Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI GRAN CANARIA

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Gran Canaria

  Gran Canaria, također poznata i kao minijaturni kontinent zbog svoje goleme prirodne raznolikosti, svakako vrijedi istražiti automobilom. Rent a car u zračnoj luci Gran Canaria uz Auto Europe omogućuje vam da kreirate vlastiti itinerar za ovaj divni otok.

  Sa više od 60 godina iskustva u iznajmljivanju vozila Auto Europe se svojim strankama višestruko dokazao u pružanju usluga po najpovoljnijim cijenama. Zašto ne biste unajmili kabriolet u zračnoj luci i sa stilom obišli cijeli sunčani otok? Neke od atrakcija u blizini su aeroklub u Tarajalillu, gdje iz zraka možete vidjeti cijeli otok, selo Puerto de Mogán poznato i kao "Mala Venecija" zbog svojih mnogobrojnih kanala, kao i plaža Las Canteras, na kojoj se Kolumbo prvi put zaustavio na povratku iz Amerike. Učinite i vi svoj najam vozila u zračnoj luci Gran Canaria nezaboravnim! Top destinacija za odmor Fuerteventura i Tenerife nalaze se na susjednim otocima.

  Podatci o zračnoj luci

  Godine 1919. Francuz Pierre George Latécoère dobio je odobrenje francuske i španjolske vlade za uspostavljanje zračne linije između Toulousea i Casablance. To je uključivalo i stanke u Málagi, Alicanteu i Barceloni. Zračna luka otvorena je 7. travnja 1930. godine, nakon što je kralj Alfonso XIII potpisao kraljevski nalog kojim je najavio da će vojne zrakoplovne postrojbe u zaljevu Gando postati civilno zrakoplovstvo. U svom postojanju, zračna luka je postala najveći ulaz na Kanarske otoke, kao i u pogledu putničkih i teretnih operacija. Dana 18. veljače 1988. godine, Binter Canarias je objavio da će glavna baza zrakoplovne tvrtke biti osnovana na Gran Canariji. Baza je otvorena 26. ožujka 1989. godine. U listopadu 1991. godine terminal je obnovljen i proširen kako bi mogao primiti više putnika. Iako je sve osmišljeno tako da putnicima bude što lakše, preporučujemo da kao i uvijek i kod svog rent a cara u zračnoj luci Gran Canaria pažljivo pročitate voucher i uvjete najma.

  Zračna luka Gran Canaria (AGP)
  Adresa: Ctra. General del Sur. 35071 Gando/Telde.Gran Canaria (Las Palmas)
  Lokacija: Zračna luka nalazi se na istočnom dijelu Gran Canarie u zaljevu Gando (Bahía de Gando), 20 kilometara od centra Las Palmas de Gran Canaria.
  Tel: +34 91 321 10 00
  Avioprijevoznici koje lete u zračnu luku Gran Canaria: U ovu zračnu luku leti više od 60 avio kompanija. Uz velike svjetske, ovdje ćete naći i brojne niskobudžetne avio kompanije kao što su to EasyJet i Ryanair. Momentalno nema izravnih letova iz Hrvatske, no postoji više mogućnosti leta sa presjedanjem po vrlo povoljnim cijenama.

  Gdje mogu preuzeti vozilo u zračnoj luci Gran Canaria?

  Najam vozila u zračnoj luci Gran Canaria jedan je od najprikladnijih načina putovanja po otoku. Bit ćete spremni odmah krenuti i najbolje iskoristiti većinu svog odmora. Iskoristite naš online sustav rezerviranja kako bi vaše putovanje bilo još ugodnije i kako biste izbjegli duge redove. Nakon slijetanja, u prizemlju terminala u prolazu koji povezuje međunarodne i EU letove naći ćete šaltere za najam vozila.

  Hertz rent a car u zračnoj luci Gran Canaria Hertz rent a car u zračnoj luci Gran Canaria
  Terminal de Llegadas Internacionales,
  Las Palmas de Gran Canaria, Španjolska 35230

  +34 928 57 95 77
  Radno vrijeme:
  Pon. - Ned. 7:00 - 23:00
  Thrifty rent a car u zračnoj luci Gran Canaria Thrifty rent a car u zračnoj luci Gran Canaria
  Aeropuerto de Gran Canaria, 35230 Telde,
  Las Palmas, Španjolska 35230

  +34 928 57 95 77
  Radno vrijeme:
  pon - ne. 7:00 - 23:00
  Avis rent a car u zračnoj luci Gran Canaria Avis rent a car u zračnoj luci Gran Canaria
  Aeropuerto De Gran Canaria, Ctra. de Gando,
  Las Palmas, Španjolska 35230

  +34 928 09 23 30
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:00 - 1:00
  Europcar rent a car u zračnoj luci Gran Canaria Europcar u zračnoj luci Gran Canaria
  Aeropuerto De Gran Canaria, Autopista Gc-1 Km 16, 5 Salida 16,
  Gran Canaria, Španjolska 35230

  +34 (0) 90210 5055
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:30 - 00:00

  Terminali

  Zračna luka Gran Canaria trenutno ima samo jedan terminal s tri zone koje se nalaze unutar iste zgrade, i jako su blizu jedna drugoj:
  Zona A se zove Zeleni terminal. Služi za sve EU međunarodne letove (Schengen). Check in za sve letove je na gornjem katu. Do zone B se može doći preko parkirališnih dekova.
  Zona B - Narandžasti terminal služi za sve domaće letove (Madrid, Barcelona itd...). Iz ove zone idu letovi ka izvan schengenskim destinacijama.
  Zona C - Crveni terminal služi za međuotočne letove (odnosi se samo na kanarsko otočje) i ovdje nema kontole putovnica

  Sadržaji u zračnoj luci Gran Canaria

  Zračna luka Gran Canaria opremljena je brojnim sadržajima kako bi vaše vrijeme koje morate provesti tu bilo što ugodnije. Tu je i konferencijska dvorana kapaciteta za oko 70 osoba, VIP salon za one koji lete poslovnom klasom i članove sa klubskom karticom, kao i brojni kafei i restorani u kojima se možete osvježiti. Zračna luka Gran Canaria ima i obiteljsku zonu - dječje igralište, tako da je vrlo pogodna za obitelji sa djecom.

  Na raspolaganju su vam i brojni dućani, gdje se može pronaći gotovo sve - od igračaka i poklona do modnih artikala. Putnici s smanjenom pokretljivošću trebali bi zatražiti uslugu asistencije izravno na internetskoj stranici zračne luke najmanje 48 sati unaprijed. Tu je i informacijska i servisna linija za putnike s oštećenjem sluha i/ili govora. Nakon preuzimanja i instaliranja besplatne aplikacije dostupne na web stranici, korisnici mogu u stvarnom vremenu tekstualnom porukom kontaktirati korisničku podršku. Nazovite +49 89 412 097 83 za sve upite. Putnici kojima je potrebna prva pomoć mogu pronaći medicinske usluge u prizemlju u zoni za povrat prtljage, dok se defibrilatori nalaze na nekoliko mjesta u zračnoj luci.

  Kako stići do i od zračne luke

  Autocestom GC-1 se vozilom do zračne luke stigne za manje od 20 minuta. Ukoliko želite koristiti autobusni prijevoz, iz glavnog grada otoka ste za pola sata u zračnoj luci. Provjerite plan vožnje tvrtke Global, postoji više linija koje voze tu dionicu, između ostalih linija 60. Ruta 5 povezuje zračnu luku Gran Canaria izravno s glavnim odmaralištima na jugu. Autobusi polaze izvan područja dolaska zona A i C. Sve je jako dobro označeno.

  Savjeti za parking

  U samoj zračnoj luci postoje dvije mogućnosti parkinga P1 i P2. Oba parkinga se nalaze odmah do terminala. Prilikom preuzimanja svog vozila konzultirajte se sa predstavnikom rent a car tvrtke gdje trebate vratiti vozilo.

  Parkirna mjesta u Las Palmasu prilično su lako dostupna. Besplatno parkiralište moguće je u blizini koncertne dvorane Alfredo Kraus Auditorium, u blizini južnog dijela plaže Las Canteras. Ako parkirate svoje unajmljeno vozilo u jednom od velikih parkirališta u području Triana, glavni muzeji, trgovine i bodega restorani biti će vam na dohvat ruke. Parkiralište u blizini muzeja i Plaza de Santa Ann nalazi se između Av.Alcalde Diaz Saavedra Navarro i Av.de Canarias. Međutim, zbog svoje izvrsne lokacije, često je puno. Samo malo dalje nalazi se parkiralište na Av. Rafael Cabrera ili u Parque San Telmo.

  KORISNE POVEZNICE

  Zračna luka Gran Canaria  Dodatne informacije o Zračnoj luci Gran Canaria

  Zračna luka Gran Canaria
  Autopista GC-1
  Las Palmas, Španjolska,35230

  IATA Code: LPA
  IACO Code: GCLP
  Wikipedia
  Geografska širina: 27.5555
  Geografska dužina: 15.2312

  Opći podatci: Zračna luka Gran Canaria je od centra Las Palmasa udaljena svega 20 km i nalazi se na istočnom dijelu otoka.