati dodatnog vozača za svoj najam vozila u Velikoj Britaniji?

  Da, moguće je dodati jednog ili više dodatnih vozača na vaš rent a car u Velikoj Britaniji. Visina naknade ovisi o dobavljaču, a često će se dogoditi da je i prvi dodatni vozač besplatan. Kako ne biste propustili takve prilike, pratite našu stranicu o promotivnim ponudama za besplatne dodatne vozače, i brzo ćete se uvjeriti da je i ovo izvrsna prilika a dodatne uštede.

  Svaki dodatni vozač mora biti registriran na ugovoru o najmu i prilikom preuzimanja vozila predočiti iste dokumente kao i glavni vozač, a to je valjana vozačka dozvola, dva dokaza o adresi stanovanja i osobna iskaznica ili putovnica. Ukoliko ne prijavite dodatnog vozača, a on ipak bude vozio, u slučaju prometne nezgode, štetnog događaja ili krađe/gubitka vozila, prestaju vrijediti sva osiguranja, a vozač snosi sve troškove u punom iznosu.

  Naknadu za dodatnog vozača izravno plaćuje tvrtka od koje iznajmljujete automobil (prilikom preuzimanja, ili po povratu vozila), a njen iznos možete vidjeti tijekom online rezervacije u dijelu Detalji cijene, gdje ćete naći i dodatne inforamcije, podatke o uvjetima plaćanja rent a car tvrtke, pravila o gorivu, dodatnoj opremi, itd. Informacije o naknadi sadržane su i u voucheru za najam. Ako želite ostvariti i cijeli niz drugih mogućnosti za uštedu, ne zaboravite pratiti našu stranicu o posebnim ponudama, kao što su besplatni upgrade, GPS, zimske gume, specijalne vikend akcije ili globalne rasprodaje.

   

  Trebam li naljepnicu za emisije štetnih plinova za najam vozila u Velikoj Britaniji?

  Ukoliko posjećujete središnji London ili Durham, tada morate platiti naknadu za zagušenje. Uz to, morate zadovoljiti i minimalne standarde štetnih emisija za ulazak u zonu – poznatu kao zona s ultra niskim emisijama - Ultra-Low Emission Zone (ULEZ), a vrijedi uglavnom od ponedjeljka do petka, 07:00 do 22:00, a privremeno se primjenjuje i subotom i nedjeljom. Sadašnja naknada iznosi £15.00 dnevno (ako plaćate unaprijed) i možete ući u zonu onoliko puta koliko želite tijekom tog dana.

  "London Congestion Charge zone" - Zona naplate zagušenja u Londonu, obuhvaća Notting Hill, North i South Kensington, Chelsea, Knightsbridge, Belgravia, Pimlico, Victoria, St. James, Waterloo, Borough, Clerkenwell, Finsbury, Holburn, Bloomsbury, Mayfair, Soho, Marylebone i Bayswater. Za dodatne informacije posjetite web stranicu za prijevoz u Londonu (TfL) ili za više informacija o naknadama za zagušenost.

  Da ulazite u zonu naplate zagušenja primijetit ćete po velikom crvenom krugu, i po bijelim slovom „C” na voznom traku. Također su postavljene i brojne kamere. Kada uđete u, ili napustite zonu, kamere iznad vas snimit će vašu registracijsku oznaku. Ako ne platite naznačeni iznos, kazna će biti poslana registriranom vlasniku vozila. Ako je to u ovom slučaju vozilo za najam, rent a car tvrtka će vam uz administrativnu naknadu, proslijediti iznos koji ste dužni platiti.

  Ako plaćate unaprijed ili prije ponoći na dan ulaska u zonu, onda naknada iznosi £15.00 dnevno. Ako to ne učinite, iznos će se povećati na £17.50 ako platite do tri dana nakon dana kada ste bili u zoni.

  Postoje brojni načini plaćanja. Možete kreditnom karticom platiti online - nije potrebna registracija - na web stranici TfL. Nemojte koristite web-mjesto treće strane jer ćete platiti dodatnu naknadu samo za korištenje stranice. Možete platiti koristeći TfL Pay-to-Drive aplikaciju, koju možete preuzeti putem Google Playa ili Apple App Store. Možete odabrati i plaćanje telefonom, od 08:00 do 22:00, od ponedjeljka do petka. U tom slučaju trebate nazvati 0343 222 2222 iz UK. Za koji god način se odlučite, trebate znati registracijski broj vozila, zemlju registracije i imati valjanu debitnu ili kreditnu karticu.

  Ukoliko ne platite naknadu za zagušenje, računajte sa novčanom kaznom od 160 funti, koja će stići na vašu kućnu adresu, i koja se umanjuje na 80 funti ukoliko platite u roku od 14 dana. Ukoliko se uz to radi i o vozilu za najam, onda ova kazna najvjerojatnije neće stići do vas unutar 14 dana, a također će biti uvećana za administrativne troškove.

   

  Rječnik - pojmovi sa kojima ćete se susretati prilikom svog najma u UK

  Najam automobila sa Auto Europe ne može biti jednostavniji, ali ponekad izrazi specifični za rent a car industriju mogu i najjednostavnije stvari učiniti kompliciranim. Ispod navodimo nekoliko kratkih objašnjenja nekih izraza na koje ćete zasigurno naići.

  Broker ili posrednik Auto Europe je posrednik između klijenta i tvrtke koja mu iznajmljuje automobil. To znači da nemamo vlastitu flotu vozila, nego koristimo flote naših partnera, poznatih kao rent a car tvrtke ili dobavljači, što nam omogućava reaspoloživost velikog broja vozila na velikom broju lokacija, i uvijek po najkonkurentnijim cijenama.

  Voucher Voucher je dokument koji klijent dobije po završetku rezervacije i koji mora predočiti prilikom preuzimanja vozila. Uključuje sve relevantne informacije o rezervaciji, odnosno podatke o dobavljaču; datume, vrijeme i lokaciju preuzimanja i povrata te što je uključeno u rezervaciju, a što nije. U voucheru su navedeni uvjeti i odredbe najma.

  Auto Europe preporučuje klijentima da obavezno pročitaju sve informacije navedene u voucheru, kako bi znali svoja prava, ali i obaveze.

  Full to full (puno za puno)- označava da ćete dobiti automobil sa punim spremnikom goriva (koji vam se NE naplaćuje). Na kraju najma vozilo morate vratiti s istom količinom goriva, kako biste izbjegli dodatne troškove.

  Full to empty (puno za prazno) označava da ćete dobiti automobil sa punim spremnikom goriva (koji vam SE naplaćuje prilikom preuzimanja vozila). U tom slučaju vozilo trebate vratiti što praznijeg spremnika, jer se za neiskorišteni dio goriva ne vrši povrat.

  Učešće u šteti Sva naša vozila imaju obavezno osiguranje, ali ono uključuje učešće u šteti - iznos za koji je klijent odgovoran u slučaju štetnog slučaja. Iznos učešća u šteti ovisi o rent a car tvrtki i kategoriji automobila, a u našem rezervacijskom sistemu je vidljiv pod „dodatne informacije”, kao i pod „Informacije o lokalnim naknadama”. Uobičajeno se za sigurnosni depozit rezervira iznos učešća u šteti + PDV + gorivo.

  Puna zaštita ili Otkup ukupne odgovornosti prema učešću u šteti je usluga kojom Auto Europe omogućuje svojim klijentima povrat učešća u šteti koji su platili lokalnoj rent a car tvrtci prilikom štetnog događaja. Više informacija o otkupu ukupne odogvornosti prema učešću u šteti pronađite ovdje.

  Potpuno pokriće štetnog događaja je usluga kojom imate mogućnost zatražiti puni povrat ako vas rent a car tvrtka tereti za štetu ili krađu. Ova opcija pruža pokriće i za predmete koji nisu obuhvaćeni pokrićem za otkup odgovornosti učešća u šteti nastaloj na karoseriji vozila na umanjen iznos, i uključuje karoseriju, brave, prednja vrata, krov, stakla, vjetrobransko staklo, naplatke, gume i tako dalje. Također vas štiti od administrativnih troškova i gubitka ključeva.


  Dodatne opcije za najam vozila u Velikoj Britaniji

  Naša brza i jednostavna web stranica omogućuje vam pretraživanje i usporedbu ponuda za najam automobila od svih rent a car tvrtki u Velikoj Britaniji. Uz detaljne informacije o dodatnim uslugama i detaljima o cijeni, vidljive su vam i naše sjajne ponude, kao što su besplatni dodatni vozač, navigacijski uređaji i slično. Naša velika vozna flota nudi opcije od mini kategorija, preko Economy, Compact, pa sve do najma luksuznih vozila ili kampera sa mnoštvom opcija i različitih ponuda.

  Ako vam vrijeme u UK dopusti, onda si priuštite vožnju kabrioletom i uživajte u prekrasnim britanskim krajolicima i raskošnoj obali. Ako se ne možete odlučiti koje vozilo bi bilo najbolje za jeftin najam vozila u Velikoj Britaniji, javite nam se ili putem telefona, ili putem e-maila, a na našoj stranici Zašto je Auto Europe vaša opcija broj 1 prilikom najma vozila.

  Najam luksuznih vozila u Velikoj Britaniji Najam kombija u Velikoj Britaniji Najam kampera u Velikoj Britaniji

  Najam luksuznih vozila u Velikoj Britaniji - Iznimno popularna među našim klijentima koji poslovno putuju, luksuzna kategorija automobila je za one koji vole putovati s malo glamura. Ovi automobili su privlačni iznutra i izvana, uz svu udobnost i sigurnost na cesti koju biste očekivali od svjetski poznatih proizvođača automobila. U Velikoj Britaniji ćete moći birati između luksuznih marki kao što su Porsche, Mercedes E Clasa, BMW 5 serija, Tesla, Audi, Maserati i Jaguar, i još puno drugih.

  Najam kombija u Velikoj Britaniji - Ako planirate posjetiti Veliku Britaniju sa prijateljima ili obitelji, onda je najam kombija često idealan izbor za obilazak zemlje, koji će vam pružiti najveću udobnost i sigurnost. Ova opcija je izuzetno popularna među onima kojise planiraju baviti sportom tijekom svog odmora, kao što su surfanje u Cornwallu ili skijanje u sjevernom Walesu.

  Najam kampera u Velikoj Britaniji - Ujedinjeno Kraljevstvo je savršeno mjesto za najam kampera, jer je idealan za istraživanje fantastičnih britanskih prirodnih ljepota, od škotskih visoravni do najjužnijih dijelova Engleske; kamper će će vaše putovanje učiniti ugodnim. U ovom domu daleko od doma, bez napora možete stati tamo gdje poželite, učiniti ono što želite i kada to želite.


  Korisne poveznice

  Inspiracija i korisne informacije za vaše putovanje Velikom Britanijom

  Putovanje u UK

  Savjeti za najam vozila u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj