Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI FARO

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Faro

  Idealan način za započeti svoj odmor u rajskoj regiji Algarve je rent a car u zračnoj luci Faro Naći ćete se usred prekrasne obale južnog Portugala i sigurno ćete pronaći idealno vozilo za svoj odmor iz bogate flote naših partnera, uz povoljne cijene i odličnu korisničku uslugu naše tvrtke.

  Kao renomirani posrednik za iznajmljivanje automobila s više od 60 godina iskustva na tržištu, Auto Europe se ponosi svojom ogromnom mrežom globalnih dobavljača. S obzirom da je Portugal jedno od najposjećenijih turističkih odredišta u Europi, ne čudi što nudimo ne samo najam vozila iz zračne luke Faro, već i iz svih većih gradova, mjesta i odmarališta u zemlji. Istražite fantastične Algarve ili Madeiru tijekom ljeta ili krenite na turu degustacije vina u povijesno bogatom Portu ili se uputite u otkrivanje portugalskog glavnog grada Lisabona. Omogućujemo to!

  Faro je odličan izbor za odmor za sve koji traže šarmantno živopisno mjesto s obiljem pješčanih plaža, lakim pristupom obližnjem prirodnom parku i prelijepom starom gradu. Vožnja automobilom tijekom boravka u Algarveu znači slobodu, fleksibilnost i nesmetano razgledanje vlastitim tempom.

  Podatci o zračnoj luci

  Zračna luka u Farou je sjajno mjesto za početak vaše avanture u Algarveu. Udaljena samo 4 km od grada Faro, ona je ulaz u cijelu regiju. Zračna luka je otvorena 1965., a sada ima više od šest milijuna putnika godišnje, od kojih je većina tijekom turistilčke sezone- od ožujka do listopada.

  Zračna luka Faro (FAO)
  Službeni naziv: Aeroporto Internacional de Faro
  Adresa: 8001-701 Faro, Portugal
  Lokacija: Zračna luka se nalazi 4km zapadno od grada Faroa
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Palermo: Brojne niskotarifne avio-kompanije imaju letove između Faroa i zračnih luka u središnjoj i zapadnoj Europi.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Faro

  Mnogi šalteri za najam vozila u zračnoj luci Faro nalaze se unutar terminala, desno od izlaza iz područja za preuzimanje prtljage. Također je dostupna nova usluga koju nudi Europcar i zove se Europcar premium pick-up usluga, a osmišljena je uštedu vremena i svođenje kontakata na minimum, jer se prijavljujete unaprijed online, a ključeve vozila preuzimate na automatu.

  Prije preuzimanja unajmljenog vozila, bilo bi dobro daporočitate na našoj stranici savjete za uspješan pick up i proučite vaučer koji morate da ponesete sa sobom, kao i vozačku dozvolu i kreditnu karticu glavnog vozača. Radno vrijeme šaltera navedeno ispod je samo opći vodič i podložno je promjenama. Svakako, prije putovanja pročitate svoj vaučer i detaljne informacije o proceduri preuzimanja vozila i nazovete nas ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja. Također, u slučaju promjena leta, uključujući kašnjenja, ključno je što prije nas o tome izvijestit, kako bismo pokušali zadržati vaš najam automobila ako kasnite.

  Nakon što preuzmete ključeve automobila, a prije nego se odvezete, provjerite je li vozilo u dobrom stanju i zabilježite sva oštećenja ili druge moguće probleme eventualno neevidentirane na dobavljačevom obrascu za preuzimanje vozila. Vaš depozit bit će vraćen na vašu kreditnu karticu nakon što vozilo vratite u istom stanju u kojem ste ga preuzeli.

  Avis rent a car u zračnoj luci Faro Avis u zračnoj luci Faro
  Est. Aeroporto Monte Negro,
  Faro, Portugal 8000-124

  +351 289 810 120
  Radno vrijeme:
  pon - ned 8:00 - 17:00
  Budget rent a car u zračnoj luci faro Budget u zračnoj luci Faro
  Est. Aeroporto Monte Negro,
  Faro, Portugal 8000-124

  +351 289 810 120
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:00 - 00:00
  Sixt rent a car u zračnoj luci Faro Sixt u zračnoj luci Faro
  Est. Aeroporto Monte Negro
  Faro, Portugal 8000-124

  +351 255 788 199
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:00 - 00:00
  Europcar rent a car u zračnoj luci Faro Europcar u zračnoj luci Faro
  Est. Aeroporto Monte Negro
  Faro, Portugal 8000-124

  +351 289 818 7268
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:00 - 00:00
  Hertz rent a car u zračnoj luci Faro Hertz u zračnoj luci Faro
  Est. Aeroporto Monte Negro
  Faro, Portugal 8000-124

  +351 210 413 308
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:00 - 00:00

  Terminali

  Zračna luka u Farou prima milijune putnika godišnje, a zbog turističkog procvata u regiji Algarveu, vlasti stalno razmatraju načine kako optimizirati zgradu za sve veći broj putnika. Kao posljedica tih pokušaja u zračnoj luci su česti radovi na obnovi i proširenju. Zračna luka Faro sastoji se od jedne zgrade terminala podijeljene u dva područja- jedno za dolaske i jedno za polaske. S dva kata i četiri područja sa kapijama, zračna luka je kompaktna i lako se kretati kroz nju.

  Sadržaji u zračnoj luci Faro

  Zračna luka ima sve pogodnosti potrebne običnom putniku, uključujući mogućnosti jela i kupovine, kioske s novinama, bankomate i poštu. Većina ponude hrane u zračnoj luci Faro nalazi se na sredini zgrade terminala nakon što prođete carinu. Zračna luka uglavnom nudi posjetiteljima kafiće i brzu hranu, ali ima i pub. Neki kafići također su smješteni izvan zgrade terminala. Kafići i restorani uglavnom su otvoreni od ranog jutra do kasno uvečer. Nakon prolaska sigurnosne kontrole, imat ćete još bolji izbor kafića i restorana na raspolaganju u vrijeme prije leta. Trgovine se nalaze uglavnom nakon prolaska kroz sigurnosnu kontrolu, a uključuju kioske i dućane s potrepštinama za putnike, kao i trgovine koje prodaju luksuznu i zanatsku robu. Zračna luka Faro također nudi putnicima neograničen pristup besplatnom bežičnom internetu.

  Kako stići do i od zračne luke Faro

  Vožnja od zračne luke do grada Faro uz najam vozila u zračnoj luci Faro vrlo je jednostavna i traje samo deset minuta cestom N125-10. Lako je stići i do drugih odredišta na obali Algarve: do Albufeira možete doći za oko 40 minuta krećući se zapadno autocestom A22. Cestom A22 vozeći na istok stižete do Lagosa za oko sat vremena. Važno je napomenuti da se na autocesti A22 sada naplaćuje cestarina. Preporučujemo da pitate lokalnu tvrtku za iznajmljivanje automobila kako najbolje platiti cestarinu, ako planirate voziti ovom cestom. Iako je daleko na jugu, Faro je udaljen samo dva i pol sata vožnje od Lisabona, što može biti odličan prijedlog za vikend putovanje.

  Mnogo je autobusa koji vas mogu odvesti od zračne luke Faro do grada, kao što su linije 14 i 16. Većina ih vozi između 5 i 23 sata, a pod upravom su tvrtke Proximo. Taksiji također prometuju između aerodroma i Faroa. Autobusna stajališta i taksi stajališta nalaze se jedan naspram drugog neposredno ispred zgrade terminala.

  Savjeti za parking

  Ako se odlučite za upoznati grad Faro uz rent a car u zračnoj luci Faro sama vožnja od zračne luke do grada je kratka i nekomplicirana ali za parking u gradu dobro vam može doći nekoliko savjeta. Ako želite parkirati na ulici, gotovo uvijek morat ćete platiti parkiranje pomoću automata. Obavezno pažljivo pročitajte sve znakove u blizini parking mjesta koji ste pronašli. Na primjer, ako znak za parkiranje kaže "Residentes", ova su mjesta rezervirana za stanare. Parkiranje na parkiralištima također bi trebalo razmotriti. U Farou su dostupna i besplatna parkirališta. Podzemno parkiralište nalazi se na adresi Avenida 5 de Outubro, u blizini centra. Besplatno parkiralište se može naći u blizini Largo de São Francisco.

  Korisne poveznice

  Turističke informacije Faro


  Dodatne informacije o zračnoj luci Faro

  Zračna luka Faro
  Est. Aeroporto Monte Negro
  Faro, Portugal, 8000-124

  IATA kod: FAO
  IACO kod: LPFR
  Wikipedija
  Geografska širina: 37.0052
  Geografska dužina: 07.5757

  Opće informacije: Zračna luka Faro, poznata i kao zračna luka Algarve, nalazi se 4km zapadno od grada Faroa koji je lako je dostupan unajmljenim vozilom.