Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZADRU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Zadru po najnižim cijenama

  Puno je razloga za posjet Zadru – od prekrasnih plaža na Zadarskoj rivijeri, preko povijesnih znamenitosti, pa sve do fantastične prirode u zadarskom zaleđu. Turisti opisuju Zadar kao jednu od najatraktivnijih destinacija na Jadranu, gdje im je zalazak sunca uz šum Morskih orgulja čak najljepši na svijetu.

  Za sve koji žele dodatnu slobodu pokreta na godišnjem odmoru, pripremili smo fantastične ponude za rent a car u Zadru. Uz širok izbor vozila za najam, garantiramo i najniže cijene na tržištu. Kao iskusni posrednik za rent a car usluge sa preko 60 godina iskustva, Auto Europe surađuje sa vodećim tvrtkama za najam automobila i kampera u Zadru i okolici. Uz destinacije u Hrvatskoj, nudimo vam usluge u preko 180 zemalja svijeta! Rezervirajte automobil za vaše sljedeće putovanje putem naše tražilice online, gdje možete usporediti cijene svih naših poslovnih partnera. Potragu možete prilagoditi vašim uvjetima i odabrati klasu vozila, vrstu mjenjača, tip paketa goriva i slično. Osim online, vozilo možete unajmiti i uz pomoć naših rent a car djelatnika. Nazovite nas na +49 89 412 097 83! Svakako pročitajte najnovije recenzije Auto Europe klijenata na našoj stranici Recenzije rent a car u Zadru i saznajte sve o iskustivam onih koji us već bili ovdje, i jednostavno uživajte u svom sljedećem najmu vozila.

  Kakav je promet u Zadru?

  Zadar nije veliki grad, a gužve u prometu su rijetkost. One su, doduše, moguće tijekom ljetnih mjeseci na mjestima u gradu kao što su centar, okolica tržnice, trajektno pristanište ili kolodvor, ali se brzo raščiste. Vožnju uvijek prilagodite uvjetima na cesti i držite se lokalnih prometnih pravila. Ukoliko imate nekih nejasnoća, obratite se nama ili tvrtki za najam vozila u Zadru.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Zadru?

  Parkirališta u Zadru trenutačno su podijeljena u četiri zone, a ljeti je na snazi ljetni obračun naknade za parking, viši od onog tijekom ostatka godine. Zahvaljujući interaktivnim kartama na stranicama grada Zadra, možete pronaći slobodno parking mjesto u realnom vremenu i vidjeti u kojoj platnoj zoni se nalazi. Parking možete platiti na parkomatu ili putem SMS poruke. Parking se naplaćuje svakog dana od 8 do 22 sata. Korisna aplikacija za traženje slobodnih mjesta, kao i za plaćanje i produžetak parkinga, je PayDo, a ona vrijedi i za druge gradove u Hrvatskoj poput Pule, Splita, Dubrovnika itd.

  Zračna luka Zadar

  Zračna luka Zadar udaljena je od samo grada oko 8 km i nalazi se u selu po imenu Zemunik Donji. Put do zračne luke je vrlo dobro obilježen.

  Zračna luka Zadar (ZAD)
  Web stranica: www.zadar-airport.hr
  Tel: +385 23 205 800

  Što raditi u Zadru

  Uz najam vozila u Zadru bit ćete fleksibilni i svakog ćete dana moći posjećivati neku drugu plažu ili gradić u blizini. No, to ne znači da se u samom gradu nema što vidjeti. Dapače! Slijedi kraći popis naših prijedloga za razgledanje Zadra:

  Zlato i srebro grada Zadra

  Stalna izložba crkvene umjetnosti nalazi se u benediktinskom samostanu crkve Svete Marije. Eksponati svjedoče o Zadru kao važnom kulturno-religijskom središtu tijekom Srednjeg vijeka. Uz blještavi nakit i vrijedne predmete od zlata i srebra, možete vidjeti i rekonstruirani interijer stare crkve iz 11. stoljeća, manuskripte, tapiserije, čipke, zlatoveze i još mnogo toga. Izložba se prostire u osam dvorana i neprocjenjivo je kulturno-povijesno blago.

  Stari Grad: Luka Foša, Kopnena vrata, Kalelarga, Varoš i Stup Srama

  Stari Grad u Zadru je riznica povjesne baštine. Gdje god se okrenuli, vidjet ćete tragove prošlosti, duboko urezane u lice grada, skoro kao u Dubrovniku. Posjetite mini luku Fošu i u njoj Kopnena vrata iz perioda Renesanse, koja su ujedno i glavna kapija grada. Prošećite ulicom Kalelarga, simbolom Zadra, pa otiđite u Varoš, dio grada gdje su kuće stisnute jedna uz drugu, a o komu kolaju razne priče iz prošlosti. Zanimljiv je i Stup srama, nekada omraženo mjesto gdje su krivci za razne zločine bili vezani, pa i šibani, i izloženi javnoj osudi i stigmi radi svojih nedjela.

  Morske orgulje i Pozdrav Suncu

  Morske orgulje su već kultni objekat u Zadru i predstavljaju kamene stepenice u zajedničkoj igri sa morem, plimom i osekom. More „svira“ ove orgulje a mistični nepredvidivi zvuk koji se neprestano dobija privlači posjetioce cijele godine. Ovo je idealno mjesto za zastati, oslušnuti, i razmisliti. Pozdrav Suncu predstavlja još jednu urbanu instalaciju – staklene ploče iz više slojeva ispod kojih se nalaze brojni solarni moduli. Ovaj krug mijenja boju i dočarava vam spektakularnu igru svjetlosti nakon zalaska sunca.

  Kneževa Palača

  Kneževa Palača s pravom spada u najljepše objekte u cijeloj Hrvatskoj. Povijest palače seže skoro 10 stoljeća unazad, a zgrada je obnovljena dva puta. Prva obnova bila je u 16. a ona druga u 19. stoljeću. Tada je palača bila dio vlade za cijelu Dalmaciju. Danas palača služi kao prostor za razna kulturno-umjetnička zbivanja u gradu.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Zadru

  Najam automobila tijekom godišnjeg odmora u Zadru omogućit će vam još više doživljaja i izleta u okolici. Donosimo vam par prijedloga što sve možete posjetiti dok ste u Zadru.

  Pag

  Krajolik na otoku Pagu će mnogi usporediti sa površinom mjeseca. Gotovo je cijeli otok prekriven solju koju nanosi bura. Preuzmite rent a car u Zadru i krenite ka Paškom mostu. Za mlade je plaža Zrče blizu Novalje gotovo nezaobilazna jer je poznata po dobrom provodu i clubbingu i danju i noću. Osim noćnog života, u Novalji se možete upoznati i sa dugom tradicijom pravljenja čipke. Posjetite Kneževu palaču u središtu grada, a u njoj Pašku galeriju čipke. Pag je također poznat po tvornici soli, te preporučamo posjet solani i Muzeju soli. Kada ste na Pagu, nemojte propustiti kušati čuveni Paški sir.

  Nacionalni Park Paklenica

  Kanjoni dramatičnog izgleda, meke livade i šume čine nacionalni park Paklenica na južnim obroncima planine Velebit. Preuzmite automobil u Zadru i odvezite se do gradića na obali po imenu Starigrad - Paklenica, gdje je ujedno i ulazak u nacionalni park. On obiluje stazama za pješačenje i onim za biciklizam, a interesantna je i staza Velika Paklenica koja vodi do vidikovca, odakle puca prekrasan pogled na Jadran.

  Park prirode Telašćica

  Uvala Telašćica je smještena na Dugom Otoku i zaista je impresivnog izgleda. Uvala se prostire na površini od oko 70 km² i obuhvata 13 otoka, oštrih litica i stijena visokih 200 m, kao i prekrasnih malih uvala. U okviru parka prirode nalazi se slano jezero Mir sa endemskom vrstom jegulje po imenu Kajman. Νaselje najbliže parku prirode je Sali na Dugom Otoku, do kog možete doći trajektom iz Zadra.

  Šibenik

  I mada se sam ulazak u Šibenik ne doima spektakularno, gradska jezgra će vas zasigurno oduševiti! Labirint malih kamenih ulica, srednjevijekovni spomenici kulture i tamnoplava boja mora su glavni aduti Šibenika, grada na obali starog više od jednog milenija. Za vožnju od Zadra do Šibenika trebat će vam oko sat i pol.

  Zemljopis i povijest

  Zadar se nalazi na Jadranskom moru i karakteriziraju ga duga, topla ljeta i kraće, blage zime. Vjetar bura puše s kopna prema moru i ona je glavni krivac za snižavanje temperature. Jugo, nasuprot buri, puše sa mora prema kopnu, i donosi vlažno vrijeme. Tijekom ljeta s mora osvježava povjetarac maestral.

  Poznato je da je područje oko grada Zadra naseljeno još od prapovijesti. Vjeruje se da ime grada potječe od nepoznatog mediteranskog naroda koji je još prije Ilira naseljavao regiju, a koji je govorio predindoeuropskim jezikom. Ilirsko pleme Liburni živi ovdje od 9. stoljeća prije Krista, pa sve do 2. stoljeća kada Zadar postepeno osvajaju Rimljani. Grad je bio uređen u rimskom stilu – velike ulice stvarale su preglednu mrežu pravokutnih naselja, a trg emporij izgrađen je u neposrednoj blizini mora. Dolaskom kršćanstva u Rimsko carstvo počinje izgradnja sakralnih objekata u Zadru.

  Kada je Zapadno Rimsko Carstvo doživjelo svoj krah, Zadar će doći pod vlast Bizanta, a istovremeno će započeti napadi slovenskih i avarskih plemena. Grad je bio okrenut pomorstvu i trgovini i kao takav je jačao. Međutim, tako jak i bogat grad pao je za oko moćnoj Mletačkoj Republici, koja ga zauzima 1000. godine po prvi put. Križari, skupa sa Mlečanima, uništit će i spaliti veći dio grada 1202. godine. Austrougarsko carstvo zavladat će potom Zadrom i ostati na vlasti sve do kraja Prvog svjetskog rata. Danas je Zadar jedno od bitnijih mjesta na Jadranskoj obali i pripada Hrvatskoj.

  Kako putovati po Zadru

  Kroz Zadar trenutačno prometuje 10 autobusnih linija i povezuje sve dijelove grada. Karte za autobus možete kupiti na šalterima u Autobusnom kolodvoru, na kioscima „Tiska“ i direktno kod vozača u autobusima. Osim autobusa, na raspolaganju su vam i taxi vozila, a rent a car i dalje ostaje najpovoljnija i najfleksibilnija opcija.

  Mogu li unajmiti kamper u Zadru?

  Da li ste ikada ljetovali u kamperu? Auto Europe vam omogućava nešto novo i to po niskim cijenama! Odlučite li se za najam kampera u Zadru, imat ćete obezbeđen i smještaj, a ne samo prijevozno sredstvo. Kamperi su različitih veličina i pogoduju kako za parove, tako i za obitelj sa djecom.

  Korisne poveznice

  Turizam Zadar