Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI BERLIN BRANDENBURG

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Zračnoj luci Berlin Brandenburg po najnižim cijenama

  Pokazalo se da su izreke "strpljen-spašen" i "tko čeka-dočeka" u slučaju Zračne luke Brandenburg sasvim istinite. Nakon dugih "porođajnih muka" ova velika zračna luka je počela sa radom 31. listopada 2020. Srećom, rezervacija rent a cara u zračnoj luci Berlin Brandenburg putem Auto Europe bit će kao i uvijek, vrlo jednostavna. Na našem portalu možete usporediti najbolje ponude naših renomiranih partnera i u samo 3 jednostavna koraka brzo rezervirati najam vozila zahvaljujući našem sigurnom i korisnicima prilagođenom sustavu za rezervacije. Ako pak trebate osobni savjet ili imate dodatnih pitanja o najmu automobila, tu je naš iskusni tim koji možete dobiti na broj +49 89 412 097 83.

  Auto Europe još od 1954 nudi veliki izbor automobila za najam, i to od najpoznatijih svjetskih rent a car tvrtki, kao što su Avis, Europcar, Enterprise ili Sixt, ali i mnogih nacionalnih ili regionalnih tvrtki. Za koje god se vozilo odlučite za obilazak Berlina, mi ćemo ga imati u ponudi: od svestranih gradskih automobila, elegantnih limuzina i sportskih automobila, ili prostranijih modela poput karavana, terenaca i monovolumena. Samo trebate navesti period i lokaciju u sučelju za rezervaciju i odmah ćete dobiti izlist najboljih ponuda naših partnera. Vi se potom možete pozabaviti detaljima i cijenama te odabrati najprikladniju ponudu. Jamčimo vam maksimalnu fleksibilnost: u slučaju promjene plana putovanja možete besplatno otkazati rezervaciju do 48 sati prije preuzimanja vozila.

  Podatci o zračnoj luci

  Zračna luka Brandenburg Willy Brandt (BER) nova je zračna luka glavnog grada Njemačke. Sa procijenjenih 48 milijuna putnika treća je najveća zračna luka u zemlji, a ime je dobila u čast Willyja Brandta, važnog njemačkog političara koji je bio gradonačelnik Berlina od 1957.-1966. i savezni kancelar od 1969.-1974. BER je zamijenila dvije bivše zračne luke Tegel i Schönefeld. Berlinski Tegel prestao je s radom 8. studenog 2020., dok je Schönefeld neko vrijeme bio zadržan kao BER-Terminal 5 zahvaljujući neposrednoj blizini novog aerodroma. Usljed pandemije Covid-19, terminal 5 je zatvoren 22. veljače 2021 i nije vjerojatno da će se ponovno otvoriti.

  Zračna luka Berlin Brandenburg (BER)
  Službeni naziv: Berlin Brandenburg Willy Brandt Airport
  Adresa: Melli-Beese-Ring 1, 12529 Brandenburg, Njemačka
  Telefon: +49 30 6091 60910
  Lokacija: Zračna luka Berlin Brandenburg udaljena je nekih 27 km od središta grada u pravcu jugoistoka.
  Zrakoplovne tvrtke koje lete u i iz zračne luke Berlin Brandenburg: Zračnu luku glavnog grada opsluživat će mnoge avio kompanije, među kojima su svakako i Lufthansa, British Airways, KLM, SAS, United Airlines, Condor, Eurowings i Ryanair. easyJet iz Splita, Zadra, Dubrovnika i Pule nudi vrlo povoljne direktne letove.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u Zračnoj luci Berlin Brandenburg

  Auto Europe je posrednik za najam vozila, što znači da radimo sa najpoznatijim rent a car tvrtkama diljem svijeta i vama na raspolaganje stavljamo sve njihove modele automobila. Vi samo trebate navesti kada, koliko dugo i gdje vam je potrebno određeno vozilo i u roku od nekoliko sekundi ćete dobiti izlist svih dostupnih ponuda koje su popraćene uvjetima naših partnera. U Zračnoj luci Berlin Brandenburg radimo sa međunarodnim brendovima kao što su Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz i Sixt. Naravno, u isto vrijeme surađujemo i sa brojnim niskotarifnim partnerima, kao što su Global, Interrent, Keddy, Budget i njemački Buchbinder. Pregledajte naše brojne ponude i odlučite se za onu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

  Alamo u Zračnoj luci Berlin Brandenburg Alamo u Zračnoj luci Berlin Brandenburg
  Melli Beese Ring 1,
  Schönefeld, Njemačka 12529

  +49 30 4102151
  Radno vrijeme:
  Pon - ned 8:00 - 20:00
  Europcar u Zračnoj luci Berlin Brandenburg Europcar u Zračnoj luci Berlin Brandenburg
  Melli Beese Ring 1,
  Schönefeld, Njemačka 12529

  +49 30 6349160
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 07:00 - 23:00
  Avis u Zračnoj luci Berlin Brandenburg Avis u Zračnoj luci Berlin Brandenburg
  Melli Beese Ring 1
  Schönefeld, Njemačka 12529

  +49 30 609 176720
  Radno vrijeme:
  Pon - pet 7:00 - 23:00
  Sub 08:00 - 16:00
  Ned 10:00 - 22:00
  Sixt u Zračnoj luci Berlin Brandenburg Sixt u Zračnoj luci Berlin Brandenburg
  Melli Beese Ring 1
  Schönefeld, Njemačka 12529

  +49 8966060060
  Radno vrijeme:
  Pon - pet 6:00 - 23:59
  Sub - ned 07:00 - 23:30

  Šalteri za najam vozila u Zračnoj luci Berlin Brandenburg nalaze se na terminalu 1 na razini E0. Za preuzimanje vozila za najam trebate predočiti tiskani Auto Europe vaučer, osobnu iskaznicu ili putovnicu, kreditnu karticu koja mora glasiti na ime glavnog vozača, koja je potrebna radi sigurnosnog pologa (i u većini slučajeva ne može bit debitna) te vozačku dozvolu za svakog registriranog vozača. Potom će vam djelatnici rent a car tvrtke napraviti ugovor o najmu vozila, koji trebate pažljivo pročitati i provjeriti odgovaraju li svi uvjeti i pokrića onima koji su rezervirani putem Auto Europe (svi troškovi, kupljeno osiguranje, dodatne usluge, pravila o gorivu itd). Nakon preuzimanja pregledajte vozilo kako biste ustvrdili postoje li eventualno dodatna oštećenja kao što su ogrebotine, udubljenja ili pukotine u staklu, koji nisu evidnetirana na Izviješću o stanju vozila. Ako postoje bilo kakve razlike molimo zatražite pisanu potvrdu. Molimo da vozilo vratite u točno navedeno vrijeme na ugovoru o najmu te zatražite potvrdu istog. Za više savjeta o procesu preuzimanja i povrata vozila, pročitajte našu objavu Naši najkorisniji savjeti za najam vozila - Cjelovit vodič kroz rent a car.

  Terminali

  Kompleks zračne luke sastoji se od dva terminala organizirana u dva sektora. Glavni terminal T1 ima šest razina i čini srce zračne luke. Tijekom faze izgradnje T1 se pokazao premalim za promet kapaciteta od 22 milijuna putnika godišnje, stoga će biti potrebno proširenje za potporu prometa od 28 milijuna putnika. Odmah do T1 nalazi se terminal T2, namijenjen niskoubdžetnim letovima i prometu od 6 milijuna putnika. Oba terminala leže između paralelnih pista.

  Sadržaji u Zračnoj luci Berlin Brandenburg

  Novi i izuzetno funkiconlani terminali T1 i T2 imaju savršeno posloženu infrastrukturu velike moderne međunarodne zračne luke. Na terminalu T1 na razini područja za odlaske, nakon što prođete check-in i sigurnosnu kontrolu, na 9.000 m2 smješten je "Marktplatz", ogromni prodajni prostor, gdje ćete naći brojne trgovine, kao i "Foodcourt, smješten na galeriji iznad "Marktplatza", čiji izbor će zadovoljiti svaki ukus. Nešto manju ponudu trgovina i ugostiteljskih objekata ima T2.

  Ako imate malo vremena i volite promatrati avione, posjetite panoramsku terasu na terminalu T1 koja se nalazi iznad razina područja za odlaske. Odavde se pruža sjajan pogled na piste. Do terase se može doći preko dva potpuno ostakljena mosta koji premošćuju "Marktplatz".

  Kako stići do i od zračne luke

  Nova zračna luka vrlo je dobro povezana s berlinskom cestovnom mrežom i mrežom javnog prijevoza. Nalazi se oko 27 km jugoistočno od Berlina, glavnog grada savezne pokrajine Brandenburg. Najfleksibilniji način za doći do i od zračne luke je naravno vozilom za najam, tako da možete uživati u neovisnosti i mobilnosti na koju ste i navikli. Rent a car Zračnoj luci Brandenburg funkcionira vrlo jednostavno i sigurna je opcija zahvaljujući mogućnosti usporedbe ponuda na našoj stranici. Samo unesite svoje podatke u traženim poljima i odmah ćete dobiti izlist najboljih ponuda naših partnera, koje su detaljno opisane, stoga odvojite malo vremena za pregled i svih uključenih usluga, ali i onih dodatnih. Zatim možete nastaviti sa odabirom najbolje ponude i rezervaciojm optimalnog vozila za sebe.

  Automobil

  Kako se zračna luka nalazi vrlo blizu autoceste A113, odnosno blizu čvora A113/A117, križanja Schönefelder Kreuz (A13/A10/A113) i savezne ceste 96a, najam vozila u Zračnoj luci Berlin Brandenburg je izvrsna opcija za brzo putovanje do bilo kojeg odredišta u središtu Berlina, ali i do bilo kojeg mjesta u Brandenburgu. Ovisno o prometu i dobi dana, do Alexander Platza, Potsdamer Platza ili četvrti Regierungsviertel trebat će vam otprilike 40 minuta. Iako postoji nekoliko načina da dođete do središta Berlina, najbrži je preko A113/A10. Napustitete kompleks T1/T2 i svojim vozilo za najam uputite se na Schönefelder Allee i na čvoru A113 slijedite smjer Berlin-Zentrum.

  Taksi

  Označena taksi stajališta nalaze se ispred oba terminala. Na terminalu T1/T2 taksi vozila ćete naći i na sjevernom i južnom taksi stajalištu ispred terminala T1 na razini E0. Putnici koji taksijem stižu u zračnu luku, izlaze direktno ispred terminala 1 na razini E1 i odmah se mogu uputiti na check-in. Ako vam je potrebna neka posebna usluga ili neko posebno vozilo, molimo obratite se nekom od osoblja APCOA, koje ćete naći na taksi stajalištima, i koji će vam rado pomoći. Na svojoj web stranici, zračna luka savjetuje putnicima da bi trebali koristiti samo vozila jasno označena kao taksi i koja su parkirana samo na označenim taksi stajalištima.

  Autobus

  Žuti ekspresni autobusi "Expressbusse" X7 i X71 povezuju i T1/T2 sa podzemnom postajom Rudow, koja je krajnja postaja podzemne linije U7. Vožnja do grada traje oko 18 minuta. Postoji i brza veza između T1 i gradske vijećnice u Steglitzu.

  Vlak

  Zračna luka Berlin Brandenburg ima dvije željezničke postaje: "Flughafen BER – terminali 1&2" i "Flughafen BER – terminal 5". Stanica terminala T1/T2 nalazi se na razini U2 odmah ispod terminala 1. S-Bahn linije (prigradski vlakovi) S9 i S45 povezuju zračnu luku s "Hauptbahnhofom" (berlinskim glavnim kolodvorom), a vlakovi voze svakih 10 do 20 minuta. Regionalni i brzi vlakovi te Airport Express polaze nekoliko puta na sat, a vožnja traje nekih 30 minuta. Terminal T5 je sa središtem Berlina povezan i S-Bahn linijama S9 i S45, i regionalnim vlakom. Do 2022 se očekuje i veza brzim vlakom. Željeznička stanica je od terminala zračne luke udaljena nekih 10 minuta hoda.

  Savjeti za parking

  Na obje lokacije zračne luke postoji dovoljan broj parkirnih mjesta. Terminali T1 i T2 na raspolaganju imaju osam garaža i parkirkirališta rasprostranjenih po cijelom kompleksu (P1 do P8). Prednost je ta da parkirno mjesto možete rezervirati online.

  Potraga za besplatnim parkirnim mjestima na ulicama Berlina može biti prilično izazovna, ovisno o dijelu grada. Trenutno postoje 44 parkirne zone u kojima se parkiranje naplaćuje, prema gradskom planu, do kraja 2020. godine bi se 70 % parkirnih mjesta u gradu trebalo naplaćivati. Parkirne karte se mogu kupiti na automatima, a u mnogim slučajevima je moguće i plaćanje putem aplikacije za mobilne telefone, naravno uz prethodnu registraciju. U jako posjećenim područjima u središtu grada, prepručuje se vozilo za najam parkirati u jednoj od brojnih garaža. Mnoge nude jeftine dnevne cijene. Danas postoji niz korisnih aplikacija za parkiranje koje navode dostupna parkirna mjesta u željenom području te naknade za iste.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Berlin Brandenburg


  Dodatne informacije o Zračnoj luci Berlin Brandenburg

  Zračna luka Berlin Berlin Brandenburg
  Melli-Beese-Ring 1
  Schönefeld, Brandenburg, Njemačka, 12529

  IATA kod: BER
  IACO kod: EDDB
  Wikipedija
  Geografska širina: 52.3913447
  Geografska dužina: 13.611215

  Opće informacije: Nova zračna luka glavnog grada nalazi se u saveznoj pokrajini Brandenburg, oko 27 km jugoistočno od centra Berlina. Trećaje najprometnija zračna luka u Njemačkoj.