Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI GATWICK

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Gatwick po najboljim cijenama

  Najam vozila sa Auto Europe sjajan je način kako ostvariti velike uštede, ali istovremeno dobiti i visoko profesionalnu uslugu. Auto Europe nudi usluge najma vozila na preko 24 000 lokacija diljem svijeta. Surađujemo s najvažnijim kako lokalnim tako i međunarodnim rent a car tvrtkama, što nam omogućava ponuditi vam veliki izbor vozila za najam. Jeste li u potrazi za rent a carom u zračnoj luci Gatwick? Isprobajte nas! Odabir zračne luke Gatwick često znači i povoljnije cijene nego što ćete to možda dobiti u zračnoj luci Heathrow, isključivo zahvaljujući velikom broju niskobudžetnih aviokompanija koje djeluju u ovoj londonskoj zračnoj luci. Kako je smještena samo nekih 65 km južno od središta Londona, do središta grada će vam trebati ne više od sat i pol vožnje.

  Podatci o zračnoj luci

  Nekadašnja Kraljevska zrakoplovna baza, današnja zračna luka Gatwick doživjela je ogroman preobražaj od 1931. Sada je važno središte koje osjetno umanjuje pritisak na druge londonske zračne luke koje se više koriste za međunarodni promet, kao što je to npr Heathrow. Na dva terminala godišnje sleti oko 41 milijun putnika, a sa Gatwicka možete letjeti na više od dvjestotinjak destinacija diljem svijeta.

  Zračna luka Gatwick (LGW)
  Adresa: West Sussex RH6 ONP, United Kingdom
  Telefon: +44 844 892 0322
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Gatwick: Momentalno više 25 velikih zrakoplovnih kompanija povezuje London s mnogim domaćim i međunarodnim odredištima. Većina tih lokacija su tipične destinacije za odmor diljem Europe, pa naravno i Hrvatske. Iz većine hrvatskih zračnih luka postoje direktni letove po ponekad zaista nevjerojatno niskim cijenama.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Gatwick

  Zašto ne biste počeli uživati u svom odmoru u Londonu odmah po izlasku iz aviona? Rezervirajte najam vozila u zračnoj luci Gatwick. Šalteri rent a car tvrtki nalaze se i na sjevernom i na južnom terminalu na razini 1. Budget i Enterprise ćete naći odmah na Lower Forecourt Road-u koji se nalazi na premisama zračne luke. Dok ćete većinu rent a car tvrtki pronaći na južnom terminalu, Budget ćete naći na oba. U slučaju slijetanja na sjeverni terminal, koristite besplatni inter-terminalni shuttle kako biste stigli do rent a car tvrtki koje se nalaze na južnom terminalu. Ako ste stanovnik UK, obavezno pripremite svoj DVLA kod. Neke od rent a car tvrtki će na uvid zahtijevati dokaz o adresi u obliku novijih računa za komunalne usluge. Pažljivo pročitajte svoj voucher i nazovite nas na besplatni telefon ukoliko trebate dodatna pojašnjenja.

  Naš savjet je da prije nego krenete na put još jednom provjerite radno vrijeme rent a car tvrtki, bilo direktno kod njih ili kod naših rezervacijskih agenata jer radno vrijeme zna biti podložno promjenama.

  Avis u zračnoj luci Gatwick Avis u zračnoj luci Gatwick
  Perimeter Rd E, South Terminal,
  London, Engleska RH6 0NP

  +44 (0) 344 544 6001
  Radno vrijeme:
  Pon - ned 06:00 - 23:59
  Europcar u zračnoj luci Gatwick Europcar u zračnoj luci Gatwick
  Perimeter Rd E, South Terminal,
  London, Engleska RH6 0NP

  +44 (0) 371 384 3408
  Radno vrijeme:
  Pon - ned 12:00 - 23:59
  Hertz u zračnoj luci Gatwick Hertz u zračnoj luci Gatwick
  Perimeter Rd E, South Terminal
  London, Engleska RH6 0QX

  +44 (0) 207 365 3369
  Radno vrijeme:
  Pon - peti 06:00 - 23:59
  Sub - ned 06:00 - 22:00
  National u zračnoj luci Gatwick National u zračnoj luci Gatwick
  Perimeter Rd E, South Terminal
  London, Engleska RH6 0NP

  +44 (0) 1293 609 090
  Radno vrijeme:
  Pon - ned 06:00 - 23:59
  Sixt u zračnoj luci Gatwick Sixt u zračnoj luci Gatwick
  Perimeter Rd E, South Terminal
  London, Engleska RH6 0NP

  +44 (0) 844 499 3399
  Radno vrijeme:
  Pon - ned 06:00 - 23:00

  Terminali

  Zračna luka Gatwick sastoji se od sjevernog i južnog terminala. Služite se besplatnom uslugom prijevoza za putovanje između terminala. Možda treba napomenuti da trebate imati na umu da u zračnoj luci Gatwick nema najava i poziva na let, pa ćete trebati obratiti pažnju na vremena navedena na velikom zaslonu koji najavljuje ukrcaj.

  Južni terminal je poznat kao glavni terminal i na njemu se odvija većina zračnog prometa. Sjeverni terminal je svojevrsno proširenje i rezultat je radova uloženih u unapređenje rada zračne luke. Sa najvećim zračnim mostom, sjeverni terminal sastoji se od dvije razine za check-in, i na obje razine ćete naći zalogajnice sa samo jednim kioskom za tisak u zoni E, u blizini check-ina. No, u području za odlaske ćete naći širok izbor kafea, restorana, dućana, te besplatno dječje igralište, kao i mogućnost za besplatno punjenje mobilnog telefona. Ako letite sa južnog terminala, također ćete na raspolaganju imati veliki izbor usluga uključujući samoposlužne check-in šaltere, suvenirnice, dućane sa luksuznom robom, duty free shop te nekoliko restorana.

  Sadržaji u zračnoj luci Gatwick

  Vrijeme čekanja u zračnoj luci London Gatwick si možete ispuniti brojnim sadržajima i pogodnostima. Osim standardne gastro ponude i izbora trgovina, zračna luka nudi i izvrsne premium usluge za putnike koji često lete. Ako spadate u ovu grupu i uzbuđenje zbog putovanja je već davno sjećanje, možete iskoristiti neke prednosti, kao što je prioritetna kontrola putovnice, kako biste ubrzali postupak. Poslovnjaci će uživati u vrhunski opremljenim salonima sa brzim internetom, salama za sastanke i radnim stanicama opremljenim telefonima. Svi putnici se mogu opustiti i provesti vrijeme u nekom od modernih salona od kojih većina u cijenu ulaza uključuje i hranu, a sve češće i spa tretmane. Putovanje s djecom takođe je olakšano u zračnoj luci Gatwick. Dok čekate, možete s djecom provesti zaista ugodno i zabavno vrijeme u jednoj od dječjih igraonica koje se ne naplaćuju.

  Kako stići do i od zračne luke

  Do zračne luke Gatwick se iz Londona i obližnjih gradova lako i jednostavno može doći vozilom, autobusom, ili vlakom - po vlastitom izboru. Naša preporuka za dodatnu fleksibilnost pri putovanju je rent a car u zračnoj luci Gatwick .

  Za transfer između zgrada terminala možete koristit besplatni shuttle koji prometuje svaki dan u tjednu. Za vožnju do Londona možete odabrati i shuttle bus ili vlak sa željezničkog kolodvora u Gatwicku, koji se nalazi odmah do južnog terminala i omogućuje direktnu vezu sa centrom Londona i brojnim drugim gradovima Velike Britanije. Gatwick Express-om se do zračne luke možete odvesti i sa postaje London Victoria u središtu grada koja je aktivna non-stop. Više opcija za prijevoz autobusom naći ćete u prizemlju sale za dolaske. Za nešto više informacija o prometnim pravilima i općenito o zemlji, potražite na našoj web stranici najam vozila u Velikoj Britaniji.

  Savjeti za parking

  U zračnoj luci postoje mogućnosti i za dugotrajno i za kratkotrajno parkiranje. Dobra ideja je rezervirati unaprijed jer je tijekom ljetnih mjeseci i za vrijeme Božićnih praznika parkiranje vrlo često ograničeno i može biti problematično. Osim toga, na raspolaganju su vam i paketi za parkiranje i hotelski smještaj kroz koje možete ostvariti dosta povoljnije uvjete.

  Odaberete li opciju za premium kratkotrajno parkiranje do pet sati te automatski pristup sigurnosnoj zoni, uveliko ćete skratiti vrijeme čekanja. Ova je opcija možda malo skuplja, no zaista vaše putovanje čini ugodnijim.

  Ako se odlučite za premium uslugu na Gatwicku, ne samo da će vam na raspolaganju biti i standardna opcija dugotrajnog i kratkotrajnog parkiranja, već i služba za parkiranje te meet & greet mogućnost, što uključuje i profesionalno osoblje koje će parkirati vaše vozilo i na zahtjev vam ga i vratiti.

  Pronaći parkirno mjesto u Londonu može predstavljati veliki izazov, posebno u središtu grada. No, planirajte unaprijed i platite naknadu za prometnu zagušenost u Londonu. Ako ste se odlučili za najam vozila u zračnoj luci Gatwick i vaš plan je voziti do Londona, unaprijed provjerite tvrtke koje nude uslugu parkinga - Parkopedia gdje ćete naći sve potrebne informacije.

  Komercijalna parkirališta ćete prepoznati po bijelom slovu P na plavoj pozadini. Tvrtka National Car Parks (NPC) upravlja sa oko 100 parkirališta. Također nudi ograničen broj parkirnih mjesta za hendikepirane osobe, za koja se plaća puna cijena. Sa 14 parkirališta u središnjem Londonu sa osiguranim ulazima i toaletima za posjetioce, Q-Park je dobra alternativa. Rezervacija unaprijed vam može uštedjeti na trošku za parkiranje. Ono što je vrlo zgodno, posebno u Engleskoj, je to da su u Q-Parku dostupni i besplatni kišobrani.

  Parkiranje je uglavnom ograničeno između 8.30 i 18.30 7 dana u tjednu. Svakako uvijek provjerite oznake i dostupne informacije. U Londonu je uobičajena opcija „Pay & Display“, što znači da jednostavno trebate kupiti kartu i postaviti je na vidljivo mjesto ispod vjetrobranskog stakla. Ako kojim slučajem niste parkirali sukladno prometnim pravilima, sasvim sigurno ćete dobiti Penalty Charge Notice (PCN) - obavijest o naplati kazne.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Gatwick

  Turizam London