Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI ALGHERO

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Alghero

  Započnite vašu novu avanturu u Italiji uz rent a car u zračnoj luci Alghero! To će vam omogućiti da se upustite istraživanje prekrasnog sjevera Sardinije, drugog najvećeg talijanskog otoka, čim siđete iz aviona. Od slikovitog grada bogate povijesti Algheroa do pješčanih plaža i smaragdnog mora, jedinstvenog životinjskog svijeta i arheoloških iskopina, sjeverna Sardinija nudi ponešto za svakog putnika. Kada rezervirate najam vozila u zračnoj luci Alghero, možete iskoristiti neke od najpovoljnijih dostupnih cijena, kao i veliki raspon kategorija automobila, ako se odlučite za Auto Europe, tvrtku za posredovanje u najmu vozila koja uspješno posluje duže od 60 godina. Bez kompromisa posebnu pozornst poklanjamo visokoj razini našeg korisničkog servisa bez obzira za koju lokaciju najma od 24000, koliko ih nudimo u 180 zemalja diljem svijeta, se odlučite. Slijedite naš jednostavan postupak rezervacije u tri koraka i izvršite rezervaciju putem naše web stranice ili nas nazovite i konsultirajte se o, za vas idealnom najmu, sa jednim od naših agenta za rezervacije.

  Podatci o zračnoj luci

  Oko 8 km sjeverozapadno od grada Alghero i 32km jugoistočno od grada Sassari nalazi se Zračna luka Fertilia Alghero koja, uz zračne luke Olbia i Cagliari povezuje Sardiniju sa ostatkom Europe. Originalno vojna zračna luka od 70-ih godina 20-og stoljeća stavljena je u funkciju putničkog prometa. Tijekom posljednjih desetljeća zgrada zračne luke se dograđuje i preuređuje, a nekoliko niskobudžetnih zrakoplovnih tvrtki nude cjelogodišnje letove za pojedine destinacije, dok su tijekom ljetne sezone zrakoplovne veze za i iz ove zračne luke daleko brojnije.

  Zračna luka Alghero (AHO)
  Službeni naziv: Aeroporto di Alghero-Fertilia
  Adresa: Regione Nuraghe Biancu, 07041 Alghero, Sardinia, Italija
  Web stranica: www.aeroportodialghero.it
  Telefon: +39 079 5570170
  Lokacija: Zračna luka se nalazi oko 8 km sjeverozapadno od grada Alghero i 32km jugoistočno od grada Sassari.
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Palermo: Ryanair obavlja brojne domaće letove primjerice Pisu ili za, iz Hrvatske jedan od najbližih talijanskih gradova Veneciju ili pak rimsku zračnu luku Ciampino. Posebice tijekom ljetne turističke sezone prometuju zrakoplovi, uglavnom niskobudžetnih tvrtki, između ove luke i niza gradova u središnjoj, zapadnoj i južnoj Europi.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Algheroe

  Šalteri za najam vozila u Zračnoj luci Alghero, nalaze se u zgradi terminala, nekoliko koraka udaljeni od dvorane Dolasci. Parking prostor za preuzimanje vozila je lako dostupan iz dvorane Dolasci i nalazi se uz parking zonu Confort. Radno vrijeme rent a car tvrtki obavezno provjerite prilikom rezervacije ili na vašem vaučeru. Auto Europe je posrednik i stoga nema vlastita vozila niti šaltere na mjestu preuzimanja, već je potrebno da potražite šalter tvrtke- našeg rent a car partnera čiji naziv je naveden na vaučeru pod odjeljkom „Informacije o preuzimanju“. Molimo obratite pozornost i na vrijeme preuzimanja navedeno na vaučeru i eventualne promjene u vezi s planiranim vremenom dolaska, uslijed npr. najavljenih očekivanih kašnjenja leta. Takve okolnosti trebaju se odmah prijaviti Auto Europe i rent a car tvrtki. Za preuzimanje automobila trebat će vam vaučer, važeća vozačka dozvolu i kreditna karticu na ime glavnog vozača. Molimo, pročitajte vaučer za više detalja.

  Alamo rent a car u zračnoj luci Alghero Alamo u zračnoj luci Alghero
  Regione Nuraghe Biancu,
  Alghero, Italija 07041

  + 39 079 999 241
  Radno vrijeme:
  pon - ned 8:00 - 23:00
  Keddy rent a car u zračnoj luci Alghero Keddy u zračnoj luci Alghero
  Regione Nuraghe Biancu
  Alghero, Italija 07041

  + 39 079 935032
  Radno vrijeme:
  pon - ned 8:00 - 23:00
  Thrifty rent a car u zračnoj luci Alghero Thrifty u zračnoj luci Alghero
  Regione Nuraghe Biancu
  Alghero, Italija 07041

  + 39 079 935 054
  Radno vrijeme:
  pon - ned 9:00 - 23:00
  Europcar rent a car u zračnoj luci Alghero Europcar u zračnoj luci Alghero
  Regione Nuraghe Biancu
  Alghero, Italija 07041

  + 39 079 935032
  Radno vrijeme:
  pon - ned 8:00 - 23:00
  Hertz rent a car u zračnoj luci Alghero Hertz u zračnoj luci Alghero
  Regione Nuraghe Biancu
  Alghero, Italija 07041

  + 39 079 935 054
  Radno vrijeme:
  pon - ned 9:00 - 23:00

  Terminali

  Zračna luka Alghero ima jednu zgradu terminala, relativno nedavno dograđenu i proširenu kako bi putnicima mogle biti pružene usluge i ponuđeni sadržaji koji će boravak u zračnoj luci učiniti ugodnijim. Zgrada terminala sastoji se od samo jedne razine te kretanje i snalaženje u njoj nije komplicirano. U Istoj razini- prizemlju nalaze se dvorane za dolaske i odlaske kao i ostali sadržaji zračne luke. Pozornost putnik treba da obrati na radno vrijeme zračne luke, budući da ona nije otvorena 24 sata dnevno. Terminal se otvara u 4 sata ujutro, a zatvara se nakon polaska ili dolaska posljednjeg leta, ovisno o tome što je kasnije. Za ugodan i bezbrižan rent a car u zračnoj luci Alghero savjetujemo svakako da proučite detaljno vaučer kao i naše opće savjete, a za svaku nedoumicu i dodatno pitanje možete nas i pozvati.

  Sadržaji u zračnoj luci Alghero

  Zračna luka Alghero nudi sadržaje i pogodnosti koje mogu da zadovolje vjerojatno sve potrebe putnika. Na području za dolaske, prije nego što prođete sigurnosnu kontrolnu, može se pronaći ponuda brze hrane odnosno pizza i slična jela, a tu su i knjižara i ljekarna kao i suvenirnica koja nudi lokalne rukotvorine. U zoni odlazaka također se nalazi snack bar, za slučaj da osjetite glad neposredno prije leta. Nabavite si i neke knjige za čitanje tijekom leta u knjižari ili posjetite druge trgovine za suvenire i poklone- od specijalne kozmetike do tradicionalnih sardinijskih vina i drugih lokalnih proizvoda.

  Kako stići do i od zračne luke Alghero

  Ako se odlučite najam vozila u zračnoj luci Alghero, vrlo jednostavno obići ćete cijeli otok Sardiniju. Ako je grad Algero prvo planirano mjesto zaustavljanje na vašem itinereru, do grada možete doći za samo 15 minuta vožnje cestama SS291, a zatim SP42. Vozeći se u suprotnom pravcu, na sjeveroistok cestom SS291, stići ćete u Sassari za oko pola sata. Ako ste spremni za malo dužu vožnju, možete posjetiti Olbiju na sjeveroistočnoj obali Sardinije. Vožnja od oko 130km traje nešto manje od dva sata putem SS597. Nema previše mogućnosti kada je riječ o javnom prijevozu iz zračne luke Alghero. Ipak, autobusne usluge koje upravlja ARST (Sardinian Regional Transport Company) su dostupne. Autobusne stanice možete pronaći izvan područja Dolasci, oko 150 metara desno od izlaza. Linija 9373 vozi do središta grada Alghero, odnosno Via Catalogna u blizini starog grada i vožnja traje oko pola sata. Polasci iz zračne luke su svakih sat vremena od 5:20 do 23:00 sata. Dostupne su i rute do Sassarija, Olbie i Cagliaria. Ako biste radije rabili taxi, vozilo možete pronaći odmah uz izlaz iz dvorane Dolasci. Neke taxi tvrtke dostupne su 24 sata dnevno i po cijeni od oko 25 Eura prevest će vas do središta grada Alghero.

  Savjeti za parking

  Srećom za vozače, u Algherou je u ponudi mnogo parking prostora. Možete čak pronaći i besplatna parking mjesta nasuprot i na samom području luke. Kada parkirate na ulici, obratite pažnju na oznake koje su naslikane na parkirnom mjestu. Ako su crte bijele boje, parkiranje je besplatno. Plave crte znače da morate platiti parking, dok žute označavaju da je parkiranje zabranjeno. Obratite pozornost da se ne vozite u srednjovjekovnom gradskom središtu, jer samo ovlašteni automobili smiju voziti u ovoj "zoni ograničenog prometa".

  Korisne poveznice

  Turizam Sardinija-Alghero


  Dodatne informacije o zračnoj luci Alghero

  Zračna luka Alghero-Fertilia
  Regione Nuraghe Biancu
  Alghero, Sardinija, Italija, 07041

  IATA kod: AHO
  IACO kod: LIEA
  Wikipedia
  Geografska širina: 40.634298
  Geografska dužina: 08.296170

  Opće informacije: Zračna luka Alghero smatra se kapijom sjeverozapadne Sardinije i njene Koraljne rivijere. Najbliže naselje je Fertilia, a od značajnijih turističkih centara najbliži joj je grad Alghero udaljen oko 8 km.