Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI DUBLIN

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Zračnoj luci Dublin po najboljim cijenama

  Auto Europe je posrednik u najmu vozila sa dugogodišnjim iskustvom na tržištu. Kako već preko 60 godina surađujemo sa poznatim imenima u svijetu rent a cara, u mogućnosti smo vam ponuditi najam vozila u Zračnoj luci Dublin pa i na drugim lokacijama po izuzetno povoljnim cijenama. Trenutačno nudimo usluge u više od 180 zemalja na svijetu. Uz rent a car, kod nas vas očekuje i najam luksuznih automobila i najam kampera.

  Na oko desetak kilometara sjeverno od centra grada smješena je dublinska zračna luka. Odavde prometuju brojni domaći, europski i transatlantski letovi. Budući da je ona čvor za Aer Lingus i Ryanair, sa ove zračne luke polazi i jedna od najprometnijih ruta na svijetu – Dublin London.

  Podatci o zračnoj luci

  Zračna luka Dublin prva je po važnosti i gustoći prometa u Irskoj. Ona povezuje otok sa brojnim svjetskim destinacijama a let Dublin-London spada u najprometnije na cijelom svijetu. Automobilom ćete stići od grada do zračne luke za nepunih 20-ak minuta, a možda i kraće u ovisnosti o prometu i stanju na cesti.

  Zračna luka Dublin (DUB)
  Ime: Zračna luka Dublin; Aerfort Bhaile Átha Cliath
  Adresa: Dublin Airport, Co. Dublin, Ireland
  Lokacija: Zračna luka udaljena je oko 10 km od Dublina.
  Avioprijevoznici: U poznatije zrakoplovne tvrtke spadaju Aer Lingus, American Airlines, RyanAir, Turkish Airlines, Emirates, KLM, Lufthansa i još puno drugih.
  Tel: : +353 1 814 1111

  Gdje mogu preuzeti vozilo u zračnoj luci Dublin?

  Letovi iz Europe kao i oni domaći pristižu na Terminal 1, a ovdje u dijelu Dolasci nalaze se i šalteri za rent a car u Zračnoj luci Dublin. Ukoliko vaš let stiže na Terminal 2, kada izađete iz carinskog dijela, pratite znake do Terminala 1. Kada stignete u zgradu Terminala 1 idite dizalom ili stubištem u zonu Dolasci u prizemlju.

  Provjerite ime rent a car tvrtke kod koje unajmljujete vozilo na vašem voucheru koji ste dobili od Auto Europe, te idite do njihovog šaltera. Neophodni dokumenti za preuzimanje automobila su vozačka dozvola, kreditna kartica i voucher, dok ostatak neophodnih dokumenata ovisi o pojedinoj rent a car tvrtki. Radi toga savjetujemo vrlo pomno čitanje vouchera prije puta. Također morate obratiti pozornost na radno vrijeme rent a car tvrtke, a najsigurnije informacije ćete dobiti od naših djelatnika ili direktno sa vouchera. Radno vrijeme navedeno dolje u tablici je podložno promjeni. Ukoliko će zrakoplov kasniti, u što kraćem mogućem roku obavijestite Auto Europe, kako bismo pokušali sačuvati automobil za vas. Ukoliko imate nekih nedoumica, slobodno nas nazovite za dodatni savjet i objašnjenje.

  Avis rent a car u zračnoj luci Dublin Avis u zračnoj luci Dublin
  Dublin Airport Terminal,
  Dublin, Irska

  +353 1 605 7561
  Radno vrijeme:
  pon - pet 05:00 - 23:30
  sub 05:00 - 23:00
  ned 05:00 - 23:30
  Budget rent a car u zračnoj luci Dublin Budget u zračnoj luci Dublin
  Dublin Airport Terminal,
  Dublin, Irska

  +353 1 844 5150
  Radno vrijeme:
  pon - ned 05:00 - 00:00
  Enterprise rent a car u zračnoj luci Dublin Enterprise u zračnoj luci Dublin
  Dublin Airport Eastlands Facility,
  Dublin, Irska

  +353 1 844 5848
  Radno vrijeme:
  pon - ned 05:00 - 23:00
  Hertz rent a car u zračnoj luci Dublin Hertz u zračnoj luci Dublin
  Dublin Airport Terminal,
  Dublin, Irska

  +353 1 844 5466
  Radno vrijeme:
  pon - ned 05:00 - 01:00
  Sixt rent a car u zračnoj luci Dublin Sixt u zračnoj luci Dublin
  Dublin Airport Terminal,
  Dublin, Irska

  +353 1 844 5691
  Radno vrijeme:
  pon - ned 05:00 - 00:00

  Terminali

  Zračna luka u Dublinu se sastoji od dva terminala. Zgrada poznata kao Terminal 1 puštena je u rad davne 1972. godine, a renovirana je 2009. godine, kada su prošireni dijelovi sa restoranima i trgovinama. Uz nekoliko izuzetaka, ovaj terminal služi samo za kraće letove, a avioprijevoznik sa najviše letova je Ryanair. U dijelu Odlasci pronaći ćete i šaltere tvrtki Aer Lingus, BMI, Air France, Lufthansa i druge. Terminal 2 je noviji i sagrađen je 2010. godine kako bi bio „dom“ tvrtki Aer Lingus i služio za duge letove. Kroz njega prolaze putnici na transatlantskim letovima iz Irske ka SAD-u. Zgrada terminala izgleda vrlo moderno, a njena izgradnja je koštala 600 milijuna eura. Na prvom katu se nalazi poveznica sa zgradom terminala 1.

  Sadržaji u zračnoj luci Dublin

  Kao vrlo moderna zračna luka, ona u Dublinu ima sve sadržaje koji su jednom putniku potrebni. Uz klasične sadržaje koje nudi svaka zračna luka, ovdje ćete naći i veliki izbor restorana i trgovina. Svi koji uzimaju najam vozila u Zračnoj luci Dublin mogu također unajmiti spravu E-Tolling uz koju možete putovati i plaćati cestarinu bez stajanja. Ukoliko trebate ostaviti prtljagu, u zračnoj luci postoje ormarići gdje je to moguće uraditi uz novčanu naknadu.

  U zračnoj luci se nalazi i prostorija gdje možete presvući bebe, zona za medicinsku pomoć, ljekarna, biro za izgubljeno/nađeno, policijska postaja, i zona za pregled dokumenata putnika koji putuju u SAD. U blizini zračne luke nalazi se i crkva, a mala kapela se nalazi u samoj zgradi terminal i otvorena je za sve putnike bez obzira na vjeroispovijest. Dok čekate na svoj let možete koristiti uslugu internet potpuno besplatno u oba terminala. Također u oba terminala u zonama Dolasci i Odlasci nalaze se bankomati, banke i mjenjačnice.

  Kako stići do i od zračne luke Dublin

  Put od zračne luke i ka njoj je vrlo dobro obilježen i zaista je lako snaći se. U cijeloj Irskoj vozi se lijevom stranom, te vozačima koji na to nisu navikli ovo može predstavljati problem na početku. Nakon što preuzmete rent a car u Zračnoj luci Dublin izađite na cestu N1 ili M50. Cestom M50 do centra Dublina trebat će vam oko 35 minuta. Iako je njom put malo duži nego na N1, odavde put traje najkraće, a plaća se cestarina. Od zračne luke krenite cestom R132 i skrenite na M1. Sa M1 skrenite na M50 sve do E Wall Rd/R131 u Dublinu. Ukoliko se opredijelite za javni prijevoz, u zračnoj luci možete uhvatiti autobus koji će vas odvesti do centra Dublina, ali i u druge dijelove grada. Taxi, iako skup, je još jedna mogućnost, a željeznički prijevoz nažalost ne postoji u samoj zračnoj luci. Taxi vozači moraju uključiti taximetar i na kraju vožnje izdati vam račun.

  Savjeti za parking

  Parking u Zračnoj luci Dublin je vrlo dobro organiziran a nudi 4000 mjesta za kratkoročni i 18600 mjesta za dugoročni parking. Ako kanite ostaviti automobil na parkingu na kraći vremenski period, uputite se ka jednom od parkirališta pored svakog terminala. Dugoročni parking je malo dalje, ali opet vrlo blizu zračne luke. Besplatni minibus odvest će vas brzo i udobno između zgrada terminala i parkirališta.

  U gradu Dublinu morate povesti računa o pravilima kako biste izbjegli kazne ili da vam automobil odnese pauk, posebice ako parkirate na ulici. Dobro pogledajte da li je tu parking dozvoljen svima ili samo žiteljima tog kvarta. Parkirati na duploj žutoj crti je zabranjeno. Kada je u pitanju obična žuta crta, obratite pozornost na vrijeme kada je parking dozvoljen. Kako bi parkiranje učinili lakšim, grad nudi uslugu Parking Tag uz pomoć koje možete produljiti vrijeme trajanja parkinga, a da se ne morate vraćati do automobila.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Dublin


  Dodatne informacije o Zračnoj luci Dublin

  Zračna luka Dublin
  Dublin Airport,
  Dublin, Irska

  IATA Code: DUB
  IACO Code: EIDW
  Wikipedia
  Geografska širina: 53.4264
  Geografska dužina: 6.2499

  Opći podatci: Zračna luka Dublin najveća i najvažnija je zračna luka u Irskoj. Brojne zrakoplovne tvrtke prometuju iz cijelog svijeta ka Dublinu. Odavde prometuju i prekooceanski letovi.