Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI FRANKFURT

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Frankfurt

  Frankfurt, poslovno središte u srcu Europe, dom je ne samo svjetski poznatih banaka, već i jedne od najprometnijih zračnih luka na svijetu, kroz koju godišnje prođe više od 52 milijuna putnika. Bilo da dolazite u ovaj grad poslovno ili pak želite da turističke obiđete i upoznate ovaj dio Njemačke velika je vjerojatnost da će vaša polazna točka biti Zračna luka Frankfurt. Uz rent a car u zračnoj luci Frankfurt imat ćete putpunu slobodu da po sopstvenim željama i tempu putujete kako po samom gradu tako i po regiji od oko 2,5 milijuna ljudi koja gravitira najvećem gradu njemačke savezne republike Hessen. Vjerojatno ćete na vrijeme i uspješno uspjeti završiti sve svoje planirane zadatke i postići zadate ciljeve uz fleksibilnost i neovisnost u kretanju koju vam osigurava unajmljeno vozilo. Rezervirajte najam automobila putem Auto Europe jer bilo da to uradite kroz naš rezervacioni sustav on-line kroz nekoliko klikova ili pozivom našim suradnicima za rezervacije, osim odlične ponude i mogućnosti izbora mi vam jamčimo najbolje cijene najma.

  Zahvaljujući našoj 60 godina dugoj suradnji sa rent a car tvrtkama diljem svijeta te milijunima rezervacija kroz naš sustav, cijene i razina usluge koju dobijate rezervirajući posredstvom nas je jedinstveno dobra. Bit ćemo vam pravi oslonac i potpora za što uspješnije organiziranje svakog putovanja, bez obzira na kojoj od 24.000 lokacija, koliko ih nudimo u čak 180 zemalja diljem svijeta, izaberite za vašu "pick up" lokaciju. Obezbjedit ćemmo vam pouzdan i povoljan najam vozila uz detaljne upute i savjete, a prve i osnovne informacije o procedurama, obavezama i pravima klijenta pri najmu pronađite na našem blogu. Za dodatne savjete i rješenje svih vaših nedoumica naši suradnici za rezervacije stoje vam na raspolaganju i za telefonske konsultacije i rezervacije.

  Podatci o zračnoj luci

  Jedna od najprometnijih zračnih luka Europe, poslije londonske ZL Heathrow, pariške ZL Charles de Gaulle i amsterdamske ZL Schiphol, Zračna luka Frankfurt smještena je oko 15 km jugozapadno od istoimenog grada. Otovrena je 1936. godine i neprekidno je dograđivana i proširivana, s čim se nije prestalo niti danas. Tako su planovi da se ova zračna luka u narednim godinama proširi i dobije i treći terminal, te da joj kapacitet umjesto sadašnji 65 bude 90 milijuna putnika godišnje. Glavno je prometno čvorište čarter-tvrtke Condor ali i njemačke nacionalne avio-tvrtke Lufthansa, kojoj je Zračna luka Muenchen, drugo prometno čvorište.

  Međunarodna zračna luka Frankfurt (FRA)
  Zvanični i originalni naziv: Zračna luka Rajna-Majna (njemački Rhein-Main-Flughafen)
  Adresa:Zračna luka LFrankfurt, 60547 Frankfurt, Njemačka
  Lokacija: Oko 15 km jugozapadno od grada Frankfurt
  Telefon: +49 180 6 3724636
  Avio kompanije koje lete u i iz zračne luke Frankfurt:Više od 100 avio-tvrtki održava letove sa i na ovu zračnu luku i tako pčini vezu između Frankfurta i više od 250 odredišta diljem svijeta.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Frankfurt?

  Šalteri za najam vozila u zračnoj luci Frankfurt nalaze se u zoni dolazaka, u tzv. Car rental centrima, i to na razini 0 na Terminalu 1, a na razini 2 na Terminalu 2. Kako bi bili sigurni da će vaš najam vozila proteći bezbrižno, savjetujemo provjerite na svojim avionskim kartama na koji terminal frankfurtske zračna luke slijećete i u skladu sa tim odaberete najam vozila sa nekom od rent a car tvrtki, naših partnera čiji se šalteri nalaze na tom terminalu. Na vaučeru Auto Europe pronaći ćete naziv, lokaciju i kontak telefon rent a car tvrtke, kao i točne podatke o proceduri preuzimanja vozila, dok ćete detaljne instrukcije o povratku vozila nakon najma uglavnom dobiti od službenika na šalteru, jer većina tvrtki šaltere za povratak vozila ima na parkingu na kojem ćete ostaviti unajmljeni auto nakon završetka najma. Preporuka je svakako da svoj vaučer za najam detaljno pročitate prije preuzimanja vozila, posebice glede uvijeta osiguranja, a svakako i da razmotrite opciju kupovine naše usluge Super Cover, koja može biti dobar način uštede tijekom putovanja.

  Avis rent a car u zračnoj luci Frankfurt Avis u zračnoj luci Frankfurt
  Zračna luka Frankfurt,
  Frankfurt, Njemačka 60547

  +49 696 902 7771
  Radno vrijeme:
  pon - ned 08:00 - 21:00
  Europcar rent a car u zračnoj luci Frankfurt Europcar u zračnoj luci Frankfurt
  Zračna luka Frankfurt ,
  Frankfurt, Njemačka 60547

  +49 69 697 970
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:00 - 00:30
  Sixt rent a car u zračnoj luci Frankfurt Sixt u zračnoj luci Frankfurt
  Zračna luka Frankfurt ,
  Frankfurt, Njemačka 60547

  +49 89 6 60 600 60
  Radno vrijeme:
  pon - pet 05:00 - 00:00
  sub - ned 06:00 - 00:00
  Hertz rent a car u zračnoj luci Frankfurt Hertz u zračnoj luci Frankfurt
  Zračna luka Frankfurt,
  Frankfurt, Njemačka 60547

  +49 610 740 24 100
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:00 - 00:00
  Alamo rent a car u zračnoj luci Frankfurta Alamo u zračnoj luci Frankfurt
  Zračna luka Frankfurt
  Frankfurt, Njemačka 60547

  +49 696 971 5290
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:00 - 23:00

  Terminali

  Zračna luka Frankfurt ima 3 putnička terminala, od kojih dva veća i treći mali, namijenjen isključivo putnicima prve klase prijevoznika Lufthansa. Druga dva terminala opslužuju i domaće i međunarodne, pa i interkontinentalne letove, a baza podjele letova po terminalima nije odredište, kako je na većini drugih zračnih luka, već avio tvrtka.

  Terminal 1 je najveći i najstariji putnički terminal ove zračne luke. Opslužuje godišnje oko 50 milijuna putnika i ima 103 kapije. Na njemu je dograđeno krilo za potrebe opsluživanja najvećih zrakoplova kao što je npr. Airbus A380. Na tri razine terminala vrlo funkcionalno i jednostavno za snalaženje putnika su organizirani sadržaji. Na prvom katu je dvorana Dolasci sa šalterima za prijavu kao i autobusna stanica, u prizemlju je dvorana Polasci sa šalterima za prijavu i predaju prtljage, a odavde je lako dostupna i višekatno parkiralište. Na razini ispod prizemlje nalazi se stajalište vlakova regionalne željeznice. Ovaj terminal uglavnom koristi putnici Lufthanse i njenih partnera iz Star Alliance saveza.

  Terminal 2 koriste prvenstveno članovi saveza SkyTeam-Alianz i Oneworld Alianz. Sa ukupno 42 kapije ovaj terminal je znantno manji nego Terminal 1. Između terminala putnici mogu lako da se kreću zahvaljujući "People mover"sustavu, pri čemu vlakovi koji prometuju među terminalima polaze na svakih 2 do 3 minuta, a postoji i mogućnost prijevoza autobusima.

  Lufthansa terminal prve klase, kao što mu i naziv kaže, koriste isključivo putnici iz prve klase i to prijevznika Lufthansa i članica HON Circle-a. Na ovom terminalu putnicima je omogućen brz i kratak transfer do zrakoplova te ugodno i brzo ukrcavanje. Na raspolaganju su putnicima i kupaonice, besplatan WLAN, personalni asistenti kao i parking usluge.

  Sadržaji u zračnoj luci Frankfurt

  U oba terminala postoje zone za odmaranje koje su namijenjene putnicima koji se žele opustiti između letova. Ugodan ambijent s toplom svjetlošću, drveni podovi i biljke u njima brzo otklanjaju napetost i stres se brzo zaboravlja. Za najmlađe postoji 7 igrališta. Odmah nakon sigurnosne provjere možete se odmarati i opustiti se dok djeca uživaju u malim avanturama u igralištima u obliku svemirskog broda, helikoptera ili igrajući se kao gusar. Ako ovo nije dovoljno za animirati djecu, na raspolaganju na informativnim štandovima su vam knjige zahvaljujući kojima možete zabaviti djecu. Terasa za posjetitelje je jednako, ako ne i još uzbudljivija. Odavde možete (uz malu naknadu) sa svojim mališanima gledati kako avioni slijeću i polijeću. Ako letite nedjeljom, možete očekivati i sjajan zabavni program za cijelu obitelj!

  Nakon dugog leta ili prije važnog sastanka možete se osvježiti u jednoj od kupaonica sa tuševima, koje se nalaze na oba terminala. Na raspolaganju su, za molitvu u miru, putniciam gotovo svih vjera, kapele i molitvene sobe. Velik je izbor i barova i restorana koji će zadovoljiti vjerojatno i ukusne najizbrljivijih putnika. U brojnim trgovinama i duty free prodavaonicama možete obaviti kupnju pred sam polazak na put. Zračna luka Frankfurt zaista nudi pregršt pogodnosti i usluga. Za pušače su osigurane kabine u kojima na miru, i bez uznemiravanja nepušača, mogu zadovoljiti svoju potrebu za cigaretom, a postoje i saloni za pušače. Također na prostoru cijele zračne luke putnici i posjetitelji mogu koristiti besplatan WiFi.

  Kako stići do i od zračne luke Frankfurt

  Odličan položaj ove zračne luke te odlična povezanost autocestama čini ju lako dostupnom sa šireg područja. Ako ste se odlučili za najam vozila u zračnoj luci Frankfurt možete jednostavno se odavde uključiti na autoceste koje vode ka jugu i granici sa Švicarskom, odnosno sjeveru i granici sa Nizozemskoj (A5) ili pak na jugoistok ka granici sa Austrijom (A3). Do grada Frankfurta autom se stiže za 10 do 15 minuta, dok se javnim prijevozom putuje oko 20-ak minuta i to direktno sa zračne luke vlakom ili autobusom sa stajališta integriranih u samu zračnu luku.

  Savjeti za parking

  U zračnoj luci Frankfurt postoji mogućnost parkiranja vozila kratkoročno ispred ulaza na terminale i šaltere za prijavu i to prvih 10 minuta besplatno, što je idealna opcija ako trebate nekog sačekati nakon leta ili ostaviti da čeka svoj let iz ove zračne luke. Neposredno na terminalu nalazi se ukupno 14.000 natkrivenih parkirnih mjesta idealnih za one koji trebaju malo više vremena i još uvijek omogućuju brz i lagan pristup terminalima. Na raspolaganju su i parkirna područja isključivo za žene kao i zone za dugoročniji parking sa kojeg postoji besplatna usluga prijevoza do terminla.

  Putnicima kojima će rent a car u zračnoj luci Frankfurt biti početak putovanja po gradu Frankfurtu savjetuje se koristiti opciju parkinga u Parkhaus parkiralištima zbog povoljne cijene. Za neke parking prostore potreban je disk "Parkscheibe" na kojem se označava vrijeme početka parkiranja i ostavlja se na vidljivo mjesto, iz vjetrobranskog stakla u autu. Ako planirate vožnju do središta Frankfurta, preporučljivo je koristiti gradski dinamični pilot sistem za parkiranje, koji će vas odvesti ravno do jednog od 19 parkirališta u središtu grada. Druga je mogućnost parkirati na parkiralištima P + R dostupnim na raznim pristupnim cestama koje vode u Frankfurt a sa ovih parkirališta možete koristiti linije javnog prijevoza i to kako autobusne tako i željezničke. Izbjegavajte parkiranje u zonama rezerviranim isključivo za lokalno stanovništvo ili bilo kojoj drugoj zoni sa ograničenjima prometa, jer mogu prouzrokovati velike novčane kazne.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Frankfurt


  Dodatne informacije o zračnoj luci Frankfurt

  Zračna luka Frankfurt

  Frankfurt, Njemačka, 60547
  IATA kod: FRA
  IACO kod: EDDF
  Wikipedija
  Geografska širina: 50.033056,
  Geografska dužina: 8.570556

  Opće informacije: Međunarodna zračna luka Frankfurt najveća je njemačka zračna luka, i nalazi se oko 15 km jugozapadno od grada Frankfurt, najvećeg u njemačkoj pokrajine Hessen.