Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI AJACCIO

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Ajaccio

  Posjetite Korziku i njen glavni grad Ajaccio , upoznajte njenu bogatu povijest. Kako je na otoku glavno prijevozno sredstvo automobil, onda je najam vozila najlogičniji izbor. Obratite se Auto Europe i rezervirajte rent a car u zračnoj luci Ajaccio, i uputite se u otkrivanje ovog otoka koji je, iako vrlo popularan, još uvijek prepun mjesta koja su još zadržala svoju izvornost. Uživajte u vijugavim romantičnim cestama koje će vas odvesti do nejneobičnijih mjesta. Ovaj "Otok ljepote", ili "Planina u moru" vrlo će vas iznenaditi svime onim što ima za ponuditi. Brojni planinski vrhovi, njih preko 120 prelazi visinu od 2.000 metara nadmorske visine, a Monte Cintu, najviši na otoku premašuje 2.710 metara. Uz to, Korzika ima preko 1000 km obale, što ne čudi kada znamo da je četvrta po veličini u Sredozemnom moru. Uživajte u fantastičnim pješčanim plažama, tirkiznom moru, planinarskim stazama, ali ne zanemarite ni korzikansku kuhinju, koja je ješ uvijek izvorna, i vrlo sezonalna. Opustite se u jednom od brojnih kafića ili restorana, uživajte u lokalnim proizvodima, svježem mesu sa lokalnih farmi, ili u specijalitetima od divljači (lov je vrlo omiljena aktivnost na otoku), domaćem siru, specijalitetima od kestena, meda, voća i povrća. Kesten igra prilično važnu ulogu, pa se od njegovog brašna proizvodi poznato i izvrsno pivo Pietra. Ne zaboravite da je u Ajacciu rođen i napoleon Bonaparte, pa posjetite njegovu rodnu kuću koja je pretvorena u muzej.

  Auto Europe je još od davne 1954. godine vodeći posrednik u rent a car industriji, i kao takav u mogućnosti je svojim klijentima na 24.000 lokacija u preko 180 zemalja svijeta osigurati najbolje uvjete najma vozila! Posjetite našu web stranicu, rezervirajte svoje vozilo u samo nekoliko koraka u Ajacciu, ili bilo gdje drugo na svijetu, i budite sigurni da ćete dobiti najbolje uvjete koje je moguće dobiti na tržištu! Provjerite i usporedite cijene za najam željenog vozila i iskoristite sve prednosti koje imate sa Auto Eruope! Informirajte se o svemu što trebate znati prilikom najma automobila putem našeg travel bloga, postanite član i budite uvijek na izvoru najboljih ponuda diljem svijeta. Više informacija o prometnim pravilima na Korzici, i općenito o samoj zemlji, potražite na našoj stranici Najam vozila u Francuskoj kako biste mogli još bezbrijžnije uživati u svom odmoru.

  Podatci o zračnoj luci

  Međunarodna zračna luka Ajaccio, nosi ime svog najslavnijeg sina Napoleona Bonaparte. Kako je Korzika dvojezični otok, i zračna luka ima dva naziva; na francuskom je to Aéroport d’Ajaccio-Napoléon-Bonaparte, i na krozikanskom Aeruportu di Aiacciu Nabulione Buonaparte, no često se naziva i starim imenom Campo dell'Oro, što u prijevodu znači Zlatna dolina. Nije u potpunosti jasno otkud potječe ovaj naziv, no mnogi se referiraju na činjenicu da je ovaj prostor bio vrlo plodno žitno područje, što bi nekako bilo i logično pojašnjenje. Od središta Ajaccia udaljena je svega 5 km i baza je avio kompaniji Air Corsica. Najveća je na otoku, a slijede ju Bastia, Figari i Calvi. Odlučite se za najam vozila u Zračnoj luci Ajaccio i u svom ritmu uživajte u ostraživanju ovog čudesnog otoka!

  Zračna luka Ajaccio-Napoléon-Bonaparte (AJA)
  Službeni naziv: Aéroport d'Ajaccio-Napoléon-Bonaparte
  Adresa: 20090 Ajaccio, Francuska
  Lokacija: Zračna luka smještena je 5 km istočno od središta grada Ajaccio.
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Ajaccio: U zračnoj luci Ajaccio djeluju mnoge avio kompanije, a važnoje od njih su: Air Corsica, Air Francuska, Air Francuska Hop, Brussels Airlines, Chalair Aviation, easyJet, easyJet Switzerland, Luxair, Norwegian Air Shuttle, Smartwings, Swiss, Volotea. Iz Hrvatske easyJet nudi dosta povoljne letove uz jedno presjedanje iz Splita, a Airfrance iz Zagreba.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Ajaccio?

  Neki od naših rent a car partnera smješteni su unutar terminala, dok se većina nalazi izvan same zračne luke, odmah preko puta zgrade terminala. Praktički trebate samo prijeći preko parkirališta i već ste tu. Osoblje rent a car tvrtke od koje unajmljujete vozilo će vas točno uputiti gdje trebate preuzeti, odnosno vratiti vozilo, ali i dobro je označeno velikim znakom "Retour/Return". U tabeli ispod naveli smo glavne podatke i radno vrijeme naših partnera, no svakako provjerite prije putovanja direktno sa rent a car tvrtkom od koje unajmljujete, jer su podatci podložni promjenama.

  Europcar u zračnoj luci Ajaccio Europcar u zračnoj luci Ajaccio
  Aéroport Ajaccio Napoléon Bonaparte,
  Ajaccio, Francuska 20000

  +33 4 95 23 57 01
  Radno vrijeme:
  Pon-ned: 06:30 - 23:00
  Avis u zračnoj luci Ajaccio Avis u zračnoj luci Ajaccio
  Aéroport Ajaccio Napoléon Bonaparte,
  Ajaccio, Francuska 20090

  +33 4 95 23 56 90
  Radno vrijeme:
  Pon-ned: 07:00 - 23:59
  Sixt u zračnoj luci Ajaccio Sixt u zračnoj luci Ajaccio
  Aéroport Ajaccio Napoléon Bonaparte,
  Ajaccio, Francuska 20090

  +33 820 00 74 98
  Radno vrijeme:
  Pon-ned: 07:30 - 23:30
  Hertz u zračnoj luci Ajaccio Hertz u zračnoj luci Ajaccio
  Aéroport Ajaccio Napoléon Bonaparte,
  Ajaccio, Francuska 20000

  +33 4 95 23 57 04
  Radno vrijeme:
  Pon-ned: 07:00 - 23:59

  Terminali

  Zračna luka Ajaccio je prilično mala i ima svega jedan putnički terminal, u kojemu se nalazi i područje za dolaske i za odlaske. Iako male veličine, ipak ćete ovdje naći sve što vam kao modernom putniku može zatrebati, i što vam može skratiti vrijeme dok čekate na svoj let. Prednosti malih zračnih luka između ostalog su i te što sve možete obaviti pješice, a parkiralište se nalazi odmah ispred zgrade terminala, tako da je rent a car u Zračnoj luci Ajaccio odličan odabir za opušten odmor!.

  Sadržaji u zračnoj luci Ajaccio

  Ako se u zračnoj luci morate zadržati malo dulje, brojni sadržaji će vam pomoći da kvalitetno provedete vrijeme. Na raspolaganju su vam nekoliko restorana, kafea i zalogajnica, kao i trgovine koje nude korzikanske proizvode, kao što su rukotvorine, suveniri, odjeća i nakit. Po prolasku sigurnosne provjere naći ćete i duty-free dućan, kao i kiosk sa međunarodnim tiskom, poštom i naravno, WiFi uslugom. Tu je i banka Crédit Agricole, kao i nekoliko bankomata.

  Ukoliko ste zaboravili neke od osnovnih potrepština ili kozmetičkih preparata, možete ih kupiti na jednom od automata. Putnicima je na raspolaganju i dječji vrtić, kao i pomoćni centar za putnike sa smanjenom pokretljivošću. U samom središtu zgrade terminala se nalazi info pult, gdje možete doznati sve što vas interesira vezano za zračnu luku, red letenja ili prijevoza.

  Kako stići do i od zračne luke

  Zračna luka je od središta Ajaccia udaljena svega 5 km. Ovisno o gustoći prometa, vožnja automobilom traje od 10 do otprilike 20 minuta, a koristiti možete T21 Territoriale i Route de Campo Dell Oro. Uvijek uračunajte nešto više vremena, kako su ceste uske i prilično prometne. Autobusna linija broj 8 povezuje zračnu luku sa središtem grada, a ausobusi sa autobusnog kolodvora voze u intervalima od jednog sata, u oba smjera. Ipred područja za dolaske pronaći ćete taksi stajalište, a usluga je dostupna od prvog do posljednjeg leta. Prije povrata vozila, sjetite se tankirati na lokalnoj benzinskoj crpki, naravno, ako se odlučite za takvu opciju, gdje trebate vratiti pun, ili pola spremnika goriva. Posljednja benzinska crpka je Total na adresi Lieu Dit Vignetta koja je otvorena 24 sata dnevno. Napravite sve ispravno, kako bi vaš najam vozila u Zračnoj luci Ajaccio prošao što bezbrijžnije!

  Savjeti za parking

  Zračna luka ima parkiralište s oko 500 mjesta, koje se naplaćuje putem naplatnih automata koji su postavljeni i unutar zgrade terminala, i izvan nje. Besplatno možete parkirati do 15 minuta. Parkirališta P1 i P2 nalaze se ispred zgrade zračne luke, i oba su nenatkrivena i na svega minutu hoda do zgrade terminala. Možete svoje parkirno mjesto rezervirati i online. Tvrtka ParkVia je u mogućnosti osigurati najbolja mjesta na najboljim lokacijama, i dakako po njaboljim cijenama.

  U samom gradu postoji više od 8000 parkirnih mjesta, od koji se 1300 naplaćuje, no kako cijeli grad sastoji od uskih i vrlo zavojitih ulica, često je pronalaženje dobrog parkirnog mjesta prava noćna mora. Stoga su garaže i parkirališta u središtu grada i njegovoj okolici izvanredna opcija. Neka od njih su Parking du Dimanat ili Trg Campinichi

  Korisne poveznice

  Zračna luka Ajaccio